Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363041 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10180 Dátum: 2016. február 16. - 17:11:33 »
Öö, a Hepburn-átírás a japán nyelvre vonatkozik, a kínaiaknál Pinyin van. ;)
Tudom. Csak amíg nem volt Pinyin, addig - Mo-on egyértelműen - a Hepburnt használták a kínaira is. És mivel a kínaiak a Kung-Fu filmekkel lettek széles körben ismertek, a Kung-Fuval kapcsolatos szavakban a mai napig a Hepburnt (is) használják. Lásd a lenn említett Tai Chi-t. Vagy magát a "Kung-Fu"-t.

Raisu

• Traveller
« Válasz #10181 Dátum: 2016. február 16. - 18:27:41 »
Szerintem te kevered a Hepburnt a Wade-Giles-féle átírási rendszerrel.. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10182 Dátum: 2016. február 16. - 18:34:59 »
Nem keverem, itt voltam, amikor az első szakkönyvek és folyóiratok megjelentek, és mindegyik kitért az átírás magyarázatára, mivel nekünk az eredeti írás kínai volt. :) Hepburnnel írtak át minden, de minden keleti szöveget. A kínait ugyanúgy, mint a koreait. Nem állítom, hogy nem hibás volt - bár tudomásom szerint a Pinyin akkor még nem létezett, de minimum itthon nem volt ismert -, és lehet, hogy csak amolyan egységesítés volt, mint ahogy minden harcművészetet karaténak hívtak, amiben rúgtak is, de ettől még tény marad: itt a kínai is Hepburn volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10183 Dátum: 2016. február 21. - 14:30:53 »
Tegnap megnéztem a Frequently Asked Questions About Time Travel című filmet. Nem tudommár ki ajánlotta, talán Ju, vagy VTomi? :headscratch: Mindegy, akárki is volt, köszönöm neki, jól szórakoztam.  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10184 Dátum: 2016. február 21. - 15:35:39 »
Lehet, hogy én (is). Aki szereti az időutazós filmeket, annak bőven elfér a "polc"án :D
Láttad már a Project Almanach-ot? http://www.imdb.com/title/tt2436386/?ref_=nv_sr_2

Todd

• Pókfej
« Válasz #10185 Dátum: 2016. február 21. - 16:56:22 »
Az azért gondolom erősen más jellegű film. :D Ez amúgy ügyesen elfedte az ellentmondásokat a komikus köritéssel (mondjuk ezt tette már a Vissza a Jövőbe is), mint pl. hogy rajtuk kívül mindenki is utazott, aki kiment a klotyóra?

Ju

• Pókfej
« Válasz #10186 Dátum: 2016. február 22. - 07:09:52 »
Tegnap megnéztem a Frequently Asked Questions About Time Travel című filmet. Nem tudommár ki ajánlotta, talán Ju, vagy VTomi? :headscratch: Mindegy, akárki is volt, köszönöm neki, jól szórakoztam.  :D
Hehehe, örülök, hogy tetszett. :D
Angolul pár dolog többértelmű, pl "there's leak in the loo... a time leak", lehet, hogy ezért nem szokott tetszeni sokaknak. :headscratch: Szerintem néhol már annyira fárasztó, hogy a szimpla WTF érzés vicces benne. :)

pl. hogy rajtuk kívül mindenki is utazott, aki kiment a klotyóra?
Szerintem csak az, aki először végigcsinálta a "rituálét".  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 22. - 07:11:26 írta Ju »

Todd

• Pókfej
« Válasz #10187 Dátum: 2016. február 22. - 07:59:02 »
Természetesen angolul néztük angol felirattal így minden átjött.
A kedvenc WTF jelenetem az volt mikor kiértek és egy rakás egyforma ember bulizott. :lol:
Akkor mar tényleg csak néztem, hogy most mégis miaf*sz történt. De a stáblista közbeni jelenet is kemény volt. :D
Imádom az ilyen egy helyszínes kis filmeket. Itt kreatívnak kell lenni, ha egy filmet úgy akarsz eladni hogy 90%-ában harom pasi beszélget egy kocsmában. ;)
Szerintem csak az, aki először végigcsinálta a "rituálét".  :lol:
Igen! :lol: Habár jobban belegondolva, ott volt az öregúr, aki sose jutott ki a klotyóra, mert ez a 3 szerencsétlen mindig ott szenvedett. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 22. - 10:01:16 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #10188 Dátum: 2016. február 22. - 19:41:00 »
Természetesen angolul néztük angol felirattal így minden átjött.
Úgy az igazi, de meg sem lepődöm, hogy így néztétek. :)

