Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362947 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7560 Dátum: 2013. március 19. - 10:07:25 »
mára már a könyökömön jön ki, hogy minden ünnepen kötelezően Bud Spencer - Terence Hill maraton megy a tv-ben. Úgyhogy már bele se nézek.
Itt követed el a hibát, hogy nézel TV-t. Én már évek óta nem nézek TV adást, maximum csak sportot, vagy más élő műsort, de filmet, sorozatot nem szabad tv-ben nézni. Én ezért nem csömörlök meg tőlük. Évente egyszer rám jön, akkor megnézem egyhuzamban DVD-n az összes jobb BS-TH filmet, és kész. De minden filmet és sorozatot DVD-n nézek, mert abban legalább nincs reklám, nem vágják meg őket, meg egyhuzamban jobb nézni őket (pl sorozatoknál).

Érdekes, de én is így vagyok vele. Mikor megvettem az Aladdin-t, úgy néztem mint annak idején a moziban.  ;D Régen sokkal árnyaltabb volt az erőszak ábrázolása, és ez nem volt rossz. Bár az is igaz, hogy a Bombajó bokszoló már nem tetszett annyira ( azt is moziban láttam.  :roll: ) , mint rég.
Majdnem az összes nálunk kiadott filmjük megvan, van ami több kiadásban is.  :roll:
A bokszolóval én is így vagyok, bár nekem az még gyerekkoromban sem tetszett annyira. Nekem általánosságban jobban tetszenek a közös filmjeik, bár abból sem tartom mindet jónak, de ami abszolút favorit tőlük az a: Megint dühbe jövünk, különben dühbe jövünk, bűnvadászok, nyomás utána, kincs ami nincs, nincs kettő négy nélkül, ördög jobb és bal keze 1-2, én a vizilovakkal vagyok, és a szuperhekusok.
A különálló filmjeik közül a kedvenceim:
Bud Spencertől: Aranyeső Yuccában, Banános Joe, Fél lábbal a paradicsomban, Piedonék, rabló pandúr, seriff 1-2
Terence Hilltől pedig: Keményfejű, Lucky Luke, szuperzsaru, vigyázat vadnyugat, nevem senki.
Azt hiszem nem hagytam ki semmit. A többi nálam inkább csak közepes, vagy inkább gyenge.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7561 Dátum: 2013. március 19. - 14:34:07 »

VTomi: Olvasd el a regényt is, mert nem kicsit jó. Főleg, ha szereti az ember a Jazz korszakot.
Gatsbyre gondolsz?
Nem a Pók3 Gyík a főszereplő? Mintha ő lenne.
A másikban meg újra együtt DiCaprio és Tobey. :)
De tényleg ez Connors doki a Pók3-ból. Tudtam, hogy ismerős. Meg játszik még benne Trinity a Mátrixból és az őrült doki a Hihetetlen Hulkból.

mára már a könyökömön jön ki, hogy minden ünnepen kötelezően Bud Spencer - Terence Hill maraton megy a tv-ben. Úgyhogy már bele se nézek.
Itt követed el a hibát, hogy nézel TV-t. Én már évek óta nem nézek TV adást, maximum csak sportot, vagy más élő műsort, de filmet, sorozatot nem szabad tv-ben nézni. Én ezért nem csömörlök meg tőlük. Évente egyszer rám jön, akkor megnézem egyhuzamban DVD-n az összes jobb BS-TH filmet, és kész. De minden filmet és sorozatot DVD-n nézek, mert abban legalább nincs reklám, nem vágják meg őket, meg egyhuzamban jobb nézni őket (pl sorozatoknál).
Hát igen! Én mikor elköltöztem otthonról, Nem volt tv-m és nem is vettem az albérletbe. Nincs neki hely és nem érdekel ami benne megy. Csak filmnézésre kéne, de ahhoz meg kell egy dvd lejátszó is. Majd egy nagyobb kéglibe. addig jó a szgépen.
de tisztában vagyok vele, hogy ha lenne tv (adással) akkor nézném. így egyszerű nem nézni, hogy nincs. Viszont így hogy szépen leszoktam róla, és nem manipulálja a tudatom folyamtosan, amikor hazalátogatok szüleimhez és bekapcsolom, teljesen átlátok a manipulatív reklámokon és híreken. Nincs meg a folyamatos adagolás és így nagyon szembetűnő az, ahogy hülyének nézik az embert.
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 19. - 14:38:33 írta VTomi »

