Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364338 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8700 Dátum: 2014. október 24. - 17:49:32 »
Ők ugye a legtöbben elsősorban sportolók voltak (már amennyire és aki ezeket a dolgokat sportnak tekinti, én igen), nem színészek.  ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8701 Dátum: 2014. október 24. - 17:54:33 »
Hát minden esetben? Gondook pl a 300-ra, ahol minden színészt, nem színészt gyúrásra fogtak. Gerald Butler pl nem sportoló. Vagy ott van Christian Bale.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8702 Dátum: 2014. október 24. - 18:03:13 »
Igen, az más tészta, de ők le is csoffadnak egy-egy szerep után, nem tartják folyamatosan formában magukat. Gerald Butlernek azóta nem is volt ilyen típusú szerepe.
Amit amúgy Bale művel a testével, az már marhára túl megy az egészséges kategórián. Nem is csoda, hogy a Tökéletes trükkben egy olyan karaktert játszik, aki az egész életét a művészetnek áldozza, és folyamatosan a szerep szerint él (abban a filmben amúgy David Bowie komolyabb szerepe is hasonlóan tudatos döntés lehet).
A gépész forgatásán elég komoly egészség károsodást szenvedett.
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 24. - 18:13:50 írta Todd »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #8703 Dátum: 2014. október 24. - 18:04:01 »
A Rock visszament pankrátornak a minap. :)
Egy-két éve rendszeresen visszajárogat egyet-egyet main eventelni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8704 Dátum: 2014. október 24. - 18:06:15 »
A Reign of Fire mekkora jó film! :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #8705 Dátum: 2014. október 24. - 18:11:52 »
Egyetértek. Marha ritka műfaj mostanában az ilyen típusú fantasy, kb. az Outlander az egyetlen, ami az utóbbi évekből még eszembe jut.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8706 Dátum: 2014. október 25. - 11:22:56 »
És tök realisztikus. A tűzokádást is milyen jól kitalálták. Tök kész voltam, tőle. Micsoda? Két mirigy?? És a kettő keveredése felrobban??? :D
Ja és Matthew Mcconaughey legjobb alakítása. Van Zan!!

Amikor kibújik a tankból. Hollywood szépfiúja eljátsza az izomállatot. Csak ő még érzelmet is tudott belevinni. Jó néhol túlripacskodja a szerepet, de megbocsátom, amiért nem egy ügyeletes hústornyot, pl The Rockot raktak oda. Ez a különbség, a színész és egy testépítő között, hogy ő eljátszotta, mert ezt is el tudja. :)
Egyetértek. Marha ritka műfaj mostanában az ilyen típusú fantasy, kb. az Outlander az egyetlen, ami az utóbbi évekből még eszembe jut.
Igen, mindkettő sárkányos fantasy csak más megközelítésben. Az eredeti fantasyhoz képest új összetevőkkel érik el, hogy legyenek lovagok és sárkányok :)
Mellékesen a Tűz birodalma azt is kimondja, hogy a StarWars nem sci-fi, hanem fantasy ;)
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 25. - 11:29:27 írta VTomi »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8707 Dátum: 2014. október 25. - 12:47:22 »
http://www.youtube.com/watch?v=akX3Is3qBpw

Én ehhez fűzök nagy reményeket.Remélem,nem kell csalódnom!  :brow:

balogh44

• Thanos
« Válasz #8708 Dátum: 2014. október 25. - 14:25:05 »
Tuti lesz benne CGI, ami végett 3D-s is lesz.
Plusz nem világos, hogy akkor ez most egy reboot, vagy egy folytatás?

Todd

• Pókfej
« Válasz #8709 Dátum: 2014. október 25. - 14:46:41 »
Tuti lesz benne CGI, ami végett 3D-s is lesz.
A CGI egy eszköz amit megfelelően kell használni, hogy a film javát szolgálja, nem a CGi az, ami tönkreteszi a filmeket, hanem az, hogy dilettáns alkotók bénán túlhasználják.
Nagyon sok filmbe simul bele észrevétlenül a CGi, úgy, hogy mintegy mankó kiegészíti a hagyományos technikákat, pl. Dark Knight trilógia.
De minden agyon ajnározott hagyományos technikákkal készülő filmben, pl. Del Toro Faunjában is van CGI, csak ő is tudja, hogyan használja, hogyan simul bele az egészbe. Szépen eltünteti azokat az apró részleteket, amiket hagyományos eszközökkel nem tudna megoldani, nem pedig egy zöld háttér elött forgatja az egészet. A film 95 %-a "igazi", a maradék CGi és nem fordítva.  ;)

De alapvetően a digitális technika, maga is képviselhet művészeti értéket, lásd Tron filmek, amiket bűn lett volna hagyományos trükkökkel csinálni. És meg merem kockáztatni, hogy a Gravitáció sem véletlenül kapta azt a tonna Oscart.

