Miért nem Mad Max 4 a címe?
Nem is 4. rész és nem is reboot. Ez szerintem az amit minden ezer éves akciósorozattal kellene csinálni.

Az értelmes reboot. Indítanak egy új sorozatot, ami nagyon lazán kapcsolódik a régiekhez, utána játszódik, de azok, akik egy percet sem láttak a régiből is teljes lelki nyugalommal megnézhetik. Ez a laza kapcsolat az, hogy az itteni főhős az eredeti Max fia.
Ha ezért kitennék rá, hogy 4, akkor minden új néző nem tudná, hogy mi ez, én nem is láttam az előző 3-at, minek nézzem meg? Meg valszeg csak annyit utalnak a régire, hogy valaki megjegyzi, hogy ismertem az apádat, ő is nagyon kemény volt. Ha meg ugye klasszikus remaket csináltak volna, akkor meg ki kiváncsi másfél órán át arra, hogy max hogyan veszítette el a családját? Senki, mindenki hatalmas poszt apokaliptikus autós csatákat vár a filmtől, így egyből az érdekes részhez ugornak.
Szerintem ez egy zseniális húzás.

Egyszerre veszik meg vele az új nézőket, meg a régieket.
Mert úgy emlékszem, az 1 még nem volt cyberpunk, egy sima zsarus bosszúfilm volt.
Amúgy én is sokat elmélkedtem az első részen, hogy az apokaliptikus film-e, és szerintem nem annak szánták, de az lett. Azért ott csak kihalt utak városok vannak, a rendörség egy romos épület, amiben 3-4 rendőr lézeng. Mindenki poros régi ócska (de azért enyhén futurisztikus megjelenésű) járművekkel jár. Nem tudom, hogy ez direkt volt-e így, vagy csak az alacsony költségvetés miatt, mert sosem hangzik el a filmben, hogy ez így van mindenhol, vagy csak szimplán egy apró ausztrál porfészekben vagyunk a sivatag közepén. Így a második részre, nyíltan azt az értelmezést kapja a film, hogy mindez már az elsőben is a közeli (múltban vagy jövőben nem tudni) világégést jelenti, amiben Max és az a maroknyi rendőr a széthulló társadalmat próbálják még utolsó utáni erejükkel egyben tartani, ami nem sikerül nekik, és láthatjuk, hogy mi is lesz ennek az eredménye.