Raisu

• Traveller
« Válasz #7562 Dátum: 2013. március 19. - 16:39:24 »
VTomi: Olvasd el a regényt is, mert nem kicsit jó. Főleg, ha szereti az ember a Jazz korszakot.
Gatsbyre gondolsz?
Igen.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7563 Dátum: 2013. március 19. - 17:17:10 »
Gatsbyre gondolsz?
Igen.
Engem a látvány miatt érdekel a film (meg Dicaprio miatt), mert nagyon jó tárgyi és társadalmi korrajznak tűnik. Bár az asárga autó ultra cgi, az elég béna és kicsit sok a műfény a külsőknél, az is full digitális miatt lehet. És sajnos ez is 3D  :roll:

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7564 Dátum: 2013. március 19. - 19:36:44 »
Érdekes, de én is így vagyok vele. Mikor megvettem az Aladdin-t, úgy néztem mint annak idején a moziban.  ;D Régen sokkal árnyaltabb volt az erőszak ábrázolása, és ez nem volt rossz. Bár az is igaz, hogy a Bombajó bokszoló már nem tetszett annyira ( azt is moziban láttam.  :roll: ) , mint rég.
Majdnem az összes nálunk kiadott filmjük megvan, van ami több kiadásban is.  :roll:
A bokszolóval én is így vagyok, bár nekem az még gyerekkoromban sem tetszett annyira. Nekem általánosságban jobban tetszenek a közös filmjeik, bár abból sem tartom mindet jónak, de ami abszolút favorit tőlük az a: Megint dühbe jövünk, különben dühbe jövünk, bűnvadászok, nyomás utána, kincs ami nincs, nincs kettő négy nélkül, ördög jobb és bal keze 1-2, én a vizilovakkal vagyok, és a szuperhekusok.
A különálló filmjeik közül a kedvenceim:
Bud Spencertől: Aranyeső Yuccában, Banános Joe, Fél lábbal a paradicsomban, Piedonék, rabló pandúr, seriff 1-2
Terence Hilltől pedig: Keményfejű, Lucky Luke, szuperzsaru, vigyázat vadnyugat, nevem senki.
Azt hiszem nem hagytam ki semmit. A többi nálam inkább csak közepes, vagy inkább gyenge.

A felsorolt filmeket én is szeretem. A Nevem senki iszonyatosan jó film. Hatalmas főhajtás a Spagetti western filmek előtt. Én még megfejelném a felsorolásod a Morcos misszionáriusok, Élet vagy halál, Nincs bocsánat, Bosszú El pasoban, Akik csizmában halnak meg, Ötszemélyes hadsereg című filmekkel. Persze ebben nem mindben játszanak együtt, és az is lejöhet, hogy imádom a Spagetti westerneket.  :roll:
Ami még tetszett az a Mr. Milliárd, és a Sötét Torino, amiben az az Andrea Balestri is játszik, aki a zseniális, nagy színészeket felvonultató Pinokkió kalandjai című TV sorozatban is brillírozott. A mai napig szeretem azt a sorozatot, és év végén karácsonykor megpihenve ( ha épp nem melózom  :uhoh: ) megnézem, mint kölyökkoromban is tettem. Számomra megunhatatlan.

Gatsbyre gondolsz?
Igen.

Az ember a holdon című filmben Carrey fel is olvasta.  ;D Amúgy ha jól emlékszem Robert Redforddal a főszerepben film is készült belőle korábban.
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 19. - 19:42:30 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7565 Dátum: 2013. március 19. - 21:44:01 »
Morcos misszionáriusok: ez volt az amelyik régen a "Fordítsd oda a másik orcádat is" címen futott, nem? Annak a filmnek voltak jó pillanatai, de összességében nekem gyenge volt. Pont így érzek az Akik csizmában halnak meg filmmel kapcsolatban is. Szeretem én a spagetti westerneket, de ezek annyira nem jöttek be. Akkor már inkább a bunyó karácsonyig.  :D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7566 Dátum: 2013. március 20. - 06:28:55 »
Morcos misszionáriusok: ez volt az amelyik régen a "Fordítsd oda a másik orcádat is" címen futott, nem? Annak a filmnek voltak jó pillanatai, de összességében nekem gyenge volt. Pont így érzek az Akik csizmában halnak meg filmmel kapcsolatban is. Szeretem én a spagetti westerneket, de ezek annyira nem jöttek be. Akkor már inkább a bunyó karácsonyig.  :D

