Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364002 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7300 Dátum: 2012. december 31. - 23:57:40 »
Vissza térve a filmekre, és azon belül is a hazai DVD/BD forgalmazásra, azért ne mondjátok, hogy a minőségromlást nem vettétek észre, bizonyos forgalmazóknál. Select és ProVideo, ez a két cég mióta bejött, és átvette a jogokat az elődöktől, szemmel, kézzel tapintható a romlás! Gyenge tokok, karcos, ujjlenyomatos lemezek, silány DVD menü, kényszerített magyar felirat, merthogy hülye a magyar beállítani a készülékén amit szeretne! Kínálat: Azokat adják ki újra amik már vagy kétszer kaphatóak voltak itthon! A régebbi klasszikusokra oda se figyelnek, szó se róla örülök a Szörnyecskék 1.-nek, Poltergeistek-nek, na meg a szép, szépen kilobbizott, szélesvásznú Dolog-nak, de nem csak ennyiből állnak a klasszikusok!

Ju

• Pókfej
« Válasz #7301 Dátum: 2013. január 01. - 06:37:19 »
A JDW halálára gondolsz? Az volt a legsikeresebb nem? Nem tudtam, hogy fenn volt bárhol is.
Szerintem az első két BA kötet valamelyikére gondol. ;) Mintha Tomi többször említette volna, h valamelyikből már alig van.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7302 Dátum: 2013. január 01. - 09:56:44 »
Vissza térve a filmekre, és azon belül is a hazai DVD/BD forgalmazásra, azért ne mondjátok, hogy a minőségromlást nem vettétek észre, bizonyos forgalmazóknál. Select és ProVideo, ez a két cég mióta bejött, és átvette a jogokat az elődöktől, szemmel, kézzel tapintható a romlás! Gyenge tokok, karcos, ujjlenyomatos lemezek, silány DVD menü, kényszerített magyar felirat, merthogy hülye a magyar beállítani a készülékén amit szeretne! Kínálat: Azokat adják ki újra amik már vagy kétszer kaphatóak voltak itthon! A régebbi klasszikusokra oda se figyelnek, szó se róla örülök a Szörnyecskék 1.-nek, Poltergeistek-nek, na meg a szép, szépen kilobbizott, szélesvásznú Dolog-nak, de nem csak ennyiből állnak a klasszikusok!

Senki nem vitázik a gagyiba való átmenettel. Egy szó sem esett róla. De ha valamit nem vesznek, nem fogják selyemszalaggal átcsomagolni. Nincs fogyás, nincs kínálat. Piaci törvény. ( pl.: Iszapszentgilisztáson az embereknek csak kenyérre vagy még arra sincs pénzük, és azt is háromnaposan veszik meg mert akkor olcsóbb, akkor a boltos nem fog berendelni egy szállítmány kaviárt, mert rárohad. ) Nekem sem tetszik, de sajnos ez van. Egy fecske nem csinál nyarat.   
Érdekes hogy ezt mondod, hogy nem jelenik meg klasszikus, mert pont a Pro adja ki már sorozatban ki a régebben megjelent klasszikusokat. A Wayne filmek, vagy a Pokoli torony, A vágy villamosa, Kémek a sasfészekben újra megjelentek azonos speckókkal mint rég. Kapásból occsóért mert nem néznek ki többet a magyar vevőből. No meg csak felirat van rajta, így a médiamárkt is kapásból a turkálóskosárban landoltatja a kiadásokat. " Me nehogymá óvassak filmnézés közbe! " De ha megnézed a régi DVD kiadásokat némelyik nagy kiadó is igen gány állapotban adta ki annak idején a filmeket. Elég, ha a régi Warner pattintótokos Batmant nézzük. A második kiadásra szépen kitisztították. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy ami régen hűdeszuper volt, az most már gagyi, mert nőtt az igénye a vásárlónak. De a vásárlási kedve nem. Arról nem is beszélve, hogy az új trend felé próbálják terelni a népet, itt a BD. Egy- egy kiadás olyan gány képpel jelenik meg, ami méltatlan a DVD-hez. Mert azért bár a BD nagyobb mennyiséget tárolhat, egy DVD sem kismiska. Nem feltétlenül kell lerontani, kivéve ha azt akarom, inkább vegyék meg a BD-t hatszoros áron.

