Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363093 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10260 Dátum: 2016. március 23. - 09:49:15 »
Én nem néztem a Star Treket, de szerintem kaki és az új filmek jók... Na ezzel a mondattal lehetne kiverni a biztosítékét nálam  ;D
Amúgy tényleg nem néztem a sorozatot, de ha jól tudom, az egész estés mozi és tv filmek is bele illeszkednek a folyamba. Így ez a két most már három új film, nem csak reboot, de igazából egy új műfajban nyomja. Nem sorozat, hanem mozifilmsorozat.
De amúgy bele illeszkedik a sorozatba is, mivel ugye egy időutazás miatt van újraírva minden. Így Nimoy is szerepelhetett benne.
----
Más:
Nem ugrom minden fantasira, mert a Beavatott kiválaztottjainak éhező lázadása nem izgat. És az emlékek őre felekltette a vágyat, hogy inkább az Equilibriumot kéne megnézni  ;)
De ez tetszik előzetes alapján:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10261 Dátum: 2016. március 23. - 10:17:45 »
Szóval ez a viktoriánus X-men. :D
Amúgy jópofának tűnik.
És az emlékek őre felekltette a vágyat, hogy inkább az Equilibriumot kéne megnézni  ;)
Az egy jó film. Tényleg arra mondhatjuk, hogy egy 1984 remake? ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10262 Dátum: 2016. március 23. - 10:28:53 »
Szóval ez a viktoriánus X-men. :D
Amúgy jópofának tűnik.
Nyilván, de tényleg jópofa. Az a csipet horror, megadja a borsát :)
És az emlékek őre felekltette a vágyat, hogy inkább az Equilibriumot kéne megnézni  ;)
Az egy jó film. Tényleg arra mondhatjuk, hogy egy 1984 remake? ;D
Akár :)
Kicsit kifinomultabban ábrázolja az Equilibrium az érzelmekkel azt, amit az Emlékek őre. A fekete-fehér látásra gondolok.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10263 Dátum: 2016. március 23. - 11:27:07 »
Kicsit kifinomultabban ábrázolja az Equilibrium az érzelmekkel azt, amit az Emlékek őre. A fekete-fehér látásra gondolok.
Az emlékek őrét nem láttam és nem is tervezem. Igazából ez az egész disztópikus young adult film mánia egyetlen minőségi szériát sem tudott kitermelni. És ha nekem már a Hunger Games is fárasztó a 2. résztől felfelé (de már csak becsületből is megnézem az utolsót), ami pedig a műfaj ünnepelt csúcsa, az Útvesztő meg egyenesen kínszenvedés volt, akkor köszi, de a többit inkább elkerülöm messzire.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #10264 Dátum: 2016. március 23. - 16:30:58 »

Más:
Nem ugrom minden fantasira, mert a Beavatott kiválaztottjainak éhező lázadása nem izgat. És az emlékek őre felekltette a vágyat, hogy inkább az Equilibriumot kéne megnézni  ;)
De ez tetszik előzetes alapján:

Látszik Burton stílusa, de a szörny mintha csak egy del Toro filmből lépett volna ki .:) Remélem Burton most végre nem "csak" egy tisztes iparos munkát, hanem egy újabb lenyügöző történetet, mesét tesz le az asztalra nekünk. :nezze:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10265 Dátum: 2016. március 23. - 18:29:29 »
Eddig nagyon jól néz ki, bízom benne, hogy nem rontja el. Ha bárki tud ebből jót alkotni, az ő.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10266 Dátum: 2016. március 23. - 19:00:33 »
Ez mi? :-[
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #10267 Dátum: 2016. március 23. - 19:36:36 »
Egy film trailere. ;)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #10268 Dátum: 2016. március 23. - 20:51:20 »
Reboot témában: Szerintem sem egy Istengyalázás az újrázás... HA! Egy szépen felépített, az eredeti gyengeségeit kigyomláló, fejlődő, javítószándékú cucc. Vagy egy kicsit más szemszögű, más megközelítésű, de az eredetihez azért hű alkotás.

De valóban, ma már szinte csak gagyi remake-ek, reboot-ok vannak, amiknek a céljuk, hogy felmelegítsék a franchise-t. Szinte egytől-egyig üres, a tartalmi rész, mondanivaló ki lett dobva, és marad a nagy látvány. Sajnos tökéletesen tükrözi a jelenlegi emberi világot.
Egy-két kivételes alkotás van szerintem is: az általam is dicsért, és nagyra tartott Majmok Bolygója reboot, az szerintem köröket ver az eredetire. Baz Luhrman Nagy Gatsby-je igazán belopta magát a szívembe, sokszor bele-belenézek. A Nolan-es Batman, ha úgy nézem, hogy egy más szemszögű feldolgozás (most az mindegy, hogy nekem a Burton-ös verzió még mindig sokkal jobban tetszik). Az új Star Trek, mint más megközelítés, mint új műfaj, tetszett. De a többi szerintem mind felejthető.

