Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361324 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #660 Dátum: 2008. május 29. - 09:35:04 »
Hát én álltalánosságban azt tartottam logikusabbank, meg fantáziadúsabbnak mint a T3-at. Meg mint korábban írtam, ez volt az egyetlen magyarázat arra, hogy Kyle nem hazudott a T1-ben, emikor azt mondta, hogy már legyőzték a SkyNetet, és az csak mint utolsó esélyt küldte vissza a multba a Terminatort.
Ja és erre gondoltam, amit Ben már korábban belinkelt http://www.mjyoung.net/time/terminat.html
Itt amúgy a végén van egy alapötlet is egy lehetséges T3-hoz, esküszöm ez a legjobb, amit eddig olvastam, űgye a film az eléggé sablonos lett, a könyvben is azé vannak dolgok, amik inkább ne lennének, de ez nagyon nagy lett volna.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #661 Dátum: 2008. május 29. - 12:29:20 »
Alapötlet szempontjából nem volt rossz a t3 igazából. Ugye a t2 azzal ért véget, hogy nem lesz háború...t3 szerint meg mégis lesz csak másképpen. Valahogy ki kellett bújni ebből a helyzetből..csak utána a kivitelezés nem Cameron szintű.

Kyle igazat mondott miért is hazudott volna...de a t2-e sgépek már egy másik jövőből jöttek. Hogy is jöhettek volna ugyanabból, mint a t1-es? Mert a t2-es jövőben maga a terminator érkezése 1984-be gyorsította fel a folyamatot, ezért törhetett ki a háború 97-ben. Különben ha nem így lenne, akkr azt kellene mondanunk, hogy maga a terminator érkezése az alapfeltétele a Skynet létrejöttének...szóval olyan lenne ez, mint egy körfolyamat. De valahol elkellett kezdődnie, létre kellett jönnie a Skynetnek úgy is, hogy nem jött vissza Terminator.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #662 Dátum: 2008. május 29. - 16:30:44 »
Én a Terminatorban azt nem értem, hogy elvileg Kyle John Connor apja, ugye? Na már most, elvileg mindennek van egy kezdete, így az időnek is. Ha a nullidőben kitört a háború, John Connor volt a vezér, de ahhoz, hogy megszülessen, visszakellett küldenie az apját ahhoz, hogy megvédje az anyját és megszülessen. De mivel az a nullidő, nincs előtte visszaküldés, hogy születhetett meg John? Remélem érthetően fogalmaztam.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #663 Dátum: 2008. május 29. - 16:39:50 »
Igen, ez a régi időparadoxon probléma, mint az hogyha visszamegyek az időben és megölöm a nagyapám, akkor se az apám se én nem születek meg, vagyis nem tudok visszamenni az időben hogy megöljem a nagyapám, aki így életben marad ecetara ecetara. Én úgy tudom csak elképzelni az ilyenfajta időutazást, hogy az alany a saját idejéből kiindulva egy alternatív világba érkezik, és annak az idősíkját változtatja meg a tetteivel. Anyám ehhez kellene a csapatba egy elméleti fizikus. :ohmy:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #664 Dátum: 2008. május 29. - 16:48:37 »
De hogyha egy alternatív világnak megy vissza a múltjába, akkor a sajátján nem változtat, így semmi értelme a visszautazásnak.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #665 Dátum: 2008. május 29. - 16:57:17 »
Én tudom te is tudod, de az időutazó honnan a fenéből sejthetné. Eddig aki csak átjött a Terminator filmekben az időn, az mind megpusztult.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #666 Dátum: 2008. május 29. - 17:03:05 »
Oké, de ilyen nem csak a T-kben van, ott van az Időzsaru is. Ott mégis megváltozott a jelene/nekünk jövő.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #667 Dátum: 2008. május 29. - 17:10:19 »
Ez a baj az elméletekkel, hogy egy pillanat alatt meg lehet találni az ellenpéldát. ;D Biztos hogy nem ugyanazt a technológiát használták. ;D

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #668 Dátum: 2008. május 29. - 17:15:09 »
De mind a kettő időutazás, a technológia tökmindegy, mert az eredmény ugyanaz. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #669 Dátum: 2008. május 29. - 17:27:11 »
A Terminátor-os időutazásnak szerintem kétféle variációja lehetésges.

