Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361022 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7200 Dátum: 2012. december 08. - 22:40:06 »

Idézet
Az erős homoerotikus vonalról hallottam és tartok tőle, ha erre gondoltál.

Igazából csak az egyik központi szálban jelenik meg, és elég alapvető szerepe van abban az "életben", ezzel szerintem elkerülték, hogy öncélú legyen. Akkor már inkább egy másik vonaltól fogsz jobban tartani, az viszont maga a reinkarnáció témája miatt megkerülhetetlen.
Na túl vagyok rajta, nekem tetszett a film, bár a reinkarnáció ok-okozati összefüggései vagy nem voltak, vagy nem volt túl hangsúlyos. Inkább a rabszolgaságról szólt a dolog. Hogy abban élünk még mindig és fogunk is, ha nem változtatunk a gondolkodásunkon.
Sztem semmit nem vesztett volna a film, ha nem homik, hanem egy férfi és egy nőről szól, de igazából nem is volt zavaró a dolog.
Milyen másik vonalra gondoltál Ju?

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #7201 Dátum: 2012. december 09. - 00:09:08 »
Milyen apa ez?!
Persze, ha büntetésképpen kellett megnézzed, mert eltörtél valamit vagy rossz jegyet kaptál, akkor más, habár Twilightot nézni önmagában is egy szigorú büntetés.
Hát, képzeld, olyan, hogy meglátta az RTL-en a reklámját, és azt mondat: Ezt meg kell néznünk! Miután már egy hete ezzel traktált, bedőltem, és kíváncsi lettem, hogy mégis mi ez.

Ha erre bólogatok (bár egy fordított irányú logikával... => a Pókember sokszor pont annyira komoly, mint a Twilight), nem merek majd Tomi szeme elé kerülni... ;D
Egyébként érthető, hogy tetszik neked, mert mégis a veled kb egyidős lányok rajonganak érte... ti más szemmel látjátok még, mint mi, akik fogjuk a fejünket tőle. Igazából vannak olyan részei, amik első ránézésre szerintem pozitív hatással lennének az átlag ember gondolkodására, de amikor jobban belenézek, hogy miről is szól a történet és milyen viselkedésmintákat promotál, akkor rögtön megváltozik a véleményem. :)

Na igen, de remélem, hogy én nem esek át a ló túloldalára. Így rendben vagyok, jó film, érdekes a történet is, ha az alapja egy ősrégi sztori is, ami a vámpírkodást illeti. Egy modern mese, pont annyira, mint bármelyik más sztori.
Mondjuk, ha én szerelmes lennék Robert Pattinsonba, az máshogy jönne ki. :)
SD. EJC.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7202 Dátum: 2012. december 09. - 02:16:32 »
Nekem ez a Felhőatlasz az előzetese alapján nagyon giccsesnek tűnt
Nekem a film maga is giccses volt, ez volt az első dolog, ami számomra elvett az élvezhetőségéből. :-\

Idézet
Hogy nézne ki a történet két olyan fiatallal, akik már túl vannak jó pár kapcsolaton? Amúgy meg ez nem is lenne lehetséges azok közt a társadalmi szokások közt
Háát, szerintem hihetőbb lenne. :) Kevésbé naív. Az mondjuk igaz, hogy abban a társadalomban nem lenne lehetséges. De ettől az egész történet még annyira naív.

Idézet
Amúgy meg abban a korban 14 évesen már javában eladókorban voltak

Ahogyan ez is igaz, de az, hogy akkor már ilyenkor házasodtak, nem jelenti, hogy jelentősen érettebbek voltak, mint most egy 14 éves. :) (Bocsi, Comicboy és a többiek, csak arra gondolok, hogy ilyenkor nem a házasságon és a sírig tartó szerelmen töritek a fejeteket és szerintem ez jól van így)

Idézet
Ezt a  két dolgot ütközteti a történet és a tanulsága, hogy egy torz társadalom, hogyan hajszol halálba két gyereket.

Ez szerintem fedi a lényeget. Én azon szoktam fogni a fejem, amikor azt hallom, hogy ez a történet milyen romantikus és milyen megható. ;)

Na túl vagyok rajta, nekem tetszett a film, bár a reinkarnáció ok-okozati összefüggései vagy nem voltak, vagy nem volt túl hangsúlyos.

