Ezért írtam zárójelben, hogy "-nak tűnik", mert igazából a tudós szál tartotta fenn az én érdeklődésemet is. De ha a tudósokat kivesszük az egyenletből, akkor a film első fele egy totál klisés B kategóriás horror lenne. Persze a csavar után kiderül, hogy direkt lett ilyen a film első fele, de el tudom képzelni, hogy sok hardcore horror rajongó a felénél kinyomta a filmet egy "mi ez a sz@r?!" felkiáltással.
Én két dolog miatt imádtam nagyon a film végkifejletét: 1. Kiderül a rosszakról, hogy
igazából ők a "jófiúk", csak nagyon elcseszett módon próbálták megmenteni a világot. 
2. Amikor
rászabadultak a szörnyek a tudós kompániára, az annyira látványos és hangulatos volt, hogy már csak ezért megérte megnézni a filmet.

Tegnap megnéztem az
Escape Plan-t (magyar fordításban Szupercella

), Arnie és Sly legújabb közös filmje. Kissé szkeptikus voltam, mert a legtöbb kritika csúnyán lehúzta a művet a klotyón... De azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem lett olyan rossz, mint vártam, sőt. Szerintem a kritikák igazságtalanul húzták le. Azt hittem, gagyi lesz, de ehhez képest egy korrekt és szórakoztató filmet kaptunk, csak egyszerűen nem kell többnek gondolni, mint ami: a két öreg róka szétrúgja a rosszfiúk seggét. Persze tény, hogy tele van hollywoodi hülyeségekkel (Zozi fixen agyvérzést kapna tőle.

), illetve kevés az akció, mert a film nagy részében a szökésen agyalnak, emiatt kissé lassan alakulnak a dolgok, de azért izgalmas és vállalható mozi lett, amiben Sly jól játszik, Arnie-t meg eddig sem a színészi tehetsége miatt szerettük...

De itt őt is sikerült úgy összerakniuk a sminkeseknek, hogy nem látszik leépült nagypapinak. Szóval aki szereti a két akciólegendát, annak bátran ajánlom a filmet.