Nekem nagyon sok dolog nem tetszett benne.
A túl hosszúra nyújtott magyarázkodás az elején tök fölösleges volt, és nagyon sok időt vitt el az aktív cselekményből. Plusz így a két történet közötti kapcsolat rögtön megmagyarázásra kerül. Douglas tényleg jó volt, és nem is baj, hogy nem kapott komolyabb szerepet. A sztorit ahogyan megpróbálták belepaszírozni a film történetébe, az nagyon zavaros, és a cselekmény is túl sűrű, egy átlag nézőnek követhetetlen (pl. az, hogy ugyanaz a szekta most miért isteníti Alessát, aki előzőleg meg akarta ölni, és ő volt nekik a sátán, jobb lett volna hagyni a film felállását, és ahhoz igazítani a cselekményt). A sok felesleges trancsírozás sokkal butább horror elem, mint az első filmé hangulatosabb felépítése (vagy bármelyik játéké), és az, hogy ebbe egy csomó névtelen statisztát bele-erőltettek, az nagyon béna megoldás (pl. a piramisfejes karlevágós, ha már láttad, hogy két három embernek levágta a karjait, gondolom már te se nyújtanád neki olyan lelkesen).
A pók látványos volt, de a cselekmény szempontjából megint csak felesleges, Vincent-et nagyon elszúrták. Leonard ripacs volt, a jóságos piramisfej meg egyenesen röhejes. Amikor mi néztük moziba utána két srácot hallottam, hogy azon röhög, hogy ha Piramis kezébe adnák metatron pecsétjét, ő tuti szőke herceggé alakulna tőle.
A trükkök szerintem csak harsányak voltak, de a látványvilág nem volt kiemelkedő, a díszletek alulmúlták az első részt (nyilván anyagi okokból is).
Az egész film lesüllyedt egy fűrész szerű produktum szintjére, minimális, ellenben igen zavaros történetvezetéssel, amibe belpaszírozták a játék majdnem minden kulcsjelenetét, és karakterét, csak a mélységét nem.
kaptunk egy önálló filmként jól kivitelezett első filmet, aminek nem volt történetileg sok köze a játékhoz, és kaptunk egy olyan második filmet, mi habár próbálja követni a folytatás cselekményét, de közben sokkal rosszabb minden más szempontból.
Igazából pontosan olyan, mint a videójátékokról készült filmekről kialakult kép.
Ja és hogy Sean Bean nem halt meg az nekem duplán csalódás volt.