Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360979 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10020 Dátum: 2015. december 20. - 23:15:11 »
Az új Szellemírtók!  :drying:

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #10021 Dátum: 2015. december 20. - 23:30:50 »
Most jöttem én is az SW filmről. Személy szerint én kissé csalódott vagyok.  :( Ez a film nem más, mint az Új remény jobb grafikával és más szereplőkkel.  :drying:  Rendkívül látványos, a szereplők is hozzák a szintet, csak ötlettelen az egész sztori. Szerencsére folytatásnak jó az  alap, hacsak meg nem ismétlik az eredeti trilógiát újra.  :drying:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10022 Dátum: 2015. december 21. - 08:33:56 »
Valamilyen szinten egyetértek. A 3. (vagy 4. ha úgy nézzük) Halálcsillag tök felesleges volt. Ugyanígy a már megint egy sivatagos bolygó dolog is. Vagyis rosszabb lett volna-e a film, ha az elején Rey nem egy sivatagban tengődik? Szerintem nem, és egyből nem minden ugyanaz.
Viszont a szereplők szerintem nem hozzák a szintet, a szereplők emelik a szintet! Soha ennyire összetett karakterek nem voltak még a SW-ban. Senki sem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik (na jó, Poe és Phasma igen), Rey az eddigi legkompetensebb nő a Star Wars világában, meg úgy alapból minden sci-fi/fantasy világban előkelő helyen van. Finn emberibbé tette a rohamosztagosokat, mint valaha, tudom nem egy nagy húzás, hogy kiderül, hogy a birodalomban sem mindenki g*ci, de eddig ez nem történt meg, és amúgy is, a több rohamosztagoshoz is kapcsolódik jó pár emlékezetes jelenet, pl. a visszafordulás, mikor Kylo dühöng. És persze finné az egyik legnagyobb elterelés, amit valaha is filmkampányokban csináltak. :lol:
És Kylo Ren, egyszerűen zseniális, egyszerre egy fricska az új részek Anakinjának, csak itt nem azért egy hisztis p*csa, mert rossz volt a színész, hanem mert ez volt a koncepció! Nem egy eltökélt üres fő gonosz, hanem egy őrlődő aszkéta figura, aki nem bír megfelelni az elvárásoknak.
De a végső összecsapás szimbólumában érdekes volt, még ha eléggé egyértelmű is. Hogy a fegyver a napból táplálkozik, így ha elfogy a fény a gonoszok győztek, míg miután a jók győztek a bolygó egy nappá alakult.

Mind a 3 új főhős érdekes volt a számomra, és egyértelmű ugyan, hogy még senki se bontakozott ki igazán, hogy maradtak kérdések, de igazából ezt nem tudom hiányként felróni, mert így is sokkal többet mutatott ilyen téren, mint bármelyik trilógia nyitódarab. Számomra a mérleg nyelve egyértelműen pozitív irányba billent.
Annak is kifejezetten örültem, hogy az eredeti fel nem használt tervekből, és az EU-ból (ahogyan az egyébként várható volt szerintem) sok minden visszaköszönt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 21. - 09:04:22 írta Todd »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10023 Dátum: 2015. december 21. - 09:32:53 »
Az új Szellemírtók!  :drying:
Miért lettek nők?Ráadásul ilyenek....az a nagy lángos képű bantu...pff. :stupid:
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #10024 Dátum: 2015. december 21. - 09:48:27 »
Gondolom, hogy ne ugyanazt a filmet csinálják meg újra. Kíváncsi vagyok egyébként fog-e valami koncepció állni emögött, esetleg ez folytatás lesz, amiben 4 emanci úgy dönt, hogy ezt a munkát ők is tudják csinálni, esetleg valamelyik régi tag gyűjt maga köré új csapatot, vagy csak egy minden értelem nélküli remake csajokkal.
Á de igazából lesz*rom.
Miért lettek nők?Ráadásul ilyenek....az a nagy lángos képű bantu...pff. :stupid:
Ha 4 szupermodell lenne, annak még kevesebb értelmét látnám. Így sincs mondjuk sok.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 21. - 10:15:27 írta Todd »

