Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362965 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Pádi

• Keselyű
  • **
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8840 Dátum: 2014. november 26. - 23:02:59 »

Huh de utálom amikor élőszereplős  filmekkel erőszakolják meg a régi Disney klasszikusokat.

A kilenc tizedük egy már amúgy is létező klasszikus adaptációja. :nezze:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8841 Dátum: 2014. november 27. - 07:03:13 »

Huh de utálom amikor élőszereplős  filmekkel erőszakolják meg a régi Disney klasszikusokat.

A kilenc tizedük egy már amúgy is létező klasszikus adaptációja. :nezze:

Számomra minden Disney rajzfilm eredeti mivel koskoromban azt láttam először, nem értem mitől lesz jobb ha darkosabbra veszik és emberekkel játszatják el a sztorit.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #8842 Dátum: 2014. november 27. - 07:52:55 »
Alapvetően ezek mind létező történetek feldolgozásai, amiket a Disney nagyon mézes mázosra vett az eredeti mesék helyett. Pl. Csipkerózsika 100 évig aludt az eredeti történetben és mire felébredt, mindenki meghalt körülötte, a Hófehérkében a gonosz mostohát vagy mittoménmárkit megsütötték Hófehérke és a Herceg esküvőjén, és felszolgálták a vendégeknek.
Ha ezek a dolgok elég betegnek tűnnek, hát azok is, ilyenek voltak ezek a "mesék" a 18-19. században.
Szóval a darkosabbra vétel nem feltétlenül istentelen cselekedet ezeknél, hiszen ha a modern trendekhez igazítva darkosítanak, az még mind messze meg sem közelíti azt a szintet, amin ezek a történetek eredetileg álltak.  ;)
Ettöl függetlenül ezt a mese átírást én is csak egy ilyen divatos trendnek tartok, ami eléggé felesleges. De az, hogy mit tartunk az eredetinek eléggé nézőpont kérdése. Anyámnak pl. a Marvel filmek az "eredetiek" mert azokat látta először, és ha meglátja Thort egy régi képregényben, zavarja, hogy miért nem hasonlít Chris Hemsworthra.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 27. - 12:17:41 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #8843 Dátum: 2014. november 27. - 12:14:31 »
De az, hogy mit tartunk az eredetinek eléggé nézőpont kérdése.
:bravo:

Idézet
Anyámnak pl. aMarvel filmek az "eredetiek" mert azokat látta először, és ha meglátja Thort egy régi képregényben, zavarja, hogy miért nem hasonlít Chris Hemsworthra.  :lol:
;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8844 Dátum: 2014. november 27. - 14:26:44 »
Szerintem meg a 2010-es Karate Kid (ami itt inkább kung-fu kid), a '12-es Total Recall meg a  '11-es Majmok bolygója az eredeti mert azt láttam csak és a többi kaki!  :hehe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #8845 Dátum: 2014. november 27. - 14:35:04 »
Nekünk meg a Verhooven, Scwarczy féle Total Recall ugye az alap, meg a John Carpenter, Kurt Russel-es The Thing, de erre tök simán mondhatja valaki, hogy az egy kalap kaki, Phillip K. Dick, vagy  John W. Campbell, Jr. novelláihoz képest (utóbbiból ráadásul már 82-es is remake volt).  ;)
Szóval ezért mondtam, hogy ez erőteljesen viszonyítás kérdése.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 27. - 14:46:28 írta Todd »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8846 Dátum: 2014. november 27. - 14:38:31 »
A Kurt Russel féle Thing-et pár napja láttam a valamelyik csatornán, durva egy film, a korához képest undorító és félelmetes is volt nekem, jól megcsinálták a trükköket, persze lehet csak alacsony az ingerküszöböm. A remaket is láttam, az már felejtős.
Tejet kérek! Csokisat!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8847 Dátum: 2014. november 27. - 14:45:46 »
Az makettek miatt olyan undorító és valaós, hisz azok tényleg ott vannak, nem úgy mint a cgi.
Az előbb csak vicceltem, de íme az én szubjektív véleményem:
Én a Thinget nem láttam, nélküle is tudom, hogy hol az én ingerküszöböm.
Régi Recall: Nekem túl elborult, nem szeretem, nem foglalkoztat. Új: Felejtős látványfilm.
Majmok Bolygója: Mindet megnéztem, mielőtt kijött a 2011-es. A régiek érdekesek, az új nagy kedvencem eddig. Viszont nagyban hozzájárult az élvezetéhez, hogy láttam a régieket és így észreveszem az utalásokat és a kikacsintásokat. PL: Eltűnt úrhajó az újságban :)
Karate Kid: A régit rongyosra néztük, aztán szétkaratéztuk a kertet. ;D Az újra beültem pár barátommal és volt akik nem is tudták, hogy volt régi. Ők kb 8 évvel fiatalabbak nálam. Ja és nem csipázom az újat :D

Mikor lesz új Blade Runner? :D Hátha az tetszene nekem:)

Todd

• Pókfej
« Válasz #8848 Dátum: 2014. november 27. - 14:48:29 »
Értettem amúgy, hogy vicceltél, csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a számunkra, alapnak tekintettnek filmek sem feltétlenül jogosan azok. Ettől függetlenül nem kérdés, hogy az új Total Recall vagy Thing be sem kötheti az eredeti (nee, már megint  :lol:) cipőfűzőjét.  ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8849 Dátum: 2014. november 27. - 14:52:06 »
Értettem, hogy értetted, csak nem akartam, hogy valaki azt higgye, hogy viccelek, amikor azt írom, nem tetszik nekem a Blade Runner :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #8850 Dátum: 2014. november 27. - 14:58:16 »
Az az a film, amit felnőtt fejjel is meg kéne próbálnom, mert úgy 10 éve nagyon nem tetszett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8851 Dátum: 2014. november 27. - 15:01:08 »
Nekem most se... Amit sajnálok. Vagy nem? Csak a klasszikussága miatt nem fogom sajnálni. Mert amúgy nem lenne gondom a lassú folyású filmekkel. Imádom a Sebezhetetlent, GArden State, Halhatatlan szeretőket...

