Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364108 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8980 Dátum: 2014. december 04. - 22:50:09 »
Ez könnyű...
Tényleg az? :lol: Bár minden politikus is így gondolkozna, ezerszer szebb világban élnénk.  ;)
Más:a terminátor film valami remake akar lenni? Van egy jelenet, mikor Connor a zsaruk elől bemenekül egy áruházba, és csór néhány ruhát, pont ez volt az első filmben is. :headscratch:
Reboot, mint minden. Mondjuk időutazós filmet nem nehéz újrázni.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 04. - 22:56:35 írta Todd »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8981 Dátum: 2014. december 04. - 22:55:36 »
Tényleg az?  :lol:
;D Persze meg kell szavazni, de nem nehéz kitalálni mit választanának, mégis ki akarna diktatúrában élni? Lenne egy tanácsszerűség, vagy nevezzük parlamentnek, minden bolygó képviselné magát egy taggal, és kész is. (könnyen megoldanám ugye?  :hehe:)
Tejet kérek! Csokisat!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8982 Dátum: 2014. december 05. - 00:06:21 »
Morbius nem mond hülyeséget, a Császár bukása után simán visszaállhatott volna a régi demokratikus világrend. A Köztársaság lényegében egy kereskedelmi alapú társulás volt, nem? Csak a Császár erőszakkal diktatúrába fordította.

biztosan voltak olyan rendszerek, amik jól jártak a birodalommal, és hűek maradnak hozzá. Szorozz be egy világháborút több ezer (vagy tízezer, vagy százezer, nem tudom) világgal.
Ez a filmben szépen hangzik, de szerintem kizárt, hogy a Birodalom ekkora lett volna. Egyszerűen fizikailag lehetetlen lenne több ezer bolygót, több ezer fajt rabigában tartani, mekkora hadsereg kellene hozzá mégis? És akkor még a fényéves távlatok miatti logisztikai és utánpótlási nehézségekről nem is beszéltünk. Ráadásul a fajok fejlettségi és technológiai szintje is eltérő. Szerintem a valóság inkább az lenne, hogy csak a gyengébb, védtelenebb népeket szivathatta Palpatine, a fejlettebb fajok meg jól jártak volna a gyengék kárára. (Jaj, megint túl komolyan vesszük ezt a mesét. :lol: )

Amúgy az is vicces, mennyire beijedt mindenki a Halálcsillagtól, pedig egy átlagos bolygót valószínűleg még a mi technológiai fejlettségünkkel is élettelenné lehetne tenni nukleáris fegyverekkel. :) Tényleg, a Halálcsillag is képes fénysebességgel mozogni? Mert az nagyon vad. ;D (Gondolom, hogy igen, mert különben Vaderék a büdös életben nem jutottak volna el az Alderaanhoz. :lol: )
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #8983 Dátum: 2014. december 05. - 00:27:01 »
Ott nem az volt, hogy egy bolygó volt az Alderaan előtt és megvárták, míg elkering onnan? Bár már rég láttam a filmet...
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8984 Dátum: 2014. december 05. - 00:54:50 »
A Star Wars nem mese vazze! ;D A Halálcsillag nem képes fénysebességgel haladni tudtommal, ha tudna is mennyi energia kéne hozzá?
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #8985 Dátum: 2014. december 05. - 08:19:47 »
Morbius nem mond hülyeséget, a Császár bukása után simán visszaállhatott volna a régi demokratikus világrend. A Köztársaság lényegében egy kereskedelmi alapú társulás volt, nem? Csak a Császár erőszakkal diktatúrába fordította.
A előzmény trilógia szerint inkább, mindenkinek tele volt a töke a köztársasággal, meg a Jedikkel, a Császár kihasználta ezt, és megszavaztatta a diktatúrát.  ;)
A történelemben is a legtöbbször a diktaturát nem ráerőszakolják az emberekre, hanem megszavazzák az emberek, és ehhez sem a történelemben, sem távolságba nem kell túl messzire menni...
Ha belegondolsz a Birodalom szerkezetéről,felépítéséről marha keveset tudunk, csak annyit, hogy nagy és gonosz, és rabságban tart mindenkit. Igazából bármit ki lehet találni.
(Jaj, megint túl komolyan vesszük ezt a mesét. :lol: )
Amúgy igen.  :lol:
De remélem Abrams is komolyan veszi, csak ne úgy mint Lucas...
Ott nem az volt, hogy egy bolygó volt az Alderaan előtt és megvárták, míg elkering onnan? Bár már rég láttam a filmet...
Nem, az Alderaant egy pillanat alatt felrobbantották. A Yavin 4-nél tököltek egy csomót.
A Halálcsillag nem képes fénysebességgel haladni tudtommal, ha tudna is mennyi energia kéne hozzá?
Gondolom kellene neki, máskülönben nincs sok értelme, hogy ott van, kilövi a közeli bolygókat, a többek meg röhögnek, hogy bi-bi-bi, bezzeg ha minket akarnál felrobbantani, 45 évbe tellne, míg ideérsz.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 05. - 09:56:16 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #8986 Dátum: 2014. december 05. - 10:41:59 »
Érdekesnek ígérkezik a történet, ha ez igaz, már csak a színészeknek kell hozni a szintet (szerintem a rendezéssel és a látvánnyal nem lesz gond).
Lens flare-ek lesznek benne, az biztos. ;D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8987 Dátum: 2014. december 05. - 13:37:37 »
Gondolom kellene neki, máskülönben nincs sok értelme, hogy ott van, kilövi a közeli bolygókat, a többek meg röhögnek, hogy bi-bi-bi, bezzeg ha minket akarnál felrobbantani, 45 évbe tellne, míg ideérsz.  :lol:
Egy kicsit utánaolvastam és:Facilitating the Death Star's realspace propulsion were a network of powerful ion engines that transformed reactor power into needed thrust. In order for the Death Star to be a deadly threat, it needed to be mobile. Using linked banks of 123 hyperdrive field generators tied into a single navigational matrix, the Death Star could travel across the Galaxy at superluminal velocities. The incredible energies harnessed by the station combined with its great mass gave the Death Star magnetic and artificial gravitational fields equal to those found on orbital bodies many times greater in size.
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #8988 Dátum: 2014. december 05. - 14:02:13 »
Ezek szerint (technoblablát nem értő geek testvéreink kedvéért) a rövid válasz igen.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8989 Dátum: 2014. december 05. - 15:34:14 »
123 db hiperhajtómű ?! Azannya. Azon a Halálcsillagon se lennék karbantaró mérnők.  :hehe:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Todd

