Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364674 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9400 Dátum: 2015. április 03. - 09:52:26 »
Az első filmet sokan húzzák de szerintem alap. A Queen zenéje iszonyat sokat dob az egészen, Sean Connerry és a Curgan zseniálisak, Lambert úgy ellébecol benne, de semmi extra, de az egésznek van egy nagyon jó hangulata.
A folytatásokkal a következő a fő probléma, nincsen a filmeknek semmilyen kontinuitása. De azt hiszed ez túlzás, de nem az. Minden film egy külön kis mini univerzum ami tojik az előzőre, a 2 és a 3 egyaránt az egy egy-egy eltérő folytatása, a 4 és 5 pedig a sorozathoz kapcsolódik, amihez szintén nem illeszkedik se a 2 se a 3. És még hogy az X-men széria zavaros.  ;D
A másodikat szerintem még talán érdemes. Nagyon nagy agyf*sz egyébként és ne vedd túl komolyan, vagy ne próbáld meg bárhogyan összekötni bármivel ami Hegylakó, de szerintem az még nem olyan naaaagyon rossz, na jó elég rossz de legalább vicces.  :lol: Őrületes nyolcvanas éveket idéző (pedig igazából 91-es) agymenős akció-sci-fi, pofátlanúl a Total Recallra hajaz csak trébb forgatókönyvvel de hasonlóan erőszakos, és szatirikus (és még a főgonosz is ugyanúgy Michael Ironside).
A 3 mintha az 1 remake-je lenne, csak minden téren sokkal silányabb, abszolút kihagyható, a 4 lehet, hogyha szeretted a sorozatot akár még tetszhet is (az igazából annak a pilotja), de szerintem ott már nagyon kilógott a lóláb, hogy a hegylakó öregszik, mert Lambert kábé 30 évvel idősebb benne, mint az egyben, amúgy olyan mint egy rész a sorozatból csak hoszabb. Az ötben már Lambert benne sincs, az szintén csak a négyhez/sorozathoz kapcsolódik, de az viszont minden téren borzalmas. Szóval kerüld mint a tüzet, és ne aggódj amiatt, hogy random részeket nézel meg, mert tényleg semmilyen összefüggés nincsen közöttük.
De most tényleg összességében ez az egyik legelb*szottabb széria a világon.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2015. április 03. - 10:04:44 írta Todd »

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #9401 Dátum: 2015. április 03. - 10:22:24 »
Köszi a bő választ!
Igen,az elsőnek van valami feelingje,amit én meg sem bírok magyarázni.Az opening meg zseniális...Connery mondja az elején az eredetiben,de a magyar hang is ott el van találva,kiráz a hideg,aztán jön a Princes of the Universe a Queentől,és még jobban...
Egyébként a magyar szinkron nagyon rossz...néhol benne maradtak az eredeti felkiáltások,ráadásul szerintem el is van csúszva picit.A szinkronhangokat mondjuk eltalálták,főleg a Kurganét.
Ja,és amikor Ramirez megküzd a Kurgannal és megvágja a nyakát,ott lett volna esélye megölni...na mindegy.Ettől függetlenül nagyon jó film.
A többit meg majd lecsekkolom.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9402 Dátum: 2015. április 03. - 10:33:42 »
Két féle szinkronnal jött ki, a régi, ami nekem gyerekfejjel nem tűnt rossznak, és egy új dvd-s 5.1-es, ami viszont borzalmas volt. Nem tudom, melyiket láttad.
Az egy amúgy szerintem nem rossz film, és anno a sorozatot én is szerettem.

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #9403 Dátum: 2015. április 03. - 10:50:35 »

Ezzel a szinkronnal néztem,bár nem a Youtube-on.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9404 Dátum: 2015. április 03. - 10:59:19 »
a 4 lehet, hogyha szeretted a sorozatot akár még tetszhet is (az igazából annak a pilotja),
Mármint nulladik rész? Mert én úgy emlékszem, a sori már rég ment, amikor a 4. rész kijött.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9405 Dátum: 2015. április 03. - 22:40:43 »
Igen, igazad van, jóval későbbi. Akkor csak utólag tették hozzá.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9406 Dátum: 2015. április 04. - 02:30:26 »
Az első rész tök jó volt, részemről kultfilm. A 2. és 3. rész jóval gyengébb, de nézhető. Viszont a 4. és a többi már borzalom. A sorozat jó (vagy legalábbis nézhető) volt, én is szerettem, de egy idő után előjött a "nem tudunk mit kitalálni" szindróma, és egyre nagyobb hülyeségek voltak benne. Meg az volt a hülyeség, hogy valahogy sosem akartak elfogyni a halhatatlanok benne. :lol: Míg az első mozifilm alapja az volt, hogy már csak alig páran vannak, a sorozatban több százan éltek a Földön. :D

