Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364561 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8440 Dátum: 2014. április 22. - 19:29:11 »
Kellemes Ünnepeket mindnyájatoknak. ;)

Vissza a jövőbe 1-3. Kb. most nézem felnőttként negyedszerre a trilógiát és rájöttem Spielberg hol "rontotta" el az egész időutazás folyamatát.

Köztudott, hogyha a múltban vmit megváltoztatunk az a jövőre is hatással van és ha utazunk a múltba majd megváltoztatjuk már nem az eredeti, hanem a megváltozott jövőbe térünk vissza (a trilógiában többször is esik erről szó és ugye példa is van rá bőven a 3 filmben).

Namármost a 2. részben, 2015-ben az öreg Biff ellopja az időgépet majd zsebében az Almanach-kal visszautazik 1955-be és fiatalkori énjének odaadja a sportújságot aki az újság által milliomos lesz.
Az öreg Biff visszamegy 2015-be, abba az időpontba (ill. kb. 20 perccel későbbre) amikor ellopta az időgépet.

ÉS ITT A BIBI.
1. Biff visszamegy 2015-be ahol már kőkazdag öregnek kellene lennie hiszen a múltját megváltoztatta. Ezért
2. Az eredeti 2015-nek már nem is kellene léteznie ERGO
3. A dokinak és Martynak meg kellett volna szünnie abban a 2015-ben, hiszen az a 2015 már nem is létezett többé TEHÁT
4. Vissza sem tudtak volna utazni a kaotikus 1985-be majd 1955-be és nem tudták volna elvenni a fiatal Bifftől az újságot hiszen mint mondottam az eredeti 2015 az időgép ellopása után már megszűnt (meg kellett volna szűnnie).

A doki maga megmondta, hogyha visszaszerzik az újságot az a jövő ahol Biff gazdag megszűnik és minden az eredeti felállásba kerül vissza.

Jogos tehát az is, hogy a normális jövő megszünjön miután Biff gazdaggá tette magát az Almanach-kal.

Rengeteg ilyen kis buktató van benne. Kezdve a nagypapa paradoxonnal, ami elég közel áll a te meglátásodhoz. De ez a film nem ez miatt jó. Az én kedvenc időutazós filmem a 12 Majom, a Donnie Darko és az egyik nagy kedvenc, az Időbűnök.
Az agyatlan vígjáték kategóriában a Vissza a jelenbe egy nagyon jó ki alacsony költségvetésű filmecske, olyan ikonokkal, mint Crispin Glover, aki George McFly-t játszotta az első részben.  :brow:
De az Időről időre is valóban jó, de az inkább romantikás. Viszont ebben a kategóriában a Safety not guaranteed is tetszett, bár az sokkal inkább romantika, mint Sci-Fi.
Sötét látványvilágú Sci-Fikben pedig nagy kedvencek, Az Elveszett gyerekek városa, Delicatessen, Dark City, A Sejt és a Franklyn. Ez utóbbit szinte eddig mindenki szidta, aki beszélt róla, de szerintem nagyon nagy film.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #8441 Dátum: 2014. április 22. - 19:54:11 »
Nem 9 rész volt alapból a terve Lucas bácsinak? :headscratch:
BATMAN,Spawn,Star Wars

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8442 Dátum: 2014. április 23. - 21:16:50 »
A Hobbit még...

Ne is említsd azokat a borzalmakat, mert típikus példái annak, hogyan sajtoljuk ki a legtöbb pénzt egy könyvből készült adaptációból.Nálam jobban nem sokan szeretik jobban ha egy adaptáció azért hosszú, mert a könyv minden lényeges mozzanatát át akarja adni a mozi látogatónak, de amit a Hobbittal (A babóval) műveltek az tényleg gyalázatos aki olvasta a könyvet az tudja miért.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

