Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363104 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7380 Dátum: 2013. január 26. - 14:43:59 »
Bármi máshoz túl idős lenne hozzám. :P

Úgy tudom, ez a részletkérdés őt sose zavarta. :roll: ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #7381 Dátum: 2013. január 26. - 14:59:49 »
Igen... :roll: Engem zavarna. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #7382 Dátum: 2013. január 26. - 15:19:14 »

Ezt a Disney is megerősítette, úgyhogy már biztos, hogy ő fogja rendezni! ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7383 Dátum: 2013. január 26. - 16:45:25 »
Viszont a lányává fogadhat. ;D (Ne hari, nem bírtam kihagyni. ;D )

A Looperes videóhoz: nagyon jó volt, a "Bruce Willis felvett egy Super Mario csillagot" nagyon ütött. :lol: Ezzel együtt, bár nagyrészt egyetértek a videóval, azért néhány pontban vitatkoznék vele. Van, ami szerintem nem hiba:

1. A miért nem emlékezett az idős Seth, hogy elfogták és megkínozták a fiatal kiadását kérdésre nagyon egyszerű a válasz: amint a fiatal Seth-et kiszedték a széfből, rögtön leütötték/elkábították, és a műtétet is altatásban végezték. Így az öreg nem emlékezhetett semmire. Plusz, Willis is elmondta, hogy az időutazás után idő kell, amíg kitisztulnak az ember emlékei. Ráadásul láthattuk, hogy a fiatal Seth sem volt egy észkombájn, így az öreg sem. Azt hitte, egyszerűen csak elfuthat az arannyal és kész.

2.  Miért nem egymás jövőbeli énjét ölik meg a looperek, ahelyett, hogy a sajátjukat: valóban, így is lehetett volna csinálni, de ettől még nem hiba a filmbeli megoldás. Egyrészt betudható a maffia morbid humorának, másrészt meg van benne egy kis logika: mivel te ölöd meg saját magad, így nincs konfliktusforrás a looperek között, hogy "mér' ölted meg a jövőbeli énemet?". Ráadásul, ha két looper között barátság van, akkor egymás öreg verzióját sem biztos, hogy szívesen ölnék meg. Így viszont minden csak te tőled függ, ha elszúrod, csak te vagy a hibás. Mivel a célpontok anonim módon érkeznek, úgysem tudod, mikor ölöd meg a jövőbeli énedet. Az a veszély persze fennálhat, hogy egy looper szövetkezik a jövőbeli énjével, és együtt lelépnek, de eleve olyan személyiségeket választanak ki a feladatra, akiknek nincs távlati életcéljuk, nem érdekli őket, mi lesz a jövőbeli énjükkel. A filmből látszott az is, hogy működik valamilyen megfigyelési rendszer, mert Abe eléggé képben volt a dolgokkal, vagyis, ha valamelyik looper elkezdené lecsekkolni a célpontokat a gyilkosság előtt, valószínűleg lebukna.
Ugyanakkor a jövőből visszaküldött "öregek" szökését is megnehezítheti ez a módszer, mert a saját fiatalabb énjüket nem ölhetik meg. Egy vadidegen loopert Willis rögtön kinyírt volna a szökéskor.

3. A pokróc kérdése: szerintem ez sem hiba. A pokróccal csak a landolási területet jelölik ki, illetve bele lehet csavarni a hullát, ennyi a funkciója.

4. TK mutánsok: nem hiba, sőt, nagyon is beleillik a történetbe. Nekem külön tetszett, hogy (látszólag) értelmetlen képességgel rendelkező mutánsokat raktak a filmbe. Az egész ott nyer értelmet, hogy az evolúció törvényei alapján előbb-utóbb születhet egy olyan mutáns is, aki már nem csak pénzérméket tud lebegtetni (Rainmaker). Ha úgy tetszik, ő a hosszabb nyakú zsiráf. :)

