Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363622 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8780 Dátum: 2014. november 09. - 00:53:57 »
Biztos reptáliánok.  :hehe:

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8781 Dátum: 2014. november 09. - 09:00:01 »
A Führer fordult egyet a sírjában.
Felőlem átmehet ventillátor módba is.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Todd

• Pókfej
« Válasz #8782 Dátum: 2014. november 09. - 09:24:53 »
A Führer fordult egyet a sírjában.
Nem úgy volt, hogy nem halt meg?  ;D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8783 Dátum: 2014. november 09. - 15:04:48 »
Nem úgy volt, hogy nem halt meg?  ;D

Meghalt, B.J. Blazkowicz elintézte :violent:
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #8784 Dátum: 2014. november 10. - 19:02:17 »
Tudom.  ;D

Megnéztem ma a Dredd-et. Ez a film jó, a maga egyszerűségében.
Egy remake/reboot, ami jobb mint az eredeti, létezhet ilyen. És igen!
Igazi hagyományos durva akciófilm, poénkodások, önreflexió, meg comic relief karakterek nélkül.
Össze kéne hozni azt a második részt!

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #8785 Dátum: 2014. november 10. - 21:51:55 »
Egyetértek Todd!  ;D
Nekem is nagyon tetszett  a Dredd, a maga egyszerűségében nagyon jó!  :violent:
Nem kell nagy lelki mélységeket várni tőle,csak egy f@sza akciófilmet!!
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 10. - 21:54:15 írta zoli1863 »

balogh44

• Thanos
« Válasz #8786 Dátum: 2014. november 10. - 22:14:43 »
Edward Furlong manapság:

:uhoh:

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #8787 Dátum: 2014. november 10. - 22:37:15 »
Úristen! Ez nagyon kész van! Sajnálom! :( :(

balogh44

• Thanos
« Válasz #8788 Dátum: 2014. november 10. - 22:59:34 »
Pedig szerepelhetett volna a Terminator 3-ban is, csak hát onnan is kitették, mert nem bírták a kábítószeres viselkedését!

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8789 Dátum: 2014. november 11. - 06:23:00 »
Látom,te is olvastad tegnap az origót.  :D

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8790 Dátum: 2014. november 11. - 07:53:34 »
Látom,te is olvastad tegnap az origót.  :D
Meg az Indexet.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8791 Dátum: 2014. november 11. - 20:02:49 »
:D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8792 Dátum: 2014. november 12. - 16:48:59 »
Ez a film is csúszik. Jövő januárra írják: Project Almanac. Korábban Welcome to yesterday címen reklámozták.

Nagyon várom.

Ez is érdekes, szintén időutazós:

balogh44

• Thanos
« Válasz #8793 Dátum: 2014. november 16. - 20:08:34 »
Az 1990-es Begotten c. valamit, látta már valaki? :uhoh: :stupid:

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8794 Dátum: 2014. november 16. - 23:14:35 »
Ja, elég beteg. Én szeretem a durvább filmeket, de ez azért már túlzás.
Tejet kérek! Csokisat!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8795 Dátum: 2014. november 22. - 12:33:21 »
A Csillagok közöt-et látta már valaki? Szerintem zseniális! Ismét egy eredeti és magával ragadó film Nolantől. Vélemény?

Todd

• Pókfej
« Válasz #8796 Dátum: 2014. november 22. - 12:40:23 »
Sajnos még nem volt időm megnézni, pedig nagyon kiváncsi vagyok rá.
Nolan az egyik legjobb blockbuster rendező mostanában. Egy ideális világban ilyennek kéne minden közönségfilmnek lennie. Mert ez még nem művészfilm, de egyszerre tud vizuálisan lenyűgöző látványfilmeket csinálni, komoly történettel és mondanivalóval.
Sokan azt hiszik róla, hogy ezek a filmek már elvont művészfilmek, pedig egyáltalán nem. Ez az igazi intelligens közönségfilm.
Max Wes Anderson jut eszembe még mint mostanában felkapott szerzői filmes, de ő azért határozottan erősebben csapong a művészfilm mezsgyéjére, de szintén sikeres és nagy költségvetéssel, neves színészgárdával garázdálkodhat (hála istennek  :D).

