Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362943 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7660 Dátum: 2013. május 18. - 19:36:53 »
Na, most értem haza, délután megnéztük tesómmal a Star Trek 2-t. :D Magamtól nem néztem volna meg moziban, de tesóm elhívott. Az első rész anno nem igazán tetszett, úgyhogy elvárások nélkül ültem be a folytatásra. Azt kell mondjam, pozitívan csalódtam, ez a film marha jó lett! :D Nem vagyok Star Trek fan, de még így is nagyon tetszett. Kirk egyértelműen jobb volt, mint az első részben, és a sztori is jobban bejött, jobbak az ellenségek is. Azt meg mondanom sem kell, hogy a látvány odab***ós lett. ;D Emellett ugyanolyan pörgős a film, mint az előző rész. Ráadásul olyan kikacsintások, kötődések vannak a régi filmekhez, hogy a trekkie-k garantáltan el fognak csöppenni. ;D  Szuperjó múvi volt. :D

Viszont az is feltűnt, hogy nagyon bekeményítettek a moziban az ellenőrzés terén (vagy csak én járok ritkán moziba, azért új nekem), belenéztek a tatyómba kamera után kutatva (bár tesóm félliteres kóláját így is becsempésztük :hehe: ), a lépcsősorokon a film előtt járkáltak a biztonsági őrök, az egyikük a vászon mellett éjjellátós kamerával pásztázta a közönséget... Persze, a Vas 3-nál is járkáltak a szekuritisek, de akkor még a tatyóban pl nem kutattak. Lehet, hogy a Vas3 kalózkópia botrány miatt veszik még szigorúbban a dolgokat...

Ja, és adták a Thor 2 trailerét a film előtt. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #7661 Dátum: 2013. május 18. - 19:53:49 »
Akkor van esély rá, hogy a Star Wars is elfogadható lesz. :)
Tejet kérek! Csokisat!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7662 Dátum: 2013. május 18. - 20:48:10 »
Szerintem simán. Sőt, én már az előző film után is úgy gondoltam, hogy a rendező pörgős stílusa jobban passzolna a Star Warshoz, mint a Star Trekhez. De a mostani film olyan jól sikerült, hogy simán megelőlegezem a bizalmat az SW 7-hez. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #7663 Dátum: 2013. május 19. - 14:04:59 »
Szerintem mozitól is függ. Ahol mi néztük premier napon a vas 3-at, ott ugyanez volt.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7664 Dátum: 2013. május 19. - 15:23:23 »
Mi a Die Hard 5-nél láttuk, hogy ennyire figyelték a közönséget.

Raisu

• Traveller
« Válasz #7665 Dátum: 2013. május 20. - 20:36:01 »
Tegnap megnéztük A nagy Gatsbyt. Szvsz zseniális lett, tökéletesen adaptálja a könyvet, jóformán semmibe se tudok belekötni. Esetleg abba, hogy a zene a partikon kicsit túl modern lett. A színészi játék, a látvány, minden kifogástalan, még a szimbolika is remekül átjön, anélkül, hogy bármit is az ember szájába rágnának. Csak ajánlani tudom mindenkinek... na jó, akiknek mondjuk az ilyen hősszerelmes, vérromantikus történetek nem jönnek be, azoknak nem. Azoknak pedig, akik szeretik a könyvet, kötelező. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7666 Dátum: 2013. május 20. - 20:38:28 »
Ez a második vélemény, amit olvastam róla. Az első tök az ellenkezője volt. :)