1. Ha nincs többféle jövő, nincs többféle idősík, többféle párhuzamos világ. Tehát ha csak egy lineáris múlt-jelen-jövő van akkor a következő a helyzet, mert ha a Skynet azért küldi vissza a terminátort, hogy megölje John Connort (vagy az anyját ezáltal őt végül is mindegy), akkor az nyilván nem történt meg a múltban, mert a jövőben ottvan John Connor, tehát a T az első részben, illetve a T-1000-es a másodikban, valamint a Terminatrix a harmadikban eleve vesztett, ha léteznek a kinyírásra szánt személyek a jövőben.

2. Aztán ott van amit én mondtam az alternatív világról. Itt ha Skynet visszaküld egy terminatort hogy nyírja ki a múltban John Connort, akkor nem a saját jövőjére lesz az hatással, hanem egy másik lehetséges jövő alakul ki. Csak akkor nem a saját múltjába küldi vissza a gép a terminátort, hanem egy másik párhuzamos világba (úgy kb mint a Slidersben). Tehát a saját jelenét nem változtatja ezáltal Skynet, csak egy másik világban van esély arra hogy egy másik múltban sikeresen megölik John-t.

Remélem azért érthető voltam mert én a végére már egy kicsit talán belezavarodtam. :headscratch: :stupid:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #670 Dátum: 2008. május 29. - 17:37:33 »
A 2-est értem, de az 1-es még mindig nem válaszolja meg, hogy születhet meg John. :twisted:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #671 Dátum: 2008. május 29. - 17:39:43 »
Császármetszéssel. ;D

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #672 Dátum: 2008. május 29. - 17:44:25 »
 :lol: Én arra gondoltam, hogy ki lehet az apja. :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #673 Dátum: 2008. május 29. - 17:54:34 »
Hát Kyle.

