Én is tartottam filmnézős hétvégét a termés, haladva a komolytól az egyre komolytalanabb irányba:
HER: Ez a film zseniális! Kötelező lenne mindenkinek! Annyira hitelesen adja vissza a kütyüfüggő társadalom irányvonalát, hogy az ijesztő. És itt nem a terminátor, meg egyéb filmek hagyatékán lovagló apokalipszis szerű ellenünk fordulnak a gépek vonalra gondolok, hanem a csendes elhidegülésre egymástól, amikor mindenki csak a saját zárt virtuális világában él.
És szó szerint értem a kötelezőt, levetíteném minden általános iskolában, mielőtt okos telefonhoz jut a gyerek!
Irina Plam: Most ismét a művészfilmeket nézek, amikre úgyse érdekel senkit rovatunk következik.

Hát ez a film a szokásos európai mederben folyva (belga-luxemburgi-angol-német-francia) kicsit nagyon melankolikus, kicsit viszont humoros. Egy nagymama korában prostitúcióra kényszerülő nő (bezony) történetét meséli el. Viszont ami tök érdekes benne, az az, hogy a krízishelyzetben besavanyodott család csak sír azért, hogy kellene 6000 font a gyerek megmentésére, de amikor valaki tesz is érte valamit, és ebben feláldozza magát, akkor nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. A pénzt sem tudják eldönteni, hogy most akkor felhasználjuk-e, és persze mindenki az illető ellen fordul, aki nem csak mondta, hogy bármit megtennék, hogy megmentsem. Közben pedig a sztriptízbár beli munkaközeg mintegy egyre otthonosabb, a strici/tulaj lényegében a legőszintébb legszerethetőbb figura a filmben (még akkor is amikor azt mondja, hogyha átversz megöllek, mert ő végig egyenes, korrekt), ezzel nagyon kemény kontrasztot állít a film arról, melyik is az igazából támogató közeg. Érdekes.
Közbe megbeszéltük, hogyha ez magyar film lenne,
akkor a gyerek meghalt volna a végén, az Irináért versengő stricik, meg kinyírják egymást, a töketlen apa meg öngyilkos lesz. 
Szóval nincsen azért pesszimistább nép, mint a magyar, mert ez a film sokkal pozitívabban ér véget, feltéve, hogy az adott helyzetben lehet-e pozitív végről beszélni.
Let Me In: Ezt a filmet elsősorban azoknak ajánlom, akik rajonganak Hit Girl-ért, mert Chloë Grace Moretz itt is egészen jó. Aki látta a svéd változatot (Let The Right One In), az már látta ezt is.
John Ajvide Lindqvist könyvét az utóbbi évek vámpíros mizériájának egyik, (na jó egyik nélkül, mert több jóra nem nagyon emlékszem) legjobbjának tartom, a zombis témát boncolgató Élőhalottak, hogyan bánjunk velük? (Handling the Undead) szintén zseniálisan értelmezi újra az amúgy már lerágott szörny témát, ahogyan ez a regény is. A regényből készült 2008-as svéd filmet már láttam, de úgy éreztem, a két évvel későbbi amerikai verzióval is teszek egy próbát. Ez a film nem rossz, csak semmit sem tesz hozzá a másikhoz, így igazából tök mindegy melyiket látod.
Érdekes, hogyha én egy regény adaptációt és egyben film remake-t csinálnék, éreznék rá késztetést, hogy más szemszögből közelítsem meg az alapművet. Itt erről szó sincs, ez a film csak a 2008-as svéd film újrázása. Amit az a film kihagyott a regényből, azt ez is kihagyja
(pl. az apa figura feltámadása), amit pedig ez csak részben fejtett ki,
pl. a "főhős" nemtelenségének kérdése azt ez teljesen kihagyja, mert gondolom el sem olvasták a könyvet és így nem értették,
mit akart a film Éli testének így történő ábrázolásával. Lego Movie: Ez egy tök jó animációs film. És ami nagyon tetszett benne, az a látványvilág, a hagyományos TV-s Legos animációs filmeknél mindig hiányérzetem volt, mivel nem hiteles a legos világ (értsd, úgy mozognak a legok, ahogy nem tudnának, vegyülnek a nem legóból épített helyszínekkel stb.), de itt minden tökéletes. A játék filmeknél szokásos, a játékoknak isten az aki játszik motívum itt is egész szépen lett kibontva, de ez már nem olyan nagy újdonság. Ja és Batman zseniális benne.
Cop Out: jópofa zsarus vígjáték amolyan Bad Boys nyomain lépdelve, akinek azok tetszettek, ez is fog, de messze van Kevin Smith kultfilmjeitől.
Hotel Transilvania: ok, adták az HBO-n és ott ragadtam, mert cukik voltak a lények, tudnám halálba kritizálni, a szokásos dekonstruktív vámpírmizéria miatt, de minek. Ja, de az éneklős részeket kerülhetnék az animációs filmekben.