Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364625 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9680 Dátum: 2015. szeptember 26. - 00:51:37 »
Hú gyerekek, megnéztem a Terminator 5-öt... Hát ez brutális volt. :lol: A sztori egy irtó nagy katyvasz, még az időutazós filmekhez képest is, úgyhogy szigorúan kikapcsolt aggyal érdemes nézni a filmet, ha nem akarjuk, hogy kérdőjelekkel legyen tele a fejünk. ;D Még mindig alig tudom elhinni, hogy így hozzá mertek nyúlni a készítők a klasszikusokhoz, és mindent a feje tetejére mertek állítani.
Az akciók amúgy nem rosszak, bár a film elején a két Schwarzi bunyója gagyi lett, de a többi elmegy. Viszont a CGI nincs mindig a helyzet magaslatán. A színészek a filmnek megfelelően egy akcióimonádéhoz illő (=gyenge) színészi játékot hoznak. Emilia Clarke aranyos és tinicsajos, Jai Courtney bozasztó rossz Kyle Reese, egy kicsit sem hasonlít Michael Biehn-re, nem is tudja hozni azt a karaktert. Jason Clarke szintén rossz John Connor, viszont gonosz robotként már jobb. Schwarzi meg... Csak Schwarzi. ;D De rutinból hozza a szerepet, ő A Terminátor, a jelenléte nélkül tényleg kukába mehetne a film, ő viszi a hátán az egészet, csak miatta érdemes megnézni. Na jó, meg a gonosz robot látványa miatt, szerintem jól nézett ki, még ha nem is volt túl kreatív a dizájnja.
Amúgy a film a kifacsart sztori és a rengeteg hülyeség ellenére is nézhető, valamilyen szinten szórakoztató is, de sokszor úgy éreztem, mintha paródiát néznék, és szinte egyáltalán nem komolyan vehető. A hardcore terminator fanok hullagyalázásnak fogják minősíteni, én egy fokozattal megengedőbben elkönyvelem az "irtó nagy hülyeség, de legalább Schwarzi benne van" és a "paródia" kategóriába. De őszintén szólva nem tudom, hogy a nagy öregnek megérte-e a nevét és az arcát adnia ehhez - illetve anyagilag biztos, meg amilyen karrier van a háta mögött, kábé azt csinál amit akar. Ezt a filmet még elcipelte a hátán, de ha további hasonló színvonalú rókabőrök jönnek, az már neki is égés lesz szvsz. És innentől kezdve lassan kijelenthetjük, hogy James Cameron-ön kívül tényleg nem tud jó Terminator filmet csinálni senki sem. Úgyhogy én végleg le is mondok a reményről, hogy valaha is komolyan feltámad  ez a franchise.

Ja, és ez a film sem magyarázta meg, hogy a T-1000 hogyan tud időutazni, ami itt különösen vicces, mert a gonosz robi elpusztítása pont a "puszta fém nem utazhat az időben" axiómán alapul. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9681 Dátum: 2015. szeptember 26. - 09:45:48 »
Épp ez a baj.Hogy nem hajlandó nyugdíjaztatni magát a Nagyfaterminátor.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9682 Dátum: 2015. szeptember 26. - 11:23:44 »
Az nem feltétlenül baj, amíg a korának megfelelő szerepeket választ. Az Erőnek erejével például egész jó film volt tőle, de itt a T5-ben is megbirkózott a szereppel.
« Utoljára szerkesztve: 2015. szeptember 26. - 14:51:58 írta Tom Fireheart »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9683 Dátum: 2015. szeptember 26. - 15:50:48 »
Viszont a Szupercella meg egy vicc.Stallone se és Arnie se akarja tudomásul venni,hogy megöregedtek.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9684 Dátum: 2015. szeptember 28. - 20:45:51 »
A Meggie-vel nincs baj ilyen szempontból. Nem kommandózik benne Arnie. De amúgy naaaagyon lassú. Nincs bajom a lassú filmekkel, de ez picit már sok volt. Viszont számomra egy teljesen új szemszögű a zombifilm.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9685 Dátum: 2015. október 03. - 20:40:48 »
Ma megnéztem a Martiant. Hosszú ideje először mondom azt, hogy ja ez egy jó film volt. Nem egy világmegváltó csoda, vagy korszakalkotó remekmű, de a maga módján teljesen jó.
Talán a mellékszereplők között vannak motivációban érdekesek, mege gy két klissés karakter (a csoda matematikus, minden ilyen filmben van valaki, aki egy szemétdomb mögül megoldja azt, amit a NASA legjobb tudósainak nem sikerül). Mókás amúgy, hogy a film pár jelenete a Lágymányosi hídnál játszódik.
Ja és az is poént, hogy Scott tuti azt az ukászt adta ki, Harry Gregson-Williams-nek, hogy legyen tök ugyanolyan a zenéje, mint az Aliennek, mert az a legsikeresebb filmem. :lol:
De Matt karaktere tök szerethető, jól is játsza, és az egész film szórakoztató, humoros, annak ellenére, hogy a játékidő nagy részében egyedül parádézik, és még a tehno bla-bla is bőven a tolerálható szinten belül marad.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 03. - 20:52:41 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #9686 Dátum: 2015. október 03. - 21:27:58 »
Általában, megvan a véleményem az amcsi katasztrófa filmekről, ám mikor egy olyan dolgot vesznek elő, ami bármikor bekövetkezhet valóban, nos az már érdekel. Így történt a Törésvonal c. alkotás esetében is. Nekem nagyon tetszett, bár a végén az amcsi zászlót kihagyhatták volna belőle. Egyfolytában pörgött, nem volt idő aludni. Szóval nagyon egyben volt a film, kivéve pár effektet, picit dolgozhattak volna még rajta.
Mindezektől eltekintve, egy izgalmas katasztrófa film, és Dwayne "The Rock" Johnson is, bemutathatta az érzékenyebb oldalát is. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9687 Dátum: 2015. október 03. - 22:27:33 »
A MArslakó engem is érdekel.
A Törésvonalat megnéztem én is de végigröhögtem. Amikor az elején szembe süt a nap és a Rocka azt mondja "Csak a munkámat végzem". :lol:
És egy csomó értelemetlen marhaság. Amikor a szakadékban lógó autót rögzítik, de az aljánál, nem a tetején. Meg mi az hogy lemegy a helikopter a szakadékba? Nincs elég hosszú kötele? Az elején egy sima bevetésen azt mondja, kifog fogyni az üzemanyag, utána meg egész filmen át röpködnek egy tankkal?
Meg amikor motorcsónakkal átmennek az épület üvegén, visszafele meg még egy acélgerendát is áttörnek vele. Istenem az a film nézhetetlenül nevetséges és egy zöld szobában forgatták le. Már bocs. :D