Amúgy nem tudom, látta-e rajtam kívül valaki a White Dog című 1982-es filmet. Van benne egy állatidomár, aki egy R2-D2 poszterre dartsozik, és szidja a különféle trükkökkel dolgozó filmeket, mert azok tönkretették az ő munkáját, mert már bábokkal robotokkal dolgoznak, nem valódi élőlényekkel. Mindig van egy korszak ami letűnik, és ami azoknak akik abban éltek jobban tetszett. Nem az eszköz a sz*r, hanem az, amire, ahogyan használják.

De én most néztem meg Roman Polanski ház trilógiáját (nem valódi trilógia független filmek, azonos témával Iszonyat, A lakó, Rosemary gyermeke), amiben nagyon érdekes, hogyan teremt feszültséget, borzongást úgy, hogy itt még hagyományos trükkök sincsenek, nincsenek elvágott torkok, kifröccsenő belek, érzékeltetés van, feszültség építés, és ezek a filmek mai szemmel is működnek.
Legalábbis nálam, lehet másnak k*rva unalmasak lennének.
Plusz nem világos, hogy akkor ez most egy reboot, vagy egy folytatás?
Hát az tuti, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok láttak már napvilágot. De most úgy nézem, hogy reboot, mint minden... Fene a pofájukat, hogy milyen fantáziadúsak, pedig az, hogy a főhös az eredeti Max fia legyen, egész korrekt összekötő kapocsnak tünt volna az új széria indításához.
Merem remélni, hogy eredetsztori az nem lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 25. - 15:33:40 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #8710 Dátum: 2014. október 25. - 15:59:38 »
Pedig pár flashback biztos befigyel majd. ;)
Igen, én is úgy gondolom, hogy a minimális CGI használat még elfér egy filmben, pláne ha az sci-fi és vagy fantasy, de úgy ahogy írtad simuljon bele a rendes technikába. Ezért is haragszom most Peter Jacksonra, aki szinte 100%-ra tette a háttér előtti munkákat, és még amit animatrikus bábokkal is fel lehetett volna venni (lásd: goblinok a Hobbit 1. részében) azt is full számítógépre tette. Pedig Del Toro, ki egyébként helyette rendezte volna meg, el is készítette a regény életszerű bábjait, maszkjait a Weta Workshop-al, a törpök is jobban néztek volna ki.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8711 Dátum: 2014. október 25. - 16:43:27 »
Soft reboot. :D

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8712 Dátum: 2014. október 25. - 17:27:02 »
Polanskit én is szeretem, a felsorolt filmjei nekem is nagy kedvencek. De amit még sűrűn megnézek tőle az a Vámpírok bálja (imádom azt a filmet) és a Kilencedik kapu. Ami kissé hajaz a Rosemary-re. De a Kínai negyedet is nagyon szeretem tőle. Nagyon jó rendező.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #8713 Dátum: 2014. október 25. - 17:35:16 »
Soft reboot. :D
Valami olyasmi, mert ha jól veszem ki, akkor van egy Max-ünk aki elvesztette a családját stb. de ezt a jótékony homály fedi és rögtön a lényegre térnek, hogy már évek óta bolyong a sivatagban, és jönnek a cyberpunk rosszarcok kicseszni vele.

Polanskit én is szeretem, a felsorolt filmjei nekem is nagy kedvencek. De amit még sűrűn megnézek tőle az a Vámpírok bálja (imádom azt a filmet) és a Kilencedik kapu. Ami kissé hajaz a Rosemary-re. De a Kínai negyedet is nagyon szeretem tőle. Nagyon jó rendező.
én csak most kezdtem el ismerkedni a műveivel. A Kilencedik kaput mondjuk pont elötte is ismertem már, az tipikusan az a film, hogy a hangulat viszi a hátán, a történet egészen érdektelen.
A másik két ominózus filmjét nem láttam.

Én ugye gyerekként a 80-as évek termékein nöttem fel, így felnőtt fejjel kezdtem el visszafelé haladni, Kubrick filmeket is viszonylag későn láttam először, ami amúgy nem is baj, mert úgyse értettem/értékeltem volna őket.
Legutóbb a Mechanikus Narancsot láttam tőle, amit mivel mindenki olyan mérhetetlenül erőszakosnak írt le, így a viszonylagos (mai szemmel) visszafogottságával egészen meglepett, de így is abszolút értékelhető társadalomkritikai film.
Az űrodusszeiát is úgy egy másfél éve láttam, de azt bevallom, nem tudom szeretni, csak értékelni, nem volt kifejezetten szórakoztató,sőt mintha minden filmje közül ez lenne a legvontatottabb. De ezután minden film kegyetlen mozgalmasnak tűnik.  :hehe: A Ragyogást már úgy 4-5 éve láttam először azt is újranéztem nemrég, talán minden filmje közül az tetszik a legjobban.
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 25. - 17:42:28 írta Todd »

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #8714 Dátum: 2014. október 25. - 19:16:48 »
http://www.youtube.com/watch?v=akX3Is3qBpw

Én ehhez fűzök nagy reményeket.Remélem,nem kell csalódnom!  :brow:
Szerintem Tom Hardy abszolút jó döntés volt.  8)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8715 Dátum: 2014. október 25. - 20:06:07 »
én csak most kezdtem el ismerkedni a műveivel. A Kilencedik kaput mondjuk pont elötte is ismertem már, az tipikusan az a film, hogy a hangulat viszi a hátán, a történet egészen érdektelen.
A másik két ominózus filmjét nem láttam.