Én nem tudtam egyszerre észben tartani az összes fő karakter állomásait, ezért tervezem, hogy vagy újra megnézem, vagy utánaolvasok (inkább az utóbbi...). Kíváncsi vagyok, vannak-e felismerhető minták a különböző életekben, hogy előjönnek-e ugyanazok a dolgok, vajon ugyanazokat a dolgokat "tanulják-e" az életeik során, és ha megtanultak valamit, vajon hova vezet tovább az útjuk. Viszont annyi karakter volt, és annyira nem időrendben láttatták az eseményeket, hogy egy megnézés alatt nem tudtam összerakni. Szóval szerintem is vagy nem volt, vagy nem elég egyszer látni ahhoz, hogy ezeket is értsd.

Idézet
Inkább a rabszolgaságról szólt a dolog. Hogy abban élünk még mindig és fogunk is, ha nem változtatunk a gondolkodásunkon.

Igen, ez nekem is megvolt.

Idézet
Sztem semmit nem vesztett volna a film, ha nem homik, hanem egy férfi és egy nőről szól, de igazából nem is volt zavaró a dolog.

Nekem valahogy megadta az alap konfliktust, hogy miért van annyira a társadalom perifériáján a zeneszerző, és hogy igazából önhibáján kívül került oda. Lehetett volna más konfliktusnak is ugyanez az eredménye, de nekem valahogy passzolt a filmbe. :) (Persze lehet, hogy én vagyok prediszponált a témában... :headscratch:)

Idézet
Milyen másik vonalra gondoltál Ju?
Arra, hogy pont a reinkarnáció elmélete miatt ugyanaz a lélek lehet női és férfi testben is, vagyis a színészek is alakítanak férfiakat is és nőket is a film során. És néha olyan megdöbbentően jól, hogy csak a stáblistából jössz rá. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7203 Dátum: 2012. december 09. - 11:58:24 »
Valóban érződik a filmeken a konzervatív vallásos szemlélet amit Todd is említett, viszont ezzel a nagy vallási konzervatívizmussal hogy fér össze az a tény, hogy Jacobnak egy kisbaba vésődik be ( :o ), ami elég durván pedofil témának tűnik... :hehe:
Ez a film nem úgy konzervatív, mint egy szigorú szülő, hanem úgy, mint egy több száz éve teljesen zárt szekta, ott meg nem feltétlen meglepő, ha egy gyereket már a születésekor eldöntik, hogy kihez fogják majd férjhez adni.
Szóval alapvetően ez nem pedofil, viszont minimum annyiban erőszakolja meg a gyerek önálló akaratát, mintha pedofil lenne. Ahogy mondtam, ez nem keresztényin konzervatív, hanem szánalmasan bigott.
A Felhőatlasz egy igencsak érdekes témát boncolgat, az más hogy ebbe belerondít a rendező páros magánélete, ami nekem negítv pont és nem tudok elhatárolódni tőlle! :( Lehet hogy előítéletes vagyok de ez van. Amúgy A Mátrix filmeket is más szemmel fogom tekinteni ezután.
Szerintem meg nemhogy belerondít, de alátámasztja azt. Akkor rondítana bele, ha ez mondjuk egy erősen konzervatív (nak tűnő) szellemiséget tükröző film lenne (Twillight  :twisted:), de mivel egy liberalista/humanista tanmese, így nem hiszem, hogy meglepő, hogy átoperált nemü rendező csinál filmet arról, hogy fogadjuk el a másságot, és ne nyomjuk el az embereket.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7204 Dátum: 2012. december 09. - 12:06:08 »

Na túl vagyok rajta, nekem tetszett a film, bár a reinkarnáció ok-okozati összefüggései vagy nem voltak, vagy nem volt túl hangsúlyos.

Én nem tudtam egyszerre észben tartani az összes fő karakter állomásait, ezért tervezem, hogy vagy újra megnézem, vagy utánaolvasok (inkább az utóbbi...). Kíváncsi vagyok, vannak-e felismerhető minták a különböző életekben, hogy előjönnek-e ugyanazok a dolgok, vajon ugyanazokat a dolgokat "tanulják-e" az életeik során, és ha megtanultak valamit, vajon hova vezet tovább az útjuk. Viszont annyi karakter volt, és annyira nem időrendben láttatták az eseményeket, hogy egy megnézés alatt nem tudtam összerakni. Szóval szerintem is vagy nem volt, vagy nem elég egyszer látni ahhoz, hogy ezeket is értsd.

