Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363310 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9361 Dátum: 2015. március 16. - 08:47:43 »
Nos, most fejeztem be a Whiplash-t, és... igen! Az Oscarosok közül eddig ez tetszett a leginkább. Durva. És a vége valami felemelő. Nincs magyarázgatás, de közben érzel, megértesz mindent, úgyhogy a szájbarágás, szirupos vég is lemarad. Nagyon szuper. Csak ajánlani tudom, JK szuper, de ez a Teller gyerek is jó.
Én tegnap néztem meg. Szerintem is nagyon jó.
Érdekes, hogy habár a szokásos szigorú tanár kontra tehetséges de bizonytalan diák felállást veszi alapul mégis nagyon sokat csavar a történeten.
Nem jön al az a kötelező pillanat, amikor a két szereplő egymásra talál, vagy ha el is jön, azt már nem látjuk, (de szerintem nem fog).
A tanár nevelési módszere habár teljesen logikus, nem tudom, hogy megéri-e egy tehetség kinevelését 100 (vagy még több?) másik tönkretétele. JK karakterének viselkedése alól szerintem nincsen mentség.

És akkor ez még csak egy a tucatnyi kérdés felől, amit boncolgat a film (és jó okkal egyikre sem akar választ adni). Egyáltalán bármi a világon megér-e ennyi áldozatot, mondhatnánk, hogy "igen, ha valamit szeretsz csinálni", de igazából egyszer sem láttuk felszabadultan örömmel játszani a srácot, ellenben a végkimerültségig túlterhelve annál inkább.
És igen, mind a két színész nagyon jó.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 16. - 09:03:06 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9362 Dátum: 2015. március 18. - 18:24:57 »
 :stupid: :stupid: :stupid:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9363 Dátum: 2015. március 18. - 19:19:42 »
Eszement, de engem megvett. :)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9364 Dátum: 2015. március 18. - 21:27:21 »
Én tegnap néztem meg. Szerintem is nagyon jó.
Ugye, ugye? Bár nem láttam az összes idei Oscar-os filmet, de eddig abszolút ez a nyerő nálam.

Nem jön al az a kötelező pillanat, amikor a két szereplő egymásra talál, vagy ha el is jön, azt már nem látjuk, (de szerintem nem fog).
Igen, erre írtam, hogy nem lett szájbarágós, vagy szirupos a vége. Egyébként ha megnézed, a legutolsó pillanatban, amikor a srác ránéz JK-re, van róla egy szuperközeli (szeme-orra látszik csak), és ott látszik, hogy egy pillanatig egy elismerő vigyor jelenik meg rajta. Szerintem ennyi volt a dícséret, meg, hogy az előadás után nem nyírta ki. :)

A tanár nevelési módszere habár teljesen logikus, nem tudom, hogy megéri-e egy tehetség kinevelését 100 (vagy még több?) másik tönkretétele. JK karakterének viselkedése alól szerintem nincsen mentség.
Nekem nagyon sokat javított a megítélésén a vége felé bárban beszélgetős jelenet. Ott az ő nézőpontját is meg lehet érteni, talán el is lehet fogadni. Ő nem jó zenész(eke)t akart kinevelni, hanem A legjobb(aka)t.

