Vissza térve a filmekre, és azon belül is a hazai DVD/BD forgalmazásra, azért ne mondjátok, hogy a minőségromlást nem vettétek észre, bizonyos forgalmazóknál. Select és ProVideo, ez a két cég mióta bejött, és átvette a jogokat az elődöktől, szemmel, kézzel tapintható a romlás! Gyenge tokok, karcos, ujjlenyomatos lemezek, silány DVD menü, kényszerített magyar felirat, merthogy hülye a magyar beállítani a készülékén amit szeretne! Kínálat: Azokat adják ki újra amik már vagy kétszer kaphatóak voltak itthon! A régebbi klasszikusokra oda se figyelnek, szó se róla örülök a Szörnyecskék 1.-nek, Poltergeistek-nek, na meg a szép, szépen kilobbizott, szélesvásznú Dolog-nak, de nem csak ennyiből állnak a klasszikusok!
Senki nem vitázik a gagyiba való átmenettel. Egy szó sem esett róla. De ha valamit nem vesznek, nem fogják selyemszalaggal átcsomagolni. Nincs fogyás, nincs kínálat. Piaci törvény. ( pl.: Iszapszentgilisztáson az embereknek csak kenyérre vagy még arra sincs pénzük, és azt is háromnaposan veszik meg mert akkor olcsóbb, akkor a boltos nem fog berendelni egy szállítmány kaviárt, mert rárohad. ) Nekem sem tetszik, de sajnos ez van. Egy fecske nem csinál nyarat.
Érdekes hogy ezt mondod, hogy nem jelenik meg klasszikus, mert pont a Pro adja ki már sorozatban ki a régebben megjelent klasszikusokat. A Wayne filmek, vagy a Pokoli torony, A vágy villamosa, Kémek a sasfészekben újra megjelentek azonos speckókkal mint rég. Kapásból occsóért mert nem néznek ki többet a magyar vevőből. No meg csak felirat van rajta, így a médiamárkt is kapásból a turkálóskosárban landoltatja a kiadásokat. " Me nehogymá óvassak filmnézés közbe! " De ha megnézed a régi DVD kiadásokat némelyik nagy kiadó is igen gány állapotban adta ki annak idején a filmeket. Elég, ha a régi Warner pattintótokos Batmant nézzük. A második kiadásra szépen kitisztították. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy ami régen hűdeszuper volt, az most már gagyi, mert nőtt az igénye a vásárlónak. De a vásárlási kedve nem. Arról nem is beszélve, hogy az új trend felé próbálják terelni a népet, itt a BD. Egy- egy kiadás olyan gány képpel jelenik meg, ami méltatlan a DVD-hez. Mert azért bár a BD nagyobb mennyiséget tárolhat, egy DVD sem kismiska. Nem feltétlenül kell lerontani, kivéve ha azt akarom, inkább vegyék meg a BD-t hatszoros áron.
A tokok minősége nem érdekel, mert kapásból lecserélem az ilyen eco tokokat, ami megint rá van fogva a könyezetvédelemre, de ugyan dehogy azért lyukas a tok, hanem mert így ugyanannyi anyagból többet lehet gyártani ( mint a fogkrémes tubuson a lyuk... ) . Gazdaságos és ha nagyon kukacoskodunk, akkor valamilyen szinten környezetkímélő is, de ezt az opciót a sor végén leljük meg.
Ami engem jobban zavar, az a 4:3 képarány, a csonkolt képek, a sztereó hang ( bár a lengyeleknél a mai napig hangalámondással kerülnek ki a filmek ) a kép eszméletlen ótvar kinézete ( lásd: Harry Brown ). Az általad említett karcos és ujjlenyomatos lemezek, tönkre tett díszdobozok ( legutóbb a Szárnyas fejvadásszal jártam így, de ott a JP díszdoboz is... ) amire persze magasról tesz a kiadó. A Boszorkányvadászat lemezén egy baromi nagy Chio embléma, mintha repi anyagot vennél több ezer Forintért...
Kényszerített magyar feliratról mártöbbször hallottam, de az adott lemezeken én nem találkoztam velük. Több fórumon is kiderült, ez sajnos lejátszófüggő probléma lehet.
A klasszikusok kiadásáról pedig ugyancsak említett probléma miatt nem érdemes beszélni. Nagyon sok jó filmművészeti alapmű jelent meg a Cornertől, Caesartól vagy a Cineteltől, de a rétegfilmekkel foglalkozó Black Mirror, Ultra és a Navigátor is sok klasszikus filmmel jött ki. Ezek a kiadók is eltűntek. Némelyik még hallat magáról, de messze nem olyan filmekkel jönnek ki mint rég. ( Az idő urai digipack, Dobermann digipack, fémdobis Ninja scroll, koporsós vámpírfilmek / FW. Murnau zseniális filmjével, ez egy kisebb csoda volt, meg is érezte a kiadó... / Hellraiser kocka ) Hiába, nincs kereslet az ilyen filmekre. Az Etalon elég szépen adogatja ki a klasszikus filmeket, gyönyörű kiadásban, remélem ők még húzzák egy ideig.
A Poltergeist újra megjelent? Vagy a 2. részére gondolsz BD-n?
Szerintem az első két BA kötet valamelyikére gondol.
Mintha Tomi többször említette volna, h valamelyikből már alig van.
Igazad van, tényleg az lehet,

de az már milyen sokszor volt akcióban. Míg a JDW megközelítette az eladásait, és az új kiadás.