De most tényleg összességében ez az egyik legelb*szottabb széria a világon.  :lol:
Hát igen. :lol: Meg a Terminátor és a Robocop széria. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9407 Dátum: 2015. április 04. - 08:36:52 »
Hát igen. :lol: Meg a Terminátor és a Robocop széria. ;D
Szerintem azok katyvasz tekintetében a közelében sincsenek ennek.
A T filmek kronológiai sorrendje azért igen könnyen felállítható (egyedül a sorozat lóg ki belőle), a Robocop esetében meg semmi probléma nincs. Ráadásul mindkettő több mint egy jól sikerült résszel büszkélkedhet (a Robocop trilógia, habár a 3-nál már érezhetően esett a szinvonal, de mindhárom jó film, a T2 meg ugye minden idők legeslegjobb akciófilmje szerintem), míg a Hegylakó folytatások legjobb esetben is max nézhetőek.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9408 Dátum: 2015. április 04. - 08:49:19 »
Nekem is pont a Robotzsaru jutott eszembe.  :D
Az első rész nagyon jó, a 2. már teljesen más világ,a 3. résztől meg nem is érdemes foglalkozni vele.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9409 Dátum: 2015. április 07. - 12:41:56 »
Láttam ezt a Végre otthon című mesefilmet. Egész jó volt, és volt a végén egy akkora poén, hogy olyan nagyon felröhögtem, ahogy moziban vagy 15 éve nem.  :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #9410 Dátum: 2015. április 14. - 22:26:33 »
Nem láttam hogy erről lett volna-e-é szó

Erősen spoileres(!) az új T-trailer

Todd

• Pókfej
« Válasz #9411 Dátum: 2015. április 14. - 22:37:01 »
Ja, én is nemrég lestem meg.
Hát érdekes. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után most vagy tényleg erről van szó, ami itt van, és John Connorból T1000-es lett, akkor ezek után, hú de nagyon meg fog lepődni mindenki, vagy kiderűl, hogy nem, az csak egy szimpla T1000-es aki bekamuzza ezt, hát akkor szintén nagyon meg fogunk lepődni... Akárhogy is, ezt kár volt elsütni.
Vagyis én nem fogok meglepődni, mert az tuti, hogy nem nézem meg.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9412 Dátum: 2015. április 15. - 00:02:58 »
Láttam a trailert a Fast 7 előtt. Nagyon kis béna volt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9413 Dátum: 2015. április 15. - 00:45:20 »
Hát ez nagyobb katyvasz lesz, mint amilyennek az első trailer alapján tűnt. :lol:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9414 Dátum: 2015. április 15. - 06:29:25 »
Nem tudom,szól e még érv amellett,hogy megnézzem ezt a remek filmet....

Todd

• Pókfej
« Válasz #9415 Dátum: 2015. április 15. - 08:23:06 »
Érdekes mert amúgy a trükkök nem kifejezetten rosszak, de a karakterek meg az egész annyira gáz.  :lol:
Vagyis ez az új terminátoros átalakulás a felépülő fém izomzattal nekem amúgy tetszik, de ez kurta kevés ahhoz, hogy emiatt megnézzek egy béna filmet.
Úgy néz ki, eljutottunk odáig, hogy ezek a technikák már annyira olcsók, hogy egy ennyire ultragáz film is megengedheti magának, hogy megfizesse őket.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9416 Dátum: 2015. április 15. - 17:41:41 »
Nem tudom, mekkora költségvetésből készül, de nyilván abban bíznak, hogy a franchise neve + Arnie majd eladják (plusz kapcsolt termékek, az sem lepne meg, ha videójáték készülne belőle).
Az eddig látottak alapján én is azt mondanám, hogy bukó lesz, mert annyira kavarnak benne mindent, hogy nem lehet majd komolyan venni, de manapság olyan világban élünk, hogy a sz@rt is el lehet CGI körítéssel, úgyhogy még az sem biztos, hogy bukni fog... 

Egyébként tényleg úgy tűnik, hogy egyre könnyebben elérhetők ezek a technikák, mert már a filmsorozatokba is egész jó effekteket tudnak belepakolni.

ez az új terminátoros átalakulás a felépülő fém izomzattal nekem amúgy tetszik
Igen, az szerintem is jól néz ki. Olyan, mintha valami szuperhősfilmből lépett volna elő. :D
« Utoljára szerkesztve: 2015. április 15. - 18:33:17 írta Tom Fireheart »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #9417 Dátum: 2015. április 15. - 20:03:21 »
Úgy néz ki, eljutottunk odáig, hogy ezek a technikák már annyira olcsók, hogy egy ennyire ultragáz film is megengedheti magának, hogy megfizesse őket.
Annyira azért nem olcsó, 170 misi a költségvetés. Tényleg fura, mert helyenként mintha valami B film lenne, a színészválasztás meg amúgy is hazavágja az egészet.
Tejet kérek! Csokisat!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9418 Dátum: 2015. április 15. - 20:29:43 »
A szart is el lehet adni, ha za 3D-s. :D

Na ez a plakát már valmi!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9419 Dátum: 2015. április 15. - 20:30:15 »
Tényleg fura, mert helyenként mintha valami B film lenne
Naja, ennyi pénzért... :D Néhol nagyon jók az effektek, néhol meg gagyik...