Todd

• Pókfej
« Válasz #8852 Dátum: 2014. november 27. - 15:02:15 »
Bakker a Halhatatlan szeretőket még mindig nem néztem meg.

És itt is van már a kép a Jurácsik Park főgenyájáról.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 27. - 15:18:58 írta Todd »

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8853 Dátum: 2014. november 27. - 16:11:32 »
A Kurt Russel féle Thing-et pár napja láttam a valamelyik csatornán, durva egy film, a korához képest undorító és félelmetes is volt nekem, jól megcsinálták a trükköket, persze lehet csak alacsony az ingerküszöböm. A remaket is láttam, az már felejtős.

A Kurt Russel féle verzió is egy remake. Az eredeti egy 1951-es horror, a The Thing from another world! című film, ami szintén nagyon jó. Viszont az új annyira nem is tekinthető remakenek, mert elvileg a Russeles előzményeit mutatja be. Nekem mondjuk az is tetszett.

Mikor lesz új Blade Runner? :D Hátha az tetszene nekem:)

Jajj, remélem soha...
Az a film tökéletes. Nem szabad hozzányúlni.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 27. - 16:15:36 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8854 Dátum: 2014. november 27. - 16:16:41 »
Szerintem meg a 2010-es Karate Kid (ami itt inkább kung-fu kid), a '12-es Total Recall meg a  '11-es Majmok bolygója az eredeti mert azt láttam csak és a többi kaki!  :hehe:

Az eredeti, 1968-as Majmok bolygóját, egyik remake se veri kenterbe!Mai napig nagy kedvencem.9x néztem meg életem során.
Ezek a mostani Lázadásos,laborból kitörős csimpánzos filmeknek köze nincs a Majmok bolygójához.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8855 Dátum: 2014. november 27. - 16:20:50 »
A Kurt Russel féle verzió is egy remake. Az eredeti egy 1951-es horror, a The Thing from another world! című film, ami szintén nagyon jó. Viszont az új annyira nem is tekinthető remakenek, mert elvileg a Russeles előzményeit mutatja be. Nekem mondjuk az is tetszett.
Külön vicces, hogy a 74-es Halloween-ben kábé folyamatosan a The Thing from another world! című film megy a TV-ben, szóval Carpenter már akkor rajongott érte, és ezt nyíltan vállalta is, rá 4 évre meg megcsinálta a Remake-et.
Amúgy sok más 80-as évekbeli kultfilm is valójában remake. Pl. Légy, Sebhelyesarcú.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8856 Dátum: 2014. november 27. - 16:59:52 »
Külön vicces, hogy a 74-es Halloween-ben kábé folyamatosan a The Thing from another world! című film megy a TV-ben, szóval Carpenter már akkor rajongott érte, és ezt nyíltan vállalta is, rá 4 évre meg megcsinálta a Remake-et.
Amúgy sok más 80-as évekbeli kultfilm is valójában remake. Pl. Légy, Sebhelyesarcú.

A Légy esetében ( szigorúan az első ) nekem jobban tetszett, mint az eredeti. És a Sebhelyesarcú is, hiába Hawks ( egyébként a TTFAW producere is ő volt ), De Palma filmje jobb volt. De a Ház a Kísértet-hegyen, vagy a Ház hideg szíve és a Viaszbabák háza ( oké ebből az első remake is nagyon jó, Price-al és Bronsonnal :) ) és a Nővérek De Palmától csakis az eredeti  a nyerő. Viszont az Élőhalottak éjszakája Savini féle remakeje '89-ből szerintem jobb, mint az eredeti.
A legdurvább, mikor egy rendező a saját filmjét remakeli, vagy ugyanaz a színész játssza a főszerepet mindkét verzióban ( éjféli játszma-éjjeliőr a hullaházban, Nyisd ki a szemed!-Vanília égbolt), és mindkét verzió jól sül el.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8857 Dátum: 2014. november 27. - 17:14:57 »
Bevallom őszintén, hogy ezeknek a filmeknek én nem láttam az eredetijét, csak a remakeket.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8858 Dátum: 2014. november 27. - 17:28:51 »
Biztos hogy letölthetőek valahol, mert javarészt ( majdnem mind ) megjelent nálunk is, bár igaz csak feliratos verzióban. Már ha egyáltalán érdekelnek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8859 Dátum: 2014. november 27. - 18:40:16 »
A Ház a Kísértet-hegyen nekem hatalmas kedvenc lett a 2-3. megnézést követően, úgyhogy megvettem az eredetijét is, ami nem nagy szám, tényleg, bár annyira nem is rossz. Viszont a remake-nek megvettem az angol verzióját is, mert van 3 kimaradt jelenet, amiből az egyik óriási, kár, hogy kimaradt - bár megváltoztatta volna a film értelmét.
A Viasztestek is tetszett.