Mike, ezen kár agyalnod, erre nincs értelmes magyarázat. Ez a baj az időutazós dolgokkal.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #674 Dátum: 2008. május 29. - 17:56:27 »
Inkább beszéljük meg tegnap. :twisted:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #675 Dátum: 2008. május 29. - 18:52:04 »
Idézet
Én úgy tudom csak elképzelni az ilyenfajta időutazást, hogy az alany a saját idejéből kiindulva egy alternatív világba érkezik, és annak az idősíkját változtatja meg a tetteivel. Anyám ehhez kellene a csapatba egy elméleti fizikus.
Ez pontosan így van és a T filmek is erre épülnek.
Idézet
De hogyha egy alternatív világnak megy vissza a múltjába, akkor a sajátján nem változtat, így semmi értelme a visszautazásnak.
Nem a sajátján változtat, hanem azon amibe visszamegy. A t1-ben azzal a skynet nem nyerte volna meg Kyle jövőjőben a vesztett háborút, ha a termi megöli Sarah-t. Hanem az ottani skynetnke biztosított volan egy olyna jövőt, amiben nem születik meg John Connor.
Idézet
Oké, de ilyen nem csak a T-kben van, ott van az Időzsaru is. Ott mégis megváltozott a jelene/nekünk jövő.
Az Időzsaru egy katyvasz ilyen téren. :D
Idézet
Ha nincs többféle jövő, nincs többféle idősík, többféle párhuzamos világ. Tehát ha csak egy lineáris múlt-jelen-jövő van akkor a következő a helyzet, mert ha a Skynet azért küldi vissza a terminátort, hogy megölje John Connort (vagy az anyját ezáltal őt végül is mindegy), akkor az nyilván nem történt meg a múltban, mert a jövőben ottvan John Connor, tehát a T az első részben, illetve a T-1000-es a másodikban, valamint a Terminatrix a harmadikban eleve vesztett, ha léteznek a kinyírásra szánt személyek a jövőben.
ennek a végét nem teljesen értem. Arra célzol, hogy tudhatta volna a Skynet, hogy fölösleges pórbálkozni, mert a neki jelenben úgyis ott van Connor és nem sikerült megölni? MOndjuk azt se tudhatta, hogy ez sikerül-e vagy sem. Meg gondolj bele...ennek a lineáris dolognka azért se lenne értelme, mert a t1-ben maga Kyle mondja, hogy gyakorlatilag már megnyerték a háborút, már nem kell hozzá Connor. Szóval mégha a lineáris dolog is érvényesül, és a termi 84-ben megöli saraht és Connor kitörlődik a létezésből, a Skynetnek az akkor se jó, mert az emberek már nélküle is győznének.
Idézet
Aztán ott van amit én mondtam az alternatív világról. Itt ha Skynet visszaküld egy terminatort hogy nyírja ki a múltban John Connort, akkor nem a saját jövőjére lesz az hatással, hanem egy másik lehetséges jövő alakul ki. Csak akkor nem a saját múltjába küldi vissza a gép a terminátort, hanem egy másik párhuzamos világba (úgy kb mint a Slidersben). Tehát a saját jelenét nem változtatja ezáltal Skynet, csak egy másik világban van esély arra hogy egy másik múltban sikeresen megölik John-t.
Nem teljesen. Ezt inkább úgy kell elképzelni, mint egy fát...odáig minden ugyanaz, amíg vissza nem megy valaki és meg nem változtata valami jelentőset, egy dolog szempontjából. Szóval a termi ugyanabba a múltb ment vissza, de ha sikerült volna megölnie Connort, akkor egy másik jövő alakult volna ki... a múlt közös, de a jövő már más. Mint egy fa, amikor több ágra ágazik el a törzséből.
Idézet
Én arra gondoltam, hogy ki lehet az apja.
Én ezt úgy képzelem el, hogy a legelős Connornka nem Kyle volt az apja...az első Connor nem tudott a háborúról, nem képezték már kiskorától kezdve katonia vezetőnek. Erre az a bizonyítékom, hogy maga kyle mondja, hogy megjelent egy férfi, aki tudta, hogy kell elbánni ezekkel a gépekkle és ócskavasta csinálni belőlük. Szóval a Kyle féle jövőbeli Connor már találkozott terminatorral...és ő már tudta, hogy Kyle jelentkezni fog a feladatra, mert ő az apja.
Ez így elsőre furcsának tűnik, hogy akkor nem Kyle az apja, mégis ilyen nagy vezér lett az első Connorból...de erről nem tudunk semmit. Lehet abban az idősíkban tök máshogy alakultak a dolgok. Bár ez így nem magyarázat...de az kétségtelen, hogy a t1-es jövőbeli Connor már találkozott gépekkel és neki már Kyle volt az apja. Persze eléggé dúrva lenne, hogy két külön apától is ilyen nagy vezető lesz sarah fita, de ki tudja? sraha génjeiben vannak benen inkább ezek a dolgoka, Kyle végülis scak egy tisztes katona volt. ;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #676 Dátum: 2008. május 29. - 19:11:49 »