És ezen még nincs is rajta mindenki. Pl nem tudom , hogy napjainkban Hugh Grant(amikor bezáratta otthonba a testvérét) feleségét ki játszotta. Ennél a résznél pl volt összefüggés. Az zeneszerző elvette a srác szabadságát, következő életében őt zárták be.
Viszont az már nem stimmel, hogy a hajónaplós srác, aki megmenti a rabszolgát, majd a klónt, később miért vágják el a torkát?
Vagy Tom hanks karaktere, aki folyamatos fejlődést mutat, miért esik vissza az egyik életében olyna mélyre, hogy kidobja az  erkélyről azt a manust? :headscratch:

Nekem valahogy megadta az alap konfliktust, hogy miért van annyira a társadalom perifériáján a zeneszerző, és hogy igazából önhibáján kívül került oda. Lehetett volna más konfliktusnak is ugyanez az eredménye, de nekem valahogy passzolt a filmbe. :) (Persze lehet, hogy én vagyok prediszponált a témában... :headscratch:)
Tényleg! :)  :-[

balogh44

• Thanos
« Válasz #7205 Dátum: 2012. december 09. - 14:24:08 »

:)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7206 Dátum: 2012. december 09. - 14:33:11 »
Na ez a poszter, pont az amiről az Érdekességek-ben beszéltem. csak még bénán is van összevágva. Duke pl a karakterposzterről lett idevágva és tök más a bőrszíne mint Willisnek.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7207 Dátum: 2012. december 09. - 20:08:25 »
Az még hagyján, de annyira agyon vannak retusolva, hogy alig lehet ráismerni a színészekre is! :(

Ju

• Pókfej
« Válasz #7208 Dátum: 2012. december 09. - 20:59:55 »
És ezen még nincs is rajta mindenki.

Szuper! :) Érdekes végignézni, ahogy a karakterek haladnak egy képzeletbeli jó/rossz skálán. :)
Közben megaláltam a film wiki gyűjteményét, itt is lehetnek még érdekes infók: http://cloudatlas.wikia.com

Idézet
Pl nem tudom , hogy napjainkban Hugh Grant(amikor bezáratta otthonba a testvérét) feleségét ki játszotta.

Erről én sem találok most infót, pedig érdekes volt, külön fel is figyeltem rá.

Idézet
Ennél a résznél pl volt összefüggés. Az zeneszerző elvette a srác szabadságát, következő életében őt zárták be.

Tökjó gondolat, én eddig nem gondoltam bele.

Idézet
Viszont az már nem stimmel, hogy a hajónaplós srác, aki megmenti a rabszolgát, majd a klónt, később miért vágják el a torkát?

Az első ötletem: ő mindig megmentett másokat, így most megtapasztalná ugyanennek a tapasztalatnak a másik oldalát, hogy milyen lehet "megmentve lenni". Csak Hanks rosszul dönt (Hugo Weaving hatására) és nem menti meg.

Idézet
Vagy Tom hanks karaktere, aki folyamatos fejlődést mutat, miért esik vissza az egyik életében olyna mélyre, hogy kidobja az  erkélyről azt a manust? :headscratch:

Ez még jobb kérdés, itt csak az jut eszembe, hogy nem lehet mindig csak pozitív dolgokat csinálni, néha a negatív szerepet is meg kell tapasztalnod.
Vagy... az előző életeiben hatalmas lépéseket tett a "jó" irányba, majd a végén megölték. Ez lehet egy annyira igazságtalan dolog, hogy utána ő is visszaesik és negatív ember lesz.
Vagy egy egyszerű írói eszköz, hogy hangsúlyosabb legyen az, mennyire pozitív lesz a végére, és rábízzák a közönségre a megfejtést, mert valaki úgyis meg fogja tudni magyarázni. :hehe:

Igazából ennyi utánagondolás után kezd tetszeni a film... illetve az egész elmélet és elgondolás, ami mögötte van. A kivitelezése még mindig nem az én stílusom, de az alapja tetszik.