A tokok minősége nem érdekel, mert kapásból lecserélem az ilyen eco tokokat, ami megint rá van fogva a könyezetvédelemre, de ugyan dehogy azért lyukas a tok, hanem mert így ugyanannyi anyagból többet lehet gyártani ( mint a fogkrémes tubuson a lyuk... ) . Gazdaságos és ha nagyon kukacoskodunk, akkor valamilyen szinten környezetkímélő is, de ezt az opciót a sor végén leljük meg.
Ami engem jobban zavar, az a 4:3 képarány, a csonkolt képek, a sztereó hang ( bár a lengyeleknél a mai napig hangalámondással kerülnek ki a filmek ) a kép eszméletlen ótvar kinézete ( lásd: Harry Brown ). Az általad említett karcos és ujjlenyomatos lemezek, tönkre tett díszdobozok ( legutóbb a Szárnyas fejvadásszal jártam így, de ott a JP díszdoboz is... ) amire persze magasról tesz a kiadó. A Boszorkányvadászat lemezén egy baromi nagy Chio embléma, mintha repi anyagot vennél több ezer Forintért...
Kényszerített magyar feliratról mártöbbször hallottam, de az adott lemezeken én nem találkoztam velük. Több fórumon is kiderült, ez sajnos lejátszófüggő probléma lehet.

A klasszikusok kiadásáról pedig ugyancsak említett probléma miatt nem érdemes beszélni. Nagyon sok jó filmművészeti alapmű jelent meg a Cornertől, Caesartól vagy a Cineteltől, de a rétegfilmekkel foglalkozó Black Mirror, Ultra és a Navigátor is sok klasszikus filmmel jött ki. Ezek a kiadók is eltűntek. Némelyik még hallat magáról, de messze nem olyan filmekkel jönnek ki mint rég. ( Az idő urai digipack, Dobermann digipack, fémdobis Ninja scroll, koporsós vámpírfilmek / FW. Murnau zseniális filmjével, ez egy kisebb  csoda volt, meg is érezte a kiadó... /  Hellraiser kocka )  Hiába, nincs kereslet az ilyen filmekre. Az Etalon elég szépen adogatja ki a klasszikus filmeket, gyönyörű kiadásban, remélem ők még húzzák egy ideig.

A Poltergeist újra megjelent? Vagy a 2. részére gondolsz BD-n?

Szerintem az első két BA kötet valamelyikére gondol. ;) Mintha Tomi többször említette volna, h valamelyikből már alig van.

Igazad van, tényleg az lehet,  ;) de az már milyen sokszor volt akcióban. Míg a JDW megközelítette az eladásait, és az új kiadás.
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 01. - 09:59:29 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

balogh44

• Thanos
« Válasz #7303 Dátum: 2013. január 01. - 20:52:25 »
Igen, a BD megjelenésre gondoltam a Poltergeist 2. esetében, bár máig nem értem mi lesz az 1. és 3. résszel, akárcsak a Szellemírtók 2. és a Szörnyecskék 2. részével! :(
Én olyan klasszikusokra is gondolok amiket eddig még sose adtak ki itthon, pl. A Fekete Lyuk, Sárkányölő, A Világvége napja, Tini Nindzsa Teknőcök 2-3., Howard a kacsa stb.. Plusz azon filmek, melyek ugyan kijöttek a DVD korszak hajnalán, de magyar szinkron nélkül lásd pl. Az Ifju Sherlock Holmes és a félelem piramisa, Űrrandevú, Kincsvadászok stb..
Kép: Igen, ez valóban bosszantó tud lenni, pláne ha egy 2.35:1 szélesvásznú verziót csonkolnak, nagyítanak szarrá! Legutóbb a 70-es években készült King Kong-ot láttam, hála a hazai kiadónak, a fent említett formátumot 1.85:1-re azaz 16/9-re nagyítva dobott lemezre, ráadásul valami pocsék retek klubos szinkronnal!  >:( Tudom, a Pannóniás szinkron hanganyagok után fizetni kell sokat, meg a Vico VHS-re készült anyagait se használhatják, jogi okokból! De ott van a Magyar Szinkron és Videovállalat Műtermeiben készült szinkronok, amik talán elérhetőek lennének, de olcsóbb szart csinálni és azt lenyomni a hazai vásárlók torkán! És akkor csodálkoznak hogy miért születik annyi kalóz verzió régi hanganyag hordozóval!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7304 Dátum: 2013. január 02. - 06:36:34 »
Van, aki pénzt adna ki a Howard the Duckért? :o :ohmy:
A nagyítgatásról meg ne higgyétek, hogy valami magyar vagy kelet-európai sajátosság, a nyugati kis kiadók ugyanígy lemészárolják az importált dolgokat. Ha nagyon szívetek ügye valami, talán még mindig megoldás, hogy nézzétek meg, van-e az ausztráloknál, sokszor olyan dvd-anyag kerül hozzájuk, amin van magyar szinkron is, és a dvd-régiónk is egyezik (A bd talán már nem).