A filmben bemutatott technológiák fejlettségébe (illetve elmaradottságába) valóban bele lehet kötni. A film magát a jövőt nem mutatja be részletesen, így ezekre nem ad magyarázatot. A legreálisabb magyarázat az, hogy a filmnek csak 30 millió volt a költségvetése. ;) Illetve egy erőltetett magyarázattal is elő lehet hozakodni, mint például, hogy a film egy alternatív világban játszódik, ahol máshogy alakult a technológiai fejlődés, mint a mi jelenünkben. (Ugyanis a film eleve a jövőben játszódik - a mi szempontunkból egy alternatív jövőben - aminek lehet egy alternatív múltja.) Viszont a sufnituning időgépet még így is nagyon bajos magyarázni, eléggé védhetetlen. (Hacsak nem feltételezzük, hogy egy alternatív világban mások lehetnek a fizika egyes törvényei, így ott baromi egyszerű időutazni, és csak a mi világunkban ilyen szerencsétlenek a brit tudósok, hogy nem jönnek rá a megoldásra - vagy csak a mi világunkban nem lehet időgépet kreálni. :hehe: )

Ezt a Disney is megerősítette, úgyhogy már biztos, hogy ő fogja rendezni! ;)
Nekem a Star Trek nem jött be annyira tőle, de lehet, hogy a Star Wars jobban fekszik majd neki, és az tetszeni fog. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7384 Dátum: 2013. január 26. - 17:05:29 »
Viszont a lányává fogadhat. ;D (Ne hari, nem bírtam kihagyni. ;D )
Nála ez sem lenne nagy különbség... :hehe: úgyhogy, köszi, inkább ne.  :P

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7385 Dátum: 2013. január 26. - 19:17:14 »

Én mostanában pótolom a Woody Allen filmeket, egyelőre oda jutottam, hogy az újabbakat szeretem, és tudnak is mondani valamit, a régiek közül viszont még nem láttam olyat, ami megfogott volna. Az Annie Hall nem nekem szól, ellentétben a Matchpoint és főleg a VCB mesteri, a Midnight in Paris meg még mindig ledöbbent.  :) És nem gondoltam volna, hogy valaha ezt mondom, de Penélope Cruz gyönyörű... úgy gyönyörű, hogy közben bűnronda. Olyan kisugárzása van, aminek a tizedére is büszke lehetne bármelyik nő. Én meg a felével is boldog lennék. ;)

Nemrég én is újranéztem a Kasszandra álmát és most valamikor sort kerítek újra a Párizsra, nekem is nagyon tetszett. Az újabb filmjei mások a régiekhez képest, azok lassúbbak kényelmesebbek, ízlelgetni lehet. Az újabbak már jobban megfelelnek a mai kor közönségének. Instantabbak, de zseniális filmek, nem hajlanak át gagyiba.
Nem tudom a Jáde skorpió átkát láttad-e már, azt is érdemes megnézni.
Én mostanában a régi magyar sorozatokat nézem és roppant jól szórakozom rajtuk. Eltelt már vagy huszonx év mióta láttam őket és jó újra elmerülni a nosztalgia érzésében.  ;D

Ráadásul, ha két looper között barátság van, akkor egymás öreg verzióját sem biztos, hogy szívesen ölnék meg. Így viszont minden csak te tőled függ, ha elszúrod, csak te vagy a hibás. Mivel a célpontok anonim módon érkeznek, úgysem tudod, mikor ölöd meg a jövőbeli énedet. Az a veszély persze fennálhat, hogy egy looper szövetkezik a jövőbeli énjével, és együtt lelépnek, de eleve olyan személyiségeket választanak ki a feladatra, akiknek nincs távlati életcéljuk, nem érdekli őket, mi lesz a jövőbeli énjükkel. A filmből látszott az is, hogy működik valamilyen megfigyelési rendszer, mert Abe eléggé képben volt a dolgokkal, vagyis, ha valamelyik looper elkezdené lecsekkolni a célpontokat a gyilkosság előtt, valószínűleg lebukna.