Szerintem meg nemhogy belerondít, de alátámasztja azt. Akkor rondítana bele, ha ez mondjuk egy erősen konzervatív (nak tűnő) szellemiséget tükröző film lenne (Twillight  :twisted:), de mivel egy liberalista/humanista tanmese, így nem hiszem, hogy meglepő, hogy átoperált nemü rendező csinál filmet arról, hogy fogadjuk el a másságot, és ne nyomjuk el az embereket.
Ha lehetne +1-ezni a postokat (bár jobb, hogy nem lehet :D), most megtenném. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7209 Dátum: 2012. december 09. - 22:37:08 »
Ha már sci-fi téma: tegnap megnéztem a Surrogates-t (avagy Hasonmás, Bruce Willis filmje). Nos, érdekes volt... :D Eleinte kissé furcsának tartottam az alapötletet, hogy tényleg mindenki robothasonmásokon keresztül érintkezik a világgal, de aztán a film bemutatta az "előnyeit", így értelmet nyert a dolog. (Bár azt azért kissé túlzásnak tartottam, hogy még családon belül is használták a robotokat. :D ). Persze a film egy társadalomkritika, ami arról szól, hogy a technika elidegeníti egymástól az embereket, ez a mondanivaló nagyjából át is jön. De ettől még maga a film nem nagy durranás, nem olyan kultikus alkotás, mint pl a Mátrix, vagy más, híres sci-fik. Viszont nem is rossz, simán nézhető (bár elég kevés benne az akció).
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7210 Dátum: 2012. december 09. - 22:45:19 »
Jaja, a Surrogates egynek tökjó, de én sem dobtam el tőle az agyam annak idején. :)

Bár azt azért kissé túlzásnak tartottam, hogy még családon belül is használták a robotokat. :D )
Igen, abba elég durva belegondolni. :D A cinikus énem most azt mondaná, hogy láttad volna annak idején a családomat... elég jól megvalósították ugyanezt technika nélkül is.  :roll: ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7211 Dátum: 2012. december 09. - 22:50:58 »
Hát, nekem is van olyan ismerősöm, aki időnként számítógépen keresztül kommunikált a párjával, úgy, hogy egy szobában laktak... :roll: Innen már tényleg csak egy lépés a film világa. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7212 Dátum: 2012. december 10. - 11:54:16 »
Barátnőm szülei egyáltalán nem is kommunikálnak egymással.
Ha átmegyek, van ő, az anyja, és mintha élne velük egy vadidegen férfi egy másik szobában begubózva, aki ritkán jön ki onnan, de akkor is még csak nem is köszönnek egymásnak.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7213 Dátum: 2012. december 10. - 13:05:52 »
Ha átmegyek, van ő, az anyja, és mintha élne velük egy vadidegen férfi egy másik szobában begubózva, aki ritkán jön ki onnan, de akkor is még csak nem is köszönnek egymásnak.

Mintha a jövőképemet írtad volna le.  :lol:
/grumpy old man Szilánkmentes

Ju

• Pókfej
« Válasz #7214 Dátum: 2012. december 10. - 14:20:02 »
Ismerős helyzet. :roll:

balogh44

• Thanos
« Válasz #7215 Dátum: 2012. december 10. - 20:28:13 »
És hogy maradjunk a sci-fi vonalon íme a legújabb Tom Cruise-al:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7216 Dátum: 2012. december 11. - 20:40:11 »
Az androméda törzs-et látta valaki? Milyen? Érdekes, izgis? mennyire horrorisztikus?

balogh44

• Thanos
« Válasz #7217 Dátum: 2012. december 11. - 20:46:48 »
Nem láttam, de hogy nehogy sci-fi nélkül maradjunk jövőre:

Will Smith-el a főszerepben, ja és Shyamalan bácsi rendezte!  :brow:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7218 Dátum: 2012. december 11. - 20:53:59 »
Jajj ez a Jaden Smith. A seggealá tolják a szülők a hollywoody karriert. Az új Karatekölyöknek is a szülei voltak a producerei, gyakorlatilag csináltak neki egy filmet és Jackie Chan hátán kapaszkodhatott fel. Persze volt már előtt is az Amikor megállt a földben. De ez, hogy apucival játszik...

Amúgy ezt a filmet is részben Shyamalan írta, nem csak rendezi még sincs a plakáton a neve mint író. :headscratch: Én imádom a filmjeit, mert azokat ő is írta. Szerzői filmek, attól olyan eredetiek.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7219 Dátum: 2012. december 11. - 21:15:34 »
Én eddig minden filmjét láttam és tetszett!
Nem tudom miért húzzák el szegény fickót, mert szerintem baromira tehetséges rendező!