Nolanről jut eszembe, a múltkor erre még nem reagáltam.
A tökéletes trükkről meg annyit, hogy a kedvenc filmem, imádom. A kedvenc színész rendező párosomat szerepelteti, (Nolan&Bale) az egyik kedvenc hobbymról szól (bűvészet). A film zseniális minden mozzanatát tekintve, a forgatókönyv, a szereposztás és a történetvezetés mind elképesztő, az egészet megkoronázzák az olyan részletek mint például korunk legjobb mellékszereplője Michael Caine.  :oh: (Csak azt sajnálom, hogy az alapművet nem olvastam még)

Huh, tehát nekem ez a film a csúcs ;D
A könyvet te olvastad? Régóta kíváncsi vagyok arra is.
Amúgy a Teslás vonal a filmben tök érdekes (vagyis minden az, de most ezt emeltük ki :D), hogy az egy dupla szimbólum. Egyfelől a Tesla-Edison körül zajló valóban megtörtént a film szereplőihez hasonló halálos rivalizálás, másfelől a zseniális David Bowie alakítja Teslát, aki ugyanúgy mint a film szereplői a saját életét teljes mértékben a művészet oltárán áldozta fel, és a professzorhoz hasonlóan szintén minden nyilvános megjelenése során az aktuálisan a szimpadon előadott szerepben maradt.
Ez egy nagyon érdekes és szerintem tudatos választás.
Pár napja láttam amúgy a szemfényvesztőket is, arról mi a véleményed?
Szintén benne van Caine, aki szerintem zsigerből ugyanazt a szerepet nyomja, mint a Prestige-ben.  ;D
Tuti amiatt is választották be.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 22. - 12:53:06 írta Todd »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8797 Dátum: 2014. november 22. - 15:08:52 »
A tökéletes trükkről meg annyit, hogy a kedvenc filmem, imádom. A kedvenc színész rendező párosomat szerepelteti, (Nolan&Bale) az egyik kedvenc hobbymról szól (bűvészet). A film zseniális minden mozzanatát tekintve, a forgatókönyv, a szereposztás és a történetvezetés mind elképesztő, az egészet megkoronázzák az olyan részletek mint például korunk legjobb mellékszereplője Michael Caine.  :oh: (Csak azt sajnálom, hogy az alapművet nem olvastam még)

Huh, tehát nekem ez a film a csúcs ;D
A könyvet te olvastad? Régóta kíváncsi vagyok arra is.
Amúgy a Teslás vonal a filmben tök érdekes (vagyis minden az, de most ezt emeltük ki :D), hogy az egy dupla szimbólum. Egyfelől a Tesla-Edison körül zajló valóban megtörtént a film szereplőihez hasonló halálos rivalizálás, másfelől a zseniális David Bowie alakítja Teslát, aki ugyanúgy mint a film szereplői a saját életét teljes mértékben a művészet oltárán áldozta fel, és a professzorhoz hasonlóan szintén minden nyilvános megjelenése során az aktuálisan a szimpadon előadott szerepben maradt.
Ez egy nagyon érdekes és szerintem tudatos választás.
Pár napja láttam amúgy a szemfényvesztőket is, arról mi a véleményed?
Szintén benne van Caine, aki szerintem zsigerből ugyanazt a szerepet nyomja, mint a Prestige-ben.  ;D
Tuti amiatt is választották be.

