Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362921 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8180 Dátum: 2014. január 29. - 21:26:43 »
Franc tudja, a végén még meggyőzöl. Eddig nem tekintettem így a befejezésre, de ahogy levezetted határozottan erősebb a csattanó, ez tény. Ha így, ha úgy egy a lényeg, hogy nem érdemelte meg ezt a büntetést. Ahogy ilyen büntetést senki nem érdemel.
Ez így van. A legbrutálisabbak egyike, amit valaha láttam. A másik a Köd című film vége. Érdekes párhuzam, hogy mindkét műben béna befejezés van, csak a filmesek változtatták át királlyá. :)
Idézet
Igen, szerintem az Evil deadről formált kritikád miatt gondoltam.  ;D
Hmm? Arról egyszer írtam, hogy nem tetszett. Nem Resident Evil? :)
Idézet
A horrorokat én is szeretem, csak mostanában kevés a jó és az is inkább feldolgozás.
Én mindig untam a látványhorrort, a pszichohorror volt a zsánerem, mert az izgalmas volt. Ezzel együtt egész életemben egyetlen horrorfilm volt, ami után ténylegesen féltem: a Vörös mélység. Brutális atmoszférája van, pedig sima baltás gyilkosos sztori kis misztikummal.
Az utolsó jó horror, amit láttam, a Fűrész 1 volt. A többi már gagyesz volt, a 3. után be is fejeztem.
« Utoljára szerkesztve: 2014. január 29. - 21:31:06 írta kaine »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8181 Dátum: 2014. január 29. - 21:28:11 »
Akkor a végén O megint összejön a lánnyal?  :o

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8182 Dátum: 2014. január 29. - 21:31:42 »
Igen. Mondjuk, ha van esze, később lelép, de ezt már nem tudjuk meg.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8183 Dátum: 2014. január 29. - 21:51:14 »
Franc tudja, a végén még meggyőzöl. Eddig nem tekintettem így a befejezésre, de ahogy levezetted határozottan erősebb a csattanó, ez tény. Ha így, ha úgy egy a lényeg, hogy nem érdemelte meg ezt a büntetést. Ahogy ilyen büntetést senki nem érdemel.
Ez így van. A legbrutálisabbak egyike, amit valaha láttam. A másik a Köd című film vége. Érdekes párhuzam, hogy mindkét műben béna befejezés van, csak a filmesek változtatták át királlyá. :)

Tényleg az is elég ütősre sikerült. Azért a zene ott is hozzátesz egy elég nagy lapáttal...

Idézet
Hmm? Arról egyszer írtam, hogy nem tetszett. Nem Resident Evil? :)

Nem, az Evil dead. Meg is lepődtem, hogy hogy lehet, az hogy valakinek nem tetszik az a film.  :hehe:
Én mindig is szerettem, még 89-90 környékén láttam, ha jól emlékszem. Persze tudom, neked az akkor kimaradt, valószínű ezért nem is tetszett neked annyira.  :brow:

Idézet
Én mindig untam a látványhorrort, a pszichohorror volt a zsánerem, mert az izgalmas volt. Ezzel együtt egész életemben egyetlen horrorfilm volt, ami után ténylegesen féltem: a Vörös mélység. Brutális atmoszférája van, pedig sima baltás gyilkosos sztori kis misztikummal.
Az utolsó jó horror, amit láttam, a Fűrész 1 volt. A többi már gagyesz volt, a 3. után be is fejeztem.

Akkor szereted Cronenberg filmjeit?  :brow:
Amúgy én elvagyok az összes válfajával. Ami nekem sok volt az a Begotten. ( Meg most nemrég láttam a Kánikula című osztrák filmet, ez nem horror, de ezt soha az életben meg nem nézem többet. Annyira testközelből mutatja az emberi természetet, hogy az gyomorforgató... )
Ami nekem legutóbb elég sokkoló élmény volt, az az Eden Lake. Ami pedig nekem az első félelmet kiváltó film volt, az a Kedvencek temetőjében, az az angyali arcú kisfiú gyilkológéppé válása. Hú, azt a filmet is számtalanszor megnéztem már és a mai napig nagyon szeretem.
De ami szintén nagyon jó történet volt, az Tod Browning The Unknown című némafilmje, ami a Szörnyszülöttek extra lemezén volt. Na ott is olyan csattanó volt a film végén, hogy szinte hallani lehetett. Olyan gyöngyszemekre lehet néha bukkanni, hogy csak keresem az állam a padlón.....

