Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1268093 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8320 Dátum: 2014. Március 03. - 23:14:41 »
Imádom, amikor meglett 20+ évesek leszólják a 16 éveseket, hogy majd, ha az én koromba leszel...
Igen, van benne igazság. :D Részemről nem leszólni akarom azt, aki kemény 10 évvel fiatalabb nálam, mert 1: ki vagyok én ahhoz, 2: én is utálom, amikor valaki azzal jön, hogy 10 évvel idősebb nálam és ezért én mennyire tévedek. :) Viszont úgy gondolom, hogy az egyik érdeklődési köröm miatt a koromnál egy kicsit szélesebb perspektívában látok olyankor, amikor viselkedési, személyiségi dolgokról van szó. És a kicsit itt nem cinikusság, tényleg "kicsit" jelent. :) Magyarázat vége. ;)

Az idősebbek  dolga felelni az esetleges érdeklődésre, nem megmondani a tutit, mert 1. olyan nincs, 2. kioltod az érdeklődést, sőt nagy eséllyel még ellenszenvet is ébreszthetsz.

Ahhoz képest, hogy az említett csoport tapasztalatfölénnyel rendelkezik, eléggé nagy százalékuk szűk látókörűvé válik. Ez meg azt jelenti, hogy a főtámpontként használt tapasztalatot egyáltalán nem használják. 'Tswhaticallirony

Ju

• Pókfej
« Válasz #8321 Dátum: 2014. Március 03. - 23:37:46 »
'Tswhaticallirony
Agreed. Az nem derült ki nekem, hogy általánosságban értetted, vagy pont rám gondoltál. :) Simán lehet, hogy én is rászolgáltam, és van olyan, hogy a reakcióm alapján beleesek ebbe a dobozba.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8322 Dátum: 2014. Március 03. - 23:39:52 »
Nem, dehogy, csak a témához hozzászólván.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #8323 Dátum: 2014. Március 03. - 23:40:07 »
Imádom, amikor meglett 20+ évesek leszólják a 16 éveseket, hogy majd, ha az én koromba leszel...

Habár én semmi ilyesmit nem mondtam, de a szűk-látókörű, birkatudatú, álmacsó hozzászólását nagyjából csak két dolog magyarázhatja: vagy túl fiatal még az egyén, hogy átlássa hibáit, vagy az illető szerényebb értelmi szinttel rendelkezik. Természetes dolog, hogy elsődlegesen az utóbbi lehetőséget figyelmen kívül hagyták a többiek és inkább betudták az illető életkorának, hiszen nem célunk az ellenségeskedés.
Remélem, azért nem veszed sértésnek, Comicboy! ;) Hiszen sok minden máshogy jön le az interneten keresztül, személyesen meg nem ismerünk. (Tessék Marvel-klubra jönni!  ;D) És az is könnyen megeshet, hogy én beszélek hülyeséget.  :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 03. - 23:53:41 írta Psycho »

Ju

• Pókfej
« Válasz #8324 Dátum: 2014. Március 03. - 23:48:44 »
Nem, dehogy, csak a témához hozzászólván.
Értem. :) Késő van. :-[

nagyjából csak két dolog magyarázhatja: vagy túl fiatal még az egyén, hogy átlássa hibáit, vagy az illető szerényebb értelmi szinttel rendelkezik. Természetes dolog, hogy elsődlegesen az utóbbi lehetőséget figyelmen kívül hagyták a többiek és inkább betudták az illető életkorának, hiszen nem célunk az ellenségeskedés.
Jó diplomata lennél. ;D Valami ilyenre gondolok én is, de ennyi alvás után nem tudok rendesen fogalmazni. :)

Raisu

• Traveller
« Válasz #8325 Dátum: 2014. Március 04. - 05:22:46 »
Szerintem igenis sokat változik az ember 10 év alatt, pláne az alatt a 10 év alatt, amíg tinédzserből fiatal felnőtt lesz. ;) De még ha ezzel nem is, azzal remélem egyetértesz, hogy bizonyos előítéletek igenis károsak, és hogy leginkább saját magának árt velük az ember. Akkor viszont nem mindegy, hogy hány éves emberek hívják fel erre a figyelmét? :)

(és akkor a háttérben meghúzódó kettős mércéről még nem is beszéltünk)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8326 Dátum: 2014. Március 04. - 15:45:46 »
Az idősebbek  dolga felelni az esetleges érdeklődésre, nem megmondani a tutit, mert 1. olyan nincs, 2. kioltod az érdeklődést, sőt nagy eséllyel még ellenszenvet is ébreszthetsz.

