A metál most sem népszerű. Megvan a maga rajongótábora, mint ahogy mindig is megvolt, de ennyi. Az említett célcsoport sem a metált szereti, hanem a Metallicát, és ott megálltak.
Jó, nem
annyira népszerű, de régen olyannyira nem volt az, hogy csak egy nagyon kis szubkultúra volt az egész. Lepukkant kis helyeken nyomták, fénymásolgatták maguknak a plakátjaikat és hasonlók. Na ahhoz képest ugrásszerű lett a Metallicával a népszerűségük, sikerességük.
Azt nem tudhatjuk, hogy hányan álltak meg a Metallicánál, és hányan nem... miért zárod ki, hogy elkezdtek érdeklődni a trash iránt utánuk?
Irányzatban semmi. Trendben sok.
Nem értem. Ők Los Angelesiek voltak, de annyira rühellték az akkori glam metál stílust, hogy inkább elköltöztek San Fransiscoba.
Tipikus egyszámos sikerük volt, de azt éjjel-nappal adta az MTV. A Metallica is így kezdte csak éppen az Enter Sandmannel.
A Metallica első klippje a
One volt.

De ebben is pont mások voltak mint egy glam banda, mert nem akartak klippet csinálni (merthogy az a glamesek terepe), aztán 88-banmegtört a jég náluk is. De nézd meg azt a klippet is, fekete-fehér sokkal visszafogottabb, mint egy glames, nem a látvánnyal akarták eladni a zenét, hanem csak a klip egy vizuális támogatása a zenéjüknek.
Mondtam én, hogy a Metallica kaki? A 2. lemezük szerintem tök király, és még a 3. is, ahogy az 5. is. Utána már nem tetszett, ez tény. De már az 5. is elég populáris volt, mégis tetszett.
Hát eléggé úgy fogalmaztad meg. A metál halála miattuk? Elég erős túlzásnak érzem.
Aha, valahogy éreztem, nekem pont a 2., 3. tetszik kevésbé. Van rajtuk pár jó szám, de az egész albumot meghallgatva nekem agyzsibbasztó, a fejem is megfájdul tőlük.
Az 5. a Black Album? Az a kedvencem. Szerintem utána mentek tévútra, a Load, Reload, Garage Inc. albumokkal. Bár azokon is van pár jó szám azért, meg a Garage Inc. 2. lemeze, a feldolgozásokkal nem rossz.