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8184 Dátum: 2014. január 29. - 22:23:44 »
Tényleg az is elég ütősre sikerült. Azért a zene ott is hozzátesz egy elég nagy lapáttal...
Igen, baromi sokat számít.
Idézet
Nem, az Evil dead. Meg is lepődtem, hogy hogy lehet, az hogy valakinek nem tetszik az a film.  :hehe:
Igen, általában így van, ha valaki most néz meg egy régit. Akkoriban azok voltak a legnagyobbak, nagyot ütöttek. A Freddy 1 a mai napig kedvenc. :)
Idézet
Ilyen messzire nem mennék el, mert nem tudom. :) Csak annyit jegyeztem meg róla, hogy olasz horror volt.
Idézet
De ami szintén nagyon jó történet volt, az Tod Browning The Unknown című némafilmje, ami a Szörnyszülöttek extra lemezén volt. Na ott is olyan csattanó volt a film végén, hogy szinte hallani lehetett. Olyan gyöngyszemekre lehet néha bukkanni, hogy csak keresem az állam a padlón.....
Erről mesélhetsz, kicsi az esélye, hogy látom valaha...

Ju

• Pókfej
« Válasz #8185 Dátum: 2014. január 30. - 10:35:30 »
Tényleg, ha már itt tartunk(tartotok :)), a Cabin in the Woods-ról mit gondoltok? Nekem állatira tetszett benne a csavar, illetve az egész környezet. Meg a vége. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8186 Dátum: 2014. január 30. - 12:11:42 »
Nekem nem igazán jött be.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8187 Dátum: 2014. január 30. - 16:00:05 »
Idézet
Ilyen messzire nem mennék el, mert nem tudom. :)

Igen ebben igazad van, valóban olasz, Dario Argento rendezte. Argento filmjeit is szeretem, ugyanúgy ahogy igazából a giallo filmeket úgy általában. Pár filmje megjelent nálunk is, nekem a három anya trilógiája nagyon tetszett, abból is az Inferno volt ami a legnagyobb hatást váltotta ki belőlem. A Sóhajok és a Könnyek anyja is jó filmek, de sajnos a hazai kiadása pocsék. Cronenberget csak azért kérdeztem, mert ő az aki pszichothrillereket / horrorokat rendez. Sokan nem szeretik a filmjeit, mert eléggé hogy úgy mondjam, hús orientált.  :hehe:  Nálunk is megjelent filmjei, a Légy remakeje Goldblummal, az eXistenZ, a Pók, Karambol, két test egy lélek, Videodrome, a Paraziták, a Holtsáv,  a Veszett, a Gyilkos ígéretek, az Erőszakos múlt, Cosmopolis és a személyes kedvencem: a Meztelen ebéd.

Idézet
Erről mesélhetsz, kicsi az esélye, hogy látom valaha...

A történet egy cirkuszi látványosságról szól, egy kéz nélküli emberről, aki késdobáló ( Itt már lehetett érezni azt a vonzódást a bizarr cirkuszi figurákhoz, ami végül a Szörnyszülöttekben csúcsosodott ki. A Szörnyszülöttek volt az a film, ami végül derékba törte Browning karrierjét, nagyon megelőzte korát és nem fogadták jó szemmel az emberek. Browning rendezte a Drakulát is Lugosi Bélával, tehát ez egy nem kis karrier volt. ) és egy lányról aki undorodik a férfiak érintésétől, és az ő "asszisztense". A férfi természetesen belé szeret, ám a lány nem úgy viszonozza az érzelmeit ahogy szeretné. A férfiről ( Lon Chaney játssza, akinek egyik leghíresebb szerepe az Operaház Fantomja volt, és a még híresebb Lon Chaney Jr. papája volt, aki a Farkasemberrel lett világhírű ) a nézők számára kiderül, hogy csaló akinek megvan mindkét keze, csak le vannak kötözve. A szerelem olyan bolond dologra kényszeríti, hogy a lány közelébe férkőzhessen végleg, hogy levágatja mindkét kezét. Ám mire visszatér a cirkuszba, a lány már másé lett... Dióhéjban ennyi, nem hosszú film, de nagyon mozgalmas és megrázó. Ha tudod, és érdekelnek a némafilmek, mindenképp érdemes megnézni.

