Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361143 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7420 Dátum: 2013. január 30. - 14:01:39 »
Én a Djangora gondoltam.  :hehe:
:hehe:
Ha Tim Burton rendezte volna, akkor biztos. :D

Shadow of the Vampire, of course. :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7421 Dátum: 2013. január 30. - 14:45:55 »
Én a Djangora gondoltam.  :hehe:
Ha Tim Burton rendezte volna, akkor biztos. :D

Shadow of the Vampire, of course. :)

Na, azt én is megnézném!
Gondoltam, hogy arra gondolsz.  ;) De mire kaptad fel a fejed? Dafoe vagy Malkovich?
Amúgy mindkét szinész brillírozik a szerepben. Dafoe Orlock grófja zseniális! Jó kis film. Nálunk egy különleges kiadásban is megjelent, a Nosferatuval együtt koporsóban.

http://kepfeltoltes.hu/130130/F_nyk.0138_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képért bocs, ilyen telefonos cucc.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #7422 Dátum: 2013. január 30. - 14:59:01 »
Kár hogy a Herzog féle változat nem került be a koporsóba.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7423 Dátum: 2013. január 30. - 15:06:54 »
De mire kaptad fel a fejed? Dafoe vagy Malkovich?
Pontosan. Mindkettőre. Illetve arra, hogy együtt játszanak egy filmben. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7424 Dátum: 2013. január 30. - 15:07:07 »
Másnál voltak a jogok.
De az benne van a Werner Herzog díszdoboz első kötetében, a Kaspar Hauser, a Fitzcarraldo és a Cobra Verde társaságában.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7425 Dátum: 2013. január 30. - 15:10:58 »
De mire kaptad fel a fejed? Dafoe vagy Malkovich?
Pontosan. Mindkettőre. Illetve arra, hogy együtt játszanak egy filmben. :)

Nagyon jó a film története és az egész atmoszférája is. Kicsit talán lassúnak tűnik majd az új filmek után, de az szerintem gondolható a két színész nevéből, hogy nem egy Van Helsing féle alkotásra kell számítani.  ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #7426 Dátum: 2013. január 30. - 15:19:47 »
Alapból nem zavar, ha egy film lassú. (El tudom nézni azt, hogy egy Austen feldolgozásban 6 óráig szinte csak teáznak és sétálnak :)) A két színész meg elég jó érv amellett, hogy érdekes lesz. :)
Egyébként nekem a Van Helsing is tetszett. Jackman hihető volt, de igazából végig a látványvilág tetszett. A zöld szűrőktől egyedi és szép lett, meg állati jól nevettem a gatling crossbow-ötleten. Meg benne volt Faramir. :lol: Ettől függetlenül, nem lehet komolyan venni az egészből semmit, de a design elemek jók voltak.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7427 Dátum: 2013. január 30. - 15:25:05 »
Nekem a félórás animációs jobban tetszett. Emlékszem mikor kijött, újra kiadták a régi Universal szörny sorozatot, új külsővel a borítón feltüntetve, hogy ez inspirálta a Van Helsing filmet.  :roll:
A látvánnyal valóban nem volt semmi gond, de én inkább éreztem az egészet egy paródiának ( igazából az is volt ), mintsem Universal szörnyfilmnek.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7428 Dátum: 2013. január 30. - 15:30:00 »
Mi az, hogy "Universal szörnyfilm"?

Ju

• Pókfej
« Válasz #7429 Dátum: 2013. január 30. - 15:30:41 »
Én paródiának nem tudtam nézni... ahhoz nem volt elég minőségi. :hehe: Inkább olyan volt, mint a Twilight... gagyi, de komolyan akarja venni magát. Nekem csak a látvány mentette meg. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7430 Dátum: 2013. január 30. - 15:49:32 »

A Universal stúdiónak volt egy sorozata, amiben az akkor sztároknak számító Boris Karloff, Lugosi Béla, Lon Chaney Jr.  ( Az ő apja játszotta az Operaház fantomja címszerepét, 1925-ben. ), Claude Rains játszották a főszerepet. A sorozat 8 része és 3 gyűjteménye megjelent nálunk is. A Frankenstein, Drakula, Mummy, Creature from the Black Lagoon ( Ennek a 2. részében kapott először szerepet Clint Eastwood ), Phantom of the opera, Invisible man ( Ennek egy későbbi változata az Árnyék nélkül. ) , Wolf man, Bride of Frankenstein.
Ez volt a Szörny sorozat, ami később több filmmel és crossoverrel is bővült még.
Elvileg ez ihlette a Van Helsinget.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7431 Dátum: 2013. január 30. - 15:50:49 »
Én paródiának nem tudtam nézni... ahhoz nem volt elég minőségi. :hehe: Inkább olyan volt, mint a Twilight... gagyi, de komolyan akarja venni magát. Nekem csak a látvány mentette meg. :)

Nem akartam ilyen sarkalatosan fogalmazni, de végül is teljesen igazad van.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7432 Dátum: 2013. január 30. - 16:11:29 »

A Universal stúdiónak volt egy sorozata, amiben az akkor sztároknak számító Boris Karloff, Lugosi Béla, Lon Chaney Jr.  ( Az ő apja játszotta az Operaház fantomja címszerepét, 1925-ben. ), Claude Rains játszották a főszerepet. A sorozat 8 része és 3 gyűjteménye megjelent nálunk is. A Frankenstein, Drakula, Mummy, Creature from the Black Lagoon ( Ennek a 2. részében kapott először szerepet Clint Eastwood ), Phantom of the opera, Invisible man ( Ennek egy későbbi változata az Árnyék nélkül. ) , Wolf man, Bride of Frankenstein.
Ez volt a Szörny sorozat, ami később több filmmel és crossoverrel is bővült még.
Elvileg ez ihlette a Van Helsinget.