Nem sajnos még nem olvastam, de már rég óta tervbe van véve. ;)
A Tesla motívum a filmen tovább dícséri Nolan zsenialitását, de ha már így párhuzamot vonunk Tesla és Edison párharcával, akkor nem mehetünk el amellett, hogy ha jól tudom az alapmű is főleg John Nevil Maskelyne és Harry Kellar bűvészek rivalizációjából merít, akik a levitációs trükk miatt versengtek.
Nem mellesleg Tesla megszállottságát és azt hogy az életét a tudománynak szenteli párhuzamba állítható a filmben is megjelenő Chung Ling Sooval aki egész életét a művészetének és akváriumos trükkjének szentelete, hogy az illúziót szüntelenül fenn tartsa.

A szemfényvesztőket én is csak pár napja láttam, (ment a tv-ben  :)) de egy lapon sem lehet említeni a tökéletes trükkel. A szemfényvesztők egy könnyed látványfilm ami nem tud nyomot hagyni az emberben, hozzáteszem nem is akar. A végén amikor Hulk ( ;D) leleplezi magát elmondtam magamban egy WTF-et, de annak annyira nem volt súlya. Nem volt rossz film, de nem nyúlt a bűvészes témához kellő alázattal és tisztelettel. Ugyan szerepel benne Caine, de szerintem köze nincs ahoz amit a The Prestigeben nyújtott, ott a történet szerves része, mondhatni olyan szereplő aki mindig pontosan annyit tud mint a néző, amikor ő meglepődik akkor mi is, ezért is érezhetjük sokkal közelebbi és szimpatikus szereplőnek mint a többi mellékszereplőt. A szemfényvesztőkben meg csak egy gazdag embert alakít akin sorsszerű igazságszolgáltatást hajtanak végre, én nem éreztem fontos szereplőnek a filmben. Mindezekkel együtt a film nem volt rossz, de egy olyan témában mint a bűvészet olyan előddel mint a töléletes trükk nincs nagyon keresnivalója ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8798 Dátum: 2014. november 22. - 21:46:46 »
Sajnos még nem volt időm megnézni, pedig nagyon kiváncsi vagyok rá.
Nolan az egyik legjobb blockbuster rendező mostanában. Egy ideális világban ilyennek kéne minden közönségfilmnek lennie. Mert ez még nem művészfilm, de egyszerre tud vizuálisan lenyűgöző látványfilmeket csinálni, komoly történettel és mondanivalóval.
Sokan azt hiszik róla, hogy ezek a filmek már elvont művészfilmek, pedig egyáltalán nem. Ez az igazi intelligens közönségfilm.
:worship:
Bevallom kétszer láttam a filmet és imádom a képi világát, a zenéjét a drámaiságát. Megkönnyeztem néhány jelenetet Cooperrel együtt.. Van benne kellő humor és rengeteg szimbólum.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 22. - 21:49:10 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #8799 Dátum: 2014. november 23. - 09:07:43 »
Nem sajnos még nem olvastam, de már rég óta tervbe van véve. ;)
Én is így vagyok vele.
ha jól tudom az alapmű is főleg John Nevil Maskelyne és Harry Kellar bűvészek rivalizációjából merít, akik a levitációs trükk miatt versengtek.
Ezt a történetet nem ismerem, majd egy pár unalmas órámban utána olvasok.
Nem mellesleg Tesla megszállottságát és azt hogy az életét a tudománynak szenteli párhuzamba állítható a filmben is megjelenő Chung Ling Sooval aki egész életét a művészetének és akváriumos trükkjének szentelete, hogy az illúziót szüntelenül fenn tartsa.
Na ennek viszont már utána olvastam.  :D
A szemfényvesztőket én is csak pár napja láttam, (ment a tv-ben  :))
Én is akkor néztem meg. Egyetértek, szerintem sem túl nagy durranás, max tényleg Hulk értékelhető benne, a többi amúgy kiváló színész dögunalmas. A film végi csavar nem túl nagy meglepetés, amúgy meg az egész, hogy a szereplők mindent készen kapnak, és csak végigjátszanak egy másvalaki által írt forgatókönyvet, hát nem ad túl sok azonosulási pontot senkivel
Plusz én az ilyen szimpi jópofa rablókat bemutató filmeket nem igazán csípem (Oceans trilógia).