Kellemes Ünnepeket mindnyájatoknak. 
Vissza a jövőbe 1-3. Kb. most nézem felnőttként negyedszerre a trilógiát és rájöttem Spielberg hol "rontotta" el az egész időutazás folyamatát.
Köztudott, hogyha a múltban vmit megváltoztatunk az a jövőre is hatással van és ha utazunk a múltba majd megváltoztatjuk már nem az eredeti, hanem a megváltozott jövőbe térünk vissza (a trilógiában többször is esik erről szó és ugye példa is van rá bőven a 3 filmben).
Namármost a 2. részben, 2015-ben az öreg Biff ellopja az időgépet majd zsebében az Almanach-kal visszautazik 1955-be és fiatalkori énjének odaadja a sportújságot aki az újság által milliomos lesz.
Az öreg Biff visszamegy 2015-be, abba az időpontba (ill. kb. 20 perccel későbbre) amikor ellopta az időgépet.
ÉS ITT A BIBI.
1. Biff visszamegy 2015-be ahol már kőkazdag öregnek kellene lennie hiszen a múltját megváltoztatta. Ezért
2. Az eredeti 2015-nek már nem is kellene léteznie ERGO
3. A dokinak és Martynak meg kellett volna szünnie abban a 2015-ben, hiszen az a 2015 már nem is létezett többé TEHÁT
4. Vissza sem tudtak volna utazni a kaotikus 1985-be majd 1955-be és nem tudták volna elvenni a fiatal Bifftől az újságot hiszen mint mondottam az eredeti 2015 az időgép ellopása után már megszűnt (meg kellett volna szűnnie).
A doki maga megmondta, hogyha visszaszerzik az újságot az a jövő ahol Biff gazdag megszűnik és minden az eredeti felállásba kerül vissza.
Jogos tehát az is, hogy a normális jövő megszünjön miután Biff gazdaggá tette magát az Almanach-kal.
Rengeteg ilyen kis buktató van benne. Kezdve a nagypapa paradoxonnal, ami elég közel áll a te meglátásodhoz. De ez a film nem ez miatt jó. Az én kedvenc időutazós filmem a 12 Majom, a Donnie Darko és az egyik nagy kedvenc, az Időbűnök.
Az agyatlan vígjáték kategóriában a Vissza a jelenbe egy nagyon jó ki alacsony költségvetésű filmecske, olyan ikonokkal, mint Crispin Glover, aki George McFly-t játszotta az első részben.

De az Időről időre is valóban jó, de az inkább romantikás. Viszont ebben a kategóriában a Safety not guaranteed is tetszett, bár az sokkal inkább romantika, mint Sci-Fi.
Sötét látványvilágú Sci-Fikben pedig nagy kedvencek, Az Elveszett gyerekek városa, Delicatessen, Dark City, A Sejt és a Franklyn. Ez utóbbit szinte eddig mindenki szidta, aki beszélt róla, de szerintem nagyon nagy film.