No, tegnap végre én is megnéztem a
Pacific Rimet (Tűzgyűrű). Bár tulajdonképpen a címe lehetne Power Rangers Ultra HD Remastered Special Edition is, mert a lényeg ugyanaz: óriásszörnyek vs óriásrobotok.

Az egyetlen előnye, hogy amerikanizálták az alapkoncepciót, így az amcsi és európai gyomor számára is befogadható lett. Számomra ez a film is olyan volt, mint a Titánok Harca: nagy CGI erődemonstráció, csak a látvány miatt érdemes megnézni a filmet, mert minden másban gyenge. Tele van hülyeségekkel, nagyon bárgyú a sztori, kínosak a párbeszédek és hát a színészi teljesítménytől sem voltam elájulva. A film első fele még unalmas is. Onnantól jó, amikor beindul a zúzás, mert az tényleg jól néz ki. De ez a film is megerősített abban, hogy a puszta CGI látványorgia nem kielégítő, legalábbis számomra nem. Aki szereti a Transformers színvonalú CGI parádékat, az élvezni fogja, de minimum a másik szobába kell átdriftelned az agyadat a film alatt, hogy ne kezdj el gondolkodni a hülyeségein. Kábé egyszernézős kategória.
És ha már sci-fik: a másik hasonló kínos produktum, amit pár hete láttam, az
After Earth (A Föld után). Szerintem erről elég annyit mondani, hogy Will Smith írta a forgatókönyvet, az egész sztori az ő fejéből pattant ki, és ez meg is látszik sajnos. Külön érdekes volt a film után elolvasni egy elemzést arról, hogy milyen utalások vannak a szcientológia tanaira.

(Nem is tudtam, hogy Will Smith, meg a családja is nagy szcientológusok. Szomorú...

)
Na de vissza a filmre: ha mint sci-fit nézzük, akkor pocsék, ez is tele van égbekiáltó hülyeségekkel. Ráadásul itt még a CGI is gyenge. De érdekes módon valahogy mégis nézhető a film, talán azért mert tisztára videójáték hangulata van.

Menj el A-ból B-be, ilyen meg ilyen kütyüid vannak hozzá, meg van egy navigátorod aki időnként hablatyol meg tippeket ad. Illetve a tájképek nagyon szépek a filmben - kábé ez a két pozitívum mentette meg a nézhetetlen jelzőtől. Ami a színészi játékot illeti, Will Smith talán az eddigi legunszimpatikusabb szerepét alakítja, egy tökéletesen elcseszett apafigurát, de azt jól hozza. A fiacskája teljesen középszerűen alakít (lényegében ő a főszereplő, mert Will igencsak a háttérbe van szorítva a film alatt). Egyébként a dialógusok harmatgyengék itt is. Tipikus egyszernézős kategória ez is, még épp a nézhetőség tartományán belül.
Aztán a minap láttam az
R.I.P.D.-t is. Ebbe nem megyek bele, lényegében egy harmatgyenge MIB klón amit főleg Jeff Bridges visz el a hátán. Egyszernézős lett ez is, de legalább szórakoztat, amíg nézed, 1-2 jó poén is akad. Az a szerencséje, hogy szándékosan nem veszi komolyan magát a film, ezt is tipikusan kikapcsolt aggyal érdemes megtekinteni. Ja, a CGI itt is gyengus, sajnos.