Volt egy ilyen tanárunk a Tömörkényben, rajzot tanított. A különbség csak annyi, hogy ő a saját elpazarolt életét, tehetségét bosszulta meg folyamatosan a diákokon, akik megutálták miatta a rajzolást, amiért kezdetben rajongtak. Nem kevés panasz érkezett rá a szülőktől, hogy "a gyerek utál már rajzolni, és azokra az órákra járni, gyomorgörcse van, ha közeledik".
Vadas Máté is azért szokta hangoztatni, hogy nem tanult, tanították a rajzra; mert szerintem lelkileg ez őt is felőrölte, mint a többieket is. Pedig hivatalosan is alkalmazott grafikusként végeztünk ott.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9365 Dátum: 2015. március 19. - 09:06:44 »
Igen, erre írtam, hogy nem lett szájbarágós, vagy szirupos a vége. Egyébként ha megnézed, a legutolsó pillanatban, amikor a srác ránéz JK-re, van róla egy szuperközeli (szeme-orra látszik csak), és ott látszik, hogy egy pillanatig egy elismerő vigyor jelenik meg rajta. Szerintem ennyi volt a dícséret, meg, hogy az előadás után nem nyírta ki. :)
Igen, ezt észrevettem, meg akkor már a zenekart is a csávóhoz igazodva vezényli. De szerintem ezzel sem szerzi vissza a srác bizalmát. Szóval szerintem ha lenne is folytatása a jelenetnek, a koncert végén nem hú de happy összeölelkezés volna, hanem a srác kiviharzana és egy életre gyűlölné a tanárját, aki persze eközben elismerően gondol rá, hogy "igen megcsinálta", de amint lehetősége lenne rá, ismét jól kib*szna vele, és ha akkor megint elbukna, nem segítene neki talpra állni, csak arra gondolna, hogy "á, mégse volt olyan jó".
Nekem nagyon sokat javított a megítélésén a vége felé bárban beszélgetős jelenet. Ott az ő nézőpontját is meg lehet érteni, talán el is lehet fogadni. Ő nem jó zenész(eke)t akart kinevelni, hanem A legjobb(aka)t.
Igen erre gondoltam én is, mikor írtam, hogy egyébként teljesen logikus a gondolatmenete, vagyis értem, csak nem fogadom el.
Volt egy ilyen tanárunk a Tömörkényben, rajzot tanított. A különbség csak annyi, hogy ő a saját elpazarolt életét, tehetségét bosszulta meg folyamatosan a diákokon, akik megutálták miatta a rajzolást, amiért kezdetben rajongtak.
Szerintem mindenhol van egy két ilyen tanár, nálunk villamosmérnökin is volt, aki így indított, hogy "Én nem fogom önöket átengedni a vizsgán, mert akkor magamnak teremtenék konkurenciát." Lépten-nyomon fegyelmik is indultak ellene, egy csapat diák egyszer zsákot húzott a fejére, és megverte hazafelé menet. De bármennyiszer tiltották is el a tanítástól, mégis visszakerült, mert amúgy meg kevés a tanár.
De igazából ő még mindig a közelében sem volt annak, amit ebben Fletcher  művel.
Nem is tudtam, hogy Mátéval egy suliba jártatok.  :D

Tegnap amúgy a javaslatosra meglestük a Fantasztikus Róka urat is. Nagyon jópofa volt.  ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #9366 Dátum: 2015. március 19. - 16:01:09 »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9367 Dátum: 2015. március 19. - 17:21:19 »
Mindig van lejjebb....

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9368 Dátum: 2015. március 22. - 00:10:47 »
Ez a Snowpiercer zseniális!  :ohmy:
Kihasználja az alaphelyzet adta lehetőségeket. Kívül is történnek izgalmas (látnak) dolgok(at), nagyon kreatív. Kegyetlen is. Egy rakás sztárszínész. És a lassan kibontakozó háttérsztori a kezdetekről nagyon jól van felfestve. Látunk pár mankós idős embert és Evans kezén a sebet... ;)
3 kérdést hagyott bennem:
Mi hajtja a vonatot?
Minek egyáltalán a hátsó szektor népe? Ha legalább kellenének fűteni a kazánt vagy valamit dolgozni, mint a Metropolisban...
Mit csinált a vörös hajú kisfiú, aki beszállt a vonat elejébe a film végén?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9369 Dátum: 2015. március 22. - 12:52:30 »
-Mire volt jó az a hal?
-Az a két gestapós öltönyös ember, meleg volt? És a bosszú hajtotta a másodikat, mert meghalt a szakállas?
-A baltás katonáknak miért volt más a ruhájuk, mint a kommandós őröknek? Hentesek voltak? És az a maszk?

;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9370 Dátum: 2015. március 22. - 19:42:02 »
Szerintem is ez egy jó film lett.

