Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362941 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7400 Dátum: 2013. január 28. - 16:02:04 »
Kaine: ezek szerint az, hogy ez a film a rabszolgaságról szól nem volt egyértelmű?
Mitől lett volna? Django egy western sorozat volt régen, ha jól tévedek. Szerepelt a filmben a régi főszereplő is.
Tarantino egy jó mixer, aki finom dolgokat állít elő, de az alapanyagot nem ő készíti.
Általánosságban ez igaz rá, de itt szerintem nem találta el. Az epikus zene alatti lovaglás (hosszú vágta, mert hogy a zene is hosszabb lehessen), majd a minden átmenet nélküli drámai zene, ahogy betoppan az ajtón a nőjéhez, az mindet alulmúlt.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7401 Dátum: 2013. január 28. - 16:20:42 »
Kaine: ezek szerint az, hogy ez a film a rabszolgaságról szól nem volt egyértelmű?
Mitől lett volna? Django egy western sorozat volt régen, ha jól tévedek. Szerepelt a filmben a régi főszereplő is.

Igazából hivatalosan 2 Django film készült, az egyik 1966-ban Django címmel, a másik 1987-ben Django 2 Ill grande ritorno címmel. Mindkét filmben Franco Nero játszotta a főszerepet. Mindkét történetet Corbucci írta és az elsőt ő is rendezte. A többi nem hivatalos Django film. Az más kérdés, hogy annak idején a németek mindent amiben Nero játszott Django címmel mutattak be. :)
Volt egy Django film Terence Hillel is, ami nem is volt rossz, Baldi rendezésében, ezt szokták a legtöbbször emlegetni.
Bár nagyon szerettem a Djangot is, a Keoma és a Vamos a matar companeros szerintem Nero legjobb spagetti westernje.

Amúgy ezt az újat még nem láttam, úgyhogy meglátjuk mennyire illeszkedik a Tarantino vonalba.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #7402 Dátum: 2013. január 28. - 20:37:34 »
Kaine: Ezek szerint a multkor igaz volt mégiscsak a cikk, hogy van olyan ember, aki úgy ül be a moziba egy filmre, hogy még egy trailert se nézett meg róla.  :twisted:
Kit: Szerintem totál illeszkedik, pont olyan, mint az utóbbi Tarantino filmek. Érdekes, nekem pont a Death Proof tetszett tőle a legkevésbé.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7403 Dátum: 2013. január 28. - 20:50:04 »
Kaine: Ezek szerint a multkor igaz volt mégiscsak a cikk, hogy van olyan ember, aki úgy ül be a moziba egy filmre, hogy még egy trailert se nézett meg róla.  :twisted:
Én ha tehetem, akkor így szoktam. Nehéz, de általában sikerült elkerülnöm minden spoilert. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7404 Dátum: 2013. január 28. - 21:14:31 »
Kit: Szerintem totál illeszkedik, pont olyan, mint az utóbbi Tarantino filmek. Érdekes, nekem pont a Death Proof tetszett tőle a legkevésbé.

Ez nem érdekes, nem vagyunk egyformák.  ;) Sokan az IB-ot tartják a zsenije csúcsának, szerintem az már a hanyatlás. Vagyis már átlendült a csúcson és most már ereszkedik lefele a lejtőn.
Nagyon vártam a Planet terrort, odavagyok a zombifilmekért. Aztán úgy alakult, hogy a DP-ot zártam a szívembe, szerintem az a legjobb filmje. Russel isteni benne. De az összes filmjében nagyon bírom a kis utalásokat, legyen az egy ruhadarab, egy név, egy Silver Surfer plakát  ;) , esetleg egy mondat. Mivel ő is videotékás volt mint Randall,  ;D  elég sok filmet látott és a filmjeit és a vele készült riportokat, beszélgetéseket, filmjeiben elrejtett utalásokat tekintve baromi jó ízlése van. Ő is eurohorror rajongó, ez az ami 100%-ban visszaköszön a DP-ban. Majd minden filmjében erőszakos halált hal ( de még Rodriguez vámpírfilmjében is ) , ebben csak Frank Miller körözi le. Mert ha jól emlékszem, ő az összes filmes jelenetében meghal.  :hehe:
A Spagetti Westerneket is nagyon bírom, mint ahogy ő is rajongója a műfajnak, így nem hiszem, hogy csalódást okozna az új filmje.

De azt írod olyan mint az utóbbi Tarantino filmek. Az elég vegyes, mert az utóbbi filmjei a DP és az IB volt. Teljesen más karakterű filmek. Előtte meg ha csak a nagyfilmjeit számoljuk csak a Kill Bill volt.
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 28. - 21:19:14 írta Kit Walker »

