A Donnie Yen-féle Yip Man filmeket én is szeretem, nagyon passzol rá a szerep, és tényleg fantasztikus a kéztechnikája.

Ha már harcművész filmek, nemrég láttam A Tai Chi harcosa c. produktumot. A film érdekessége, hogy Keanu Reeves rendezte, illetve Keanu játssza a főgenyát benne (ez nem spoiler, elég hamar kiderül). A film nézhető, de tök átlagos lett, semmivel nem emelkedik ki a hongkongi tucat kungfufilmek közül. Nekem igazából az volt a bajom, hogy a színészek nem voltak szimpatikusak.
A koreográfiák látványosak voltak, de szerintem ezeket is láttuk már sok filmben. Ráadásul a főszereplő tai-chi stílusában sem volt semmi érdekes, random Kung-Funak éreztem. Nem volt annyira egyedi, mint pl Donnie Yen Wing Chunja az Ip Man-ban.
Keanu ugyanazzal az egy darab szúrós nézéssel játssza végig a filmet, gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ő is bunyózik, de lényegében a Mátrixos Kung-Fut hozza itt is. Ez önmagában nem lenne nagy baj, de a többi képzett harcművész-színész jelenetei után már nem hiteles, hogy Keanu a legkeményebb csávó.
Egyébként nem unalmas a film, teljesen nézhető, de semmi extra nincs benne.