De szerintem tehetsz egy próbát az Egy őrült szerelem balladája című filmmel is, ha még nem láttad.  :D
Spanyol-francia horror, és eléggé ütős. Ja, és Torrente is játszik benne! :D
« Utoljára szerkesztve: 2014. január 30. - 16:03:23 írta Kit Walker »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8188 Dátum: 2014. január 30. - 16:05:33 »
Tényleg, ha már itt tartunk(tartotok :)), a Cabin in the Woods-ról mit gondoltok? Nekem állatira tetszett benne a csavar, illetve az egész környezet. Meg a vége. :)

Szerintem abban a filmben lett volna spiritusz, de hamar kifújt. Amolyan tisztelgésnek a nagy horrorok előtt remek, de a saját lábán nem igen áll meg. Igaz csak egyszer láttam, lehet, hogy újra kéne néznem és változna valamelyest a véleményem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8189 Dátum: 2014. január 30. - 16:24:15 »
Igen ebben igazad van, valóban olasz, Dario Argento rendezte.
Igen, ismerős a neve.
Idézet
Cronenberget csak azért kérdeztem, mert ő az aki pszichothrillereket / horrorokat rendez.
A felsoroltak közül csak a Legyet láttam (mindkét részt), az kifejezetten jó volt, a vége pedig mindkettőnek megrázó.

Hát, ha csak nem kerül fel egyszer a youtube-ra, nem tudom, hol láthatnám.
Idézet
De szerintem tehetsz egy próbát az Egy őrült szerelem balladája című filmmel is, ha még nem láttad.  :D
Á, nem spanyol horrorral kétszer próbálkoztam, mindkettőt megbántam. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8190 Dátum: 2014. január 30. - 17:00:36 »
Igen ebben igazad van, valóban olasz, Dario Argento rendezte.
Igen, ismerős a neve.

Asia Argento a kislánya. Őt még a papa is rendezte. Nem is kímélte...  :hehe:

Idézet
Cronenberget csak azért kérdeztem, mert ő az aki pszichothrillereket / horrorokat rendez.
A felsoroltak közül csak a Legyet láttam (mindkét részt), az kifejezetten jó volt, a vége pedig mindkettőnek megrázó.

A második részt már nem Cronenberg rendezte, de valóban jó volt mindkét rész.

Hát, ha csak nem kerül fel egyszer a youtube-ra, nem tudom, hol láthatnám.

http://vimeo.com/38196403

Idézet
Á, nem spanyol horrorral kétszer próbálkoztam, mindkettőt megbántam. :)

Melyikek voltak? A REC köztük volt?  :hehe:
Érdemes félretenni az előítéleteket, mert egy roppant érdekes film ez. Mondjuk az mellett piszkosul bizarr is, én már többször is megnéztem.
Amúgy még tegnap akartam ajánlani a Fantomlakó-t ( a Bin-Jip kapcsán jutott eszembe ) és a Hegyek királya című filmeket. Igaz mindkettő spanyol, horrornak konkrétan egyiket sem nevezném ugyan, inkább thriller mindkettő, de a Hegyek királya nagyon megrázó film volt. Kicsit az Eden Lake-t juttatta eszembe.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8191 Dátum: 2014. január 30. - 17:46:41 »
Nekem nem igazán jött be.
Valamiért pedig azt hittem, neked tetszeni fog, mert horror is, meg vicces is. Aztán lehet, hogy pont ez a baj vele. :D

