Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363531 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8040 Dátum: 2013. november 02. - 13:14:04 »
Drága vagy ismeretlen? (Totál nem követtem a hazai megjelenését… bár mióta átment délutáni szappanoperába, az eredeti sorozatot sem.)

De tényleg ezzel a trenddel mi van?

Egy élvezetes Parcs and Recet is ellőttek egy pár szezon után, most már csak arról szól, hogy mindenki összejön mindenkivel, eljegyzések, esküvők meg kapcsolatharmónia útmutatók..  :roll:

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8041 Dátum: 2013. november 02. - 13:48:20 »
Drága vagy ismeretlen? (Totál nem követtem a hazai megjelenését… bár mióta átment délutáni szappanoperába, az eredeti sorozatot sem.)

Egyszerűbb: le lehet tölteni....

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8042 Dátum: 2013. november 05. - 14:27:46 »
Nem tudom valaki előttem említette-e már a következő filmet, ha igen akkor sorry. Szóval a hétvégén néztem meg a jOBS-ot. Nekem nagyon tetszett. R....tul nem vagyok Apple fan, de ez az életrajzi film nekem tetszett, és az első Ashton Kutcher film amire azt mondom, hogy jól játszik a gyerek. (kivéve a Two and a half men-t, de az sorozat) És most nem akarok belemenni olyan vitákba, hogy mennyire valósághű a film, vagy milyen ember volt Steve, csak a filmet, mint "terméket" nézem, és az jó. Ajánlom. :-)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #8043 Dátum: 2013. november 06. - 13:38:12 »
A két sorozatán kívül ( Két pasi, Azok a 70es évek,) csak a Hé haver hol a kocsim?-ban tudtam elviselni. :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8044 Dátum: 2013. november 09. - 14:37:03 »
No, tegnap végre én is megnéztem a Pacific Rimet (Tűzgyűrű). Bár tulajdonképpen a címe lehetne Power Rangers Ultra HD Remastered Special Edition is, mert a lényeg ugyanaz: óriásszörnyek vs óriásrobotok. :hehe: Az egyetlen előnye, hogy amerikanizálták az alapkoncepciót, így az amcsi és európai gyomor számára is befogadható lett. Számomra ez a film is olyan volt, mint a Titánok Harca: nagy CGI erődemonstráció, csak a látvány miatt érdemes megnézni a filmet, mert minden másban gyenge. Tele van hülyeségekkel, nagyon bárgyú a sztori, kínosak a párbeszédek és hát a színészi teljesítménytől sem voltam elájulva. A film első fele még unalmas is. Onnantól jó, amikor beindul a zúzás, mert az tényleg jól néz ki. De ez a film is megerősített abban, hogy a puszta CGI látványorgia nem kielégítő, legalábbis számomra nem. Aki szereti a Transformers színvonalú CGI parádékat, az élvezni fogja, de minimum a másik szobába kell átdriftelned az agyadat a film alatt, hogy ne kezdj el gondolkodni a hülyeségein. Kábé egyszernézős kategória.

És ha már sci-fik: a másik hasonló kínos produktum, amit pár hete láttam, az After Earth (A Föld után). Szerintem erről elég annyit mondani, hogy Will Smith írta a forgatókönyvet, az egész sztori az ő fejéből pattant ki, és ez meg is látszik sajnos. Külön érdekes volt a film után elolvasni egy elemzést arról, hogy milyen utalások vannak a szcientológia tanaira. :D (Nem is tudtam, hogy Will Smith, meg a családja is nagy szcientológusok. Szomorú... :uhoh: )
Na de vissza a filmre: ha mint sci-fit nézzük, akkor pocsék, ez is tele van égbekiáltó hülyeségekkel. Ráadásul itt még a CGI is gyenge. De érdekes módon valahogy mégis nézhető a film, talán azért mert tisztára videójáték hangulata van. :D Menj el A-ból B-be, ilyen meg ilyen kütyüid vannak hozzá, meg van egy navigátorod aki időnként hablatyol meg tippeket ad. Illetve a tájképek nagyon szépek a filmben - kábé ez a két pozitívum mentette meg a nézhetetlen jelzőtől. Ami a színészi játékot illeti, Will Smith talán az eddigi legunszimpatikusabb szerepét alakítja, egy tökéletesen elcseszett apafigurát, de azt jól hozza. A fiacskája teljesen középszerűen alakít (lényegében ő a főszereplő, mert Will igencsak a háttérbe van szorítva a film alatt). Egyébként a dialógusok harmatgyengék itt is. Tipikus egyszernézős kategória ez is, még épp a nézhetőség tartományán belül.

Aztán a minap láttam az R.I.P.D.-t is. Ebbe nem megyek bele, lényegében egy harmatgyenge MIB klón amit főleg Jeff Bridges visz el a hátán. Egyszernézős lett ez is, de legalább szórakoztat, amíg nézed, 1-2 jó poén is akad. Az a szerencséje, hogy szándékosan nem veszi komolyan magát a film, ezt is tipikusan kikapcsolt aggyal érdemes megtekinteni. Ja, a CGI itt is gyengus, sajnos.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8045 Dátum: 2013. november 10. - 20:36:43 »
A Fantasy nemsokára kiadja a Vadászat című filmet. Zseniális film, óriási mondanivalóval, ajánlom mindenkinek a figyelmébe. A nagyon jó, dán Mads Mikkelsen főszereplésével készült film, egy kisváros hétköznapjaiban játszódik, ahol alapjaiban változik meg az élet egyik napról a másikra, egy hazugság miatt. Tanulságos, és egyben elborzasztó emberi dráma ez, ami mellett nehéz elmenni, illetve nyugodtnak maradni.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

balogh44

• Thanos
« Válasz #8046 Dátum: 2013. november 15. - 21:28:19 »
Ez jó lesz:

kzoli

• Sakál
« Válasz #8047 Dátum: 2013. november 16. - 20:57:04 »
Megnéztem ezt a Végjáték című filmet. Hááát, mit mondjak....nem tetszett! Azt hittem, látni fogok egy jó kis sci-fit, de csalódnom kellett! Alig vártam, hogy vége legyen. Valahogy sokkal-sokkal többet várnék el egy sci-fi filmtől. Nálam egy 10-es skálán 4-est kap.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8048 Dátum: 2013. november 24. - 11:59:27 »
Szabotááázs!
https://www.youtube.com/watch?v=FeHpSdQSH0c
Miért nem ágyazza be nekem a videót? :(