Raisu

• Traveller
« Válasz #7305 Dátum: 2013. január 02. - 21:00:36 »
Ma megnéztük a Felhőatlaszt. Nekem nagyon tetszett, de még egyszer meg kell majd nézni, mert a nagy bölcsességeket nem mindig sikerült elsőre elkapni. :) Viszont szerintem volt benne egy "baki". Hugh Grant ugyebár szerepelt 1973-ban és 2012-ben is, de 2012-ben jóval túl volt már a 40-en, ami azt jelenti, hogy 1973-ban is élt... egy időben a másik karakterével. Akkor viszont nem lehet ugyanaz a lélek, nem?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7306 Dátum: 2013. január 02. - 21:02:21 »
Ma megnéztük a Felhőatlaszt. Nekem nagyon tetszett, de még egyszer meg kell majd nézni, mert a nagy bölcsességeket nem mindig sikerült elsőre elkapni. :) Viszont szerintem volt benne egy "baki". Hugh Grant ugyebár szerepelt 1973-ban és 2012-ben is, de 2012-ben jóval túl volt már a 40-en, ami azt jelenti, hogy 1973-ban is élt... egy időben a másik karakterével. Akkor viszont nem lehet ugyanaz a lélek, nem?
:o hoppá!

Ju

• Pókfej
« Válasz #7307 Dátum: 2013. január 02. - 21:41:24 »
Hoppácska... valóban. Utána fogok nézni, van-e rá mégis magyarázat...  :nemtudom:

balogh44

• Thanos
« Válasz #7308 Dátum: 2013. január 02. - 21:51:34 »
Van, aki pénzt adna ki a Howard the Duckért? :o :ohmy:
A nagyítgatásról meg ne higgyétek, hogy valami magyar vagy kelet-európai sajátosság, a nyugati kis kiadók ugyanígy lemészárolják az importált dolgokat. Ha nagyon szívetek ügye valami, talán még mindig megoldás, hogy nézzétek meg, van-e az ausztráloknál, sokszor olyan dvd-anyag kerül hozzájuk, amin van magyar szinkron is, és a dvd-régiónk is egyezik (A bd talán már nem).

Ja, pl. én, mégis csak gyerekkorom kedvence volt, a Vissza a jövőbe trilógia mellett, na meg mégiscsak képregényfilm! ;)
Sose felejtem, mikor valamikor még tini koromban, mikor megkaptuk az első műholdas antennánkat, és láttuk, hogy ott hogy adják le azokat a filmeket amiket eddig csak a tékákból kölcsönöztünk ki, és tátottuk a kis szánkat, hogy bakker, mennyivel többet lehet látni a filmből mozivászonnal! :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7309 Dátum: 2013. január 03. - 20:51:56 »
A Howard a kacsa tök para film :o
Valami ufó a kacsa. A képregényben is az? vagy mi az eredetije? Rajzfilm?
----
Upside Down. Most néztem meg. Látta még valaki? Vélemény?

balogh44

• Thanos
« Válasz #7310 Dátum: 2013. január 03. - 21:30:40 »
Nem, a képregény, legalábbis a korai nem volt annyira "para":

Később már erősítettek rajta:

Nekem tetszik az a 1986-os filmje, érződik rajta nagyon a 80-as évek érzése, ráadásul még, nem csak látványilag, hangilag, de zeneileg is ott van a szeren! ;)
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 03. - 21:38:06 írta balogh44 »

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7311 Dátum: 2013. január 03. - 21:38:21 »
Upside Down. Most néztem meg. Látta még valaki? Vélemény?

Erről nem is hallottam. Miért nem hallottam erről ? Jónak néz ki. VTomi ?
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

balogh44

• Thanos
« Válasz #7312 Dátum: 2013. január 03. - 21:41:07 »
Az már meg lett magyarázva, hogy ez nem a klasszikus univerzum, hanem egy alternatív Star Trek. Meglátjuk mi lesz ebből a részből, ahogy láttam a főbb karakterek benne lesznek.
A Felhőatlasz-on kívül, talán még ebben van valami svung, érdekesnek ígérkezik:

Lehet hogy az én hibám, hogy nem írtam ki a címét nagy betűvel!! :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7313 Dátum: 2013. január 03. - 21:43:02 »
A Howard a kacsa tök para film :o
Valami ufó a kacsa. A képregényben is az? vagy mi az eredetije? Rajzfilm?
A képregényben ugyanaz, mint a filmben: egy megmagyarázatlan jelenségtől fogva a kacsák lakta dimenzióból hirtelen a Földre került. Az eredeti sorozata amúgy egy nagyon abszurd, majd a végén már eléggé elvont humorú, később kissé filozofikus (de azért nem cerberusi mélységekig), elvont valami volt, amiről máig nem tudjuk, hogy fért ennyi ideig bele a Marvel akkori roppant családbarát és öncenzúrázott repertoárjába.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7314 Dátum: 2013. január 03. - 21:52:52 »