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #10025 Dátum: 2015. december 21. - 10:35:32 »
Todd: amit leírtál pozitívumként azokkal egyetértek. Számomra összességében azonban mégis negatív lett a sztori önismétlése miatt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10026 Dátum: 2015. december 21. - 12:46:13 »
Látta valaki a Fókusz SW-s különkiadását valamelyik szombaton?Abban volt hogy Stohl visszatér Luke hangjaként.Aki látta a filmet tudja hogy Stohl egy hatalmas troll. ;D
A "The Force is strong in my family." monológot újra felvették a trailerhez, ha az ment szinkronosan is, azt lehet, hogy Bucivel vették fel. :headscratch: Mondjuk így is troll. :lol:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #10027 Dátum: 2015. december 21. - 12:49:47 »
Attól félek ez az új szellemirtók el fog tűnni a sülyésztőben, úgy hogy hallani is alig fogunk róla. Pár moziba lejátsszák majd, és amilyen gyorsan csak lehet leveszik a műsorról. Emiatt sok országba be se fogják mutatni. És kb 10 év múlva majd néhány ember, amikor nosztalgiából meg akarja nézni az eredeti filmeket, észreveszi, hogy jééé, ennek van harmadik része is?!
This is a joke. A real practical Joke.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10028 Dátum: 2015. december 21. - 13:00:43 »
Látta valaki a Fókusz SW-s különkiadását valamelyik szombaton?Abban volt hogy Stohl visszatér Luke hangjaként.Aki látta a filmet tudja hogy Stohl egy hatalmas troll. ;D
Fent ncore-on.Tegnap este meg is néztem! :P
BATMAN,Spawn,Star Wars

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #10029 Dátum: 2015. december 22. - 10:33:05 »
Vasárnap néztem meg az új SW-t. Kritikák olvasására már 20éve nem adok, a spoilereket pedig szándékosan kerültem. Nekem tetszett a 7.rész, egyedül Kylo szinkron hangjával nem vagyok kibékülve. Hamarosan megnézem eredeti hanggal. Öszességében, remélem a 8. lesz ilyen jó. (és várom a jövő évi Rogue One-t)

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #10030 Dátum: 2015. december 22. - 11:38:00 »
Valamilyen szinten egyetértek. A 3. (vagy 4. ha úgy nézzük) Halálcsillag tök felesleges volt. Ugyanígy a már megint egy sivatagos bolygó dolog is. Vagyis rosszabb lett volna-e a film, ha az elején Rey nem egy sivatagban tengődik? Szerintem nem, és egyből nem minden ugyanaz.
Szerintem fontos a sivatag, mert annak a kilátástalanságnak a szimbóluma, amiben egykor Anakin, majd Luke is tengődött. Ha egy kevésbé sivár vidéken él, a kontraszt sem olyan nagy.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #10031 Dátum: 2015. december 22. - 14:32:09 »
Én is megnéztem tegnap az Ébredő Erőt-t. Addig nem akartam róla írni, ameddig nem aludtam rá egyet, most már tisztábbak a gondolataim.
Igazából egyetlen problémám volt a filmmel, nem az, hogy szinte újraforgatták az Új Reményt, a színészekkel se volt különösebb problémám, még azt is elfogadom, hogy megölték Han Solo-t, inkább az az eszeveszett tempó, amit végig diktáltak, az volt kicsit sok. Ilyen szempontból nagyon érződött Abrams keze nyoma. Utoljára a Lost nézése közben éreztem ennyire, hogy rövidnek tűnt a film/epizód. Egyébként aki nem számított kismillió kikacsintásra, utalásra az előző filmekből, az rossz vetítésre ült be. ;) Csak annyit mondanék még, hogy szerintem százszor jobb kezdést kapott ez az új trilógia, mint az előzmények a Baljós árnyakkal, ha a folytatásban mernek újítani, akkor nem lesz itt probléma. Ja és a film végi fénykardpárbaj a legepicebb ilyen jelenet volt a sorozat történetében, köröket ver az Obi-Wan Anakin párbajra a 3. részből. ;)
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

kzoli

• Sakál
« Válasz #10032 Dátum: 2015. december 22. - 21:37:50 »
Egy kritikát ajánlanék elolvasásra. Minden sorával teljesen egyet értek. A Star warsról van szó benne. Figyelem, erősen spoileres!!!
http://www.gamestar.hu/star-wars-vii-az-ebredo-ero-kritika-20151220.html

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #10033 Dátum: 2015. december 23. - 18:31:22 »
AMC-n most: Tomboló ököl megy. Ezer éve nem láttam.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #10034 Dátum: 2015. december 23. - 20:43:40 »
Egyébként aki nem számított kismillió kikacsintásra, utalásra az előző filmekből, az rossz vetítésre ült be. ;)
Az előzménytrilógiában voltak kikacsintások, pl: EP1: "I have a bad feeling abou this"; kis Anakin egy kis  vadászgéppel leszedi a nagy droidvezérlőt| EP2: Anakin a kettős naplementében megy el megkeresni az anyját miközben szól a The Force Theme, stb...
A 7. filmben nem, ahogy te is írtad az konkrétan a 4. rész újraforgatása volt. ;D
Így is bejött, mert hogy Star Wars meg minden, de na, értitek...