Szerintem ezeknek a kérdéseknek a jó része totál irreleváns.
Oké, biztos van rájuk válasz, de ha elmondták volna, csak túlmagyarázás lenne.
De tényleg képzeld el, amikor megjelennek a baltások, és bemutatkoznának, hogy "mi vagyunk a hentesek, ilyen a sapkánk, de amúgy nyugi kilátunk belőle".
A többire amit sejtek:
Mi hajtja a vonatot?
Nem hangzik el, de szerintem atommeghajtású, csak ez birná ilyen sokáig, üzemanyag nélkül.
Minek egyáltalán a hátsó szektor népe? Ha legalább kellenének fűteni a kazánt vagy valamit dolgozni, mint a Metropolisban...
De folyamatosan "lopkodták" őket egy-egy melóra, a film alatt is. Amikor kellenek, odamennek értük, mert jók, de amikor nem kellenek le vannak sz*rva.
Mit csinált a vörös hajú kisfiú, aki beszállt a vonat elejébe a film végén?
Tisztította a gépházat olyan helyeken, ahol más nem fért volna hozzá, A végén szerintem a reaktortérbe mászi be, hogy miért? Gondolom mert már nem épp eszű, és neki az is csak egy újabb tisztítandó hely volt.
-Mire volt jó az a hal?
Amit felvágnak? Alapból megenni jó, felvágni és kibelezni meg elrettentésnek, hogy ez fog történni veletek is.
-Az a két gestapós öltönyös ember, meleg volt? És a bosszú hajtotta a másodikat, mert meghalt a szakállas?
Na rájuk nem is emlékszem már. Mármint a "halhatatlanra" nyilván igen, de hogy ott volt még más is, arra nem.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 22. - 19:44:59 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9371 Dátum: 2015. március 22. - 19:46:03 »
Igen, ezt észrevettem, meg akkor már a zenekart is a csávóhoz igazodva vezényli. De szerintem ezzel sem szerzi vissza a srác bizalmát. Szóval szerintem ha lenne is folytatása a jelenetnek, a koncert végén nem hú de happy összeölelkezés volna, hanem a srác kiviharzana és egy életre gyűlölné a tanárját, aki persze eközben elismerően gondol rá, hogy "igen megcsinálta", de amint lehetősége lenne rá, ismét jól kib*szna vele, és ha akkor megint elbukna, nem segítene neki talpra állni, csak arra gondolna, hogy "á, mégse volt olyan jó".
Hát nagy ölelkezés nem lenne, szerintem a srác inkább picit fennhéjjázóan odabökne a fejével a tanár felé, hogy nesze b***meg, megcsináltam, hiába akartál sz***tni. A tanár lehet, hogy kib***na vele újra, de azt már nem gondolná, hogy nem volt túl jó, azért az látszik, hogy a végén elismerő vele, még segít is neki.
Egyébként a gyűlölné feltételezésnek ellentmond, hogy a végén, mint egy kisgyerek, csillogó szemmel néz a tanárra, várva az elismerést (akkor kap egy perverz félmosolyt "érd be ennyivel" címszóval  :)).

Szerintem mindenhol van egy két ilyen tanár, nálunk villamosmérnökin is volt, aki így indított, hogy "Én nem fogom önöket átengedni a vizsgán, mert akkor magamnak teremtenék konkurenciát." Lépten-nyomon fegyelmik is indultak ellene, egy csapat diák egyszer zsákot húzott a fejére, és megverte hazafelé menet. De bármennyiszer tiltották is el a tanítástól, mégis visszakerült, mert amúgy meg kevés a tanár. De igazából ő még mindig a közelében sem volt annak, amit ebben Fletcher  művel.
Szerintem a kettő között azért nagy különbség van. Az egyik csak a saját örömére, puszta élvezetből, kielégítetlen ilyen-olyan szükségletei által vezérelve szívatja szerencsétlen kölköket. A másik pedig túlmegy bizonyos határokon, hogy kinevelje a legjobbakat (persze ott is a saját elismertsége, hírneve, egója van mögötte, de akkor is).

