Amióta Robin Thicke-et agyonbűntették a Blurred Lines-ért (7,4 millió dollárra), mert hasonlított Marvin Gaye Got to ive it Up számára, azóta kissé más az ilyen hasonlóságok megítélése.
Igen, valószínűleg, korábban nem vette senki se túl komolyan ezt.
Ez a Metallica/Aimee B érdekes, melyik volt előbb? Mert szerintem tuti nyúlás a másik akkor. Persze a Metallicás sokkal jobb.
A Metallica 2003-as a másik 2007-es. De ott egy japán előadó egy anime sorozathoz készült zenéjéről van szó, ez persze nem zárja ki, hogy nyúlás.
Mondjuk még az Inception volt az egyik legsikerültebb filmje, nálam. De igazad van, vissza kéne vennie, ehelyett csak még nagyobb, és grandiózusabb filmeket akar, legalább 5 katarzissal ellátva (számold meg az Interstellarban). 
Az Inceptiont amúgy én is szerettem, habár útólag nem tűnik akkora durranásnak, ellenben a Dirk Knight Rises, meg az Interstellar esetében már erősen rezgett a léc. És igen, folyamatosan egyre-egyre nagyobb csúcspontokat akar egymásra halmozni.

De a börzén beszéltük a Sweeny Todd-ról, ami stílusba jó lett volna, csak nem musicalben kellett volna vászonra vinni (tudom, hogy eredetileg az; bár nem tudom ki volt az a beteg állat aki ezt így összepárosította).
A beteg állatok adják a legjobb ötleteket, a normális emberek unalmasak.

Pont ez a keverék teszi emlékezetessé, az megvan, hogy az Apja lánya című Kevin Smith filmben a kislány ezt viszi színpadra a suliban, és az összes szülő sokkot kap, mikor eljátszák az első gyilkosságokat.

Ez az éber álom érdekes téma, bár nehéz felfognom, hogy pontosan hogy is működik.
Több szintje van, van hogy igazából nem gondolkodsz, de tudod, hogy álmodsz és meg tudsz tenni dolgokat, amiket nem, talán olyan mint egy film, amiben te vagy a főszereplő. A csúcs meg az, amikor tudod, hogy alszol, az összes emléked megvan, és az összes álombeli emléked is (pl. tudod, hogy ebben az álomban már jártál), minden érzékszerved éles, érzel ízeket, szagokat, fájdalmat. Viszont arcokat így se nagyon lehet az álom után felidézni (de tudod ki kicsoda az álomban), vagy olvasni.
Az alvási paralízisben meg azt nem értem, hogy honnan tudja, hogy abban van, ha közben alszik?
A paralízis egy köztes állapot, amiben nem alszol,de nem is vagy teljesen ébren, a szemed nyitva és érzékeled a külvilágot is, de az még egybemosódik az álommal. lényegében hallucinálsz az ébredés után, és közben nem tudsz mozogni.
De a kérdés amúgy jogos, mert főleg, ha már volt ilyen élménye az embernek, lehet, hogy csak azt álmodja, hogy felébred és nem tud mozogni stb.
Mondjuk mostanában én se szoktam sűrűn álmodni, vagy csak nem emlékszem rá, akkor ez a fáradtság miatt lehet?
igen, összefügg az alvásfázisokkal.
Ezek az alvási rendellenességek miat takarnak? Alvajárás?
Volt paralízis, meg éjszakai pánik, amúgy utóbbi a kínosabb. Ébredés után itt is megvan a hallucinálás, de itt általában nem valami fenyegető lény jelenléte, hanem az, hogy valamilyen veszélyben ébred fel az ember, pl égő ház, présgép stb. Jobb esetben csak üvöltve felriadsz, rosszabb esetben menekülsz. Mondjuk mivel mi kis házban lakunk, így túl messzire nem tudtam jutni.