Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363011 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9380 Dátum: 2015. március 24. - 20:04:48 »
Az ártatlan azért szerintem nagyon erőteljes túlzás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9381 Dátum: 2015. március 24. - 21:33:25 »
Már miért? Nem voltak maguknál. Oké, alapból is fanatikusan hittek, de az még nem bűn. Vagy mire gondolsz?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9382 Dátum: 2015. március 24. - 21:36:28 »
Hány fegyver is került ott elő? Ártatlan emberek véleményem szerint nem szoktak lőfegyvereket és késeket hordani magukkal a templomba, ahová amúgy egy jó kis gyűlölködésre mennek be. ;)
Alapból is egy csapat rosszindulatú kétszínű rasszista voltak, nos igen, ez az én szememben már bűn.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 24. - 21:38:31 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9383 Dátum: 2015. március 24. - 21:38:21 »
Tény, hogy voltak köztük erkölcsileg megkérdőjelezhető tagok is, de az még nem érdemel halált azért.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9384 Dátum: 2015. március 24. - 21:40:18 »
Azért az én értelmező kéziszótáramban nem az áll az "ártatlan" kifejezés alatt, hogy "erkölcsileg megkérdőjelezhető, de még nem érdemel halált".  ;D Na jó mondjuk jogilag jellemzően így szokták használni...
Szerintem ott max azok a gyerekek voltak ártatlanok, akik még nem önszántukból mentek be oda, és jobb esetben ha felnőttek volna, rájönnek, hogy ez marhára nem kóser, ami ott folyik. De most nem emlékszem, hány ilyen volt a csapatban. Mivel azért direkt elég polgárpukkasztó volt a jelenet biztosan voltak.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 24. - 21:55:39 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9385 Dátum: 2015. március 24. - 22:31:09 »
Bocs ezt csak zárójelben tűzöm ide. Lehet bármit mondani, a F&F sorozatról, én sem szeretem túlzottan, de ez akkor is elismerésre méltó, hogy nem csak egy cgi-vel oldották meg:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9386 Dátum: 2015. március 24. - 22:46:00 »
Szerintem 4-től fölfelé minden rész csak egyre jobb volt belőle. Köszönhetően persze a szereplőknek is. Még a jó öreg Vin is kinőtte magát a szememben (eddig abszolút nullának gondoltam, most rájöttem, hogy ő is olyan, mint amilyennek Bud vallja magát: hogy nem színész, hanem egy karakter).

balogh44

• Thanos
« Válasz #9387 Dátum: 2015. március 25. - 23:01:35 »
Mozgó poszter szerűség:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9388 Dátum: 2015. március 26. - 21:15:01 »
 :-\

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9389 Dátum: 2015. március 30. - 06:04:22 »
007

balogh44

• Thanos
« Válasz #9390 Dátum: 2015. március 30. - 19:04:25 »
Igen, ezt észrevettem, meg akkor már a zenekart is a csávóhoz igazodva vezényli. De szerintem ezzel sem szerzi vissza a srác bizalmát. Szóval szerintem ha lenne is folytatása a jelenetnek, a koncert végén nem hú de happy összeölelkezés volna, hanem a srác kiviharzana és egy életre gyűlölné a tanárját, aki persze eközben elismerően gondol rá, hogy "igen megcsinálta", de amint lehetősége lenne rá, ismét jól kib*szna vele, és ha akkor megint elbukna, nem segítene neki talpra állni, csak arra gondolna, hogy "á, mégse volt olyan jó".
Hát nagy ölelkezés nem lenne, szerintem a srác inkább picit fennhéjjázóan odabökne a fejével a tanár felé, hogy nesze b***meg, megcsináltam, hiába akartál sz***tni. A tanár lehet, hogy kib***na vele újra, de azt már nem gondolná, hogy nem volt túl jó, azért az látszik, hogy a végén elismerő vele, még segít is neki.
Egyébként a gyűlölné feltételezésnek ellentmond, hogy a végén, mint egy kisgyerek, csillogó szemmel néz a tanárra, várva az elismerést (akkor kap egy perverz félmosolyt "érd be ennyivel" címszóval  :)).

Szerintem mindenhol van egy két ilyen tanár, nálunk villamosmérnökin is volt, aki így indított, hogy "Én nem fogom önöket átengedni a vizsgán, mert akkor magamnak teremtenék konkurenciát." Lépten-nyomon fegyelmik is indultak ellene, egy csapat diák egyszer zsákot húzott a fejére, és megverte hazafelé menet. De bármennyiszer tiltották is el a tanítástól, mégis visszakerült, mert amúgy meg kevés a tanár. De igazából ő még mindig a közelében sem volt annak, amit ebben Fletcher  művel.
Szerintem a kettő között azért nagy különbség van. Az egyik csak a saját örömére, puszta élvezetből, kielégítetlen ilyen-olyan szükségletei által vezérelve szívatja szerencsétlen kölköket. A másik pedig túlmegy bizonyos határokon, hogy kinevelje a legjobbakat (persze ott is a saját elismertsége, hírneve, egója van mögötte, de akkor is).

Nem is tudtam, hogy Mátéval egy suliba jártatok.  :D
Osztálytársak voltunk, lényegében én beszéltem rá, hogy jöjjön át a grafika szakra. Eredetileg a szobrász szakon volt.