Nem is tudtam, hogy Mátéval egy suliba jártatok.  :D
Osztálytársak voltunk, lényegében én beszéltem rá, hogy jöjjön át a grafika szakra. Eredetileg a szobrász szakon volt.

Tegnap amúgy a javaslatosra meglestük a Fantasztikus Róka urat is. Nagyon jópofa volt.  ;D
Ugye, hogy ugye?

Snowpiercer: Szerintem maga az alapötlet tök jó volt benne, de a kivitelezés középszerűen sikerült. Nem volt elég végiggondolt, logikai bukfencekkel tarkítva.

Megnéztem az Interstellart. Annak ellenére, hogy én nem szeretem Nolant, -iszonyúan túlértékelt rendezőnek tartom- ez a jobb filmjei közé tartozik. Sőt, a legjobbjai közé. A baja az, hogy lehetett volna zseniális is, egy új 2001: Űrodüsszeia, ha nem lett volna nyakon öntve egy jó nagy adag Hollywood-i slejmmel, és még egy asztrofizikában laikus számára is szemet szúró hibákkal (amik azért kellettek, hogy a történet drámai részét megalapozzák). De akkor legalább találtak volna ki olyan megoldást, ami így nem mond ellent a zászlajukra tűzött "hűűűdenagyontudományosanmegalapozottfilmez" tételnek.
A filmzenéért pedig kaphatott volna egy Oscart... Phillip Glass. Pofátlan lenyúlás Hans Zimmertől. Nem emlékeztetett néha a Watchmen Dr. Manhattan-es részeire? Abból nyúlta az egész alapját.
No mindegy, azért tetszett, csakhát Nolan utóbbi... 5 filmjében már benne vannak ezek a "Hű de nagy filmet rendezek én most" allűrök, és a forgatókönyv lyukai, hibái önellentmondásai, a film drámai részének kiemelésének alárendelve.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9372 Dátum: 2015. március 23. - 14:02:08 »
Megnéztem én is az Interstellart. Hát... Nagyon érdekes film. Látszik hogy Nolan rendezte, megvannak benne a kellő mélységek, úgy, hogy közben szórakoztató is marad, és persze elgondolkodtat. De ennek az az ára, hogy a történet miatt bőven kerültek bele bugyutaságok és áltudományos maszlagok is (úgy tudom, létezik egy doksifilm, ami az Interstellar tudományos alapjait vizsgálja, majd megnézem), a vége meg igencsak fantázia. De lássuk a butaságokat:
- Ha a Föld akkora nagy sz@rban van, miért nem a Mars kolonizálásával próbálkoztak? Vagy mi a helyzet a naprendszer ígéretes holdjaival, főleg az Europával? Persze értem én, hogy egy Föld-típusú exobolygó sokkal jobb környezet, de ha már olyan technológiája van a NASA-nak, hogy egy ajándékba kapott féregjárattal egy másik galaxisbeli exobolygót tudnak kolonizálni, akkor a Marsot is kolonizálhatták volna már rég. Azt sem értem igazán, hogy tulajdonképpen mihez kellett a gravitációs egyenlet megoldása.
- Oké, lépjünk túl az előzőeken, és tegyük fel, hogy ez az egyetlen és legracionálisabban megvalósítható megoldás, át a féregjáraton, kolonizálni egy exobolygót. De KI AZ A HÜLYE  aki egy olyan naprendszerben akar letelepedni, aminek a közepén EGY FEKETE LYUK VAN???! :stupid: :stupid: Ráadásul olyan bolygókon, amik annyira közel annak hozzá, hogy hat rájuk az idődilatáció??? És az újabb WTF: ha egy bolygóra ennyire hat az idődilatáció akkor ott KICSESZETT NAGY GRAVITÁCIÓNAK KÉNE LENNIE A FEKETE LYUK MIATT, nem? Sőt, szerintem szét is zúzta volna a bolygót. Ja és a sokadik WTF: a bolygó felszínén van idődilatáció, de a bolygó mellett az űrben nincs? Szelektív fekete lyuk lehet. ;D
Azt már meg sem említem, hogy a csóka túléli, hogy belezuhan a fekete lyukba. :D
Meg azt sem értettem, hogy a vizes bolygón miért tudnak a vizen járni? Mindenhol térdig ér a víz? :hehe: Vagy ha csak azon a területen ér térdig, akkor kellett volna lennie szárazföldnek is valahol, miért nem ott szállt le az űrhajós? Meg egyáltalán, miért csak egy-egy űrhajóst küldtek az egyes bolygókra? Szóval áj dont ándörsztend. :D
Ezért is nehéz sci-fit írni, mert bármennyire is hirdették, hogy valódi tudományos alapokon nyugszik a film, azért csak belekerült egy csomó bullshit is, ami kicsit belepiszkít az összképbe. És ha a rendező egy ilyen nagy ívű és monumentális filmet akar csinálni, amit a tőle már megszokott álrealizmussal akar hihetővé tenni, akkor a bullshitek még jobban szembeötlenek, és bezavarnak az élménybe. Ez nem egy Avatar, hogy kikapcsolt aggyal végignézed, mert csak egy pocahontas remake. Ez a film gondolkoztatni akar. És ha már gondolkozol rajta, akkor zavarni fognak a bullshitek is sajnos.
Ahogy mondtam, a film befejezése erősen fantazmagória volt, de viszont érdekes és ötletes, én nem gondoltam volna, hogy saját magának üzen majd.
Összességében nem csoda, hogy ennyire megosztó ez a film, én is nehezen tudom eldönteni, hogy mennyire tetszik. Az biztos, hogy nem rossz, de azért vegyesek az ember érzései. Az emberi természet, érzelmek, kapcsolatok bemutatása nagyon jó, a színészi játék csillagos ötös, főleg McConaughey! A látvány is zseniális, viszont a tudományos hibái és logkátlanságok picit lehúzzák a produktumot. Az biztos, hogy a legtöbb rendező elcseszte volna ezt a filmet, ide Nolan tehetsége kellett megint. Látszik a filmen a beleölt munka és a rendező zsenialitása, de nem vett meg úgy kilóra, mint anno az Eredet.