Most komolyan: ki lenne az a barom, aki saját jövőbeli énjét simán lelövi, de egy haverjáét nem?   :lol:
Nem tudnak elmenekülni, mert mivel a looper fiatalabb, a jövőben tudni fogják, hogy mit tett a múltban. Tehát ha nem végzi el a feladatot, az kiderül.
Szerintem ez a film gyenge lábakon áll, és nem csak Science-fictionnek gyenge, de akciófilmnek is.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #7386 Dátum: 2013. január 26. - 19:55:58 »
Penélope Cruz gyönyörű... úgy gyönyörű, hogy közben bűnronda. Olyan kisugárzása van, aminek a tizedére is büszke lehetne bármelyik nő. Én meg a felével is boldog lennék. ;)

nee! ugy erted, hogy egyebkent pusztan a kulalakja ronda? nemar, Ju... en nala szebb not meg a budos eletben nem lattam.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7387 Dátum: 2013. január 26. - 20:05:55 »
Ezúttal tényleg csak a kávéra utaltam, Ju. WA vagy 80 éves, és fiatalon is csak bottal nyúltak hozzá a nők, úgy nézett ki.  ;)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7388 Dátum: 2013. január 26. - 20:18:07 »

nee! ugy erted, hogy egyebkent pusztan a kulalakja ronda? nemar, Ju... en nala szebb not meg a budos eletben nem lattam.

Akkor még nem láttad Salma Hayeket?  :brow:

Ezúttal tényleg csak a kávéra utaltam, Ju. WA vagy 80 éves, és fiatalon is csak bottal nyúltak hozzá a nők, úgy nézett ki.  ;)

Úgy nézett ki, de nem hiszem hogy így volt...  ;D

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #7389 Dátum: 2013. január 26. - 20:22:38 »
de igen :) de en Pé párti maradok. ;)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7390 Dátum: 2013. január 26. - 20:31:24 »
de igen :) de en Pé párti maradok. ;)

A Nyisd ki a szemed! -ben láttam először, abban jó volt. A remakeben is ő játszott. Szerintem sokkal gyengébb volt az amerikai verzióban. De viszont abban Kurt Russel volt piszokjó. De miben nem az?  :hehe:
Salmával is játszik egy filmben a Bandidas-ban. Hát ott viszont Salma überelhetetlen. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7391 Dátum: 2013. január 27. - 19:23:14 »
Na én is túlestem a Looperen. Nem volt rossz, de azért olyan rohadt jó se. De összességében kellemes kis film egy-két jó ötlettel, szokásos zagyvaságokkal, de főleg a "két" főszereplő véleménykülönbsége, és eltérő, de összességében önző g*ci mentalitásának ütköztetése volt érdekes, és ehhez csak ürügy volt az időutazás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7392 Dátum: 2013. január 27. - 22:49:21 »
Most láttam a Djangót. Két és háromnegyed órás, durva hosszú. Egyszer nézős, Tarantino is öregszik.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7393 Dátum: 2013. január 27. - 23:05:27 »
Penélope Cruz gyönyörű... úgy gyönyörű, hogy közben bűnronda. Olyan kisugárzása van, aminek a tizedére is büszke lehetne bármelyik nő. Én meg a felével is boldog lennék. ;)
Az arcvonásai nagyon kemények és nekem nagyon férfiasak. A tekintete is nélkülöz minden finomságot. Tűzből valami hihetetlen mennyiség van benne, de az ő tüze finomítatlan. Az ajkai íve olyan, mintha mindig meg lenne sértődve valamin. De ez csak az én véleményem. Nem beszéltem még olyannal, aki ne tartaná vagy végletesen csúnyának, vagy végletesen gyönyörűnek. :)
Hozzá kell tennem, hogy én (ha jól emlékszem) még nem láttam más filmben játszani és a fotói nem tetszettek soha. Viszont abban a pillanatban, hogy megmozdul, valami olyan kisugárzása van, amitől nem egyszerűen szép, hanem a leggyönyörűbb nő, akit valaha láttam. Nem tudom megmagyarázni. A vonásai még mindig nem tetszenek, de nem tudom azt mondani, hogy az egész nő nem gyönyörű és tökéletes úgy, ahogy van. Állati fura, tudom, és fogalmam nincs, hogy meg tudtam-e fogalmazni úgy, hogy másnak is értelmes legyen. :-[

