Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1366333 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Kilgores

• Keselyű
  • **
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10160 Dátum: 2016. január 30. - 09:55:06 »
Hát nem vagyok nagy horror rajongó, ezt is csak a két főszereplő miatt néztem meg :D Lehet az volt a nyitja, hogy nem ültem le valami nagy várakozással, és így egész jól szórakoztam rajta, plusz a koncepció is tetszet. De lehet, akkor inkáb nem B, hanem C listásnak kellett volna írnom  :headscratch: :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #10161 Dátum: 2016. február 09. - 19:50:42 »
Ma nosztalgiából, megnéztem az Idő Urai c. francia/magyar rajzfilmet. Lényegében a vége lényege, legalábbis saját értelmezésemben, hogy a téridő törvényei miatt, Silbad nem találkozhatott saját, fiatalkori énjével. :headscratch:
Hatalmas nosztalgia faktor a rajzfilm, a vége főcímzene pedig epikus és felkavaró. Valódi időutazás gyerekkorunkba. Őszintén remélem, hogy soha senki nem fog próbálkozni ennél bármilyen reboottal!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10162 Dátum: 2016. február 09. - 19:56:17 »
Megnéztem (ja, még csak most) a Mementót. Hallottam, hogy jó, és tényleg! Úgyhogy megnéztem még egyszer, másodszorra történeti sorrendben. :)

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10163 Dátum: 2016. február 11. - 05:27:56 »
Mi is 1-2 honapja neztuk meg Az ido urait...hat oriasi remekmu!
Ennyi.A vege tenyleg letagloz...bar en sem ertettem a veget pontosan....

https://m.youtube.com/#/watch?v=0GoDi1e9YeQ

Ez joooo lesz! :-)
BATMAN,Spawn,Star Wars

venom75

• Pókfej
« Válasz #10164 Dátum: 2016. február 11. - 06:13:17 »
???
Valami nem stimmel !! ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10165 Dátum: 2016. február 11. - 08:16:55 »
Megnéztem (ja, még csak most) a Mementót. Hallottam, hogy jó, és tényleg! Úgyhogy megnéztem még egyszer, másodszorra történeti sorrendben. :)
Mikor még Nolan tudott filmet rendezni. Ahhoz az időszakhoz kéne visszatérnie, valami kicsi személyes hangvételű filmmel a nagy grandiózus agymenések helyett.
Amúgy hogy nézted meg időrendben, van olyan verzió belőle, vagy te pörgetted a jeleneteket?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10166 Dátum: 2016. február 11. - 10:18:37 »
Szerencsére volt olyan jó fej, hogy többnyire 10 perces snitteket csinált, és egy gombnyomással én pont annyit lépek egyszerre. :) A többinél meg tekertem. Bár állítólag valaki összevágta már utólag sorrendben is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10167 Dátum: 2016. február 11. - 10:28:37 »
Rajongók szoktak ilyen verziókat gyártani. Mint pl. az Inside Out, Outside verziója, amiben nem szerepelnek a lány érzései, és még jobban előjön az, amit én a sima verzióban is éreztem. Kívülről nézve a kislány totál logikátlanul viselkedik. Mondjuk gyerekek ezt szokták (felnőttek is :D), szóval ezt nem hibának írom.
Kicsit OFF.
Én leginkább a Beyond: Two Souls videojátékból hiányoltam amúgy ezt. Az véletlenszerűen nyomja a főhős életének epizódjait, majd elhelyezi egy idővonalon, ahonnan második végigjátszásnál tudsz válogatni, de akkor is marad ugyanaz a sorrend, nincsen lehetőség arra, hogy a játékot kronológiai sorrendben vidd végig, pedig nagyon adná magát. Persze nyilván dramaturgiai szempontból oka van ennek a sorrendnek, plusz ott mindenki elunta volna az életét, ha a gyerekkori epizódokkal nyit a játék, így az, hogy a fő végigjátszásnál így megy, egyértelműen jó, de mint egy ilyen extra mód jól jött volna.
On.
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 11. - 10:30:35 írta Todd »

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #10168 Dátum: 2016. február 11. - 11:16:37 »
Van hivatalosan is történeti sorrend változat. :) Pl. a DVD-n ez egy rejtett extra volt:

Interjú - az író és rendező Christopher Nolannel (kb. 24 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Egyéb - A film honlapjának a bemutatása (kb. 4 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Szöveges információ - A szereplők bemutatása
Képgaléria - Tattoo galéria
Szöveges információ - A forgatókönyv
Rejtett extra - otnemeM - megnézhetjük a film eseményeit időrendi sorrendben