Igen régen olyan címen is futott. Érdekes, hogy egyes filmjeik több címen futnak. Az említett Nincs bocsánat is futott, Isten megbocsát, én nem ( ami végül is szerintem az eredeti címe is lenne ) és ha jól emlékszem Bunyó húsvétig  :uhoh: címen is. Bár ez utóbbi lehet, hogy a Bosszú El pasóban volt?

Todd

• Pókfej
« Válasz #7567 Dátum: 2013. március 20. - 07:15:53 »
Nekem a westernjeik közül Az ördög jobb és bal keze 1-2 és az ominózus Nevem senki a kedvenceim.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7568 Dátum: 2013. március 20. - 07:46:22 »
A Nevem senki akkora film, hogy azt elmondani nem lehet. Nálam közvetlen már a nagy Spagetti western elődök nyomában jár, bent van a Panteonban.  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7569 Dátum: 2013. március 20. - 07:58:19 »
Az említett Nincs bocsánat is futott, Isten megbocsát, én nem ( ami végül is szerintem az eredeti címe is lenne )
Igen, így már emlékszem arra a filmre, a Nincs bocsánat nem mondott semmit.  :D

Egyébként most csak eszembe jutott (mivel beszéltünk ezekről a filmekről, és most három napot nem dolgozok, el is kezdtem nézni ezeket a filmeket  :D ), hogy nagy fájdalmam, hogy az Aranyeső Yuccában című filmet megvágva adták ki DVD-n is.  :( Akárhányszor nézem, nem tudok napirendre térni felette.

Meg persze a Kincs ami nincset is megvágták.
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 20. - 08:06:37 írta Sepi »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7570 Dátum: 2013. március 20. - 08:09:24 »
Az említett Nincs bocsánat is futott, Isten megbocsát, én nem ( ami végül is szerintem az eredeti címe is lenne )
Igen, így már emlékszem arra a filmre, a Nincs bocsánat nem mondott semmit.  :D

Egyébként most csak eszembe jutott (mivel beszéltünk ezekről a filmekről, és most három napot nem dolgozok, el is kezdtem nézni ezeket a filmeket  :D ), hogy nagy fájdalmam, hogy az Aranyeső Yuccában című filmet megvágva adták ki DVD-n is.  :( Akárhányszor nézem, nem tudok napirendre térni felette.

Most én is szabados leszek egy ideig, úgyhogy én is bekészítettem már pár filmet.  :hehe:
De ahogy Joker mondta a Batman első részében oly kevés az idő és oly sok a tennivaló.  :lol:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7571 Dátum: 2013. március 20. - 13:44:07 »

Igazából már jó ideje keveset tv-zem, de pont akkor volt népszerű a Spencer-Hill maraton, amikor még fiatalabb voltam és többet tévéztem. :) Most már én is ritkán tévézek, mert a legtöbbször csak ismétléseket adnak, amiket már úgyis láttam, unalmasak a műsorok... A Zöld Íjászt szoktam nézni, meg néhány sitcomot (Jim szerint a világ, Életem értelmei, meg újabban a Big Bang Theory, ha épp nem feldkezem el róla), illetve politikai műsorokat (nem, nem parlamenti közvetítéseket. :P Bár azok cirkuszi előadásnak is beillenének. :hehe: ), esetleg dokumentumfilmeket. Meg ha esetleg kifogok a sok ismétlés közül egy olyan filmet, amit annyira szeretek, hogy sokadszorra is megnézem. :D Néha azért hasznos a tv, mert pl. ha a Romok c. filmbe nem futok bele múltkor, akkor magamtól tuti nem néztem volna meg, mivel nem is hallottam róla.
Érdekes módon egyébként sorozatokat pl. jobb szeretek tv-ben nézni, mint gépen. Nem az a típus vagyok, aki letölti az egész évadot egyben és 24 órás maratonokat tart, egyszerűen nem vagyok sorozatfüggő. Nekem bőven elég úgy apránként adagolva, ahogy a tv-ben megy.
Egyébként maguk a reklámok nem is zavarnak annyira nagyon, inkább az új módszer cseszi fel az agyam, amit az RTL II-n tapasztaltam, jelesül hogy már nem a jelenetek közé illesztik be a reklámot, hanem az adott jelenetet, akár egy párbeszédet vágnak ketté a reklámblokkal. :drying: Konkrétan a szereplő egy mondat közepén tart, amikor CSATT és reklám. És reklám után hallod a mondat második felét. Remélem nem fog elterjedni ez a pofátlan metódus... :drying:

Idézetet írta: VTomi
Viszont így hogy szépen leszoktam róla, és nem manipulálja a tudatom folyamtosan, amikor hazalátogatok szüleimhez és bekapcsolom, teljesen átlátok a manipulatív reklámokon és híreken.
Szerintem aki kellő műveltséggel és intelligenciával rendelkezik, azt nem tudja manipulálni a tv. ;) Híradót meg már nagyon régóta nem nézek, mert a tököm tele van vele, hogy a sok rablásra, gyilkosságra meg egyéb rossz hírekre hegyezik ki az egészet, tiszta horror. :-\ Oké, hogy történnek rossz dolgok is a világban, de bakker, megnézed a hiradót, és totál azt fogod hinni, hogy Gotham Cityben élsz. :wacko: Inkább elolvasom a híreket neten, ott legalább kiegyensúlyozottabb a jó/rossz arány.

Na tegnap végre túlestem a Twilight saga záróepízódján, a Hajnalhasadás 2-n. Hát ez nagyon langyos volt. :roll: Azt hittem, jobb lesz, mint az előző rész, de nem... Bellából supergirl lett, alapított egy nagyon bizarr családot gyorsan növő gyerekkel és pedovérfarkasnagybácsival... Ez a pedo téma rohadtul gáz, erre hogyhogy nem ugrottak rá a gyermekvédők? :roll: Rohadtul unszimpatikussá tette Jacobot ez a hülyeség. Bella pedig szimpatikusabb volt emberként... Vámpírként még jobban kijön az önzősége. Amúgy az egész film inkább hat egy gyenge X-men first class utánzatnak, mint vámpírsztorinak. A nagy bunyón, amit a film grandózius fináléjának szántak, csak mosolyogtam, hihetetlen béna lett. Egyszerűen iszonyat nevetséges nekem ez a tinivámpírbunyó, ugrálnak ide-oda, tépkedik le egymás fejét... Röhej. Ráadásul a nagy csavar alapból tökön rúgja az egész finálét, szerencsére már előre ismertem a csattanót, úgyhogy a bunyó után nem kezdtem el anyázni. Látszik, hogy nagyon tinilányoknak íródott az egész sorozat, mert a nagy romantikázáson kívül tényleg nem nagyon történik benne semmi.
A másik probléma, hogy a sorozat nagy főgonoszainak szánt Vulturi klán egyszerűen nevetséges és béna. Pedig jól tudjuk, hogy általában mennyit dobnak a filmeken a rosszfiúk, ha emlékezetes és hatásos karakterek... De a Vulturi szánalmas volt. Idióta jelmezekben rohangálnak és kicsit sem félelmetesek.
A film vége jellemzően totális giccs és nyáltenger, de végre vége, elmondhatom, hogy túléltem a Twilcsi Szagát. ;D Így visszatekintve, az Újhold a sorozat mélypontja, az tényleg kritikán aluli szemét, de a többi rész legalább nézhető. Igaz, hogy többnyire egyszernézős  ;D , ráadásul kínos módon pont a legutolsó részre igaz ez leginkább, annyira béna és bárgyú lett, pedig ennek kellett volna lennie a legerősebb résznek. Na de sebaj, tudom, hogy nem én vagyok a célcsoport. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7572 Dátum: 2013. március 20. - 19:52:33 »
Olvasgatok egy cikket: http://aeonflux.blog.hu/2012/12/08/top_film_minden_idok_legjobb_kepregenyfilmjei_20
És még mindig nem teljesen értem, hogy a Mátrixot miért tartják Ghost in the Shell koppintásnak, vagy pl miért mondja, hogy "Ilyen lett volna a Mátrix, ha Japánban készítik el, és kicsit művészfilmesebbre veszik az irányt... Várjunk csak, mikor is készült?" (Kofrán Gergely)
OK hogy hatással volt rá részleteiben, de nem ugyan az a két film története és mondanivalója sem.