Szerintem abban a filmben lett volna spiritusz, de hamar kifújt. Amolyan tisztelgésnek a nagy horrorok előtt remek, de a saját lábán nem igen áll meg. Igaz csak egyszer láttam, lehet, hogy újra kéne néznem és változna valamelyest a véleményem.
Én is tisztelgésnek tartom inkább, nekem ezért is tetszett. Azzal is egyetértek, hogy több is lehetett volna benne, de igazából annyira tetszett a laboros körítés és a klisék kifordítása, hogy így is csak jót tudok gondolni róla. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8192 Dátum: 2014. január 30. - 18:57:33 »
Igen, az volt a második. Az első címére nem emlékszem, de Anna Paquin volt a főszereplő, miatta néztem meg.
Köszi a linket, ezt megnézem.  ;)

Valamiért pedig azt hittem, neked tetszeni fog, mert horror is, meg vicces is. Aztán lehet, hogy pont ez a baj vele. :D
Nem, nekem kicsit túl szürreális volt a végkifejlet, a többi meg elég általános. Thor jó volt benne. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8193 Dátum: 2014. január 30. - 19:03:49 »
Én imádtam. :D A film első fele tényleg elég átlagos(nak tűnik), de a csavar akkorát dob az egészen, és annyira megváltoztatja a filmről alkotott képet, hogy... I love it. ;D

Amúgy én ritkán kalandozom a horrorok területén, de pont a napokban néztem meg a The Conjuring-ot. Egyrészt tesóm ajánlotta, másrészt a kritikák is dícsérték. Összességében jó volt, tulajdonképpen egyetértettem a kritikákkal. A film totál klisékből van összerakva, de olyan jól össze van rakva, illetve annyira jó a hangulata, hogy tökéletesen működik az egész, kihozza a maximumot a témából. Mondjuk lehet, hogy nekem magas az ingerküszöböm, de annyira azért nem volt rémisztő, mint hallottam róla - tény hogy van pár ijesztő pillanat benne, illetve izgalmas volt végig, de elég édesen csicsikáltam a film után, nem voltak rémálmaim. :hehe: Egyébként vér nem nagyon van a filmben, tényleg inkább az ijesztgetésre és a parás hangulatra épít. Számomra jó szórakozás volt, a kísértethorror-rajongóknak meg valószínűleg igazi csemege lesz. :)
Külön öröm volt számomra, hogy az egyik főszereplő Éji Bagoly volt a Watchmenből (Patrick Wilson). :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8194 Dátum: 2014. január 30. - 19:36:32 »
Igen, az volt a második. Az első címére nem emlékszem, de Anna Paquin volt a főszereplő, miatta néztem meg.
Köszi a linket, ezt megnézem.  ;)

Szívesen!  :D Remélem tetszeni is fog, nekem nagyon bejött.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8195 Dátum: 2014. január 30. - 21:28:02 »
Érdekes, hogy sokan így jellemzik. De sajnos egyáltalán nem a film beteg, hanem az emberek. Ennél ezerszer durvább ( persze nem a film csattanóját akarom elbagatellizálni, mert iszonyat erős ) dolgok történnek az életben, amiről már tudomást sem vesznek az emberek, vagy csak megrándítják a vállukat.
A kettő nem zárja ki egymást szerintem, ettől függetlenül egy filmre mondhatjuk azt, hogy beteg, hogy a valóság sokszor sokkal durvább, sőt mindig az, mivel igen sok dolgot nem nagyon mernek filmre vinni, és én sem vagyok kíváncsi rá, ami amúgy mindennapos.
Ami nekem legutóbb elég sokkoló élmény volt, az az Eden Lake.
Na az nekem is az volt. Barátnőm később meg akarta nézni, mert csípí a főganéj kissrácot a Skinnsből, de nem voltam hajlandó még egyszer megnézni. Na arra a filmre tökéletesen igaz az, amit az elöbb leírtam.
« Utoljára szerkesztve: 2014. január 30. - 21:48:58 írta Todd »