Alapvetően a gyerekek miatt kellenek. Ők "termelik" a gyermekellátmányt a mozdony pucolásához. Ez az ára annak, hogy ingyen, potyautasként felszállhattak a vonatra. Meg persze a nyomor, meg egy kis rabszolgamunka vélhetően. De lényegében a gyerekek miatt tartották meg őket.

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9373 Dátum: 2015. március 23. - 18:56:06 »
Mission Impossible 50 ..... izé ..... 5 trailer.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Todd

• Pókfej
« Válasz #9374 Dátum: 2015. március 23. - 19:26:16 »
Szerintem a kettő között azért nagy különbség van. Az egyik csak a saját örömére, puszta élvezetből, kielégítetlen ilyen-olyan szükségletei által vezérelve szívatja szerencsétlen kölköket. A másik pedig túlmegy bizonyos határokon, hogy kinevelje a legjobbakat (persze ott is a saját elismertsége, hírneve, egója van mögötte, de akkor is).
Szerintem olyan nagy különbség, sőt mondhatni semennyi sincs.
Nem tudhatom, hogy az említett tanár esetében a "konkurenciás" duma mennyire volt komoly, vagy csupán része az elrettentésnek.
Ahogyan másrészről Fletcher szent célja nekem nem tűnik többnek egy elmebeteg pszichopata örjöngéseinek önigazolásánál. Szerintem nincsen az az épp eszű jóérzésű ember aki pusztán hivatástudatból gyerekek terrorizálásában és megalázásában lelné meg az önmegvalósítását.
Osztálytársak voltunk, lényegében én beszéltem rá, hogy jöjjön át a grafika szakra. Eredetileg a szobrász szakon volt.
Határozottan jó döntés volt.  ;)
Snowpiercer: Szerintem maga az alapötlet tök jó volt benne, de a kivitelezés középszerűen sikerült. Nem volt elég végiggondolt, logikai bukfencekkel tarkítva.
Én határozottan nem álltam hozzá nagy elvárásokkal így alapvetően tetszett. Amúgy egyetértek.

