Szerintem a gép nem szedi atomjaikra az utazókat (Kyle is egy darabban volt a látomások alatt elvileg), én arra tippelek, hogy valójában egy féreglyukon keresztül utaznak a téridőben.
Ez nem valószínű, hogy így van, mivel Kyle és a T800-as nem egy helyen értek földet, pedig elméletileg ugyanazzal az időgéppel mentek.
Szép is lett volna, ha ugyanakkor, ugyanott érnek földet!

A T800 egyből megölte volna Kyle-t.

Nyilván szándékosan nem pont ugyanoda küldték.
Plusz élettelen dolgot elvileg nem is visz át.
Átviszi, csak élő szövetbe kell csomagolni. Úgyhogy ha a lázadóknak van eszük, kibeleznek egy malacot, vagy egy kutyát (ha nincs malac), teletömik fegyverekkel, és visszaküldik Kyle-nak. De ugyanígy a robotok is hozhattak volna magukkal fegyvert, mint a képregényben is.
De félek, ennyire már a film készítői sem gondolták át a működését (beleértve magát Cameront is). 
Igen, látszik hogy sem az időutazás, sem a jövő nem volt különösebben átgondolva Cameron filmjeiben sem, csak az volt a lényeg, hogy látványos és hangulatos legyen. Mondjuk Cameron filmjeiben nem is kellett ennél több, mert ott csak minimálisan szerepeltek jövőbeli jelenetek. De tipikus, hogy a "csak élő szövet mehet át" is csak azért lett kitalálva, hogy ne hozhasson senki fegyvereket a jövőből. Pedig a terminátorok még így is hozhattak volna, beépített alkatrészként. És akkor ugye felvetődik a probléma, hogy a T1000, TX, meg cyberJohn hogy a lófüttybe tudtak utazni az időgéppel. Ráadásul az első filmben Kyle azt is mondta, hogy csak visszafele lehet utazni az időben, előre nem, úgyhogy ezzel is ellentmond a T5.
Amúgy a másik dolog amin gondolkoztam, hogy bár tök poén hogy Arnie ilyen okos a filmben, és mint T800, mindent tud, mert megvan minden adat a memóriájában, így
időgépet is tud építeni, de mennyire életszerű ez? Mármint, ha én lennék a Skynet, és én irányítanám a kis robothadseregemet, az fix, hogy nem tömném tele az összes robotom vinyóját minden technológiai tudásommal, főeg nem a beszivárgó egységekét, amiknél fennáll a rizikó, hogy lebuknak, és emberkézre kerülnek. Az logikus, hogy a gyilkoláshoz szükséges tudás kell nekik, de mi a francért kéne tudniuk pl. az időgép felépítéséről és működéséről?