Egyébként aki nem számított kismillió kikacsintásra, utalásra az előző filmekből, az rossz vetítésre ült be.
Az előzménytrilógiában voltak kikacsintások, pl: EP1: "I have a bad feeling abou this"; kis Anakin egy kis vadászgéppel leszedi a nagy droidvezérlőt| EP2: Anakin a kettős naplementében megy el megkeresni az anyját miközben szól a The Force Theme, stb...
A 7. filmben nem, ahogy te is írtad az konkrétan
a 4. rész újraforgatása volt. 
Így is bejött, mert hogy Star Wars meg minden, de na, értitek...
Csak annyit mondanék még, hogy szerintem százszor jobb kezdést kapott ez az új trilógia, mint az előzmények a Baljós árnyakkal, ha a folytatásban mernek újítani, akkor nem lesz itt probléma.
Ezzel teljes mértékben egyetértek, itt a meglévő 6 filmnyi előzmény miatt sokkal könnyebb volt egy sequel trilógia első részét megalkotni, mint anno 98-ban és egy jó folytatással szerintem tök jó filmeket lehet majd készíteni.
Ja és a film végi fénykardpárbaj a legepicebb ilyen jelenet volt a sorozat történetében, köröket ver az Obi-Wan Anakin párbajra a 3. részből. 
Na azért ennyire nem volt jó a film, ezt már csak a hipsterség mondatja veled.
Nem volt rossz a film végi duel, (szerintem annyira jó sem, de mindegy) de azért ne mérjük egy Obi-Wan vs Anakin párbajhoz, ami az egész trilógia sorsdöntő és legnagyszabásúbb párbaja volt a háttérben a Battle of Heroes-zal.