Tegnap amúgy a javaslatosra meglestük a Fantasztikus Róka urat is. Nagyon jópofa volt.  ;D
Ugye, hogy ugye?

Snowpiercer: Szerintem maga az alapötlet tök jó volt benne, de a kivitelezés középszerűen sikerült. Nem volt elég végiggondolt, logikai bukfencekkel tarkítva.

Megnéztem az Interstellart. Annak ellenére, hogy én nem szeretem Nolant, -iszonyúan túlértékelt rendezőnek tartom- ez a jobb filmjei közé tartozik. Sőt, a legjobbjai közé. A baja az, hogy lehetett volna zseniális is, egy új 2001: Űrodüsszeia, ha nem lett volna nyakon öntve egy jó nagy adag Hollywood-i slejmmel, és még egy asztrofizikában laikus számára is szemet szúró hibákkal (amik azért kellettek, hogy a történet drámai részét megalapozzák). De akkor legalább találtak volna ki olyan megoldást, ami így nem mond ellent a zászlajukra tűzött "hűűűdenagyontudományosanmegalapozottfilmez" tételnek.
A filmzenéért pedig kaphatott volna egy Oscart... Phillip Glass. Pofátlan lenyúlás Hans Zimmertől. Nem emlékeztetett néha a Watchmen Dr. Manhattan-es részeire? Abból nyúlta az egész alapját.
No mindegy, azért tetszett, csakhát Nolan utóbbi... 5 filmjében már benne vannak ezek a "Hű de nagy filmet rendezek én most" allűrök, és a forgatókönyv lyukai, hibái önellentmondásai, a film drámai részének kiemelésének alárendelve.

Én is pont így gondolom, picit több tudományt vártam volna a filmtől, és kevesebb badarságot, de amúgy egynek elmegy, nagyjából olyasmi, mint a Jodie Foster-es Kapcsolat.  :roll:

Todd

• Pókfej
« Válasz #9391 Dátum: 2015. március 30. - 19:11:16 »
Nekem is az ugrott be rögtön, ami nem csoda, mivel mint azóta megtudtam, ha jól tudom alapvetően mindkét filmnek ugyanaz a forgatókönyv volt az alapja. Érdekes, hogy még Matthew McConaugheyt is elővették hozzá.  :D
http://www.movies.com/movie-news/interstellar-vs-contact/17195?wssac=164&wssaffid=news

Tegnap életemben először megnéztem a Bárányok Hallgatnak-ot. Vannak azok a kultfilmek, amiket ha nem a maga idejében látsz nem fogsz tudni igazán értékelni, csak furcsállva nézed. Na ez nem volt ilyen, abszolút tetszett mai szemmel nézve is, végig izgalmas feszült volt, jó, hogy nem a gyomorforgató jelenetekre helyezték a hangsúlyt, hanem a párbeszédekre.
Teljesen joggal lett kultfilm.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 30. - 19:31:44 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #9392 Dátum: 2015. március 30. - 19:39:51 »
A folytatásai meg, pont a gyomorforgatást tették előre. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9393 Dátum: 2015. március 30. - 19:46:37 »
Anno a 3-at láttam, de rém unalmasnak tűnt, ez tántorított el ilyen sokáig a szériától.
A 2. majd most következik.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9394 Dátum: 2015. március 30. - 19:49:30 »
 Amiben Gary Oldman leszedi az arcát egy tükör darabbal, az melyikben is van?  ;D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9395 Dátum: 2015. március 30. - 21:01:17 »
Amiben Gary Oldman leszedi az arcát egy tükör darabbal, az melyikben is van?  ;D
Második. Hannibal.

A sorrend egyébként:
A bárányok hallgatnak (1991)
Hannibal (2001)
A vörös Sárkány (2002)
Hannibal ébredése (2007)
Hannibal - tévésorozat (2013-)

és egy extra:
Manhunter - Az embervadász (1986) - ez azért érdekes, mert igazából itt jelent meg először a filmen Lechter professzor. Egy Michael Mann film (itt még nem felejtett el filmet rendezni :hehe:), amiben egy nyomozó a főszereplő, Lechter épp csak felbukkan, sőt itt még Lechtor-nak hívják. Igen sok az átfedés a Vörös sárkánnyal, komplett jelenetek is megegyeznek.

Kronológiailag viszont:
Hannibal ébredése
Hannibal tévésorozat
A vörös sárkány
A bárányok hallgatnak
Hannibal
A Manhunter talán a tévésori után, vagy a Vörös sárkány közben. De mindegy, mert az épp csak érintőlegesen foglalkozik ezzel a témával.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9396 Dátum: 2015. március 30. - 21:01:46 »
Hannibal.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9397 Dátum: 2015. március 30. - 21:04:40 »
Ritkán nézem és ezért egybe vannak, de az első, a Bárányok hallgatnak, na az alap.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9398 Dátum: 2015. április 01. - 22:51:48 »

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #9399 Dátum: 2015. április 03. - 09:37:49 »
Tegnap megnéztem a Hegylakó című filmet.Nekem eddig ez kimaradt,pedig a sorozat az első emlékeim között van a világról és még a könyvet is olvastam.Már erről az első filmről sem írnak túl jókat (attól függetlenül mondjuk csak kultfilm lett ;D),de a többi az a kritikák szerint nézhetetlen.Én jobban adok a Ti véleményetekre,szóval az a kérdésem,hogy érdemes-e megnézni a többi filmet?