Hú gyerekek, megnéztem a
Terminator 5-öt... Hát ez brutális volt.

A sztori egy irtó nagy katyvasz, még az időutazós filmekhez képest is, úgyhogy szigorúan kikapcsolt aggyal érdemes nézni a filmet, ha nem akarjuk, hogy kérdőjelekkel legyen tele a fejünk.

Még mindig alig tudom elhinni, hogy így hozzá mertek nyúlni a készítők a klasszikusokhoz, és mindent a feje tetejére mertek állítani.
Az akciók amúgy nem rosszak, bár a film elején a két Schwarzi bunyója gagyi lett, de a többi elmegy. Viszont a CGI nincs mindig a helyzet magaslatán. A színészek a filmnek megfelelően egy akcióimonádéhoz illő (=gyenge) színészi játékot hoznak. Emilia Clarke aranyos és tinicsajos, Jai Courtney bozasztó rossz Kyle Reese, egy kicsit sem hasonlít Michael Biehn-re, nem is tudja hozni azt a karaktert. Jason Clarke szintén rossz John Connor, viszont
gonosz robotként már jobb. Schwarzi meg... Csak Schwarzi.

De rutinból hozza a szerepet, ő A Terminátor, a jelenléte nélkül tényleg kukába mehetne a film, ő viszi a hátán az egészet, csak miatta érdemes megnézni. Na jó, meg a gonosz robot látványa miatt, szerintem jól nézett ki, még ha nem is volt túl kreatív a dizájnja.
Amúgy a film a kifacsart sztori és a rengeteg hülyeség ellenére is nézhető, valamilyen szinten szórakoztató is, de sokszor úgy éreztem, mintha paródiát néznék, és szinte egyáltalán nem komolyan vehető. A hardcore terminator fanok hullagyalázásnak fogják minősíteni, én egy fokozattal megengedőbben elkönyvelem az "irtó nagy hülyeség, de legalább Schwarzi benne van" és a "paródia" kategóriába. De őszintén szólva nem tudom, hogy a nagy öregnek megérte-e a nevét és az arcát adnia ehhez - illetve anyagilag biztos, meg amilyen karrier van a háta mögött, kábé azt csinál amit akar. Ezt a filmet még elcipelte a hátán, de ha további hasonló színvonalú rókabőrök jönnek, az már neki is égés lesz szvsz. És innentől kezdve lassan kijelenthetjük, hogy James Cameron-ön kívül tényleg nem tud jó Terminator filmet csinálni senki sem. Úgyhogy én végleg le is mondok a reményről, hogy valaha is komolyan feltámad ez a franchise.
Ja, és ez a film sem magyarázta meg, hogy a T-1000 hogyan tud időutazni, ami itt különösen vicces, mert
a gonosz robi elpusztítása pont a "puszta fém nem utazhat az időben" axiómán alapul.