Én úgy tudom csak elképzelni az ilyenfajta időutazást, hogy az alany a saját idejéből kiindulva egy alternatív világba érkezik, és annak az idősíkját változtatja meg a tetteivel. Anyám ehhez kellene a csapatba egy elméleti fizikus.
Ez pontosan így van és a T filmek is erre épülnek.
De hogyha egy alternatív világnak megy vissza a múltjába, akkor a sajátján nem változtat, így semmi értelme a visszautazásnak.
Nem a sajátján változtat, hanem azon amibe visszamegy. A t1-ben azzal a skynet nem nyerte volna meg Kyle jövőjőben a vesztett háborút, ha a termi megöli Sarah-t. Hanem az ottani skynetnke biztosított volan egy olyna jövőt, amiben nem születik meg John Connor.
Oké, de ilyen nem csak a T-kben van, ott van az Időzsaru is. Ott mégis megváltozott a jelene/nekünk jövő.
Az Időzsaru egy katyvasz ilyen téren.

Ha nincs többféle jövő, nincs többféle idősík, többféle párhuzamos világ. Tehát ha csak egy lineáris múlt-jelen-jövő van akkor a következő a helyzet, mert ha a Skynet azért küldi vissza a terminátort, hogy megölje John Connort (vagy az anyját ezáltal őt végül is mindegy), akkor az nyilván nem történt meg a múltban, mert a jövőben ottvan John Connor, tehát a T az első részben, illetve a T-1000-es a másodikban, valamint a Terminatrix a harmadikban eleve vesztett, ha léteznek a kinyírásra szánt személyek a jövőben.
ennek a végét nem teljesen értem. Arra célzol, hogy tudhatta volna a Skynet, hogy fölösleges pórbálkozni, mert a neki jelenben úgyis ott van Connor és nem sikerült megölni? MOndjuk azt se tudhatta, hogy ez sikerül-e vagy sem. Meg gondolj bele...ennek a lineáris dolognka azért se lenne értelme, mert a t1-ben maga Kyle mondja, hogy gyakorlatilag már megnyerték a háborút, már nem kell hozzá Connor. Szóval mégha a lineáris dolog is érvényesül, és a termi 84-ben megöli saraht és Connor kitörlődik a létezésből, a Skynetnek az akkor se jó, mert az emberek már nélküle is győznének.
Aztán ott van amit én mondtam az alternatív világról. Itt ha Skynet visszaküld egy terminatort hogy nyírja ki a múltban John Connort, akkor nem a saját jövőjére lesz az hatással, hanem egy másik lehetséges jövő alakul ki. Csak akkor nem a saját múltjába küldi vissza a gép a terminátort, hanem egy másik párhuzamos világba (úgy kb mint a Slidersben). Tehát a saját jelenét nem változtatja ezáltal Skynet, csak egy másik világban van esély arra hogy egy másik múltban sikeresen megölik John-t.
Nem teljesen. Ezt inkább úgy kell elképzelni, mint egy fát...odáig minden ugyanaz, amíg vissza nem megy valaki és meg nem változtata valami jelentőset, egy dolog szempontjából. Szóval a termi ugyanabba a múltb ment vissza, de ha sikerült volna megölnie Connort, akkor egy másik jövő alakult volna ki... a múlt közös, de a jövő már más. Mint egy fa, amikor több ágra ágazik el a törzséből.
Én arra gondoltam, hogy ki lehet az apja.
Én ezt úgy képzelem el, hogy a legelős Connornka nem Kyle volt az apja...az első Connor nem tudott a háborúról, nem képezték már kiskorától kezdve katonia vezetőnek. Erre az a bizonyítékom, hogy maga kyle mondja, hogy megjelent egy férfi, aki tudta, hogy kell elbánni ezekkel a gépekkle és ócskavasta csinálni belőlük. Szóval a Kyle féle jövőbeli Connor már találkozott terminatorral...és ő már tudta, hogy Kyle jelentkezni fog a feladatra, mert ő az apja.
Ez így elsőre furcsának tűnik, hogy akkor nem Kyle az apja, mégis ilyen nagy vezér lett az első Connorból...de erről nem tudunk semmit. Lehet abban az idősíkban tök máshogy alakultak a dolgok. Bár ez így nem magyarázat...de az kétségtelen, hogy a t1-es jövőbeli Connor már találkozott gépekkel és neki már Kyle volt az apja. Persze eléggé dúrva lenne, hogy két külön apától is ilyen nagy vezető lesz sarah fita, de ki tudja? sraha génjeiben vannak benen inkább ezek a dolgoka, Kyle végülis scak egy tisztes katona volt.