És ezek a  filmek eredetileg is az Universalnál készültek? Én ezeket a szörnyeket csak klaszikus szörnyeknek hívtam. De akkor a gyűjtőnevük ezek szerint Universal szörnyek. Erre épül a Hotel Taransylvánia és a Lego Monster fighters téma is.

A láthatatlan ember vizont eredetileg egy H.G. Wells regény.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7433 Dátum: 2013. január 30. - 16:17:45 »
Az egyik kedvencem a 80-as évekből:

;)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7434 Dátum: 2013. január 30. - 16:29:11 »
Igen, ez mind Universal film és a jogok mai napig náluk vannak. A Láthatatlan ember valóban H.G. Wells regény, a Frankenstein Mary Shelley, a Drakula Bram Stoker, a Phantom of the opera pedig Gaston Leroux regénye.
Sőt a The man who laughs című film Victor Hugo regényéből készült, és állítólag a főszereplő Conrad Weidt " maszkja " ihlette a Jokert a Batman képregényekben. 
Ha már Wells, a The First Men in the Moon, és a Time machine című művét is megfilmesítették. Ami szintén hozzáférhető nálunk.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7435 Dátum: 2013. január 30. - 16:38:30 »
Nem akartam ilyen sarkalatosan fogalmazni, de végül is teljesen igazad van.
:lol:
Egyébként a közelmúltban megfejtettem, mi a jó a Twilightban. ;D Olyan egyszerű a világ, és az író mindenféle ismeret nélkül ír a világról, és belül ő is egy kb 15 éves lány (ami 30 felett azért kicsit kemény... :lol:). És senki nem tud olyat írni, ami fejlettebb, mint a saját lelkivilága, ergo a Twilight is olyan pofonegyszerű, mint ahogy az egy tizenéves kislány álmaiban van, mindenféle realitást kizárva. ;D Viszont néha annyira jó elhinni, hogy a világ tényleg ennyire egyszerű. Elég hamar kiakad a realitás-detektorom, de addig jó olvasni a teljesen elszállt gumicukor-világot. ;)

és a Time machine című művét is megfilmesítették.
Egy a kevés példa közül arra, amikor a film jobban leköt, mint a könyv. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7436 Dátum: 2013. január 30. - 16:43:24 »
Na Az időgép is érdekes lehet könyvben. Én megszereztem a Láthatatlan embert de elég unalmas. Viszont abban egyezik az Árnyék nélkül vele, hogy az eredetiben is bekattan a figura a hatalmától. De ott még világuralomra is akar törni..  egy darab pucér ember. na hagyjuk :D
Viszont ami nagyon tetszett Wellstől az az Istenek eledele.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7437 Dátum: 2013. január 30. - 16:54:27 »

és a Time machine című művét is megfilmesítették.
Egy a kevés példa közül arra, amikor a film jobban leköt, mint a könyv. :)

Nekem az eredeti nagyon tetszett, de a remake szerelmi szálastól kicsit erőltetett volt.

Na Az időgép is érdekes lehet könyvben. Én megszereztem a Láthatatlan embert de elég unalmas. Viszont abban egyezik az Árnyék nélkül vele, hogy az eredetiben is bekattan a figura a hatalmától. De ott még világuralomra is akar törni..  egy darab pucér ember. na hagyjuk :D
Viszont ami nagyon tetszett Wellstől az az Istenek eledele.

Az azért óriási hatalom, amiről ez szól. Simán lehetne a világ ura egy ember aki láthatatlan.
Az Istenek eledele valóban jó könyv. De nekem a Vakok országa is nagyon tetszett, utóbbi egy Wells novelláskötet része.  Wells szerette volna, ha őt mint az angol Verneként emlegetik, de míg Verne regényei inkább tudományosak voltak, Wells írásai fantasztikusak. Bár mindkettő hatalmas dolgokat adott a világnak, és az időutazásról is bebizonyították, hogy nem is annyira fikció, igaz egyirányú és nem olyan látványos mint a filmeken, de elviekben kivitelezhető.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7438 Dátum: 2013. január 30. - 16:56:32 »
Végül is a hibernáció is tekinthető időutazásnak.
Ha ezek a szörnyek az Universal tulajdonai, akkor a Lego monster fighters téma nem is tekinthető a lego saját témájának, hanem egy licens mint a Starwars settek? :headscratch:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7439 Dátum: 2013. január 30. - 17:04:45 »
Végül is a hibernáció is tekinthető időutazásnak.
Ha ezek a szörnyek az Universal tulajdonai, akkor a Lego monster fighters téma nem is tekinthető a lego saját témájának, hanem egy licens mint a Starwars settek? :headscratch:

Erről fogalmam sincs. A lego csinál Batmanes dolgokat is, gondolom itt szerződések vannak.