Az a legfőbb bajom a Terminátor filmekkel meg magával az egész történettel, hogy pont a leglényegesebb dologról, vagyis az időutazásról nincs benne semmilyen értékelhető adat, semmi konkrét utalás a mikéntjére, vagy az eljárásra amivel végrehajtják. Egyedül könyvben azt a Terminator történetet olvastam amelyben a középkorba kerül a robot, és egy assasin küzd ellene, szóval nem tudom más könyvben vagy képregényben kifejtették-e ezt. Remélem ezt azért valahogy bemutatják a 4. részben, bár már annak is örülnék, ha bemutatnák a Skynet szerelőcsarnokat, meg ahogy összerakja a gépeit.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #677 Dátum: 2008. május 29. - 19:15:51 »
Na, ezért okoz sok gondot az ilyen időutazós témák feszegetése, mert mindegyik egy logikai bukta. Ezért osztom én is Ben nézőpontját, hogy az időutazás csak abban az esetben működhet, ha vannak párhuzamos világok, és nem a saját idősíkodat változtatod meg, hanem egy másikat. És ebből a szempontból egyáltalán nem katyvasz az Időzsaru, hiszen azzal a filmmel is csak ugyanaz a gond, mint a Terminatorral és az összes többi időutazós filmmel. Ettől függetlenül ezek a filmek jók és szórakoztatóak, de elméletben mindegyik hibás. És ezért nem helytálló az sem, hogy először nem Kyle volt az apja Johnnak, mert ha ez így lenne, akkor már ez is paradoxon lenne. A Terminator filmek azt veszik alapul, hogy egy folytonos körforgásos időutazás zajlik, amely befolyásolja az eseményeket, de ez így ebben a formában már teljesen értelmét veszti, hiszen innentől jön az a paradoxon, hogy minek küldi vissza a Skynet a Terminatort, amikor tudnia kell, hogy az elbukta a küldetését, és így tovább.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #678 Dátum: 2008. május 29. - 19:40:17 »
Sepi megfogalmazta, amit én nem tudtam szavakba önteni, eddig ezért nem kapcsolódtam be a terminátoros beszélgetésbe. Pontosan ezen a véleményen vagyok én is. És tudom, hogy már sok, de a folytonos körforgásos időutazás is elindul valahonnan, és ez a T-filmek buktája.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #679 Dátum: 2008. május 29. - 20:12:55 »
Idézet
Az a legfőbb bajom a Terminátor filmekkel meg magával az egész történettel, hogy pont a leglényegesebb dologról, vagyis az időutazásról nincs benne semmilyen értékelhető adat, semmi konkrét utalás a mikéntjére, vagy az eljárásra amivel végrehajtják. Egyedül könyvben azt a Terminator történetet olvastam amelyben a középkorba kerül a robot, és egy assasin küzd ellene, szóval nem tudom más könyvben vagy képregényben kifejtették-e ezt.
Azt hallottam az a legrosszab t könyv, ami valaha készült. ;D
Nem is kell hogy bemutassák...én pont ezt szeretem benne, hogy nem rágják a suádba és el lehetne gondolkozni. De a T sorozat, már a 2. résszel logikai bukttaót vonultata fel, pedig azt még Cameron csinálta. Szóval alighanem, ha belemerülnénke a magyarázkodásba, el si rontanák az egészet, ahogy van.
Idézet
Na, ezért okoz sok gondot az ilyen időutazós témák feszegetése, mert mindegyik egy logikai bukta. Ezért osztom én is Ben nézőpontját, hogy az időutazás csak abban az esetben működhet, ha vannak párhuzamos világok, és nem a saját idősíkodat változtatod meg, hanem egy másikat.
Én is ezt mondtam! :D De nem úgy, mint a sliders...nem. Hanem ha valami olyat cselekszel, amikor visszamész, az megváltoztataja a jövőt..egy másik jövő jön létre, attól még a másik is létezik, csak nélküled. Ez húzható rá a legkevesebb buktával a t filmekre.
Idézet
És ezért nem helytálló az sem, hogy először nem Kyle volt az apja Johnnak, mert ha ez így lenne, akkor már ez is paradoxon lenne.
Miért lenne az? Ebben az esteben 2 külön Joh Conorról beszélnénk..csak az első, akinke nem Kyle volt az apja, visszaküldte Kyle-t és neki már ő lett az apja. És ez a John küldte vissza azt a Kylet- akit már mi is láttunk.
Idézet
A Terminator filmek azt veszik alapul, hogy egy folytonos körforgásos időutazás zajlik, amely befolyásolja az eseményeket, de ez így ebben a formában már teljesen értelmét veszti, hiszen innentől jön az a paradoxon, hogy minek küldi vissza a Skynet a Terminatort, amikor tudnia kell, hogy az elbukta a küldetését, és így tovább.
Pont, hogy nem az veszik számba, hogy az egész egy körforgás. Akkor az egésznke feltétele lenne, hogy a robi visszajött 1984-be. A t1-es jövő volt egy jövő, a t2-ben hallott jövő már megint más. A t2-ben megakadályozták, hogy teljesüljön a t2-es jövő..az idő folyt tovább, de a 84-es robitól függetlenül, mégis kitört a háború 2003-ban és így jött létre a t3-as jövő. ;)