balogh44

• Thanos
« Válasz #8443 Dátum: 2014. április 23. - 22:27:17 »
Igen, tudom miről beszélsz nekem is megvan a könyv, pl. a törpök kinézete és személyisége is tök meg lett változtatva, de az is csoda, hogy elkészülhetett a film, amennyi jogi vita volt körülötte! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8444 Dátum: 2014. április 27. - 20:28:54 »
Én is láttam a Jégvarázst, szerintem is nagyon jó volt. Ma pedig a Szörny mentőakciót, ami szintén tetszett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8445 Dátum: 2014. április 28. - 17:53:39 »
Én is láttam a Jégvarázst, szerintem is nagyon jó volt. Ma pedig a Szörny mentőakciót, ami szintén tetszett.
Sztem is jó a Jégvarázs, ha elfogadjuk, hogy egy éneklős, hercegnős film. Nyilván kislányok a célcsoport. Azon belül, viszont kifejezetten intelligens, jók a poénok és valódi értéket közvetít. Jó fricskája a szintén diznis "szerelem ereje" filmeknek.
A Szörny mentőakció pedig két magyar címen is fut? Mer én még Menekülés a Föld bolygóról címmel  láttam...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8446 Dátum: 2014. április 28. - 22:04:27 »
Szerintem nem csak kislányok a célcsoport, a felnőtteknek is ugyanúgy élvezhető. Pont ez a jó benne, hogy nem egy sablon szirupos hercegnős film, hanem mélyebb mondanivalója is van. Az utóbbi évek legjobb Disney rajzfilmje nálam.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8447 Dátum: 2014. április 28. - 22:08:49 »
A 7 éves lányomnak nagy kedvence lett. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #8448 Dátum: 2014. április 28. - 22:10:13 »
Én magyarul csak a Let it go-t hallottam, ha abból indulok ki, akkor magyarul tényleg egy kislányfilm lehet. :headscratch:

(Mindenesetre ráhúzhatom, hogy szakmailag érdekel a film... ;D Ami egyébként igaz is, mert érdekel, hogy fejlesztették ki Pixarék a hószimulációt ;))

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8449 Dátum: 2014. április 29. - 07:55:15 »
Szerintem nem csak kislányok a célcsoport, a felnőtteknek is ugyanúgy élvezhető.
Én ezt nem mondtam. De a felnőttek is élvezhetik, attól még nem lesznek célcsoport, hogy a gyerekeket elkísérő felnőttek nem kapnak agybajt. Különben nem vinnék el legközelebb a gyereket, ha teljesen hülyeség lenne. Szóval nekik is tetszeni kell. Más szempontból meg ha csak egy kislány lenne a cél, attól miért kéne felnőttnek nézhetetlen butaságnak lennie?
Én magyarul csak a Let it go-t hallottam, ha abból indulok ki, akkor magyarul tényleg egy kislányfilm lehet. :headscratch:

(Mindenesetre ráhúzhatom, hogy szakmailag érdekel a film... ;D Ami egyébként igaz is, mert érdekel, hogy fejlesztették ki Pixarék a hószimulációt ;))
Én nem is értettem az ének szövegét(magyarul néztem). És mivel a cselekményt nem mozdítják előre, valahogy csak kibírtam. Bár itt mintha jobban belefolyt volna a párbeszédbe is az ének így előfordult, hogy moccant a cselekmény. Operettes volt.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8450 Dátum: 2014. április 29. - 19:41:03 »
Tejet kérek! Csokisat!

Ju

• Pókfej
« Válasz #8451 Dátum: 2014. április 29. - 22:08:00 »
Én nem is értettem az ének szövegét(magyarul néztem). És mivel a cselekményt nem mozdítják előre, valahogy csak kibírtam.
Magyarul, azt hiszem, csak a hóról szólt... ;D Angolul azért vitte a cselekményt is, illetve a karakterfejlődés részét, mert az volt az a pont, amikor Elsa már nem csak elszalad, hanem eldönti, hogy feladja az addigi életét, mert nem tud többet megfelelni mindenkinek. Szóval egy kicsit leegyszerűsítették. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #8452 Dátum: 2014. április 29. - 22:25:00 »
Azért ez a magyarban is tökéletesen átjött, hiába a "Legyen hó" refrén.  ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #8453 Dátum: 2014. április 29. - 22:31:24 »
Lehet, én nem bírtam végig. :-[

Raisu

• Traveller
« Válasz #8454 Dátum: 2014. április 30. - 05:30:56 »
Szerintem csak sok belemagyarázással jön át a magyarból. Elég nyakatekert a magyar szöveg... és árulja el nekem valaki, hogy hova a fenébe viszi el őt a fénylő hó, meg mit jelent az, hogy a múlt lehull rá? ^^"

balogh44

• Thanos

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #8457 Dátum: 2014. április 30. - 21:13:22 »
http://cinestar.hu/cikk/hivatalos-a-star-wars-7-szereplogardaja
Ajajajajajj mi lesz ebből :-\
fuhuuuu.....rendesen megerőszakolják A Trilógiát!
BATMAN,Spawn,Star Wars

ZoliZoltán

• Bűnölő
BATMAN,Spawn,Star Wars

Carnor

• Vízember
  • *
« Válasz #8459 Dátum: 2014. május 01. - 18:16:43 »
úgy tűnik valakinek már elege van hogy a doctor who-val azonosítják  :hehe: