Nem fogom bepótolni a sorozatokat, de szerintetek érdemes megnézni a nagy filmeket?
Igen, szerintem a William Shatner főszereplésével készült mozifilmeket érdemes, főleg Shatner miatt, ő az igazi és egyetlen Kirk kapitány.

Meg igazából ezekre a filmekre van a legtöbb utalás az új Star Trekben (az új filmekben szereplő öreg Spock is a Shatner-filmek idősíkjából jött). Csak számíts rá, hogy a régi filmek közel sem ilyen pörgősek, mint az újak. Illetve természetesen az effektek is elavultak mai szemmel, főleg az első filmeknél. De ettől még szórakoztató és izgalmas filmek szvsz. (Nálam nagyon sokat dobott a mostani Star Trek filmen, hogy értettem az utalásokat. De például a legnagyobb utalás, amikor
Kirk benn reked a reaktorkamrában, és "meghal" a sugárzástól, tényleg csak akkor üt nagyot, ha láttad a régi filmeket.)
Aztán hogy hány film van összesen, meg melyik mennyire jó, arra Ben tud kielégítő választ adni, mint a fórum hivatalos trekkie-je.

Én úgy emlékszem 5 (vagy 6?

) nagy mozifilm van Shatnerrel, plusz az Új Nemzedék című mozi, ami nekem azért tetszett, mert abban is szerepel Shatner, de ott már sajna nem ő a főszereplő (de mégis fontos a szerepe, érdemes megnézni

).
Tegnap megnéztem a Never back down című filmet, egész jó volt. Kábé olyan, mint a Karate könyök komolyabb és picit felnőttesebb verziója, lényegében egy bunyós tinifilm, csak karate helyett MMA-val. Viszont a forgatókönyv átgondolt és korrekt, a színészek is korrekt alakítást nyújtanak, egyáltalán nem nyálas a film és nem fullad unalomba, szóval jó. Az egyetlen hibája a tipikus Karate kölyök effektus: a főszereplő egy hónap alatt eljut a nulláról a super saiyan szintig.

Itt a trailer, ha érdekel valakit: