Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360979 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8540 Dátum: 2014. június 12. - 13:02:23 »
Egyike vagyok azon keveseknek, akik nem voltak oda az első részért.
Csatlakozom. :)

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8541 Dátum: 2014. június 12. - 16:17:46 »
Egyike vagyok azon keveseknek, akik nem voltak oda az első részért.
Csatlakozom. :)
Akkor már 3an vagyunk.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8542 Dátum: 2014. június 12. - 17:52:57 »
+1 :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8543 Dátum: 2014. június 12. - 19:32:46 »
Tegnap megnéztem a Pacific Rim-et, ez a film egyáltalán nem rossz, nem is kiemelkedő persze de a vállalásainak totál megfelel.
Látványos, sok szörny meg óriásrobot és ez is áll a középpontban, nem béna színészek műdrámája. Nyilván a zsáner szokásos készleteiből merít (különös tekintettel a Neon Genesis Evangelionra), de tök korrekt a maga műfajában.
Fényévekkel jobb, mint a Godzilla.
« Utoljára szerkesztve: 2014. június 12. - 20:14:21 írta Todd »

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8544 Dátum: 2014. június 12. - 20:08:03 »
Abszolút nem szeretem az ilyen filmeket, de az nekem is nagyon bejött.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8545 Dátum: 2014. június 12. - 20:50:08 »
Ja, nézhető volt. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8546 Dátum: 2014. június 13. - 19:17:34 »
És nem szerelmi szál áll a középpontban! Jee! :D Én egy kicsit visszavettem volna a tudósok ripacskodásából, vagy eleve csak egyet tettem volna bele kettő helyett. Esetleg a Ron Pearlmanos szálat is kilőttem volna, és helyette a többi pilótára fókuszáltam volna, akik nem kaptak szerepet.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8547 Dátum: 2014. június 13. - 22:15:10 »
Tegnap megnéztem a Pacific Rim-et, ez a film egyáltalán nem rossz, nem is kiemelkedő persze de a vállalásainak totál megfelel.
Látványos, sok szörny meg óriásrobot és ez is áll a középpontban, nem béna színészek műdrámája. Nyilván a zsáner szokásos készleteiből merít (különös tekintettel a Neon Genesis Evangelionra), de tök korrekt a maga műfajában.
Fényévekkel jobb, mint a Godzilla.

Teljesen egyet értek, teljesen élvezhető film volt. A mostaninál igen, de a 98-as Godzillánál nem jobb ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #8548 Dátum: 2014. június 14. - 10:41:51 »
És nem szerelmi szál áll a középpontban! Jee! :D
Azért ezt így nem mondanám,csak nem lett nyíltan kimondva. De az tetszett, hogy a legközelebbi kapcsolatokat a filmben mint apa fia,testvérek stb. értékelték.
Viszont a végét nem értettem, miért úgy állították össze a csapatokat, lett volna a feka, meg a csaj, teljesen logikus, együtt élték le az életüket, a másik csapat meg a két kakaskodó fasza gyerek, ők olyan régóta voltak riválisok, hogy az már űberel sok közeli barátságot. :D
Na jó tudom, így volt könyebb kinyírni a kettő kevésbé fontos karaktert.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. június 14. - 10:43:40 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8549 Dátum: 2014. június 14. - 14:59:10 »
És nem szerelmi szál áll a középpontban! Jee! :D
Azért ezt így nem mondanám,csak nem lett nyíltan kimondva. De az tetszett, hogy a legközelebbi kapcsolatokat a filmben mint apa fia,testvérek stb. értékelték.
Viszont a végét nem értettem, miért úgy állították össze a csapatokat, lett volna a feka, meg a csaj, teljesen logikus, együtt élték le az életüket, a másik csapat meg a két kakaskodó fasza gyerek, ők olyan régóta voltak riválisok, hogy az már űberel sok közeli barátságot. :D
Na jó tudom, így volt könyebb kinyírni a kettő kevésbé fontos karaktert.  ;D
Tényleg jobb és logikusabb lett volna. Furcsa is volt, hogy úgy hangsúlyozták, hogy közeli rokonnak kell lennie a pilótáknak, a végén meg bárki driftelt bárkivel...
És nem is csak a közös emlékek miatt, hanem genetikailag kellett hasonlónak lenni nem?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8550 Dátum: 2014. június 23. - 09:39:02 »
Láttam a Holnap határát, az új Tom Cruise sci-fit. Alapvetően jó film volt, de voltak benne marhaságok bőven.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8551 Dátum: 2014. június 23. - 10:31:22 »
Én is tartottam filmnézős hétvégét a termés, haladva a komolytól az egyre komolytalanabb irányba:
HER: Ez a film zseniális! Kötelező lenne mindenkinek! Annyira hitelesen adja vissza a kütyüfüggő társadalom irányvonalát, hogy az ijesztő. És itt nem a terminátor, meg egyéb filmek hagyatékán lovagló apokalipszis szerű ellenünk fordulnak a gépek vonalra gondolok, hanem a csendes elhidegülésre egymástól, amikor mindenki csak a saját zárt virtuális világában él.
És szó szerint értem a kötelezőt, levetíteném minden általános iskolában, mielőtt okos telefonhoz jut a gyerek!

Irina Plam: Most ismét a művészfilmeket nézek, amikre úgyse érdekel senkit rovatunk következik.  :hehe: Hát ez a film a szokásos európai mederben folyva (belga-luxemburgi-angol-német-francia) kicsit nagyon melankolikus, kicsit viszont humoros. Egy nagymama korában prostitúcióra kényszerülő nő (bezony) történetét meséli el. Viszont ami tök érdekes benne, az az, hogy a krízishelyzetben besavanyodott család csak sír azért, hogy kellene 6000 font a gyerek megmentésére, de amikor valaki tesz is érte valamit, és ebben feláldozza magát, akkor nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. A pénzt sem tudják eldönteni, hogy most akkor felhasználjuk-e, és persze mindenki az illető ellen fordul, aki nem csak mondta, hogy bármit megtennék, hogy megmentsem. Közben pedig a sztriptízbár beli munkaközeg mintegy egyre otthonosabb, a strici/tulaj lényegében a legőszintébb legszerethetőbb figura a filmben (még akkor is amikor azt mondja, hogyha átversz megöllek, mert ő végig egyenes, korrekt), ezzel nagyon kemény kontrasztot állít a film arról, melyik is az igazából támogató közeg. Érdekes.
Közbe megbeszéltük, hogyha ez magyar film lenne, akkor a gyerek meghalt volna a végén, az Irináért versengő stricik, meg kinyírják egymást, a töketlen apa meg öngyilkos lesz.  :lol: Szóval nincsen azért pesszimistább nép, mint a magyar, mert ez a film sokkal pozitívabban ér véget, feltéve, hogy az adott helyzetben lehet-e pozitív végről beszélni.

Let Me In: Ezt a filmet elsősorban azoknak ajánlom, akik rajonganak Hit Girl-ért, mert Chloë Grace Moretz itt is egészen jó. Aki látta a svéd változatot (Let The Right One In), az már látta ezt is.
John Ajvide Lindqvist könyvét az utóbbi évek vámpíros mizériájának egyik, (na jó egyik nélkül, mert több jóra nem nagyon emlékszem) legjobbjának tartom, a zombis témát boncolgató Élőhalottak, hogyan bánjunk velük? (Handling the Undead) szintén zseniálisan értelmezi újra az amúgy már lerágott szörny témát, ahogyan ez a regény is. A regényből készült 2008-as svéd filmet már láttam, de úgy éreztem, a két évvel későbbi amerikai verzióval is teszek egy próbát. Ez a film nem rossz, csak semmit sem tesz hozzá a másikhoz, így igazából tök mindegy melyiket látod.
Érdekes, hogyha én egy regény adaptációt és egyben film remake-t csinálnék, éreznék rá késztetést, hogy más szemszögből közelítsem meg az alapművet. Itt erről szó sincs, ez a film csak a 2008-as svéd film újrázása. Amit az a film kihagyott a regényből, azt ez is kihagyja (pl. az apa figura feltámadása), amit pedig ez csak részben fejtett ki, pl. a "főhős" nemtelenségének kérdése azt ez teljesen kihagyja, mert gondolom el sem olvasták a könyvet és így nem értették, mit akart a film Éli testének így történő ábrázolásával.

Lego Movie: Ez egy tök jó animációs film. És ami nagyon tetszett benne, az a látványvilág, a hagyományos TV-s Legos animációs filmeknél mindig hiányérzetem volt, mivel nem hiteles a legos világ (értsd, úgy mozognak a legok, ahogy nem tudnának, vegyülnek a nem legóból épített helyszínekkel stb.), de itt minden tökéletes. A játék filmeknél szokásos, a játékoknak isten az aki játszik motívum itt is egész szépen lett kibontva, de ez már nem olyan nagy újdonság. Ja és Batman zseniális benne.  :lol:

Cop Out: jópofa zsarus vígjáték amolyan Bad Boys nyomain lépdelve, akinek azok tetszettek, ez is fog, de messze van Kevin Smith kultfilmjeitől.

Hotel Transilvania: ok, adták az HBO-n és ott ragadtam, mert cukik voltak a lények, tudnám halálba kritizálni, a szokásos dekonstruktív vámpírmizéria miatt, de minek. Ja, de az éneklős részeket kerülhetnék az animációs filmekben.
« Utoljára szerkesztve: 2014. június 23. - 10:43:55 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8552 Dátum: 2014. június 25. - 23:09:38 »
Jó, hogy mondtad, én is gyorsan bepótoltam a Her-t. Nagyon érdekes sci-fi. Érzelmi safari:). Amúgy meg szép a fényképezés, színek és hangulatosak a flasbackek. Nagyon érdekes, hogy a jövőben játszódik, mégis tök retrók a ruhák, a tárgyak. Bár simán lehet akár egy két év alatt is, hogy a ruhák ennyit változnak a retro vonalak felé.
Érdekes, hogy a szereplők nem kérdőjelezik meg, hogy az oprendszer valóban intelligens. A film nem ezen lovagol. A legdrámaibb az, amikor kiderül, hogy szuperinteligens. Hogy párhuzamosan beszél több ezer emberrel sé oprendszerrel, akik további mesterséges intelligenciákat hoznak létre és szerelmes többszáz emberbe. És erre rátesz, hogy igaza van és még a fickó önző. A szerelem önző. :) Jó film.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8553 Dátum: 2014. június 26. - 18:07:12 »
Az intelligenciáján szerintem nincs mit megkérdőjelezni, én az érzelmi oldalát kérdőjelezném meg. Nekem elég morbid, hogy egy használati tárgyhoz érzelmileg kötődjek, olyasmihez, mint a számítógépem, vagy a telefonom, az meg, hogy beleszeressek.
A másik, ami meg durva, az a főhős munkája! Leveleket ír mások nevében adott infók alapján, és mások párkapcsolatát, családját jobban ismeri, mint a sajátját. És az, hogy diktálja a kézzelírott levelet, mert senki nem ír kézzel!
És ezek már igazából a most itt tartunk kategória. A film alatt végig azt éreztem, hogy ez a jelen, vagy a pár áv múlva.

Carnor

• Vízember
  • *
« Válasz #8554 Dátum: 2014. június 26. - 19:39:52 »
Az agymenkőben is szinte ugyanez volt , ott Rajh szeretett bele a telefonján lévő Syri (nem tudom hogy kell leírni) alkalmazásba. :hehe:

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8555 Dátum: 2014. június 26. - 20:53:44 »
Christophe Lambert játszott egy Marco Ferreri  filmben, I love you volt a címe, egy kis beszélő kulcstartóba szeretett bele, ami annak idején hatalmas nagy divat volt nálunk is.  :D
Amúgy a film zseniális, Lambert nagyszerű benne.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8556 Dátum: 2014. június 26. - 23:13:16 »
Az intelligenciáján szerintem nincs mit megkérdőjelezni, én az érzelmi oldalát kérdőjelezném meg.
De én intelligencia alatt nem azt értem, hogy okos, mint ahogy a számítógép nagy lexikális tudással bír, hanem , hogy ugyan olyan személyisége van, mint egy embernek, csak mesterséges. Akkor viszont érzelmei is vannak és kreatív meg minden. Ezt nem kérdőjelezik meg a filmben, mert nem ez a lényeg, amit boncolgat. Ez tetszett benne nekem. Többek közt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8557 Dátum: 2014. június 27. - 12:25:33 »
Biztos túl sokat dumáltam már pszichológusokkal, mert én az IQ-t és az EQ-t (Emotional Quotient) abszolút külön kezelem.  :lol:
Így számomra az intelligencia kérdése abszolút eltér az érzelmitől, amúgy meg sok ember marha intelligens, de érzelmileg alulfejlett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8558 Dátum: 2014. június 27. - 12:30:00 »
Lehet, hogy én nem fogalmaztam pontosan, de most már akkor érted mire gondoltam. Szerintem viszont el lehet menni ilyen részletező elemzésig is, viszont az, hogy egy lény intelligens, a hétköznapi szóhasználatban átfedőbb fogalom.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8559 Dátum: 2014. június 27. - 12:37:31 »
Tudom, már, hogy gondoltad, tökéletesen igazad is van.  ;)
Szerintem itt addig látjuk csak a saját szemszögéből a sztorit, hogy még ha mások fel is tennék a kérdést, hozzá ez nem jut el. Mire pedig ő ki meri mondani, már teljesen átlagos jelenséggé vált ez. Ami persze szintén tök érdekes. :D Plusz amire szintén nem ad egyértelmű választ a film, de szerintem így van. Ez a szoftver, habár úgy "éli meg", hogy ő most több lett, mint amire készült, szerintem pontosan erre készült.
Mármint arra, hogy elhitesse a felhasználóval, hogy ő emberré válik, felfedezi magát, és a felhasználó beleszeressen. Aztán már a többi volt (talán) az, amit senki nem látott előre.
De az is kiderül amit én is mindig mondok, marha jó öltet a felhő alapú rendszer, csak egyből ugrik, ha nem éred el.
« Utoljára szerkesztve: 2014. június 27. - 12:41:52 írta Todd »