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10169 Dátum: 2016. február 15. - 14:20:47 »
Elkezdtem megnézni az Yip Man filmeket.
Azt nem értem, miért Yip Man a cím és Ip Man a főszereplő  neve. :headscratch:
Eddig láttam, Donnie Yen főszereplésével az Yip Man(2008), Yip Man 2 (2010), és a Yip Man: a végső harcot(2013). Utolsónak félrevezető a címe, mert ez nem a harmadik része egy sorozatnak. Van ugyanis egy 2015-ös Yip Man 3. Ezt még várom. nagyon tetszettek, kivéve a "végső harc"-ot. Az se volt rossz, csak más. Még jó :) Amíg nem szerzem meg a 3- részt talán megnézem a Ip Man: A legenda születése-t (Itt már nincs Y a név előtt...)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10170 Dátum: 2016. február 15. - 14:30:26 »
 Kínában rengeteg apró nyelvjárás létezik, és sokban a J-t nem ejtik ki a szó elején.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10171 Dátum: 2016. február 15. - 15:55:27 »
De itt írásban való eltérés van.
Yó filmek :). Donnie Yen nagyon szimpatikus főszereplő.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10172 Dátum: 2016. február 15. - 15:59:07 »
Nincs írásban eltérés, mert az Y az csak a Hepburn-féle átírás. Az eredeti kínai írás vélhetően azonos.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10173 Dátum: 2016. február 15. - 16:10:39 »
Nem tudom ki az a Hepburn. Az írásbeli különbséget csak ott láttam, hogy a film címe Yip Man, míg az Imdb-n a karkter neve Ip Man.

Raisu

• Traveller
« Válasz #10174 Dátum: 2016. február 15. - 18:13:36 »
Öö, a Hepburn-átírás a japán nyelvre vonatkozik, a kínaiaknál Pinyin van. ;) Az úriember esetében csak annyiról van szó, hogy az írásjegynek, amellyel a vezetéknevét írják, van Yip meg Ip olvasata is a kantoni dialektusban. A mandarinban meg Yének mondják.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #10175 Dátum: 2016. február 15. - 18:50:01 »
Az animációs filmek se tudják kikerülni ezt a rengeteg tehetségkutatót ..... hál'isten .......  ;D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10176 Dátum: 2016. február 15. - 18:50:20 »
De valaki csak volt az Hepburn akiről elnevezték ezt nem ? ;)

Raisu

• Traveller
« Válasz #10177 Dátum: 2016. február 15. - 19:16:43 »
Egy orvos, misszionárius, aki megalapozta a japán nyelv ma is használatos angol átírását. A kínaihoz köze nem volt. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #10178 Dátum: 2016. február 15. - 19:47:34 »
A Donnie Yen-féle Yip Man filmeket én is szeretem, nagyon passzol rá a szerep, és tényleg fantasztikus a kéztechnikája. :D

Ha már harcművész filmek, nemrég láttam A Tai Chi harcosa c. produktumot. A film érdekessége, hogy Keanu Reeves rendezte, illetve Keanu játssza a főgenyát benne (ez nem spoiler, elég hamar kiderül). A film nézhető, de tök átlagos lett, semmivel nem emelkedik ki a hongkongi tucat kungfufilmek közül. Nekem igazából az volt a bajom, hogy a színészek nem voltak szimpatikusak.
A koreográfiák látványosak voltak, de szerintem ezeket is láttuk már sok filmben. Ráadásul a főszereplő tai-chi stílusában sem volt semmi érdekes, random Kung-Funak éreztem. Nem volt annyira egyedi, mint pl Donnie Yen Wing Chunja az Ip Man-ban.
Keanu ugyanazzal az egy darab szúrós nézéssel játssza végig a filmet, gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ő is bunyózik, de lényegében a Mátrixos Kung-Fut hozza itt is. Ez önmagában nem lenne nagy baj, de a többi képzett harcművész-színész jelenetei után már nem hiteles, hogy Keanu a legkeményebb csávó.
Egyébként nem unalmas a film, teljesen nézhető, de semmi extra nincs benne.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10179 Dátum: 2016. február 16. - 15:02:59 »
Ez jó nagy baromság lesz...(Sign). :roll:
BATMAN,Spawn,Star Wars