Ahhoz képest, hogy az említett csoport tapasztalatfölénnyel rendelkezik, eléggé nagy százalékuk szűk látókörűvé válik. Ez meg azt jelenti, hogy a főtámpontként használt tapasztalatot egyáltalán nem használják. 'Tswhaticallirony
Nagyon jó hsz!  :worship:
Hiszen sok minden máshogy jön le az interneten keresztül, személyesen meg nem ismerünk. (Tessék Marvel-klubra jönni!  ;D)
Volt már Marvel Klubon, azt hiszem. De a börzékről ismerjük őt néhányan (én is). Comicboy épp olyan, mint mi voltunk az ő korában. És ez a mai fiatalok között igazán ritka, én becsülöm benne.
Szerintem igenis sokat változik az ember 10 év alatt, pláne az alatt a 10 év alatt, amíg tinédzserből fiatal felnőtt lesz. ;)
Mindenképpen. De azért akkora változás nincs, hogy sajnálkozva nézzünk vissza az előző életkorunkra, nem?
Idézet
De még ha ezzel nem is, azzal remélem egyetértesz, hogy bizonyos előítéletek igenis károsak, és hogy leginkább saját magának árt velük az ember.
Persze, de nem mindegy, milyen formában közlik ezt vele - illetve én azt hiszem, nem az előítélet miatt volt az egész, hanem mert véletlenül Fireheartnak idézte be a te szövegedet.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 04. - 15:48:55 írta kaine »

Raisu

• Traveller
« Válasz #8327 Dátum: 2014. Március 04. - 16:36:11 »
Szerintem igenis sokat változik az ember 10 év alatt, pláne az alatt a 10 év alatt, amíg tinédzserből fiatal felnőtt lesz. ;)
Mindenképpen. De azért akkora változás nincs, hogy sajnálkozva nézzünk vissza az előző életkorunkra, nem?
Attól függ, mennyit változik az ember, és miket csinál 14-16 évesen. :) Van, aki már tinédzserként értelmesebb, mint sok huszonéves, és van rengeteg huszonéves, aki még egy átlagos tizenéves értelmiszintjét sem üti meg. És nem azért, mert rajzfilmeket néz.  ;D

De még ha ezzel nem is, azzal remélem egyetértesz, hogy bizonyos előítéletek igenis károsak, és hogy leginkább saját magának árt velük az ember.
Persze, de nem mindegy, milyen formában közlik ezt vele - illetve én azt hiszem, nem az előítélet miatt volt az egész, hanem mert véletlenül Fireheartnak idézte be a te szövegedet.
Jah, hogy te arra értetted ezt, és nem az egész vitára. Mea culpa.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8328 Dátum: 2014. Március 04. - 16:36:46 »
Nem sajnálkozva, persze. Szerintem inkább mosolygunk azon, milyenek voltunk 10 éve. Néha vidáman, néha facepalm-ozva. :D

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8329 Dátum: 2014. Március 04. - 16:48:16 »

Habár én semmi ilyesmit nem mondtam, de a szűk-látókörű, birkatudatú, álmacsó hozzászólását nagyjából csak két dolog magyarázhatja: vagy túl fiatal még az egyén, hogy átlássa hibáit, vagy az illető szerényebb értelmi szinttel rendelkezik. Természetes dolog, hogy elsődlegesen az utóbbi lehetőséget figyelmen kívül hagyták a többiek és inkább betudták az illető életkorának, hiszen nem célunk az ellenségeskedés.
Remélem, azért nem veszed sértésnek, Comicboy! ;) Hiszen sok minden máshogy jön le az interneten keresztül, személyesen meg nem ismerünk. (Tessék Marvel-klubra jönni!  ;D) És az is könnyen megeshet, hogy én beszélek hülyeséget.  :)

:'( Most szegény kicsi lelkembe tapostál, ezt a sebet életem végéig viselni fogom.  ;D ;D
És tényleg jó diplomáciai készségeid vannak, mert elmondtál mindennek, de végül is azt hoztad ki belőle hogy mennyire érthetetlen és némely esetben hátrányos az élőbeszédben való kommunikációval szemben.

Ja, Tom bocsánat mert tényleg rosszul idéztem.

Jah, hogy te arra értetted ezt, és nem az egész vitára. Mea culpa.
Igen pontosan úgy történt ahogy kaine leírta ;)

De majd szívesen találkoznék veletek vasárnap, és folytathatunk egy eszmecserét mindenféle dologról ;)
Megismerhetitek egy 15 éves srác nézőpontját, és gondolkodásmódját.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 04. - 16:53:50 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #8330 Dátum: 2014. Március 04. - 18:19:49 »
Bizony, mennyivel egyszerűbb, ha az ember háromszor annyi idős, ugye, kaine. :hehe: (Ezt a magas labdát nem ütötte le senki… ;D)
Igen, látszik, mennyire nem akart Raimi tudomást venni a Visszatérés Óz Földjére c. 1985-ös filmről, (mely picit sötétebb elemekkel operál) és inkább a régi filmhez nyúlt vissza.
Itt látszik, mennyire nincs fogalmuk az embereknek a könyvsorozatról… vagy akár az új modernizált változatról… esetleg az orosz sorozatról… úgy nagy átlagban semmiről, ami Ozzal kapcsolatos…

Viszont a jelek szerint ezt a Frozent meg kell néznem. :)

(Ja, és amúgy jó pár évtizede nem léteznek rajzfilmek. Csak animációs filmek. Csak szólok úgy nagy átlagosan.)
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 04. - 18:22:00 írta talgaby »