BuB

• Pókfej
« Válasz #9688 Dátum: 2015. október 03. - 22:44:49 »
Mókás amúgy, hogy a film pár jelenete a Lágymányosi hídnál játszódik.
Áhh, akkor ez az a Matt Damon film amit itt forgattak?  :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #9689 Dátum: 2015. október 03. - 23:21:19 »
A MArslakó engem is érdekel.
A Törésvonalat megnéztem én is de végigröhögtem. Amikor az elején szembe süt a nap és a Rocka azt mondja "Csak a munkámat végzem". :lol:
És egy csomó értelemetlen marhaság. Amikor a szakadékban lógó autót rögzítik, de az aljánál, nem a tetején. Meg mi az hogy lemegy a helikopter a szakadékba? Nincs elég hosszú kötele? Az elején egy sima bevetésen azt mondja, kifog fogyni az üzemanyag, utána meg egész filmen át röpködnek egy tankkal?
Meg amikor motorcsónakkal átmennek az épület üvegén, visszafele meg még egy acélgerendát is áttörnek vele. Istenem az a film nézhetetlenül nevetséges és egy zöld szobában forgatták le. Már bocs. :D

Másképpen nem biztos hogy meg lehetett volna oldani azt a környezetet. :D
Amúgy valóban voltak benne dolgok, amikor én is fogtam a fejem. Mégis érdekelt a dolog, pláne mivel olvastam, hogy egy ilyen esemény bármikor bekövetkezhet ott.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9690 Dátum: 2015. október 04. - 00:42:23 »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9691 Dátum: 2015. október 04. - 09:43:16 »
Áh tök jó, olvastam tavaly, hogy Ridley scott is itt volt, de valahogy csak most kapcsoltam, hogy akkor ez az a film amit itt forgattak.  :D

Btw tegnap megnéztem a Kémet, elég pofás kis paródia lett a Bond filmek nyomán, bár azért nagyon hasonlított humorilag az Adam Sandleres kakis-pisis-hányos poénokra... na de a lényeg, szerepelt benne Budapest, sőt a Balaton is, és végre itt Budapest az Budapest maradt, és ami még jobb végre nem lepusztult Kelet-európai város voltunk elmaradott kocsikkal és ruházattal, hanem normálisan jelenítettek meg minket, még a Rendőrség is mai hacukában és kocsikkal flangált, nem pedig az orosz egyenruhában és Ladával, mint mondjuk az Underworldrben  ;D
Ja, és lehet meg is tört az átok, végre egy M.O.-n forgatott film, ami siker is lett (ugye eddig nagyjából rendre "buktak" az itt forgatott filmek  :hehe: )

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9692 Dátum: 2015. október 04. - 15:15:47 »
Viszont a T5 tényleg nagyot bukott:

"A leghülyébb című Terminator-rész, a Genisys annyira kevés pénzt termelt (155 millió dolláros gyártási költségre csak 89 milliót az USA-ban, és további 350 milliót a világpiacon), és úgy felhúzta a franchise rajongóit és a kritikusokat is, hogy a jogtulajdonos Paramount úgy döntött, a háromrészesre tervezett rebootból nem lesz semmi egyelőre, és leállították a 2017-re bejelentett második film előkészítését és a szintén hónapokkal ezelőtt beharangozott tévésorozat forgatókönyveinek írását is."

http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/10/03/egy_ideig_tuti_nem_ter_vissza_arnold/

BuB

• Pókfej
« Válasz #9693 Dátum: 2015. október 04. - 17:08:01 »
És most arra várnak, hogy Arnold esetleg már tólószékes igy legyen?  :hehe:  ;D
KOmolyan, azt az idei részt is sztem csak jobbára miatta nézték meg a legtöbben (még ők is abban bíznak, hogy ő adná el a franchies-t, nem véletlen hívták, és "erőltették" bele...)...  és most még húzzák is az időt, hogy még véletlen se lehessen visszahívni... onkább forgatnák vele le még gyorsan,vagy most már ennyire nem akarják őt felhasználni újra?

Amúgy, hogy van, hogy ennél a címnél lejár a stúdió ideje?  A Foxnál meg az időkvégezetéig maradnak az X jogok?  :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #9694 Dátum: 2015. október 04. - 17:40:16 »
Ez így is van rendjén, ne is jöjjön vissza. Már több sz*r Terminátor film készült, mint jó.
Azt hiszem, mindenki jobban jár, ha jegelik ezt a frenchise-t. Mondjuk örökre. :hehe:
Amúgy, hogy van, hogy ennél a címnél lejár a stúdió ideje?
Hol írtak ilyet? :headscratch:

BuB

• Pókfej
« Válasz #9695 Dátum: 2015. október 04. - 20:20:13 »
Azt írták,h ogy 19-en visszaszállnak a jogok Cameronhoz.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9696 Dátum: 2015. október 05. - 08:35:12 »
Általában, megvan a véleményem az amcsi katasztrófa filmekről, ám mikor egy olyan dolgot vesznek elő, ami bármikor bekövetkezhet valóban, nos az már érdekel. Így történt a Törésvonal c. alkotás esetében is.
Ez azon filmek közé tartozik, amit már akkor éreztem, hogy kár volt ennyi időt elpocsékolni rá az időmből mikor még csak a moziban leadták a bemutatóját.
A Los Angeles-ben bármikor lehet földrengés sztorit meg már vagy egy fél tucat film feldolgozta. Gondolom a két szóban összefoglalható alapon kívül azért erős túlzás lenne azt mondani, hogy ez a film mennyire hiteles lenne.
Azt írták,h ogy 19-en visszaszállnak a jogok Cameronhoz.
Gondolom másképp egyeztek meg az jogok eladásánál. ;)
Nem mintha ez bármit változtatna a véleményemen.
Szerintem Schwarczynak már le kéne (vagyis kellett volna) állnia a nyugdíjas akciófilmek gyártásával. A "játszon a korához illő szerepeket" mantra megvalósítása meg számomra nem csak annyit jelentene, hogy ugyanazt nyomja, csak beszúrnak pár poént, hogy ő már mennyire öreg ehhez.
Ugyanez igaz az összes többi hasonló kaliberű sztárra.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 05. - 08:50:58 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9697 Dátum: 2015. október 05. - 13:55:48 »
Én Clin Eastwoodról elhittem a Gand Torinban, hogy szétp%csázza a huligánokat:) Olyan kiállása volt, hogy beszrtam.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9698 Dátum: 2015. október 05. - 14:09:19 »
Pont eszembe jutott Eastwood, hogy az egész szitu olyan, mintha Clint 70 évesen is Dirty Harryt nyomott volna, vagy Sean Conerry James Bondot.
De azért nem ugyanaz, mert ők már előtte is sokszínűbb színészek voltak.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9699 Dátum: 2015. október 05. - 14:24:32 »
Na igen, Schwarzinak az a "gondja", hogy nem nagyon vannak színészi kvalitásai, csak az akciófilmekhez ért. De mondom, az Erőnek Erejével-ben jól megoldotta ezt is, sőt, igazából a T5-ben is egész tűrhető volt az akciókban (le a kalappal előtte). Szóval lehet még szerepeket találni neki akciófilmes berkekben is, csak a látványos kunsztokat a fiatalokra kell hagynia. Kábé az ilyen (nagyon) kiöregedett katona/exkommandós/zsaru szerepekre még jó. Meg terminátornak. ;D
Egyébként a CGI is sokat segíthet az öreg sztároknak, ha emlékeztek, Christopher Lee fénykardozását is jól feltuningolták vele.