Sajnos még nem volt időm megnézni, pedig nagyon kiváncsi vagyok rá.
Nolan az egyik legjobb blockbuster rendező mostanában. Egy ideális világban ilyennek kéne minden közönségfilmnek lennie. Mert ez még nem művészfilm, de egyszerre tud vizuálisan lenyűgöző látványfilmeket csinálni, komoly történettel és mondanivalóval.
Sokan azt hiszik róla, hogy ezek a filmek már elvont művészfilmek, pedig egyáltalán nem. Ez az igazi intelligens közönségfilm.
Max Wes Anderson jut eszembe még mint mostanában felkapott szerzői filmes, de ő azért határozottan erősebben csapong a művészfilm mezsgyéjére, de szintén sikeres és nagy költségvetéssel, neves színészgárdával garázdálkodhat (hála istennek

).
Nolanről jut eszembe, a múltkor erre még nem reagáltam.
A tökéletes trükkről meg annyit, hogy a kedvenc filmem, imádom. A kedvenc színész rendező párosomat szerepelteti, (Nolan&Bale) az egyik kedvenc hobbymról szól (bűvészet). A film zseniális minden mozzanatát tekintve, a forgatókönyv, a szereposztás és a történetvezetés mind elképesztő, az egészet megkoronázzák az olyan részletek mint például korunk legjobb mellékszereplője Michael Caine.
(Csak azt sajnálom, hogy az alapművet nem olvastam még)
Huh, tehát nekem ez a film a csúcs 
A könyvet te olvastad? Régóta kíváncsi vagyok arra is.
Amúgy a Teslás vonal a filmben tök érdekes (vagyis minden az, de most ezt emeltük ki

), hogy az egy dupla szimbólum. Egyfelől a Tesla-Edison körül zajló valóban megtörtént a film szereplőihez hasonló halálos rivalizálás, másfelől a zseniális David Bowie alakítja Teslát, aki ugyanúgy mint a film szereplői a saját életét teljes mértékben a művészet oltárán áldozta fel, és a professzorhoz hasonlóan szintén minden nyilvános megjelenése során az aktuálisan a szimpadon előadott szerepben maradt.
Ez egy nagyon érdekes és szerintem tudatos választás.
Pár napja láttam amúgy a szemfényvesztőket is, arról mi a véleményed?
Szintén benne van Caine, aki szerintem zsigerből ugyanazt a szerepet nyomja, mint a Prestige-ben.

Tuti amiatt is választották be.