Tegnap este Kit Walker ajánlására meglestem a The Guard című filmet.
Igen Kit, el kell ismernem, valóban kezdesz kiismerni, ugyanis ez a film tetszett! 
Ez egésznek van egy szatirikus fekete humora, de közben mégis keresztüllengi egy végtelenül szomorú érzés. Leginkább az In Burges-re emlékeztetett (és Brendan Gleeson abban is ott van), amit szintén nagyon jó filmnek tartok.
Megnéztem a Lucy-t is, ez viszont elég tré volt. Nem tudom eldönteni, hogy komolyan gondolták-e, mert ugye az elején erőltetett szimbólumok, meg egyetemi előadás erre enged következtetni, amúgy meg totál elszállt az egész, és ez a kettő szerintem teljesen összeegyeztethetetlen.
A Lucy egyszerű lenyúlása a Csúcshatás című filmnek, annyi különbséggel, hogy az szórakoztató is volt valamelyest.
Örülök, hogy tetszett a film, nekem is kedvenc. Nem emlékszem, hogy a témában kiveséztünk-e mindent, de nekem is nagyon bejönnek a szatirikus fekete humorú filmek és a hasonló témájú vígjátékok, többek közt: a Halálos temetés, Erőszakik ( In Bruges ), Ádám almái, Zöld hentesek, Gengszterek fogadója, A nagy fehérség, Rosszbarátok, Ronda ügy, Tökéletlenek, Kényszerszünet, Vaskabátok, Hullahegyek, fenegyerek és a horrorvígjátékok: Bad taste, Hullajó, Doghouse, Haláli hullák hajnala, Leszbikus vámpírok gyilkosai, Trancsírák, Juan, a zombivadász, Vigyázat, vérfarkas!, Náci zombik, Egy őrült szerelem balladája ( ez egy roppant beteg film, de olyan atmoszférája van, hogy befosol rajta ), és a komolyabb vonal, ami azért szintén abszurd valahol a Coen tesók filmjei, azok közül is a Fargo és az Ember, aki ott se volt. Természetesen ha már Billy Bob Thorton, akkor a Szimpla ügy Sam Raimitől. Nagyon jó kis film. Ami óriási meglepetés volt pár éve, az Woody ( nagyon szeretem a filmjeit ) Kasszandra álma című zseniális filmje. Azt is érdemes megnézni, ha még nem láttad. Szerintem neked tetszene.