Todd

• Pókfej
« Válasz #7405 Dátum: 2013. január 28. - 21:23:11 »
Russel zseniális a DP-ban az tuti. Az első sztori ribi karakterei viszont elég idegesítőek voltak. Egész egyszerűen azoknak a szereplőknek jutott a legtöbb tér a filmben, akik számomra a legérdektelenebbek voltak.
Szerintem az IB, és ez is (mert azon a kitaposott ösvényen halad) már teljesen más, mint a régi filmjei, ami nem meglepő, de számomra ez se nem hanyatlás, se nem emelkedés. Tré is lenne, ha egy rendező (vagy bármilyen művész) stílusa nem változna az évek alatt (pedig emiatt az "ős" rajongók nagyon szokták fújni a tüzet, pedig lehet, hogy nekik sem ártana haladni/tovább lépni, de ez más téma).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7406 Dátum: 2013. január 28. - 21:44:40 »
Van ez így, ha az ember barátokkal ül be moziba, és nem ő választ.  ;)
Nekem elég volt annyi, hogy Tarantino film és DiCaprio rosszat játszik benne.  ;)
ebben csak Frank Miller körözi le. Mert ha jól emlékszem, ő az összes filmes jelenetében meghal.  :hehe:
Hogy ez mennyire jellemző arra a hatásvadász palira!  :lol:
Egész egyszerűen azoknak a szereplőknek jutott a legtöbb tér a filmben, akik számomra a legérdektelenebbek voltak.
Na épp ez volt a bajom a Djangóval.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7407 Dátum: 2013. január 28. - 21:50:08 »
Van ez így, ha az ember barátokkal ül be moziba, és nem ő választ.  ;)
Ja hát a multkor én is így jártam a nyomikkal.  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #7408 Dátum: 2013. január 28. - 22:47:23 »
Érdekes, mert igazából Tarantino nem egyedi rendező, hanem a régi ( és kedvenc filmjeit, és annak jellemzőit ) filmek összekovácsolója.
Oké, lehet, nem ismerem azokat, amikből meríthetett. :) Csak annyit tudok, hogy a filmjei közül egyik sem tetszett. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7409 Dátum: 2013. január 28. - 23:05:16 »
Én is bírom Tarantino stílusát, bár az újabb filmjeit nem láttam, de a Ponyvaregény és a Kill Bill tetszett tőle. A Djangot még nem láttam tőle, de DiCaprio miatt meg fogom nézni valamikor.
Valóban az a zseniális Tarantinoban, hogy totál klisékből is képes teljesen nézhető és szórakoztató filmeket kihozni.

főleg a "két" főszereplő véleménykülönbsége, és eltérő, de összességében önző g*ci mentalitásának ütköztetése volt érdekes, és ehhez csak ürügy volt az időutazás.
Pontosan, ez a lényeg benne. :)

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7410 Dátum: 2013. január 29. - 12:56:11 »
Itt is van a képregény verziója a Django-nak:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #7411 Dátum: 2013. január 29. - 18:37:09 »
Bocsi a terelésért, csak régire reagálnék:
Akkor gondolom olyasmi mint a Twillight sorozat! Csak ebben több lehetőség van, legalábbis nekem a trailer-ből ez jött le! :)
Attól még, hogy lány szereti az ifi fantasy-t, nem feltétlenül Twilight. Az általad felsoroltakhoz közelebb áll, mint A rettenethez. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7412 Dátum: 2013. január 30. - 10:40:32 »
Help! Melyik az a nagyon régi fekete-fehér vámpíros film, amiben egy vámpíros filmet forgatnak  és a főszerepre véletlenül egy igazi vámpírt szerződtetnek tudtukon kívül. csúnya fehér kopasz feje van hegyes fülekkel. nem Lugosi film. És a címe azt hiszem a lény neve ami nem ugrik be...
------------------
a Hotel Transylvániát nagyon ajánlom mindenkinek  :D
Sztem Lugosi Béláról mintázták Draki-t :)
vagy magáról Adam Sandlerről? :headscratch:

« Utoljára szerkesztve: 2013. január 30. - 12:30:41 írta VTomi »

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7413 Dátum: 2013. január 30. - 11:22:11 »
Help! Melyik az a nagyon régi fekete-fehér vámpíros film, amiben egy vámpíros filmet forgatnak  és a főszerepre véletlenül egy igazi vámpírt szerződtetnek tudtukon kívül. csúnya fehér kopasz feje van hegyes fülekkel. nem Lugosi film. És a címe azt hiszem a lény neve ami nem ugrik be...

Amit leírtál, az a Nosferatu és a Shadow of the vampire keveréke. Utóbbinál stimmel a történet, de 2000-es, viszont az 1922-es Nosferatu (fiktív) forgatását meséli el.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7414 Dátum: 2013. január 30. - 12:27:10 »
Az aaaz!
pfff... akkor volt a nosferatu 1922ben és egy másik film, 2000-ben, ami a elmeséli a '22 forgatását, mintha ott egy igazi vámpír lett volna?

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7415 Dátum: 2013. január 30. - 12:36:56 »
Az aaaz!
pfff... akkor volt a nosferatu 1922ben és egy másik film, 2000-ben, ami a elmeséli a '22 forgatását, mintha ott egy igazi vámpír lett volna?

Igen, végül is igen.
Az 1922-es a Nosferatu egy némafilm. A Drakula feldolgozása. Ezt később Herzog is feldolgozta Kinskivel. Ez egy vámpír történet. Max Schreck főszereplésével. ( Innen a Burton féle Batman visszatér főszereplőjének neve. )
A Shadow of the vampire, ennek a filmnek egy fiktív történetvonala, amiben Orlock gróf ( Schreck, akit W. Dafoe játszik ) valóban vámpír, és Murnau ( Malkovich játszotta ) színészként mutatja be. De ez nem fekete fehér. Az alapötlet onnan jött, hogy a Nosferatu hihetetlenül megelőzte a korát. Amúgy nagyon jó mindkét film.

Amúgy E. Elias Merhige rendezőnek vannak nyugtalanító alkotásai. A Begotten után kellett egy kis idő míg helyrerázódom...
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 30. - 15:12:59 írta Kit Walker »

Ju

• Pókfej
« Válasz #7416 Dátum: 2013. január 30. - 13:29:55 »
Még egy sor a filmlistámra. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7417 Dátum: 2013. január 30. - 13:33:14 »
Még egy sor a filmlistámra. :)

Éspedig? Melyik keltette fel az érdeklődésed?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7418 Dátum: 2013. január 30. - 13:51:13 »
Ha tippelnem kellene, nem a Nosferatu. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7419 Dátum: 2013. január 30. - 13:57:18 »
Ha tippelnem kellene, nem a Nosferatu. :)

Én a Djangora gondoltam.  :hehe: