Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363135 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8580 Dátum: 2014. július 11. - 03:33:41 »
Suszter Szabó Baka Kém? Oh te jó ég! :uhoh: Én nem értettem egy szót se.
:headscratch: Ebből a kommentből én se.
Szerk: Szóval ez egy film, úristen.  :lol:
Igen :D Tinker Tailor Soldier Spy az eredeti cím, Magyarországon is forgatták, pár magyar mellékszereplővel, remek korrajz, fényképezés, sztárparádé, de nekem ez túl sok, vagy kevés? nem is tudom. :)

Nekem tetszett. De a hasonló filmek is, pl. Kolorádó kid, A Vizsga ( ez &khm# jó ), de a Berni követ is jó volt. Érdekes, hogy ma már teljesen más szemmel értékeli a média és a politika az akkori dolgokat. Dolgozik a gondolatrendőrség, Nagy Testvér figyel, és már nem is Eurázsia az ellenség.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

balogh44

• Thanos
« Válasz #8581 Dátum: 2014. július 25. - 23:30:57 »
Hamill szakálas lesz az új Star Wars-ban:

:(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8582 Dátum: 2014. július 26. - 00:43:19 »
Ő lesz az új Obi-Wan. :)

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8583 Dátum: 2014. július 26. - 19:56:06 »
Hamill szakálas lesz az új Star Wars-ban:

:(
És ezt honnan lehet tudni ? Ő mondta ? :headscratch:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Todd

• Pókfej
« Válasz #8584 Dátum: 2014. július 26. - 20:02:53 »
Balogh 44, mi ezzel a gond? öreg Jedi mester az szakállas, ez náluk mondhatni a tekintély jele. Lásd Obi wan, vagy Qui Gon
Ő lesz az új Obi-Wan. :)
Igen, szerintem is ilyesmiről lesz szó, hogy itt a régi generáció már csak a háttérből segíti az újat. Másképp nem is nagyon lehetne, nem lehet nyugdíjasklub az egész film.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8585 Dátum: 2014. július 26. - 20:04:58 »
Mondjuk úgy, hogy meg is érdemli, hogy ennyi év után a legendás harcosból öreg mester váljon.  ;)

balogh44

• Thanos
« Válasz #8586 Dátum: 2014. július 26. - 20:07:34 »
Igen, állítólag ő kotyogta el egy riporternek....
Todd: Igen, de annyira még nem öreg szerintem, de ha a karakterét megöregítik direkt az más téma, akkor érthető.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8587 Dátum: 2014. július 26. - 20:14:28 »
Ne viccelj, 62 éves, az neked nem annyira öreg?
A két említett szakállas mester mind évtizedekkel volt fiatalabb, amikor már az ominózus arcszőrzetével együtt igen tekintélyes mester tagja volt a Jedi rendnek.
A valóságban meg egy ilyen korú ember már várja hogy a postás kihozza a nyugdíjat, meg sztk-ba jár társadalmi életet élni.
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 26. - 20:21:31 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #8588 Dátum: 2014. július 26. - 20:16:33 »
Jól tartja magát Hamill. :D
Még szoktatnom kell magam a gondolathoz, hogy már nem ők lesznek a középpontban.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8589 Dátum: 2014. július 27. - 20:45:32 »
Mad Max Trailer:

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8590 Dátum: 2014. július 27. - 22:25:04 »
Jól néz ki, de a 2. részt nem übereli semmi.
Tejet kérek! Csokisat!

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8591 Dátum: 2014. július 27. - 22:35:20 »
Meglepően jól néz ki.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8592 Dátum: 2014. július 27. - 22:38:39 »
Miért nem Mad Max 4 a címe? Mert úgy emlékszem, az 1 még nem volt cyberpunk, egy sima zsarus bosszúfilm volt. Ha annak a remake-je, akkor nem kéne ilyennek lennie. Persze világos, hogy a MM 3 után mindenki ilyet vár, nem lehet másmilyen, de akkor miért nem MM 4 a címe?

balogh44

• Thanos
« Válasz #8593 Dátum: 2014. július 27. - 23:03:10 »
Ezért is nem tudtam most, hogy ez reboot, vagy sem. :headscratch:
De, szerintem reboot.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #8594 Dátum: 2014. július 27. - 23:18:03 »
Jól néz ki, de a 2. részt nem übereli semmi.

