Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364430 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9720 Dátum: 2015. október 12. - 11:26:41 »
A jelenbe ugrás a költséghatéknyság miatt lehet. Ez a rész és az hogy itt is egy autóútra érkeztek, tiszta Sarah connor Krónikái. Csak itt kevésbé volt öncélú, mert az hogy közben a T-800 gyűjtögette az arzenált, érdekessé tette a dolgot. Ha nem sérül meg, akkor is értelmesebb lett volna így cselekednie, mint velük utazni.  Főleg, mert hogy néztek volna már ki hárman pucéran a kvantumgömbben? :D
Amúgy ha az első részben rohad a sérülés után, akkor itt miért nő vissza a bőre?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9721 Dátum: 2015. október 12. - 11:33:20 »
Amúgy ha az első részben rohad a sérülés után, akkor itt miért nő vissza a bőre?
Mert az egész rohadt T frenchise-ban még mindig senki sem tudta eldönteni, hogy akkor most a Terminátor egy emberi lény egy fémvázon, vérkeringéssel, emésztőrendszerrel mindenestül, ami eredetileg a T1-ben volt, és ugyanolyan sérülékeny, mint egy ember, és pont annyit is visel el, és egy idő után, ha túl sok vért veszít, beadja a kulcsot (persze a fém váz ezután is működőképes benne). Vagy valami szuper-szintetikus szuper-erős regenerálódó teljesen bőrszerű dolog.
Kábé minden részben másképp működik ez. Viszont az öregedés, ami szintén sokakat kiakasztott valójában pont hogy teljesen illik az eredeti koncepcióba.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 12. - 11:36:06 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9722 Dátum: 2015. október 12. - 12:30:49 »
Én nem szeretem, ha egy fiatal színészt próbálnak öregnek maszkírozni, vagy ha egy öreget letolni a torkomon, hogy ő bizony még nem is olyan öreg (T3). Szóval szerintem működött.
Ha nagyon belemászunk a logikába, amit nem kéne, valóban kéne emésztőrendszer, hogy megmaradjon a bőr, de én nem mennék bele ennyire. Rémlik, hogy akarták régebben, hogy egyenis a t-800-as? :headscratch: Na mindegy, szerintem ez csak egy sima következetlenség.

A bónusz jelenetet érti valaki?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9723 Dátum: 2015. október 12. - 13:05:08 »
Ez a rész és az hogy itt is egy autóútra érkeztek, tiszta Sarah connor Krónikái.
Tulajdonképpen ez a film egy egész estés Sarah Connor Krónikái volt. :lol: Csak Arnie feldobta. :D

A film elején az járt a fejemben, hogyha a komplett filmet feláldozták volna a nosztalgiázás oltárán, még egész nézhető lett volna.
Pedig ez a film egy nagy tömény nosztalgia. Ami működött is volna, ha nem nyúlnak hozzá ennyi mindenhez és nem csinálnak ekkora katyvaszt a forgatókönyvből. Egy csomó minden csak lóg a levegőben, nincs megmagyarázva, amit meg megmagyaráznak, az többnyire röhejes, vagy baromság. Nem csoda, hogy a film önmaga paródiája lett. 

Idézet
Az külön öröm a filmben, hogy egy hangszóróból kiszerelt tekercs lesz a szuperfegyver, ami annyira mágneses (minden elektromosság belevezetése nélkül is), hogy 10 méterről odavonzza a fém széket, de ha valaki zsebrevágja, akkor már hatástalanítva van. Mondjuk a film teljes hosszán látszik, hogy a stábból senki sem járta ki még az általános iskolát sem, mert szerintem már akkor tanultuk az elektromágnes, meg a generátor működését, és akkor azt is tudnák, hogy az EKG gép azért nem szippantja magába a fél kórházat. Az már az X-men filmek után meg se lep, hogy minden fém mágneses...
No mindegy, nem ez a legnagyobb baj a filmmel, de azért mégis, nem szolt rájuk valaki, hogy ez baromság.
Ó, én egy ilyen filmnél már nem is akadok fenn ezeken a dolgokon. :lol: Ez nem sci-fi, csak "fi".  :hehe:

Persze, nagyon egyszerű, az a lényeg, hogy a Skynet központi magja sértetlen maradt a romok alatt, ergo lehet(ne) folytatni a filmet (ha nem bukott volna meg :hehe: ).
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9724 Dátum: 2015. október 12. - 13:08:10 »
Ja, túlélte a Facebook, akarom mondani Skynet.
Ha nem sérül meg, akkor is értelmesebb lett volna így cselekednie, mint velük utazni.  Főleg, mert hogy néztek volna már ki hárman pucéran a kvantumgömbben? :D
Na jó, a kvantumgömbös jelenet legalább szexi volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9725 Dátum: 2015. október 12. - 13:12:56 »
És mi van, ha John megfogant a gömbben??? :o Akkor ő minden lehetséges valóság emlékének tudatában öntudatra ébredő multidimenzionális gépvadász atyaúristen lesz?

