A nézőknek tetszik azért nem olyan egyszerű. Ma már rengeteg olyan film van, ami a hype-nak köszönhetően úgy zsebel be viszonylag magas bevételt, hogy közben a nézők nagy része elégedetlenül távozik a mozikból. Nézői reakciókra mondjuk az IMDB lehet jó, de ez sem az igazi. teszem azt, horror rajongó vki (én személy szerint nagyon nem), akkor ez alapján nehezen fogja megtalálni a számára érdekes filmet, mivel nagy százalékban leszavazzák őket. Mondjuk az utóbbi években készült amcsi horrorok többségét teljesen megérdemelten...
Én nem mondtam azt, hogy a kritikusra hallgatni kell, ezt sztem mindenki maga tudja eldönteni. én jópár éve olvasom őket, és már kialakult bennem, hogy melyik filmeknél van az, ahol mondjuk hiszek a kritikusok többségének és melyik az, ahol nem. meg eleve nem egyet olvasok el, és azért az ember már rutint szerez abban, hogy összeálljon magában egy kép: kritikusok véleménye, nézői reakciók (Box Office, IMDB, blogok stb.), és legfőképpen természetesen az, hogy mennyire érdekel a film alapsztorija, mennyire fogott meg a történet, a szereplők, ki rendezte stb. De mondom ez mindenkinél máshogy megy.