Raisu

• Traveller
« Válasz #7667 Dátum: 2013. május 20. - 20:45:02 »
Egen, ahogy utána olvastam a neten, mások nem voltak elájulva tőle, szóval lehet, hogy ez megint csak azt bizonyítja, hogy milyen elcseszett ízlésem van. De engem tényleg teljesen elvarázsolt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7668 Dátum: 2013. május 22. - 12:49:57 »
Megnéztem a Star Trek: sötétségbent. (kár, hogy nem használják az Űrszekerek kifejezést, sztem szépen hangzik)
Az előző rész óta sajnálom, hogy nem ismerem a előzményeket és így nincsenek az utalások olyan nagy hatással rám, vagy nem is veszem észre őket.
Nem fogom bepótolni a sorozatokat, de szerintetek érdemes megnézni a nagy filmeket? És ha igen melyieket? mennyi van? 10?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7669 Dátum: 2013. május 22. - 13:56:29 »
Nem fogom bepótolni a sorozatokat, de szerintetek érdemes megnézni a nagy filmeket?
Igen, szerintem a William Shatner főszereplésével készült mozifilmeket érdemes, főleg Shatner miatt, ő az igazi és egyetlen Kirk kapitány. :D Meg igazából ezekre a filmekre van a legtöbb utalás az új Star Trekben (az új filmekben szereplő öreg Spock is a Shatner-filmek idősíkjából jött). Csak számíts rá, hogy a régi filmek közel sem ilyen pörgősek, mint az újak. Illetve természetesen az effektek is elavultak mai szemmel, főleg az első filmeknél. De ettől még szórakoztató és izgalmas filmek szvsz. (Nálam nagyon sokat dobott a mostani Star Trek filmen, hogy értettem az utalásokat. De például a legnagyobb utalás, amikor Kirk benn reked a reaktorkamrában, és "meghal" a sugárzástól, tényleg csak akkor üt nagyot, ha láttad a régi filmeket.) 

Aztán hogy hány film van összesen, meg melyik mennyire jó, arra Ben tud kielégítő választ adni, mint a fórum hivatalos trekkie-je. :D Én úgy emlékszem 5 (vagy 6? :headscratch: ) nagy mozifilm van Shatnerrel, plusz az Új Nemzedék című mozi, ami nekem azért tetszett, mert abban is szerepel Shatner, de ott már sajna nem ő a főszereplő (de mégis fontos a szerepe, érdemes megnézni :) ).

Tegnap megnéztem a Never back down című filmet, egész jó volt. Kábé olyan, mint a Karate könyök komolyabb és picit felnőttesebb verziója, lényegében egy bunyós tinifilm, csak karate helyett MMA-val. Viszont a forgatókönyv átgondolt és korrekt, a színészek is korrekt alakítást nyújtanak, egyáltalán nem nyálas a film és nem fullad unalomba, szóval jó. Az egyetlen hibája a tipikus Karate kölyök effektus: a főszereplő egy hónap alatt eljut a nulláról a super saiyan szintig. :) Itt a trailer, ha érdekel valakit:

« Utoljára szerkesztve: 2013. május 22. - 14:47:56 írta Tom Fireheart »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7670 Dátum: 2013. május 22. - 15:54:37 »
Aztán hogy hány film van összesen, meg melyik mennyire jó, arra Ben tud kielégítő választ adni, mint a fórum hivatalos trekkie-je. :D Én úgy emlékszem 5 (vagy 6? :headscratch: ) nagy mozifilm van Shatnerrel,
6 rész van. Ha csak az a cél, hogy jobban értse az ember az utalásokat, akkor elég azt a hat részt megnézni. Abból is igazából az első három rész az ami nagyon jó (kár hogy az első részt újraszinkronizálták, eredeti szinkronnal meg lehetetlen beszerezni), a negyedik szórakoztató, de sokat nem lendít a mítoszon (bár még így is az egyik kedvencem), az ötödik szerintem gáz volt, a hatodik meg szintén nagyon jó, és igazából az le is zárja azt a generációt. Az új nemzedék már nem fontos az új filmekhez.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7671 Dátum: 2013. május 22. - 16:15:14 »
Köszi! Ez a hat film a sorozatba van ékelve itt ott és annak a történetfolyamába illeszkedik?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7672 Dátum: 2013. május 22. - 16:40:44 »
Nem, a mozifilmek csak egymásra épülnek. Illetve, ha jól emlékszem, az első mozifilm folytatja a sorozatot. De a sorozatot nem kell ismerni a mozifilmek megértéséhez. ;)