Én ugye gyerekként a 80-as évek termékein nöttem fel, így felnőtt fejjel kezdtem el visszafelé haladni, Kubrick filmeket is viszonylag későn láttam először, ami amúgy nem is baj, mert úgyse értettem/értékeltem volna őket.
Legutóbb a Mechanikus Narancsot láttam tőle, amit mivel mindenki olyan mérhetetlenül erőszakosnak írt le, így a viszonylagos (mai szemmel) visszafogottságával egészen meglepett, de így is abszolút értékelhető társadalomkritikai film.
Az űrodusszeiát is úgy egy másfél éve láttam, de azt bevallom, nem tudom szeretni, csak értékelni, nem volt kifejezetten szórakoztató,sőt mintha minden filmje közül ez lenne a legvontatottabb. De ezután minden film kegyetlen mozgalmasnak tűnik.  :hehe: A Ragyogást már úgy 4-5 éve láttam először azt is újranéztem nemrég, talán minden filmje közül az tetszik a legjobban.

Nohát! Valóban nem baj, ha később kezdted el a filmjeit. Felnőtt (felnőttebb) fejjel tudod csak igazán értékelni őket. Nekem ő is kedvenc rendező, komoly témákat feszegetnek a filmjei, sőt a Ragyogást személyes gyónásának is tartják, de ebbe most ne menjünk bele. A Mechanikus narancsot szerintem érdemes elolvasni is, mert bár a film majdnem teljesen visszaadja, mégis a könyv hihetetlenül erős. Csak gyúrj rá a szlengre, különben nem fogod érteni.  ;D A főszereplő srác, Alex 15 éves. A film ezt nem annyira adja vissza. Így még sokkolóbb maga a sztori. Igazi horrorsó!  :hehe:
De amit nagyon ajánlanék figyelmedbe ( korai filmjein kívül ) az a Full metal jacket, Acéllövedék címmel futott nálunk. De nekem tőle is majdnem minden tetszett. A Spartacustól ( ez is egy zseniális film, Kirk Douglassal ) a Tágra zárt szemekig. Nem olyan rég jelent meg egy díszdoboz tőle 3 korai filmjével, azokat is érdemes megnézni. Egyéni látásmódja, és szimbolikája ( ez talán az űrodüsszeiától lett igazán erős jelenlétű ) teszi kifejezetten erős filmekké alkotásait.
Visszatérve Polanskira, a Vámpírok bálja egy kellemes hangulatú vámpírfilm egy kelekótya professzorral és annak kissé gyámoltalan famulusával, akit maga Polanski alakít, sőt egykori felesége, Sharon Tate is játszik a filmben. Engem nagyon magával ragadott a hangulata. A másik a Kínai negyed, egy krimi Jack Nicholsonnal és Faye Dunawayel. Nagyon jó film érdemes azt is megnézni, van benne minden ami egy jó krimihez kell. Ebben is játszik Polanski, ő metéli meg Nicholson orrát.  ;D Az Őrület Harrison Forddal is az egyik kedvencem tőle.
Amúgy ha tetszenek Polanski általad említett filmjei, ajánlanám még DePalma munkáit ( Nővérek, Halál a hídon, Gyilkossághoz öltözve ezeket elsősorban, Örjöngés, Megszállottság és a Carrie másodsorban ) ő is elég jó filmeket rendezett ( Gengszter filmjei is híresek, Carlito útja, a Sebhelyesarcú, ami szintén egy remake, de szerintem ez jobb az elődnél, igaz az egy 1932-es film, Howard Hawks rendezésében, kissé elavult mára, és az Aki legyőzte Al Caponét, ami szintén nagy sztárokat felvonultató alkotás. ) . Kissé hasonló a stílusa mint Hitch-é, de hát ez azért lehet, mert őt koppintja.  :hehe: Ő a legnagyobb követője, és simán jól is használta a mester hagyatékát.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #8716 Dátum: 2014. október 25. - 20:16:20 »
De Pgengszter filmjeit természetesen láttam, de a többit nem, majd rájuk keresek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8717 Dátum: 2014. október 25. - 20:26:57 »
A Spartacustól ( ez is egy zseniális film, Kirk Douglassal )
Valójában abban a filmben jobb volt nála Tony Curtis, szerintem. A film maga tényleg nagyon jó.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8718 Dátum: 2014. október 25. - 20:30:19 »
Jómagam nagy Mad Max fan  vagyok.Motorom és az én megjelenésem is a filmre alapoz.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8719 Dátum: 2014. október 25. - 20:31:21 »
Jómagam nagy Mad Max fan  vagyok.
Ezt valamiből sejtettem.  ;D