• Pókfej
« Válasz #8990 Dátum: 2014. december 05. - 15:39:30 »
Biztos úgy voltak vele, hogy itt életük végéig lesz munka. Ami végül igaz is lett, csak nem tartott olyan sokáig.  :lol:

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8991 Dátum: 2014. december 05. - 17:05:04 »
Nem kellet a nyugdíj miatt aggódni.  :twisted: :twisted:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #8992 Dátum: 2014. december 05. - 19:01:14 »
Ez a Terminátor rebút, nekem eléggé a középszer semmilyen és a trash szintű fos hangulat között ingadozik ezzel a trélerrel, nem bejövős, pedig a tréler trélerénél még egy halaványat bizakodtam is, kb a T3 dögunalmas szintjét idézi. Az előző csak felesleges volt de legalább rendesen működött.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8993 Dátum: 2014. december 05. - 19:49:46 »
Ez a Terminátor rebút, nekem eléggé a középszer semmilyen és a trash szintű fos hangulat között ingadozik ezzel a trélerrel, nem bejövős, pedig a tréler trélerénél még egy halaványat bizakodtam is, kb a T3 dögunalmas szintjét idézi. Az előző csak felesleges volt de legalább rendesen működött.

Nem is lesz jobb szerintem a 3. résznél.Nagyjából egy véleményen vagyok veled.Eleve fenntartásokkal kezelem mindig a rebootokat és remake-eket.
Egy kalap sz@r volt a legutóbbi Rémálom az Elm utcában és Péntek 13 is!Pedig nagy rajongója vagyok mindkettőnek.Igaz,a régieknek.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8994 Dátum: 2014. december 05. - 19:54:40 »
A RoboCop-ot is említsük meg.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8995 Dátum: 2014. december 05. - 20:13:30 »
Látod,az már ki is ment a fejemből!Pedig ha valami,akkor az volt ám a csalódás.Jobban mondva nem is,mert már az előzetestől se vágtam magam hanyatt.Mikor megláttam,hogy emberi csuklójú,vasember jellegű,motorozós,szuperhős jellegű Robotzsarut produkálnak,már akkor csóváltam a fejemet csalódottan.De mikor a filmet végignéztem,csak ez jutott eszembe: Kérem,kapcsolja ki!  ;D
A '87-es,original nálam a non plus ultra.  8)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #8996 Dátum: 2014. december 05. - 20:20:41 »
A RoboCop-ot is említsük meg.

A bádogrendőr remake-et nem sorolnám a rossz feldolgozások közé, ugyanis egész jól lavíroztak a PG13 és az eredeti Robotzsaru feeling közt! Olyan meg sosem lesz már mint a '87-es és ezt igazán felfoghatná a nagyközönség így 2014 végén :roll: A csupasz kézfej nekem sem imponált,de ezt leszámítva korrekt filmet kaptunk.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8997 Dátum: 2014. december 05. - 20:27:37 »
Ízlések és pofonok.
Kövezettek meg,de én nem CGI párti vagyok.A régi Robocop HD-ban megvan nekem,eredetiben,extrákkal,rendezői változat.
Tudom,sokszor elhangzott már tőlem,de megint csak ismételni tudom magam.Hollywood az utóbbi években nem képes megújulni!Kifújt!Nagy százalékban, csili-vili látványfilmekkel kápráztatja el a nagyérdeműt és pont.Én szeretem a Marvel képregényeket,de sajnos ez már nem igaz a Marvel filmekre.Kevés olyan van,amit jónak találok,de azért van olyan is (Csodálatos Pókember,Megtorló és X-Men).

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #8998 Dátum: 2014. december 05. - 20:44:32 »
Tény,hogy az agyoneffektezett filmek sokszor nem tartalmaznak normális forgatókönyvet és színészeket,de az új RoboCop ez alól kivétel. Szerintem a 21.században teljesen elfogadható az, ha egy robot-ember hibrid képes nagyokat ugrani és tonnákat emelgetni. A régiben pont azt nem szerettem,hogy mire nagy nehezen elfordította a fejét, addigra tízszer felrobbantották,szitává lőtték stb...
Nagyon sok mindenben a régi filmet tartom én is etalonnak,de sajnos az akkori Robotzsaru mozgása túlságosan korlátolt és lassú volt. Ez tulajdonképpen csak azért volt gáz, mert őt pont azért alkották,hogy komplett bűnszövetkezeteket számoljon fel gyorsan és hatékonyan ;)

Végezetül pedig egy kis Dancsó szakszerűen :hehe:

https://www.youtube.com/watch?v=SmkLMVRyzwc

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8999 Dátum: 2014. december 05. - 20:48:58 »
Elfogadom az álláspontodat.Viszont attól függetlenül én maradok vaskalapos Murphy-vel kapcsolatban.  ;D