Az új nemzedék már nem fontos az új filmekhez.
Valóban nem, azt csak Kirk kapitány története miatt érdemes megnézni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7673 Dátum: 2013. május 22. - 16:43:47 »
Az új nemzedék nem az eredeti után játszódik új kapitánnyal, Picarddal?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7674 Dátum: 2013. május 22. - 17:04:01 »
Az új nemzedék nem az eredeti után játszódik új kapitánnyal, Picarddal?
De igen. Igazából a lényeg annyi volt, hogy a teljes legénységet lecserélték.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7675 Dátum: 2013. május 22. - 17:35:56 »
Első filmet ne nézd meg. A lényege, hogy a Voyager-6 szonda visszatér egy élőlényként. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, át kell esnünk egy harmincperces jeleneten, amiben kívülről bámuljuk a hajót, és egy újabb huszonöt perces szakaszon, amikor mennek egy nagy kék semmiben és senki sem mond semmit, csak bámul. Unalmas, lassú, érdektelen. De főleg unalmas.
A második film zseniális, a harmadik… fura. De a második közvetlen folytatása. A negyedik cselekményétől néha a fejem vertem a falba, annyira béna, de a dialógus és a karakterek nagyon sok mindenért kárpótolnak, a rendezés meg remek. (Összességében egy nagyon jó film, csak a korszakban kötelező bénázás nagyon nem kellett volna bele.) Az ötödik… ótejóságosatyúristen, az valami rettenet.  hatodikat már nem láttam, de állítólag az kifejezetten jó.
Igazából az egészből igazán a második éri meg, az mindenféle háttérvilág nélkül, önmagában egy jó film. Plusz annak köszönhetjük az egyetlen igazán pozitív dolgot, amit a Star Trek az emberiség általános felemelkedéséhez hozzátett. ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7676 Dátum: 2013. május 22. - 18:44:59 »
Az első nekem tetszett, bár biztos, hogy sokat dob benne a nosztalgia-faktor is. Az tény, hogy lassú a film (ez is a kor sci-fi filmjeinek adottsága, lásd pl a Majmok bolygóját), de sok karaktert ismerhetünk meg benne, akik később fontosak lesznek. (Zárójelben jegyzem meg, hogy új szinkronnal eddig én is csak egyszer tudtam újra megnézni.)

A hatodikat nézd meg, tg, az tényleg jó. Bár a korábbi részekhez képest inkább olyan James Bondos, krimis érzést kelt, de ettől függetlenül szerintem élvezetes. Sokban kötődik a második-harmadik részhez.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7677 Dátum: 2013. május 22. - 19:06:55 »
Megnéztem  Fanboys - rajongók háborúját is. Elég jó.
Seth Rogan 3 szerepben is feltűnik. Viszont nem értem mi ez a jel minden Trekkesen:

Ez nem az a fordított V betű.
--------
A Sar Trek - -sötétségben-ben, amikor Kirk életét meg akarják menteni, ezért Khan vére kell, mert abban van a vitamin, miért nem használják a másik 72 lefagyasztott szuperürge vérét? :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 22. - 22:45:04 írta VTomi »

balogh44

• Thanos
« Válasz #7678 Dátum: 2013. május 22. - 23:18:11 »
Szerénységem azon ritka emberek közé tartozik akiknek megvan az eddigi összes mozgóképes Star trek. (Régi szinkronnal természetesen, féltem is őket elvégre kuriózum) Fan lennék? Lehet! :D Szóval Shatnerrel összesen 7 filmet forgattak, a hetedikben igaz csak mellékszereplő, ennek az alcíme "Nemzedékek".
Nekem tetszik az első mozifilm is, egyedi atmoszférája van, és Jerry Goldsmith nagyszerű zenéje, itt csendült fel először! :) A második és harmadik, és talán még a negyedik is összekapcsolódik egymással. Az ötödik, melyet maga Shatner rendezett, picit a vallás felé vitte a témát, mélyebb, megismerhetjük a szereplők belső vívódásait. A hatodik amolyan jutalomjáték volt a színészeknek, bevallom nedves lett a szemem, mikor láttam az aláírásukat a kredit végén. :( Kár, hogy a csapat soha többet nem állhatott fel együtt, hiszen páran már meghaltak közülük.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7679 Dátum: 2013. május 23. - 06:56:59 »
megvan az eddigi összes mozgóképes Star trek. (Régi szinkronnal természetesen,
Az első rész hogy van meg a régi szinkronnal? DVD-n vagy videókazin?