Ja csak azt a piros gömböt eddig nem is láttuk, az mi volt? Egy ismerősöm szerint, ez a Skynet nem az a Skynet, amit eddig ismertünk. Állítólag ez egy dimenziókban ugráló dolog, ami minden valóságban létre akarja hozni az apokalipszist.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9726 Dátum: 2015. október 12. - 13:38:06 »
Ez nem sci-fi, csak "fi".  :hehe:
Tehát ha nézed, akkor egyúttal fikázod is?  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9727 Dátum: 2015. október 12. - 13:45:27 »
És mi van, ha John megfogant a gömbben??? :o Akkor ő minden lehetséges valóság emlékének tudatában öntudatra ébredő multidimenzionális gépvadász atyaúristen lesz?
Azért attól, hogy két meztelen ember átöleli egymást, még nem valószínű, hogy gyerek lesz. Ha meg ezt összehozta Kyle Reese csak gratulálni tudok neki. :lol: Akkor neki röptében a legyet se lehet nagy gond eltalálni.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9728 Dátum: 2015. október 12. - 14:05:27 »
Ja csak azt a piros gömböt eddig nem is láttuk, az mi volt?
Hát az vót a Skynet, vagyis Fészbúk (ahogy Todd találóan elnevezte :lol: ) központi magja.

Idézet
Egy ismerősöm szerint, ez a Skynet nem az a Skynet, amit eddig ismertünk. Állítólag ez egy dimenziókban ugráló dolog, ami minden valóságban létre akarja hozni az apokalipszist.
Nem dimenziókban ugrál szerintem, hanem ez egyszerűen egy alternatív jövőnek a Skynetje. És mivel az alternatív jövőnek lehet egy alternatív múltja is, elképzelhető, hogy ott máshogy fejlődött a Skynet, így lett belőle Fészbúk. ;D
Különben pont ez a párhuzamos idősikos dolog öli meg a terminátor filmeket, mert így valójában nincs nagy tétje, hogy a Connor família meglyik tagja hal meg, hiszen bármikor, bárkinek a nyakába pottyanhat egy vagy több terminátor. Hiába mented meg a világot az egyik terminátortól, ha két nap múlva jön egy másik egy alternatív idősíkból. Persze így lehetne futószalagon gyártani a végtelenített Terminátor filmeket, de ez így korántsem olyan izgalmas, mintha a nagypapa paradoxon alapján működne a rendszer.

Ez nem sci-fi, csak "fi".  :hehe:
Tehát ha nézed, akkor egyúttal fikázod is?  :D
Ezt a filmet speciel lehet menet közben is, ja. :lol: A T5 a terminátor univerzum Batman&Robinja. ;D De az a vicces, hogy még így is jobb, mint a foskazán T4. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9729 Dátum: 2015. október 12. - 14:15:00 »
Ezt a filmet speciel lehet menet közben is, ja. :lol: A T5 a terminátor univerzum Batman&Robinja. ;D De az a vicces, hogy még így is jobb, mint a foskazán T4. ;D
A T3-4-5 filmeket nehéz összehasonlítani melyik a legrosszabb, elvégre ez olyan, mintha eléd tennének 3 tányér f*st és a végén megkérdeznék melyik ízlett a legjobban.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 12. - 14:29:52 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9730 Dátum: 2015. október 12. - 14:18:24 »
Azért attól, hogy két meztelen ember átöleli egymást, még nem valószínű, hogy gyerek lesz. Ha meg ezt összehozta Kyle Reese csak gratulálni tudok neki. :lol: Akkor neki röptében a legyet se lehet nagy gond eltalálni.
Jajj nemár, hogy nem érted. Akkor történik a dolog, amikor nem látjuk. Látjuk őket összeölelkezni, aztán megjelenni. A kettő között történik a dolog.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9731 Dátum: 2015. október 12. - 14:27:01 »
Mármint egy centrifugában, amiről keveset tudunk, de az biztos, hogy ráadásul még k*rvára fáj is, vélhetőleg atomjaidra szed majd összerak, ráadásul mindezt úgy 5 perc alatt.
Szerintem egy ilyen helyzetben a halálfélelmem erősebb lenne a libidómnál.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 12. - 14:50:36 írta Todd »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9732 Dátum: 2015. október 12. - 14:28:48 »
Jajj nemár, hogy nem érted. Akkor történik a dolog, amikor nem látjuk. Látjuk őket összeölelkezni, aztán megjelenni. A kettő között történik a dolog.
De te most komolyan azt hiszed, hogy Kyle megdugta Sarah-t időutazás közben? :lol: :lol: Azért szerintem ennyire nem kényelmes időutazni, hogy még prütykölni is legyen kedve az embernek. :lol: Mondjuk ezekből a forgatókönyvírókból kinéznék ilyen perverz megoldást, de nem hiszem, hogy itt ez történt. ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9733 Dátum: 2015. október 12. - 14:48:57 »
Csak vicceltem :) De adhatnék ötleteket a forgatókönyvíróknak :D
Figyi: Ketten voltak a mátrixban, ahol elméletileg szétszedi a molekuláikat és összerakja Todd szerint. Bár én úgy képelem, hogy csak kicseréli a tér egy gömb alakú darabját két idősík között. Na most összekeverednek a molekulák és az ivarsejtek és egyfajta szeplőtelen fogantatás megy végbe.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 12. - 14:52:21 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9734 Dátum: 2015. október 12. - 16:05:22 »
Sokat már úgyse tudnál ártani neki. :hehe:
Bár én úgy képelem, hogy csak kicseréli a tér egy gömb alakú darabját két idősík között.
Ez nem valószínű, hogy így van, mivel Kyle és a T800-as nem egy helyen értek földet, pedig elméletileg ugyanazzal az időgéppel mentek. Plusz amúgy is, akkor az első használtnál tönkre ment volna az időgép, mert akkor a jövőbe beleteleportálódott volna egy kukáskocsi darabja, meg egy betontömb. Plusz élettelen dolgot elvileg nem is visz át.
De félek, ennyire már a film készítői sem gondolták át a működését (beleértve magát Cameront is). ;)
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 12. - 16:10:40 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9735 Dátum: 2015. október 12. - 16:57:33 »
Jajj tényleg, csak élő szövet mehet. Hát egy világ omlott össze bennem. Akkor csak megsemmisítette azt, ami ott volt. Kár, bedig érdes elmélet volt. Ezek szerint a sajátom  :brow:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9736 Dátum: 2015. október 12. - 18:36:56 »
Szerintem a gép nem szedi atomjaikra az utazókat (Kyle is egy darabban volt a látomások alatt elvileg), én arra tippelek, hogy valójában egy féreglyukon keresztül utaznak a téridőben.

Idézet
Ez nem valószínű, hogy így van, mivel Kyle és a T800-as nem egy helyen értek földet, pedig elméletileg ugyanazzal az időgéppel mentek.
Szép is lett volna, ha ugyanakkor, ugyanott érnek földet! :lol: A T800 egyből megölte volna Kyle-t. ;D Nyilván szándékosan nem pont ugyanoda küldték.

Idézet
Plusz élettelen dolgot elvileg nem is visz át.
Átviszi, csak élő szövetbe kell csomagolni. Úgyhogy ha a lázadóknak van eszük, kibeleznek egy malacot, vagy egy kutyát (ha nincs malac), teletömik fegyverekkel, és visszaküldik Kyle-nak. De ugyanígy a robotok is hozhattak volna magukkal fegyvert, mint a képregényben is.

De félek, ennyire már a film készítői sem gondolták át a működését (beleértve magát Cameront is). ;)
Igen, látszik hogy sem az időutazás, sem a jövő nem volt különösebben átgondolva Cameron filmjeiben sem, csak az volt a lényeg, hogy látványos és hangulatos legyen. Mondjuk Cameron filmjeiben nem is kellett ennél több, mert ott csak minimálisan szerepeltek jövőbeli jelenetek. De tipikus, hogy a "csak élő szövet mehet át" is csak azért lett kitalálva, hogy ne hozhasson senki fegyvereket a jövőből. Pedig a terminátorok még így is hozhattak volna, beépített alkatrészként. És akkor ugye felvetődik a probléma, hogy a T1000, TX, meg cyberJohn hogy a lófüttybe tudtak utazni az időgéppel. Ráadásul az első filmben Kyle azt is mondta, hogy csak visszafele lehet utazni az időben, előre nem, úgyhogy ezzel is ellentmond a T5.