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8049 Dátum: 2013. november 24. - 14:19:58 »
Heh. Meg sem ismertem Sam Worthingtont, amíg ki nem írták a nevét.
Jól nézne ki, de az a baj az ilyen filmekkel, mint ahogy az End of Watchhal is, hogy már annyira tele van clichékkel meg ugyanazokkal a megszokott pillanatokkal, viccekkel, hogy élvezhetetlenné válik. Szóval nem tudom.  :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8050 Dátum: 2013. november 25. - 22:28:10 »
Még nem alakítottak nagyot a nagy visszatérésekkel az öregek. Feláldozhatók, Golyó a fejbe, Erőnek erejével. Mind sztorimenetes semmiségek. De a Golyó a fejbe volt a legkínosabb. Talán ez a Stalloone-Deniro jó lesz, mert nem akarja magát annyira komolyan venni.
---
Új Robi trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=7HZPeSAPgBU

Todd

• Pókfej
« Válasz #8051 Dátum: 2013. november 26. - 08:08:04 »
Még nem alakítottak nagyot a nagy visszatérésekkel az öregek. Feláldozhatók, Golyó a fejbe, Erőnek erejével. Mind sztorimenetes semmiségek. De a Golyó a fejbe volt a legkínosabb. Talán ez a Stalloone-Deniro jó lesz, mert nem akarja magát annyira komolyan venni.
Bocsánat, a felsoroltak közül egész pontosan melyik akarta magát komolyan venni?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8052 Dátum: 2013. november 26. - 11:10:00 »
Bocsánat, a felsoroltak közül egész pontosan melyik akarta magát komolyan venni?
A Golyó a fejbe. Talán ezért volt olyan kínos. Igaz, rosszul fogalmaztam. Szóval az a boxolós Stallone-Deniro film, a Grudge Match inkább vígjáték.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8053 Dátum: 2013. december 01. - 20:00:08 »
Tegnap megnéztem az Elysiumot. Sajnos azt kell mondjam, nem bántam meg, hogy nem néztem meg moziban - illetve a lehúzó kritikákkal is egyetértek. A film eleje, illetve az alapötlet tényleg jó, valamint a látvány is (a robotok tényleg élethűen mozognak), de ahogy halad előre a film, úgy laposodik el. Mintha a rendező nem tudta volna eldőnteni, hogy milyen filmet is akar: mélyenszántó sci-fit, vagy pörgős nyári akciómozit - ugyanis egyik sem jött össze. Messze nem lett olyan mély és intelligens alkotás, mint a District 9 (mondjuk azt nem is lehetett volna überelni), akciófilmnek meg egyszerűen lapos. Kevés akciójelenet van és azok sem annyira jók. És kicsit sem pörgős a film, leginkább az marad meg az emberben, hogy Matt Damon sérülten vánszorog ide-oda. A nagy jelenet, amikor Damonra applikálják az exoskeletont, egyszerre megdöbbentően brutális és nevetségesen buta. Mintha valami autót szerelnének össze egy műhelyben, no comment - ezek után pláne nehéz komolyan venni a filmet. Persze értem én, ha már ilyen lazák vagyunk, ki lehetett volna hozni a filmből egy videójátékszerű akcióorgiát, de akkor sokkal több harc és zúzás kellett volna bele... A lezárás az erőltetett happy enddel szintén nagyon buta és gyáva megoldás volt. Persze összességében teljesen nézhető film (Sharlto Copley és Jodie Foster remekeltek), és mivel az előzetes kritikák után minimális elvárással ültem le megnézni, így tulajdonképpen nem is csalódtam benne - de tényleg gyenge lett. Ebből a témából egy sokkal jobb alkotást lehetett volna összehozni.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8054 Dátum: 2013. december 01. - 20:31:42 »
Én végre eljutottam odáig, hogy megnézzem a Great Gatsbyt. Imádtam. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8055 Dátum: 2013. december 01. - 20:52:52 »
Az nekem is tervben van. :) Az Eredet óta Leo minden új filmje érdekel. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8056 Dátum: 2013. december 01. - 20:59:20 »
Pedig az előtte lévő, a Viharsziget sokkal jobb volt tőle.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8057 Dátum: 2013. december 01. - 21:09:21 »
A Shutter Island legendásan jó volt, az tény. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8058 Dátum: 2013. december 01. - 21:17:22 »
Igen, de én a Viharszigetet is az Eredet után láttam. :D Illetve pont azért néztem meg, mert az Eredettel meggyőzött, hogy kinőtte a nyálgép korszakát. :)

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8059 Dátum: 2013. december 01. - 21:27:55 »
Én végre eljutottam odáig, hogy megnézzem a Great Gatsbyt. Imádtam. :)
Szerintem is remek feldolgozás volt. Megnéztem szinkronoson is. Bár nekem az eredeti film is nagyon tetszett Róbert Redforddal és Mia Farrowval.