Oh. Akkor bocsánat.  :(  Csak abból indultam ki, hogy nem szoktál kihagyni egy ilyen labdát. ;)

Nem tudom a Jáde skorpió átkát láttad-e már, azt is érdemes megnézni.
Fent van a listán. :)

Most láttam a Djangót. Két és háromnegyed órás, durva hosszú. Egyszer nézős, Tarantino is öregszik.
Én csak nagyon röviden gondolkodtam el rajta, hogy megnézem. Igazából csak DiCaprio alakítása miatt. Elég gyorsan meggyőztem magam, hogy ő nem elég ahhoz, hogy megnézzek egy Tarantino-filmet. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7394 Dátum: 2013. január 27. - 23:18:42 »
Oh. Akkor bocsánat.  :(  Csak abból indultam ki, hogy nem szoktál kihagyni egy ilyen labdát. ;)
Semmi gond, nálam sose lehet tudni. :) De azért eddig még gondolatban sem akartam eljutni.  :D
Idézet
Én csak nagyon röviden gondolkodtam el rajta, hogy megnézem. Igazából csak DiCaprio alakítása miatt. Elég gyorsan meggyőztem magam, hogy ő nem elég ahhoz, hogy megnézzek egy Tarantino-filmet. ;)
Tényleg ő volt a legjobb benne, illetve a német pali is ott volt, de maga Djangó tök lapos volt. A film is inkább szólt a rabszolgasorsról, mint bármi másról.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7395 Dátum: 2013. január 27. - 23:34:32 »
Semmi gond, nálam sose lehet tudni. :)
Hááát... igen. :lol:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7396 Dátum: 2013. január 28. - 02:47:18 »
Ezek szerint Christoph Waltzcal nem láttál még filmet. :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 28. - 02:58:35 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #7397 Dátum: 2013. január 28. - 07:16:05 »
Mi Pádiékkal szombaton néztük meg a Djangot, szerintem Waltz, DiCaprio és Mutterfucker Jackson is rohadt jó volt benne.
Kaine: ezek szerint az, hogy ez a film a rabszolgaságról szól nem volt egyértelmű?

Ju

• Pókfej
« Válasz #7398 Dátum: 2013. január 28. - 12:57:25 »
Ezek szerint Christoph Waltzcal nem láttál még filmet. :)
Nem, még nem. :) Igazság szerint Tarantino látásmódja valami nagyon messze van tőlem és nem tetszenek a filmjei. Nagyon meg kéne győzni ahhoz, hogy megnézzek egyet. :nemtudom:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7399 Dátum: 2013. január 28. - 13:15:44 »
Érdekes, mert igazából Tarantino nem egyedi rendező, hanem a régi ( és kedvenc filmjeit, és annak jellemzőit ) filmek összekovácsolója. Természetesen vannak  egyedi jellemjegyei ( pl. lábfétis ), de javarészt más filmek összevarrásai jellemzik. Számomra szórakoztatóak a filmjei ( az IB nem jött be ), de ennek nálam nagy befolyásoló tényezője a színész választás is. Nagyon jó színészekkel dolgozik, akik ( nagyrészt ) általában csak mellékszereplők más filmekben. A DP az egyik kedvenc filmem tőle, amiben szintén megtalálható az olasz giallo, de az amerikai ( Russ Meyer által meghonosított ) bad ass girl motívumok is, és ennek keverékei egyáltalán nem zavaróak. Mindez grindhouse stílusban. Telitalálat. :) Tarantino egy jó mixer, aki finom dolgokat állít elő, de az alapanyagot nem ő készíti. Mégis rá emlékezünk. Na ez a legnagyobb átverés. :)