Nekem tetszik A léghajlító és sajnálom, hogy az ilyen meséket nem folytatják.
Hát igen, végülis tényleg egy élőszereplős gyerekmese volt, csak meglehetősen drága mese. Ennyi pénzből jobb filmet is lehetett volna készíteni. Vagy legalább jobb forgatókönyv és jobb színészek kellettek volna. Leginkább az volt a gondom, hogy a karakterek egyáltalán nem bontakoztak ki, egyik sem tudott magával ragadni, sőt, a főszereplő kisgyerek kifejezetten unszimpatikus volt számomra. Ha nem lett volna ilyen jó a látvány, nézhetetlen lenne az egész. Bármelyik Pixar mese kenterbe veri...
Más: megnéztem végre a mindenki által agyonajnározott
Hobbitot.

Igazából olyan volt, mint bármelyik másik GYU film: az első fele kicsit unalmas, a második fele pedig - a növekvő akciómennyiségnek köszönhetően - izgalmas. Mondjuk azért kicsit kiábrándító volt, hogy 3 óra alatt nem jutott el odáig a sztori, hogy bemenjenek a hegybe.

Kicsit pörgősebb történetvezetéssel szerintem két órába is belefért volna ez a sztori. Illetve a GYU 3 "How it should have ended" verziójához hasonlóan itt is eszembe jutott, hogy igazából egy csomó mászkálást megspórolhattak volna, ha Gandalf már a film elején hívja az óriás sasokat.

A látvány egyébként ütős volt, összességében jó a film, de ettől sem lettem GYU fan.