Az Interstellarnal, mint írtam viszont nálam már határozottan lefelé húz a mérleg nyelve. Az Incepciont még szerettem Nolantől de nemrég újra nézve pár másik filmjével együtt már azt sem érzem olyan eget rengetőnek. A Dark Knight Risesnál már elsőre is erősen rezgett a léc, az Interstellar pedig szerintem attól is lejebb zuhant.
Nagyon-nagyon ráférne Nolanre ha visszavenne az epikusságból, és inkább a Following, Memento féle irányt részesítené előnyben.
A Phillip Glass nyúlás nekem is feltűnt, de számomra Zimmer már nagyon régóta nem jön be, nekem már az Eredetnél is a felháborított, hogy neki Oscart adtak, mert már akkor sem volt egyetlen önálló megnyilvánulása sem. Míg akkor a Daft Punk szerintem iszonyatosan nagyot hozott (igaz film helyett egy másfél órás videoklipben).

Hétvégén megnéztem a Horns-t is. Ez egy jópofa kis fekete komédia, dráma, horror hibrid. Nem rengeti meg a világot, de Alexander Aja szerintem most jól tette, hogy kihagyta a szokásos trancsír-horror dolgait. Harry Potternek most először hittem el, hogy ő nem Harry Potter. A bibliai szimbólumok is jól beépültek, elmaradt a jellemző erőltetett bibliaóra, érdekes volt, hogy az ördög puszta jelenlétére mindenki úgy reagál, hogy mintegy engedélyt kér a bűn elkövetésére, de igazából nem is a "gonosz" visz rá senkit, hanem saját maga. A film végi nagy rejtély sajnos igen-igen erőltetett viszont, az egész lezárás nagyon sokat ront az összképen, főleg mivel az a kevés durvább akciójelenet ami oda kerül totál felesleges.

És túl vagyok a Big Hero Sixen is (igen most csupa könnyed filmet néztem). Hát ez várható volt,hogy nem rontják el. Baymax arc, meg az egész tipikusan a szokásos laza cuki, agykinthagyós kis animációs film, egy kettő kis megpendített komolyabb kérdéssel, meg egy totál kiszámítható csavarral. Néha kell ilyen is. :D
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 23. - 19:50:38 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9375 Dátum: 2015. március 23. - 20:05:28 »
Mission Impossible 50 ..... izé ..... 5 trailer.
Várom! :)
De a Jack Reacher 2-t jobban.

A Fast&furious 77-et meg két dolog miatt várom: Kurt Russel és Tony Yaaaa! :oh:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9376 Dátum: 2015. március 23. - 23:32:25 »
Tony Jaa engem is meglepett, de a Rock és Statham miatt is érdekel.
Ellenben ebben a MI 5-ben minden egyes szereplő ellenszenves kicsit, vagy érdektelen, nekem ez kimarad. Most láttam a Kingsmant, az alighanem jobb Bond-film, mint ez lesz. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #9377 Dátum: 2015. március 24. - 08:16:06 »
Most láttam a Kingsmant, az alighanem jobb Bond-film, mint ez lesz. :)
Igen, szerintem is tök jó volt egy ilyen igazi hagyományos elszállt kémfilm.
És ugye hogy ez manapság is menő, nem kell ide ez a műrealisztikusság, meg darkosítás meg kutyaf*sza.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9378 Dátum: 2015. március 24. - 13:45:51 »
Igen, tök rendben volt. A verekedések benne pedig csodálatosak voltak. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9379 Dátum: 2015. március 24. - 19:02:55 »
És reflektáltak a mot menő realisztikus Bond filmekre, meg a klasszikusokra. És jól betartottak a "jogosan" lemészárolni egy csomó "rosszfiút" klisének, amikor egy templom(!)nyi ártatlan embert ölt meg az egyik főszereplő.