Ju

• Pókfej
« Válasz #8331 Dátum: 2014. Március 04. - 18:30:36 »
(Ezt a magas labdát nem ütötte le senki… ;D)
Rajtad kívül senki sem szokta... élvezd ki még pát hónapig. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8332 Dátum: 2014. Március 04. - 18:42:17 »
(Ezt a magas labdát nem ütötte le senki… ;D)
Rajtad kívül senki sem szokta... élvezd ki még pát hónapig. ;D
:hehe: Szívemből szóltál, Ju!  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #8333 Dátum: 2014. Március 04. - 19:10:47 »
Bizony, mennyivel egyszerűbb, ha az ember háromszor annyi idős, ugye, kaine. :hehe: (Ezt a magas labdát nem ütötte le senki… ;D)
Igen, látszik, mennyire nem akart Raimi tudomást venni a Visszatérés Óz Földjére c. 1985-ös filmről, (mely picit sötétebb elemekkel operál) és inkább a régi filmhez nyúlt vissza.
Itt látszik, mennyire nincs fogalmuk az embereknek a könyvsorozatról… vagy akár az új modernizált változatról… esetleg az orosz sorozatról… úgy nagy átlagban semmiről, ami Ozzal kapcsolatos…

(Ja, és amúgy jó pár évtizede nem léteznek rajzfilmek. Csak animációs filmek. Csak szólok úgy nagy átlagosan.)

Pontosan, elolvastam a könyvet amiből a film is készült, plusz az az óta íródottakat, és sokkalta komplexebb, mint ami eddig lejön a klasszikus filmről, mert a legtöbb ember csak onnan ismeri!
Egyébként az 1985-ös film legalább tényleg gyerek szereplős volt, és benne volt Ozma is.
A Frozenhez sok szerencsét és egy marék Frontint! ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8334 Dátum: 2014. Március 04. - 21:11:26 »
Ja, Tom bocsánat mert tényleg rosszul idéztem.
Semmi gond. :)

Idézet
De majd szívesen találkoznék veletek vasárnap, és folytathatunk egy eszmecserét mindenféle dologról ;)
Nebazz, most vasárnap börze? :o Hogy repül az idő...

Abszolút! :) Én már nem is tudom, hanyadszor néztem meg. :D

A Frozenhez sok szerencsét és egy marék Frontint! ;)
Kifejthetnéd részletesebben, hogy mi bajod a filmmel (használj spoiler gombot, ha kell), mert fel nem tudom fogni, hogy miért utálod ennyire az utóbbi évek egyik legjobb rajzfilmjét. Főleg úgy, hogy közben az Aranyhaj meg tetszett neked, pedig elég hasonló stílusú mindkét film. :D (Még a készítői is ugyanazok. :hehe: )
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8335 Dátum: 2014. Március 04. - 21:33:42 »
Az Aranyhaj legalább próbált nem operálni idétlenebbül idétlenebb szereplőkkel, volt egy értelmes története. A Frozen meg csak arról szólt, hogy hú de jó is a 3D, és hogy erőltessünk pár régi geg poént a szereplőkre, (a szarvas/hóember combó fájdalmas volt) a Disney ismét csak önmagát másolta le, csak néhány momentumot változtattak meg és kész, ez már csak Disney szokás lesz az animációs filmek terén, úgy látszik.
Inkább dolgozták volna fel a Hókirálynőt, normális dramaturgiával, annak több értelme lett volna. Semmi baj ha tetszik valakinek, nekem nem, ennyi.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #8336 Dátum: 2014. Március 04. - 21:40:33 »
Az Aranyhaj nem operált idétlenebbnél idétlenebbekkel? :o Minden ötödik percben előrángattak egyet.
Az amúgy egy korrekt animációs film volt, de én egyszerre néztem meg a Princess and the Froggal, és az eléggé maga mögött hagyta. Már csak azért is, mert ott minden zenei betét kegyetlen jó volt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8337 Dátum: 2014. Március 04. - 21:49:09 »
A zene mindig is jó volt a Disney filmekben, talán ha az Egyiptom Hercege alkotói még több hasononló filmet csináltak volna, mára akár konkurencia is lehetne neki.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #8338 Dátum: 2014. Március 04. - 21:53:01 »
Mármint az a DreamWorks, amely a Shrek 1-en kívül minden animációs filmje ötletét máshonnan lopta? (Oké, az Egyiptom hercege esetében legalább messzire mentek vissza a fénymásolandó alaphoz. De attól még fénymásolták.)

balogh44

• Thanos
« Válasz #8339 Dátum: 2014. Március 04. - 22:01:39 »
Tartalmas, hagyományos animációs filmjei azon kívül tudtommal nincsenek is, csak számítógépes cuccai, mint ahogy említetted is Shrek, stb. azok meg más tészták.
Más: Ami még borzasztó tud lenni, az az, amikor bele magyarítanak a filmbe szándékosan, a szinkron készítők.
Mogyoró Meló: "Szeretlek mogyorórszág!" és társai, ezek hallatán, durvára ki tudok zökkenni a filmből, és komolyan azt fontolgatom, hogy leállítom és csak angolul nézem meg. Az ilyesmikre miért van szükség?