Itt követed el a hibát, hogy nézel TV-t. Én már évek óta nem nézek TV adást, maximum csak sportot, vagy más élő műsort, de filmet, sorozatot nem szabad tv-ben nézni. Én ezért nem csömörlök meg tőlük. Évente egyszer rám jön, akkor megnézem egyhuzamban DVD-n az összes jobb BS-TH filmet, és kész. De minden filmet és sorozatot DVD-n nézek, mert abban legalább nincs reklám, nem vágják meg őket, meg egyhuzamban jobb nézni őket (pl sorozatoknál).
Igazából már jó ideje keveset tv-zem, de pont akkor volt népszerű a Spencer-Hill maraton, amikor még fiatalabb voltam és többet tévéztem.

Most már én is ritkán tévézek, mert a legtöbbször csak ismétléseket adnak, amiket már úgyis láttam, unalmasak a műsorok... A Zöld Íjászt szoktam nézni, meg néhány sitcomot (Jim szerint a világ, Életem értelmei, meg újabban a Big Bang Theory, ha épp nem feldkezem el róla), illetve politikai műsorokat (nem, nem parlamenti közvetítéseket.

Bár azok cirkuszi előadásnak is beillenének.

), esetleg dokumentumfilmeket. Meg ha esetleg kifogok a sok ismétlés közül egy olyan filmet, amit annyira szeretek, hogy sokadszorra is megnézem.

Néha azért hasznos a tv, mert pl. ha a Romok c. filmbe nem futok bele múltkor, akkor magamtól tuti nem néztem volna meg, mivel nem is hallottam róla.
Érdekes módon egyébként sorozatokat pl. jobb szeretek tv-ben nézni, mint gépen. Nem az a típus vagyok, aki letölti az egész évadot egyben és 24 órás maratonokat tart, egyszerűen nem vagyok sorozatfüggő. Nekem bőven elég úgy apránként adagolva, ahogy a tv-ben megy.
Egyébként maguk a reklámok nem is zavarnak annyira nagyon, inkább az új módszer cseszi fel az agyam, amit az RTL II-n tapasztaltam, jelesül hogy már nem a jelenetek közé illesztik be a reklámot, hanem az adott jelenetet, akár egy párbeszédet vágnak ketté a reklámblokkal.

Konkrétan a szereplő egy mondat közepén tart, amikor CSATT és reklám. És reklám után hallod a mondat második felét. Remélem nem fog elterjedni ez a pofátlan metódus...

Viszont így hogy szépen leszoktam róla, és nem manipulálja a tudatom folyamtosan, amikor hazalátogatok szüleimhez és bekapcsolom, teljesen átlátok a manipulatív reklámokon és híreken.
Szerintem aki kellő műveltséggel és intelligenciával rendelkezik, azt nem tudja manipulálni a tv.

Híradót meg már nagyon régóta nem nézek, mert a tököm tele van vele, hogy a sok rablásra, gyilkosságra meg egyéb rossz hírekre hegyezik ki az egészet, tiszta horror.

Oké, hogy történnek rossz dolgok is a világban, de bakker, megnézed a hiradót, és totál azt fogod hinni, hogy Gotham Cityben élsz.

Inkább elolvasom a híreket neten, ott legalább kiegyensúlyozottabb a jó/rossz arány.
Na tegnap végre túlestem a
Twilight saga záróepízódján, a
Hajnalhasadás 2-n. Hát ez nagyon langyos volt.

Azt hittem, jobb lesz, mint az előző rész, de nem... Bellából supergirl lett, alapított egy nagyon bizarr családot gyorsan növő gyerekkel és pedovérfarkasnagybácsival... Ez a pedo téma rohadtul gáz, erre hogyhogy nem ugrottak rá a gyermekvédők?

Rohadtul unszimpatikussá tette Jacobot ez a hülyeség. Bella pedig szimpatikusabb volt emberként... Vámpírként még jobban kijön az önzősége. Amúgy az egész film inkább hat egy gyenge X-men first class utánzatnak, mint vámpírsztorinak. A nagy bunyón, amit a film grandózius fináléjának szántak, csak mosolyogtam, hihetetlen béna lett. Egyszerűen iszonyat nevetséges nekem ez a tinivámpírbunyó, ugrálnak ide-oda, tépkedik le egymás fejét... Röhej. Ráadásul a nagy csavar alapból tökön rúgja az egész finálét, szerencsére már előre ismertem a csattanót, úgyhogy a bunyó után nem kezdtem el anyázni. Látszik, hogy nagyon tinilányoknak íródott az egész sorozat, mert a nagy romantikázáson kívül tényleg nem nagyon történik benne semmi.
A másik probléma, hogy a sorozat nagy főgonoszainak szánt Vulturi klán egyszerűen nevetséges és béna. Pedig jól tudjuk, hogy általában mennyit dobnak a filmeken a rosszfiúk, ha emlékezetes és hatásos karakterek... De a Vulturi szánalmas volt. Idióta jelmezekben rohangálnak és kicsit sem félelmetesek.
A film vége jellemzően totális giccs és nyáltenger, de végre vége, elmondhatom, hogy túléltem a Twilcsi Szagát.

Így visszatekintve, az Újhold a sorozat mélypontja, az tényleg kritikán aluli szemét, de a többi rész legalább nézhető. Igaz, hogy többnyire egyszernézős

, ráadásul kínos módon pont a legutolsó részre igaz ez leginkább, annyira béna és bárgyú lett, pedig ennek kellett volna lennie a legerősebb résznek. Na de sebaj, tudom, hogy nem én vagyok a célcsoport.