Amúgy a másik dolog amin gondolkoztam, hogy bár tök poén hogy Arnie ilyen okos a filmben, és mint T800, mindent tud, mert megvan minden adat a memóriájában, így időgépet is tud építeni, de mennyire életszerű ez? Mármint, ha én lennék a Skynet, és én irányítanám a kis robothadseregemet, az fix, hogy nem tömném tele az összes robotom vinyóját minden technológiai tudásommal, főeg nem a beszivárgó egységekét, amiknél fennáll a rizikó, hogy lebuknak, és emberkézre kerülnek. Az logikus, hogy a gyilkoláshoz szükséges tudás kell nekik, de mi a francért kéne tudniuk pl. az időgép felépítéséről és működéséről?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9737 Dátum: 2015. október 12. - 19:17:36 »
Szerintem a gép nem szedi atomjaikra az utazókat (Kyle is egy darabban volt a látomások alatt elvileg), én arra tippelek, hogy valójában egy féreglyukon keresztül utaznak a téridőben.
Pedig a féreglyuk is pont ezt teszi.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9738 Dátum: 2015. október 14. - 18:24:59 »
Megnéztem az új Majmok Bolygója széria első részét is. Ez nem volt rossz film, habár a szokásos laboros klisékre épít...
Persze a labor biztonsági intézkedéseit itt is mindenki magasról lesz*rja, meg bejön a pénzmániás főnök is, aki nem törődik a biztonsággal stb. Hamarosan meglesem a másodikat is, már csak amiatt is érdekelt, mert olyan az egész, mintha a Last Of Us díszletei között játszódna, ami királyság.
Ha engem kérdezel magasan ez a legjobb újra elővett franchise. Nekem már az első rész is nagyon tetszett, nem az a "durr bele mindent" típusú, hanem okos. Remek, hogy nem erőlködtek rajta, hogy szorosan összekapcsolják az eredetivel, csak elvétve vannak meg az utalások benne (pl. hírekben, hogy fellőtték az űrhajót, aztán talán az is, hogy elvesztették a kapcsolatot velük). Az emberiség vesztét okozó vírus, és terjedése is jól lett megcsinálva, nem tudom, hogy véletlen vagy direkt de egy az egyben a 12 majomra emlékeztet (vírus, repülőtér, több célállomás). James Franco is frankó.  ;D Persze ő mindig Király! <– AÚÚÚ, ez de sz*r volt!
A második részt csak ajánlani tudom. Én féltem tőle kicsit, mert az első magasra tette a lécet, de a második nemhogy megugrotta, hanem még tán jobb is lett. Nagyon tetszik, hogy a majmokon keresztül mutatja meg az emberek gyengeségeit, hibáit.
Egyébként mindkét részben Kubrick-os hatásokat véltem felfedezni. Az elsőben amikor a majomházba először bemegy Caesar, az tiszta, mintha a 2001 Ürodüsszeiából lenne a majomemberes rész. Színekben, ahogy a háttér oda van festve... A másodiknak pedig az elején egy zenei aláfestés, szinte mintha onnan lenne kiszedve.
Én már várom a harmadikat. Kíváncsi vagyok, hogy ott befejezik-e. Szerintem ez a remake azon kevesek egyike, ami túlnőtt az eredetin.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9739 Dátum: 2015. október 14. - 19:07:28 »
Átgondolt sorozatnak tűnik eddig. A két rész teljesen eltérő műfaj. Egy katasztrófafilm és a poszt apokaliptikus film. A második, nem az elsőt akarja majmolni  :hehe:, mint sok folytatás, hanem továbbvisz egy történetet.
Ezen elindulva nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a harmadikban. Remélem nem csak összecsapnak az emberekkel, hanem megint valami egészen mást hoz.
Véleménnem szerint, ha oda akrják elvnni a filmet, mint ahola régi kezdődik, akkor majmoknak még tovább kéne fejlődni. És nem azért mert gonoszak, meg elnyomják az embereket. ők eddig is saját hibájukból süllyedtek oda ahol vannak. Persze vannak jók és rosszak mindkét oldalon, ezt eddig is szépen kidomborította a történet. Az lennemég érdekes, ha nem csak pár évet ugranánk, mint eddig az 1 és 2 között, hanem kicsit többet. már mindenki beszélne és ruhát hordana. Bár nekem tetszett a szint, ahogy a 2-ban kommunkikáltak.