Csak az első.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8595 Dátum: 2014. július 28. - 08:07:27 »
Miért nem Mad Max 4 a címe?
Nem is 4. rész és nem is reboot. Ez szerintem az amit minden ezer éves akciósorozattal kellene csinálni.  ;)
Az értelmes reboot. Indítanak egy új sorozatot, ami nagyon lazán kapcsolódik a régiekhez, utána játszódik, de azok, akik egy percet sem láttak a régiből is teljes lelki nyugalommal megnézhetik. Ez a laza kapcsolat az, hogy az itteni főhős az eredeti Max fia.
Ha ezért kitennék rá, hogy 4, akkor minden új néző nem tudná, hogy mi ez, én nem is láttam az előző 3-at, minek nézzem meg? Meg valszeg csak annyit utalnak a régire, hogy valaki megjegyzi, hogy ismertem az apádat, ő is nagyon kemény volt. Ha meg ugye klasszikus remaket csináltak volna, akkor meg ki kiváncsi másfél órán át arra, hogy max hogyan veszítette el a családját? Senki, mindenki hatalmas poszt apokaliptikus autós csatákat vár a filmtől, így egyből az érdekes részhez ugornak.
Szerintem ez egy zseniális húzás.  ;) Egyszerre veszik meg vele az új nézőket, meg a régieket.
Mert úgy emlékszem, az 1 még nem volt cyberpunk, egy sima zsarus bosszúfilm volt.
Amúgy én is sokat elmélkedtem az első részen, hogy az apokaliptikus film-e, és szerintem nem annak szánták, de az lett. Azért ott csak kihalt utak városok vannak, a rendörség egy romos épület, amiben 3-4 rendőr lézeng. Mindenki poros régi ócska (de azért enyhén futurisztikus megjelenésű) járművekkel jár. Nem tudom, hogy ez direkt volt-e így, vagy csak az alacsony költségvetés miatt, mert sosem hangzik el a filmben, hogy ez így van mindenhol, vagy csak szimplán egy apró ausztrál porfészekben vagyunk a sivatag közepén. Így a második részre, nyíltan azt az értelmezést kapja a film, hogy mindez már az elsőben is a közeli (múltban vagy jövőben nem tudni) világégést jelenti, amiben Max és az a maroknyi rendőr a széthulló társadalmat próbálják még utolsó utáni erejükkel egyben tartani, ami nem sikerül nekik, és láthatjuk, hogy mi is lesz ennek az eredménye.
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 28. - 08:12:29 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8596 Dátum: 2014. július 28. - 09:59:02 »
Ha a fia, akkor érthető a dolog és jó ötlet is.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8597 Dátum: 2014. július 28. - 12:49:01 »
Nem is 4. rész és nem is reboot. Ez szerintem az amit minden ezer éves akciósorozattal kellene csinálni.  ;)
Egyetértek. De a Mad Max filmek már annyira régiek, hogy még ha reboot lenne új eredettörténettel, az is teljesen elfogadható lenne. A mai fiatalok nem is biztos, hogy ismerik ezeket a filmeket.

Szerintem a Superman Returns esetében is az volt a baj, hogy egy cirka 30 éves filmet akart folytatni, nem csak stílusában, de történetileg is.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8598 Dátum: 2014. július 28. - 13:03:15 »
Szerintem meg az eredettörténet már a régi sorozat esetében is teljesen elhanyagolható volt.
Mivel annak idején csak a második rész került amerikában forgalmazásra, annak sem szerepelt a címében a 2, sőt igazából még a Mad Max sem.  ;)

balogh44

• Thanos
« Válasz #8599 Dátum: 2014. július 28. - 19:23:02 »
Nálam is ott fityegnek gyűjteményben a polcon, és évről évere elő szoktam venni őket. ;)
Valahogy örök klasszikusok, és szerintem még ma is megállják a helyüket! Abban az időben készültek, mikor még nem bombázták agyon az embert 3D-s effektekkel, olyan jövőképet festett le, ami akár reális is lehetne.
Gibsonnak nem sok szövege volt a filmekben az is tuti, kíváncsi vagyok ez a mostani film mi is akar lenni. De mivel George Miller rendezi, én nyugodt vagyok! :)
Közben befutott pár poszter is:

« Utoljára szerkesztve: 2014. július 28. - 20:09:10 írta balogh44 »