Todd

• Pókfej
« Válasz #8196 Dátum: 2014. január 30. - 21:51:36 »
Én a Légy címűt marha sokszor láttam, egyik megmagyarázhatatlan kedvencem. Újra megnézve mondhatni még megrázóbb volt, mint gyerekként, most már tudtam azonosulni a főhőssel, és miközben barátnőmmel néztem, az járt a fejemmel, mi lenne, ha én lennék hasonló helyzetben. Nemrég jópár filmjét megnéztem, többek között a Videodrome-ot, és a Meztelen Ebédet is, utóbbi nekem nem igazán tetszett. De most láttam a Fraud-os filmjét is, hozzá mérten meglepően visszafogott, sokkal merészebbet vártam tőle ebben a pszichoanalitikus témában.
A második részt már nem Cronenberg rendezte, de valóban jó volt mindkét rész.
Nekem a második nagyon nem tetszett...
« Utoljára szerkesztve: 2014. január 30. - 21:57:07 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #8197 Dátum: 2014. január 31. - 01:08:16 »
Nem, nekem kicsit túl szürreális volt a végkifejlet, a többi meg elég általános. Thor jó volt benne. :)
Hát, a végkifejlet tényleg az. :D Engem meglepett, és ezért mondtam rá azt, hogy "Hm, nem rossz...".
Thor mellé odarakhatták volna Lokit is. ;)

A film első fele tényleg elég átlagos(nak tűnik)
Hát, lehet, hogy én néztem alapból elfogultan, mert már az elején(amikor behozták a képbe a tudósokat) úgy éreztem magam, mint egy bekávézott mókus, és azon pörögtem, hogy "derüljön már ki, mi ez az egész... ;D".  :headscratch: Jó magyarázat lenne, hogy egy vödör csokifagyival néztem, de úgy emlékszem, nem így volt. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8198 Dátum: 2014. január 31. - 21:03:53 »
Ezért írtam zárójelben, hogy "-nak tűnik", mert igazából a tudós szál tartotta fenn az én érdeklődésemet is. De ha a tudósokat kivesszük az egyenletből, akkor a film első fele egy totál klisés B kategóriás horror lenne. Persze a csavar után kiderül, hogy direkt lett ilyen a film első fele, de el tudom képzelni, hogy sok hardcore horror rajongó a felénél kinyomta a filmet egy "mi ez a sz@r?!" felkiáltással.

Én két dolog miatt imádtam nagyon a film végkifejletét: 1. Kiderül a rosszakról, hogy igazából ők a "jófiúk", csak nagyon elcseszett módon próbálták megmenteni a világot. :hehe: 2. Amikor rászabadultak a szörnyek a tudós kompániára, az annyira látványos és hangulatos volt, hogy már csak ezért megérte megnézni a filmet. ;D

Tegnap megnéztem az Escape Plan-t (magyar fordításban Szupercella :roll: ), Arnie és Sly legújabb közös filmje. Kissé szkeptikus voltam, mert a legtöbb kritika csúnyán lehúzta a művet a klotyón... De azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem lett olyan rossz, mint vártam, sőt. Szerintem a kritikák igazságtalanul húzták le. Azt hittem, gagyi lesz, de ehhez képest egy korrekt és szórakoztató filmet kaptunk, csak egyszerűen nem kell többnek gondolni, mint ami: a két öreg róka szétrúgja a rosszfiúk seggét. Persze tény, hogy tele van hollywoodi hülyeségekkel (Zozi fixen agyvérzést kapna tőle. :hehe: ), illetve kevés az akció, mert a film nagy részében a szökésen agyalnak, emiatt kissé lassan alakulnak a dolgok, de azért izgalmas és vállalható mozi lett, amiben Sly jól játszik, Arnie-t meg eddig sem a színészi tehetsége miatt szerettük... ;D De itt őt is sikerült úgy összerakniuk a sminkeseknek, hogy nem látszik leépült nagypapinak. Szóval aki szereti a két akciólegendát, annak bátran ajánlom a filmet.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8199 Dátum: 2014. január 31. - 21:24:56 »
De ha a tudósokat kivesszük az egyenletből, akkor a film első fele egy totál klisés B kategóriás horror lenne.
Igen, nekem is tekerte az agyam, hogy egy részről érdekes, másikról meg olyan "meh... :drying:".

Én két dolog miatt imádtam nagyon a film végkifejletét:
Én azért, mert vártam, hogy találnak-e valami kiskaput mégis. Meg mire elértem a végére, már annyira tetszett a tribute-ok és a szándékos, kicsit kifordított klisék miatt, hogy csak kíváncsi voltam a végére. Ha nem tett volna hozzá semmit, már úgy is jó lett volna. :)