Idézet
A kedvenc WTF jelenetem az volt mikor kiértek és egy rakás egyforma ember bulizott. :lol:
Nagyon nagy volt. :lol:

Idézet
Itt kreatívnak kell lenni, ha egy filmet úgy akarsz eladni hogy 90%-ában harom pasi beszélget egy kocsmában. ;)
Igen. Az tetszett benne, hogy jól egyensúlyoztak a komolyan vehető és a "tudjuk, hogy tudjátok, hogy poén" hangulat között. Ügyesek voltak.

Igen! :lol: Habár jobban belegondolva, ott volt az öregúr, aki sose jutott ki a klotyóra, mert ez a 3 szerencsétlen mindig ott szenvedett. ;D
Szerencsétlen mitől menekülhetett meg... :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10189 Dátum: 2016. február 23. - 08:22:50 »
Igen. Az tetszett benne, hogy jól egyensúlyoztak a komolyan vehető és a "tudjuk, hogy tudjátok, hogy poén" hangulat között. Ügyesek voltak.
Igen, pedig mindig egy vékony mezsgye ez, főleg amikor filmekben nyíltan leszólják az átlag Hollywoodi filmeket, majd végül tök ugyanazokat a klisséket benyomják (Deadpool...).
Na ez itt szerencsére nem történt meg.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10190 Dátum: 2016. március 03. - 10:56:39 »
Fan made Back To The future prequel trailer. ;D

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #10191 Dátum: 2016. március 03. - 16:45:34 »
Ajjaj!  :uhoh:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10192 Dátum: 2016. március 03. - 17:41:58 »
Azt olvastam, hogy nem folytatás, hanem remake. Azt nem is értem minek kell. Számomra a régi Szellemirtók sem volt túl vicces: szórakoztató volt 1-2 jó poénnal, de Bill Murray és a zene vitte el a hátán. Nélkülük - és főleg ilyen feminista alakokkal szerintem nem lesz jó.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #10193 Dátum: 2016. március 03. - 19:12:17 »
 No comment.
 :shocking: :omg: :yucky:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Todd

• Pókfej
« Válasz #10194 Dátum: 2016. március 03. - 20:07:28 »
Kaine, ezt senki sem érti minek kell. :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10195 Dátum: 2016. március 03. - 22:33:45 »
A trailer elején a szöveg alapján nem az jön le, hogy folytatás?  :headscratch:
Úristen az a fekete nő egy férfi!  :o
Legalább a szellemek megjelenítésén megerőltethették volna magukat, ez elég gyenge.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10196 Dátum: 2016. március 03. - 23:02:26 »
SONY.
Ennyi.  :uhoh:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10197 Dátum: 2016. március 04. - 07:46:44 »
A trailer elején a szöveg alapján nem az jön le, hogy folytatás?  :headscratch:
Tomi, én ezt már rég feladtam. Nem érdekel, hogy mi reboot, mi remake, mi sequel és mi prequel. Valószínűleg neked is igazad van, mert ez jön le a trailerben, és valószínűleg a másik Tominak is igaza van, mert a producerek minden héten mást nyilatkoznak, hogy épp micsoda egy film (lást Prometheus 2 és Alien Covenant esete).
Majd a filmből kiderül (vagy nem) azoknak akik megnézik, na én biztosan nem fogok közéjük tartozni...

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10198 Dátum: 2016. március 04. - 17:17:40 »
Én megnézem, de nem moziban. Csak kíváncsiságból. Akkor érdekelne, benne lenne a nostalgiafaktor. Egy férfi csapat, akiket Bill Murtay tanít, meg egy poén jelenet Dan Akroydnak, és érezzem rajta a tiszteletet. Rajongóktól rajongóknak feeling. Ezen csak azt érzen egyelőre, hogy lovagoljunk meg egy bejáratott címet.
------
Látta valaki a Krampuszt? Egész jó leszámítva pár horrorfilmes hülyeséget. Meg a jelmezek ultrajók voltak. Nem is használtak cgi-t csak néhol.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 04. - 19:57:33 írta VTomi »

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #10199 Dátum: 2016. március 05. - 12:39:07 »
Na, a rajongói vágott változat. :-X