Csak annyit mondanék még, hogy szerintem százszor jobb kezdést kapott ez az új trilógia, mint az előzmények a Baljós árnyakkal, ha a folytatásban mernek újítani, akkor nem lesz itt probléma.
Ezzel teljes mértékben egyetértek, itt a meglévő 6 filmnyi előzmény miatt sokkal könnyebb volt egy sequel trilógia első részét megalkotni, mint anno 98-ban és egy jó folytatással szerintem tök jó filmeket lehet majd készíteni.

Ja és a film végi fénykardpárbaj a legepicebb ilyen jelenet volt a sorozat történetében, köröket ver az Obi-Wan Anakin párbajra a 3. részből. ;)

Na azért ennyire nem volt jó a film, ezt már csak a hipsterség mondatja veled. ;D
Nem volt rossz a film végi duel, (szerintem annyira jó sem, de mindegy) de azért ne mérjük egy Obi-Wan vs Anakin párbajhoz, ami az egész trilógia sorsdöntő és legnagyszabásúbb párbaja volt a háttérben a Battle of Heroes-zal. ;)

« Utoljára szerkesztve: 2015. december 23. - 20:45:34 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #10035 Dátum: 2015. december 23. - 21:42:33 »
Ha már fénykardpárbajok,nekem az Obi-Wan és Qui-Gon vs. Darth Maul a favorit.A Duel of Fates nagyon epic,meg a párbajnak is jó a koreográfiája (mondjuk azért eléggé hajaz egy mazsorett előadásra ;D).De nekem akkor is az tetszik a legjobban.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10036 Dátum: 2015. december 25. - 20:50:30 »
Idézetet írta: Ron És Nerida
Szerintem fontos a sivatag, mert annak a kilátástalanságnak a szimbóluma, amiben egykor Anakin, majd Luke is tengődött. Ha egy kevésbé sivár vidéken él, a kontraszt sem olyan nagy.
De ugyanerre a dramaturgiara epit ezernyi mas mu is. Elveszett maganyos fohos, kivalasztott statusz, sotet nagyur, megvaltasra varo karakter. A dologhoz nem letfontossagu szerintem  a sivatagos bolygo (pl. Harry Potter).
Habar elismerem hogy a legeslegnagyobb frenchise-ban ami szinten erre az osdramara epult is van sivatag. A Bibliara gondolok.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 25. - 22:53:15 írta Sepi »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10037 Dátum: 2015. december 26. - 11:08:13 »
Képzeljétek el a moziban, a SW7 alatt tapsoltak az emberek a film közben. Én még ilyet nem láttam. Tapsoltak a vászonnak. Ha ott lettek volna a film készítői akkor értem, hogy megtapsolják a szereplőket amikor nagy visszatérések vannak a vásznon, vagy király jeleneteknél a rendezőt...
Arra gondoltam, hogy mivel eredeti nyelvű verziót néztem felirattal és sok külföldi volt, hogy náluk ez talán divat. De a leg zánalmasabb egy előttem ülő nem is külfökdi srác volt, aki másodszor látta  filmet (hallottam később hogy mondta a barátainak) és ő is tapsolt és két kezét az égnek emelve mutogatott a vászonra.

Én is tegnap láttam, nem volt rossz, de személy szerint többet vártam mint egy "rebootot", azt hiszem az alábbi kép egész jól le is írja. ;D

http://s1.postimg.org/turowbef3/1450324915070.jpg

Szerk: A képet nem tudtam postolni spoilerfülben, szóval nagyon remélem senki sem tekintette meg addig, így hát csak linkként teszem ki. Aki még nem látta a filmet ne nézze meg (a linket, a filmet nyugodtan ;) )!
"Ren valójában Rey unokatestvére?" én erről lemaradtam  :headscratch:

AMúgy szerintem adott hozzá a régihez. Az erő használatát pl, iszonyat finoman árnyalták. Meg az hogy most nem sithek vannak, hanem ren lovagrend
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 26. - 11:25:35 írta VTomi »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #10038 Dátum: 2015. december 26. - 16:00:01 »
Ők így örülnek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10039 Dátum: 2015. december 26. - 22:17:20 »
"Ren valójában Rey unokatestvére?" én erről lemaradtam  :headscratch:
Minden jel erre utal de még nem mondták ki. Szóval még nem 100 %-ig biztos, sőt szerintem nagyon olcsó megoldás lenne.

AMúgy szerintem adott hozzá a régihez. Az erő használatát pl, iszonyat finoman árnyalták. Meg az hogy most nem sithek vannak, hanem ren lovagrend
De mennyiben árnyalták? Plusz utóbbi sem sokat adott hozzá, mivel semmi sem derült ki róluk.