Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363369 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Silver

• Zöld Manó
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9600 Dátum: 2015. július 07. - 22:18:25 »
Spoiler mentesen:

Én már túl vagyok a Genisysen és egész jól szórakoztam rajta. Elég kár volt hogy a második előzetesben ellőtték a John szálat... Anélkül ez a film jóval nagyobbat üthetett volna de így is voltak benne egész feelinges dolgok. A CGI-n látszott hogy nem annyira csúcs, szerintem a Salvationben jobban meg volt csinálva a T-800-as a végén, stb. De így is egész élvezhető a film főleg egy T-fannak.

Ami nem sikerült jól: egyértelműen a csating. Ez a Jai gyerek... Színészileg szerintem nem annyira jó és a közös jeleneteikben sem nagyon vibráltak Emilia Clarkkal. De amin nem bírok felülemelkedni hogy emberünk ugye a nukleáris holokauszt után érkezik, de úgy ki van pattintva mint valami jól táplált arab telivér. Gondolom azért legalább az élelmezésnek kéne vmi problémát okoznia aminek az embereken látszódni kellene (alultápláltság, stb) Gondolom mindenkit a Scitech (Skynet? Höhö) támogat a jövőben...
Emilia, dögös csaj de... soso. Meg kell majd néznem angolul.
Schwarzi, már csak miatta is megéri megnézni a filmet. Akik szerették az 1-2-t  fogják sztem értékelni, nagyon jó beszólásai vannak az öregnek.
A Connort alakító színész... valamiért sose bírtam ezt a csávót. Nem őt képzelném el Connornak. Akkor már inkább Bale.
+

A STÁBLISTA KÖZEPÉN VAN EGY RÖVID JELENET! SZAL R*HADTUL VÁRJA MEG AKI MEGNÉZI!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9601 Dátum: 2015. július 08. - 18:56:30 »
A Genisys engem a az újraforgatott részek és utalások miatt érdekel. Az fura volt az előzetesben, hogy vigyorog benne Swarci, miközben a 2. részből ezt kivágták, mert túl nevettéges volt...
Szerintem ez a  film egyedülálló, abban az értelemben, hogy végletekig, kíméletlenül elviszi az időparadoxon elméletét.
De számomra önmagában ez kevés. Hiszen nagyjából a film harmadánál egyértelművé vált, hogy az egész erre van kihegyezve. És önmagában ez a koncepció, hogy valami elméletet amit már mindenki ismer mert ezer éve erre épül minden időutazós film (tudom, hogy ez egy 59 novella feldolgozása, és 59-ben bizonyára ez még újdonság volt), végigvisz ilyen totál kocsmafilozofálás szintjén (ezzel mondjuk a mű is tisztában lehet, mert ugye egy kocsmai beszélgetésre épül), de közben nincs benne semmi azonosulási pont a szereplőkkel vagy izgalom vagy akármi.
Szerintem is csk egy novella megképiesítése. Nem is nézném meg újra, legfeljebb társasággal.
Mondjuk random ismerősi körökben, akik meg a filmet gusztustalannak/durvának sokkolónak tartják sem teljesen értem. Az ő szemükben ez a film semmi másról nem szól, mint a vérfertőzés elképzelhető legeslegdurvább módja. :lol:
Amúgy meg nem is, mert  mert klónozás  ;D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #9602 Dátum: 2015. július 08. - 23:02:16 »

balogh44

• Thanos
« Válasz #9603 Dátum: 2015. július 10. - 19:54:29 »
Na, itt vannak az új Szellemírtók is:

:o :uhoh:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9604 Dátum: 2015. július 10. - 20:14:41 »

balogh44

• Thanos
« Válasz #9605 Dátum: 2015. július 10. - 20:17:20 »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9606 Dátum: 2015. július 10. - 21:19:51 »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #9607 Dátum: 2015. július 10. - 22:32:01 »
Teljes szerkóban. :)

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9608 Dátum: 2015. július 11. - 07:44:09 »
Ultra gáz!  :o

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9609 Dátum: 2015. július 11. - 10:37:10 »
Jól mutatnak. Karakteresek.Egy rajzfilmbe, délelőtt, amit úgyse nézek, mint pl a MIB animációs sorozat, vagy a Godzilla.
De kíváncsi vagyok mi a magyarázat arra, hogy nők. Hogy csupa nő.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #9610 Dátum: 2015. július 11. - 10:39:46 »
Femin*cizmus.   :lol:

Raisu

• Traveller
« Válasz #9611 Dátum: 2015. július 11. - 15:18:35 »
Engem az érdekelne, hogy mi itt az elsődleges probléma. Az, hogy nők, vagy az, hogy nem 90-60-90-es nők? Amúgy furcsa volt elsőre, de szvsz akár még jól is elsülhet.