Az ártatlan külső ne tévesszen meg senkit!!!  :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7315 Dátum: 2013. január 03. - 21:57:43 »
Az már meg lett magyarázva, hogy ez nem a klasszikus univerzum, hanem egy alternatív Star Trek. Meglátjuk mi lesz ebből a részből, ahogy láttam a főbb karakterek benne lesznek.
A Felhőatlasz-on kívül, talán még ebben van valami svung, érdekesnek ígérkezik:

Lehet hogy az én hibám, hogy nem írtam ki a címét nagy betűvel!! :D
Akkor így akadtam rá én is! Csak mert a főszereplő srácról beszéltem egy ismerősömmel és azt hittem, a filmjeire rákeresve találtam... bocs.
Nos a szotirit már elmesélték párszor: Titanic, Aladdin. Csóró srác, gazdag lány, átszökik a fényűző világba kockáztatva az életét stb De az ötlet jópofa, sok ötletelést és körüljárást igényelt. Jól kivitelezett látványilag. Itt-ott a kis költségvetés miatt túlzott néha már giccsbe hajló festőiséggel leplezve a jó cgi-t (amennyire én értek hozzá). Sok helyen kikezdhető a világ fizikai szabályainak logikája. sajnos még a sztori is talán. de mindenképpen érdemes megnézni.

(Ami még érdekesség, hogy az ilyen alternatív valóságbeli világokat időbe való behelyezhetetlenségét gyakran egy fura 60-as(?) évekbeli dizájnnal (pl kocsik) próbálja elérni. Mint a Gattacában. Most nem ugrik be másik film, de már megfigyeltem ezt.)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7316 Dátum: 2013. január 03. - 22:12:16 »
(Ami még érdekesség, hogy az ilyen alternatív valóságbeli világokat időbe való behelyezhetetlenségét gyakran egy fura 60-as(?) évekbeli dizájnnal (pl kocsik) próbálja elérni. Mint a Gattacában. Most nem ugrik be másik film, de már megfigyeltem ezt.)

13. Emelet, nagyon jó film.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

balogh44

• Thanos
« Válasz #7317 Dátum: 2013. január 03. - 22:13:24 »
Kicsit nekem az előzetes alapján valahogy nem adtak bele mindent a színészek, legalábbis Dunst kisasszony nagyon lapos, ugyan azt játssza mint a Pókember filmben! Nézek ki szomorúan az ablakon, mindenki ostoba de majd én jól beleolvasok az arcába a színész kollégámnak stb... :roll:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7318 Dátum: 2013. január 04. - 16:34:26 »
Kicsit nekem az előzetes alapján valahogy nem adtak bele mindent a színészek, legalábbis Dunst kisasszony nagyon lapos, ugyan azt játssza mint a Pókember filmben! Nézek ki szomorúan az ablakon, mindenki ostoba de majd én jól beleolvasok az arcába a színész kollégámnak stb... :roll:
Hisztis elszaladás itt is van:). Mert ha nem tetszik amit mond a fiú, akkor el kell szaladni teátrálisan, faképnél hagyva a másikat, nem szabad meghallgatni a magyarázatot, mert az túl egyszerű lenne, így viszont bonyolódik  helyzet és alakul a cselekmény.
ugye: Mary Jane - Gwen Stacey

Todd

• Pókfej
« Válasz #7319 Dátum: 2013. január 06. - 09:22:33 »
Valaki látta még a Nyomorultakat rajtam kívül? Most ez tényleg egy giccses, szélsőséges és kegyetlenül kiszámítható módszerekkel operáló emiatt élvezhetetlenül röhejes film, vagy tényleg én vagyok ekkora paraszt. Mert szinte minden kritikában istenítik, hogy ez egy mennyire elkeserítő, naturalisztikus film.
Én meg az utolsó harmadát végig röhögtem, hogy mennyire olcsó módszerekkel akarnak sirasra bírni. Pedig én adtam neki esélyt, a nyitás baromi erőteljes, de úgy a film felénél olyan gyorsan omlott össze, hogy arra nincsenek szavak. Oké, hogy operett, baromi szép a díszlet, a jelmezek is, állati grandiózus, de akkora lyukak vannak a történetben, és annyira erőlteti, hogy tessék sírni, hogy engem ez totál kívülállóvá tett, hiába szippantott be az elején. És erre nem mentség a műfaj.