Az első filmet sokan húzzák de szerintem alap. A Queen zenéje iszonyat sokat dob az egészen, Sean Connerry és a Curgan zseniálisak, Lambert úgy ellébecol benne, de semmi extra, de az egésznek van egy nagyon jó hangulata.
A folytatásokkal a következő a fő probléma, nincsen a filmeknek semmilyen kontinuitása. De azt hiszed ez túlzás, de nem az. Minden film egy külön kis mini univerzum ami tojik az előzőre, a 2 és a 3 egyaránt az egy egy-egy eltérő folytatása, a 4 és 5 pedig a sorozathoz kapcsolódik, amihez szintén nem illeszkedik se a 2 se a 3. És még hogy az X-men széria zavaros.

A másodikat szerintem még talán érdemes. Nagyon nagy agyf*sz egyébként és ne vedd túl komolyan, vagy ne próbáld meg bárhogyan összekötni bármivel ami Hegylakó, de szerintem az még nem olyan naaaagyon rossz, na jó elég rossz de legalább vicces.

Őrületes nyolcvanas éveket idéző (pedig igazából 91-es) agymenős akció-sci-fi, pofátlanúl a Total Recallra hajaz csak trébb forgatókönyvvel de hasonlóan erőszakos, és szatirikus (és még a főgonosz is ugyanúgy Michael Ironside).
A 3 mintha az 1 remake-je lenne, csak minden téren sokkal silányabb, abszolút kihagyható, a 4 lehet, hogyha szeretted a sorozatot akár még tetszhet is (az igazából annak a pilotja), de szerintem ott már nagyon kilógott a lóláb, hogy a hegylakó öregszik, mert Lambert kábé 30 évvel idősebb benne, mint az egyben, amúgy olyan mint egy rész a sorozatból csak hoszabb. Az ötben már Lambert benne sincs, az szintén csak a négyhez/sorozathoz kapcsolódik, de az viszont minden téren borzalmas. Szóval kerüld mint a tüzet, és ne aggódj amiatt, hogy random részeket nézel meg, mert tényleg semmilyen összefüggés nincsen közöttük.
De most tényleg összességében ez az egyik legelb*szottabb széria a világon.