(off a cikkből: Trivia: James McAvoy a szerepre való felkészülés kezdetén nagy lendülettel kopaszra borotválta a fejét. Csak ezután tudta meg, hogy Xavier ebben a filmben még samponreklámba illően dús hajkoronával fog parádézni. Még jó, hogy a gerincét nem törte el...)
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 20. - 19:55:05 írta VTomi »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7573 Dátum: 2013. március 21. - 09:34:47 »
Aszongya a GitS-nél…
Idézet
A rossz: Egy alaktalan bűnöző program, az érzelmek nélküli, alkotóján túlnövő fenyegetés iskolapéldája.
Éééééééés… innen kezdve olvasni sem kell tovább.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7574 Dátum: 2013. március 21. - 10:50:35 »
Aszongya a GitS-nél…
Idézet
A rossz: Egy alaktalan bűnöző program, az érzelmek nélküli, alkotóján túlnövő fenyegetés iskolapéldája.
Éééééééés… innen kezdve olvasni sem kell tovább.
Mi a gond?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7575 Dátum: 2013. március 21. - 11:07:52 »
Az, hogy az egész film lényege az volt, hogy ez a program szellemet növesztett magának és élőlénnyé vált a végére, mert ez volt a vágya. Meg hogy nem is bűnözött. Tehát csak a sztori lényegét nem értette meg az egészből… vagy fel se fogta, hogy mi az. Kb. mintha azt mondanád a Sötét Lovagra, hogy az a negatívum benne, hogy Ledger Jokere benne a B-filmes akciófilmes gonoszok mindent felrobbantani akaró iskolapéldája.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7576 Dátum: 2013. március 21. - 11:14:13 »
Kb. mintha azt mondanád a Sötét Lovagra, hogy az a negatívum benne, hogy Ledger Jokere benne a B-filmes akciófilmes gonoszok mindent felrobbantani akaró iskolapéldája.

Miért nem az?  :twisted: :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7577 Dátum: 2013. március 21. - 12:16:13 »
Az, hogy az egész film lényege az volt, hogy ez a program szellemet növesztett magának és élőlénnyé vált a végére, mert ez volt a vágya. Meg hogy nem is bűnözött. Tehát csak a sztori lényegét nem értette meg az egészből… vagy fel se fogta, hogy mi az. Kb. mintha azt mondanád a Sötét Lovagra, hogy az a negatívum benne, hogy Ledger Jokere benne a B-filmes akciófilmes gonoszok mindent felrobbantani akaró iskolapéldája.
Értem. nem emlékszem már kristálytisztán a filmre (egyesek szerint mesére, mert rajzfilm :hehe:), ezért kérdeztem.
És a "GitS" mi a baj? Itt is annyit rövidítünk, hogy én néha nem is értem miről van szó. Lotr, Tdk, Tdkr. Asm, Wd :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7578 Dátum: 2013. március 21. - 12:48:30 »
GitS = Ghost in the Shell. És ez még egy enyhe megoldás, a harmadik film még rövidítve is vicces: GitS SAC: SSS.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7579 Dátum: 2013. március 22. - 09:30:43 »
Megnéztem a Magic Mike-ot is. Valki? Vélemény?
Egész mást ad mint a bulizós bemutató.
Épp hogy az öregedő céltalan vetkőzős fiúk lehangoló kisszínpadi életét mutatja. Egy pici bár, picike színpadán kis öltözőben nyomorognak. Egy bulizós társaság, akiknek amúgy egész jól megy a szekér, de mint emberek teljesen elvesznek. Ebből akar kilépni Mike és sikerül is, amikor válaszút elé ér, csak épp egy másik fiatalabb srác viszont pont belép a helyére és elindul a lejtőn. Talán ez volt a fizetség:). A baj csak az, hogy ketten is felelősséggel tartoznak ezért a történet során és a film nagy ívben letojja  karaktert a végén