VTomi: arra mi volt a magyarázat, hogy az eredeti csapat csupa férfi volt? :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9612 Dátum: 2015. július 11. - 15:45:14 »
Na, itt vannak az új Szellemírtók is
Jaj... Ezt olyan csajos vígjátéknak tudom elképzelni... :lol: Két szellemírtás között fagyit majszolnak és Bridget Jones-t néznek. ;D

Engem az érdekelne, hogy mi itt az elsődleges probléma.
Az, hogy képzeld el mondjuk a következő Avengers filmet csupa női karakterrel: női Thor, Vasember, Kapi, stb. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Raisu

• Traveller
« Válasz #9613 Dátum: 2015. július 11. - 16:02:18 »
Én továbbra sem értem a problémát. :) Nem arról van szó, hogy eredetileg férfi karakterekből nőket csináltak, hanem lesz egy új csapat, ami valamiért csak nőkből áll.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9614 Dátum: 2015. július 11. - 16:09:39 »
De a rajongók valószínűleg jobban örültek volna egy remake-nek, amiben a régi karakterek vannak, legfeljebb új színészekkel.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9615 Dátum: 2015. július 11. - 16:21:28 »
Nekem is ezért vannak visszás érzéseim. Mert persze tudom, hogy ez nem egy olyan dolog, amit ne tudnának akár nők csinálni. Nincs bennem semmi olyan megkülönböztetés, hogy miért ne lehetne nő vagy akár fekete, stb. És nem is kéne, hogy megint beleerőltessük az ilyen dolgokat ebbe az egészbe. Csak annyi a probléma, hogy mindenkiben az maradt meg, úgy alakult ki a kép a Szellemirtókról, hogy az három tudós pasi, plusz egy laikus csávó. És most ezt lecserélik női karakterekre. Persze akár még lehet jó így is a film, mert tartogathat sok potenciált, de akkor is fura. Nagyon leegyszerűsítve ez olyan, mint ha a Spice Girls újraalakulna, csak ezúttal 5 pasiból állna. Hiába csinálnának bomba jó dalokat, attól az még nem az igazi Spice Girls. Ugyanez az érzés ezzel az új felállással. Ennyi.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9616 Dátum: 2015. július 11. - 17:58:11 »
Engem az érdekelne, hogy mi itt az elsődleges probléma. Az, hogy nők, vagy az, hogy nem 90-60-90-es nők? Amúgy furcsa volt elsőre, de szvsz akár még jól is elsülhet.

Az, hogy nők. Nem az, hogy nem bombanők, az még irreálisabb lenne, de ez eszembe sem jutott.
Az egyenjogúság azért nem ezt jelenti. Képzelj el egy női ács,kőműves brigádot. Egy női kommandót stb.
--------------
Túl vagyok a Terminator Genisysen
Nekem tetszett, kellemes kis film volt, bár Arnie vigyorát egy, max kétszer is elég lett volna elsütni, ne kellett volna 3x, főleg, hogy a 2. részből ezt a rész ki is vágták...
Jókat mosolyogtam az 1. és 2. részre utalásokon. Amikor végighúzzák az ujjukat a tenyerükön, az a 2. rész kivágott jelenetéből van, amikor, Kylet az intézetben haluzza Sarah?
Többször merítettek sztem a Sarah Connor krónikáiból is.
PL, hogy kb a mi jelenünkbe utaztak '84-ből. És egy autópályán landoltak. Meg hogy a múltba utazott gép építi meg  a Skynetet.
De voltak olyan hülyeségek, hogy az időgép körül medencékben tartják a folyékony fémet. Miért? És minek próbálkoznak folyamatosan a formálásával a gépkarok?
Ja! A Jon Connoros poént nem kellett volna lelőni az előzetesben..
Ha a John Connor gép ide tudott utazni, ahogy a folyékony fémek is, akkor miért tépte szét a mágneses mező az időgében?
A legjobb részek számomra, a jövőben a háborúban és a '84-ben játszódóak voltak.
Kellemes meglepetés volt még a fekete rendőr feltűnése az első részből. Poén lett volna, haa másik is feltűnik. Bishop  ;D
Attól viszont lef°stam a bokám örömömben, hogy a jövőben lézerrel lőnek, és még a hangja is olyan, mint a régi filmekben.
« Utoljára szerkesztve: 2015. július 11. - 19:14:18 írta VTomi »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9617 Dátum: 2015. július 11. - 19:23:29 »

Az, hogy nők. Nem az, hogy nem bombanők, az még irreálisabb lenne, de ez eszembe sem jutott.
Az egyenjogúság azért nem ezt jelenti. Képzelj el egy női ács,kőműves brigádot. Egy női kommandót stb.

Pontosan! ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

balogh44

• Thanos
« Válasz #9618 Dátum: 2015. július 11. - 20:15:33 »

+

:oh:
« Utoljára szerkesztve: 2015. július 11. - 20:27:33 írta balogh44 »

Raisu

• Traveller
« Válasz #9619 Dátum: 2015. július 11. - 20:44:44 »

Láttam egyszer egy riportfilmet egy japán lányról, aki ács szeretett volna lenni, az is lett, és az volt a vizsgafeladata, hogy vezényelje le egy faház felépítését, ami nem csak abból állt, hogy utasítgatott embereket, hanem fúrt, faragott, fűrészelt, minden munkában részt vett ő is, a lépcsőt pl. teljesen egyedül kellett megcsinálnia. Sikerült neki, innentől kezdve én lazán el tudok képzelni nőket bármilyen munkakörben.  ;) Egy ilyenben pedig, ahol emlékeim szerint nem sok mindent kell azon kívül csinálni, hogy ráfogják a szellemre azt a bigyót, meg kidobják alá a csapdát (vagyis fizikailag nem éppen a legmegterhelőbb munkák közé tartozik), pláne.