A Drakulákat már fel se lehet sorolni, mi az, ami feldolgozásnak tekinthető? Mert szinte minden évben előjön valami.
Ott az eredeti a Nosferatu volt, de igazából az meg plágium, mert nem vették meg a jogokat hozzá, ezért is lett Drakula helyett Nosferatura keresztelve a főszereplő.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #10269 Dátum: 2016. március 23. - 21:01:20 »
A legszarabb remake nálam a 2010-es Rém álom az Elm utcában volt.Bár a haverja,Jason se sokkal marad le.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #10270 Dátum: 2016. március 23. - 21:17:20 »
Igen. szerintem is jó a Majmok  bolygója  film  új feldolgozása , újra gondolása  . Hogy  kellet-e  a két  újabb rész   háát...... :headscratch: . Nem  biztos  . Talán egy rész  elég lett  volna .  2.  A film ajánló vagyis  a  Miss Peregrine   , Otthon különleges gyermekeknek .  Valószínűleg  egy irodalmi  adaptáció ,   De akkor  itthon eddig  miért  nem halottunk    róla    :headscratch:.   , pedig jó filmnek  ígérkezik  .Így  az ajánlót nézve  sokkal jobb mint  a Harry Potter . És az eredetije  amiből a film  készült  az egy   vagy több  részes-e   :nemtudom:. És persze ki volt az szerzője  jó lenne tudni .  Valamint  mikor  jelent   meg ,   Régebben vagy  csak néhány évvel ez előtt  . Kösz .U.I.  Kifogják -e adni  valaha magyarul .
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 23. - 23:04:26 írta Zöldlámpás »
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10271 Dátum: 2016. március 23. - 21:33:55 »
Mondanivaló, látvány, tartalom, vagy üresség, gyalázás, vagy tisztelet, azért ne felejtsük el, hogy a film iparban ott az "ipar" szó, aminek a célja a termelés és ezért csak a pénz a célja. Akkor is ha üres látványfilm, akkor is ha jól nyúl az alapanyaghoz.

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10272 Dátum: 2016. március 24. - 05:23:11 »
Egy film trailere. ;)
Ja!? :o A franc se gondolta....

Remalom,Pentek 13 remake-ek....hat,azert talan nem olyan rosszak azok.Nem kiemelkedok ,tipikus tini horrorok.

Tini Nindzsak? :-)))
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #10273 Dátum: 2016. március 24. - 07:09:30 »
Zöld és Zoli: Pont annyit tudunk mint ti. De képzeljétek egy másodperces intenzív kutatómunkával választ találtam kérdéseitekre.
http://moly.hu/konyvek/ransom-riggs-vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Miss_Peregrine%27s_Home_for_Peculiar_Children

Eddig nagyon jól néz ki, bízom benne, hogy nem rontja el. Ha bárki tud ebből jót alkotni, az ő.
Nagyon régóta nem láttam Tim Burtontől jó filmet. Szóval egyelőre mérsékelt a lelkesedésem.

A Drakulákat már fel se lehet sorolni, mi az, ami feldolgozásnak tekinthető? Mert szinte minden évben előjön valami.
Ott az eredeti a Nosferatu volt, de igazából az meg plágium, mert nem vették meg a jogokat hozzá, ezért is lett Drakula helyett Nosferatura keresztelve a főszereplő.
Igen, így van. Számomra ott azért a Coppola féle a kedvenc, mivel az volt az eredeti regény leghűbb átdolgozása, miközben elszakadt a Lugosi féle maníroktól is.

A régi általam felsorolt remakeknél, vélhetőleg nem a frenchise építés meg a brand nevével való pénzhajhászás volt a cél, mert valószínűleg ezen filmek eredetijének nem is nagyon volt brand értéke (jó a Dracula ebben kivétel, de hát Coppola valószínűleg nem szorult rá). Ettől még nyilván anyagilag sikeres filmeket akartak csinálni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 24. - 08:53:13 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10274 Dátum: 2016. március 24. - 08:51:32 »
A legszarabb remake nálam a 2010-es Rém álom az Elm utcában volt.Bár a haverja,Jason se sokkal marad le.
Uh, tényleg. Mindkettő nagyon gáz volt. Szerencsére az Elm utcát sikerült is elfelejtenem. A Péntek 13-ból még pár jelenet rémlik, de igyekszem mindkettőt (vagy hármat, mert utána volt még folytatása a Péntek 13-nak) elfelejteni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10275 Dátum: 2016. március 24. - 09:22:39 »
Vot remake a Péntek 13-ból?? A Freddy vs. Jasonre emlékszem, meg az El Utca remakere Jackie Earle Haleyvel a főszerepben.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10276 Dátum: 2016. március 24. - 09:56:29 »
Vot remake a Péntek 13-ból??
Igen, a 2009-es film egy hivatalos remake volt. Csak még a réginél is kevesebbet foglalkoztak az eredettörténettel.

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10277 Dátum: 2016. március 24. - 12:54:58 »
 http://filmtrailer.hu/filmhirek/a-vasember-3-koltsegvetesevel-keszitik-el-a-predator-4-et-schwarzenegger-el-is-targyalnak/

Ideje volna egy Predacs filmnek!

---

Nem is volt tobb Pentek13 film.Csak a '09-es.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 24. - 12:57:27 írta ZoliZoltán »
BATMAN,Spawn,Star Wars

Gordin

• Grizzly
  • *
« Válasz #10278 Dátum: 2016. március 24. - 13:43:19 »
A film ajánló vagyis  a  Miss Peregrine   , Otthon különleges gyermekeknek .  Valószínűleg  egy irodalmi  adaptáció ,   De akkor  itthon eddig  miért  nem halottunk    róla    :headscratch:.   , pedig jó filmnek  ígérkezik  .Így  az ajánlót nézve  sokkal jobb mint  a Harry Potter . És az eredetije  amiből a film  készült  az egy   vagy több  részes-e   :nemtudom:. És persze ki volt az szerzője  jó lenne tudni .  Valamint  mikor  jelent   meg ,   Régebben vagy  csak néhány évvel ez előtt  . Kösz .U.I.  Kifogják -e adni  valaha magyarul .
2011-es a könyv, itthon még ugyanabban az évben meg is jelent a Kossuth kiadó gondozásában. Külföldön nagyon sikeres volt, én egy internetes ajánlót olvasva vettem meg annak idején, még a megjelenés évében.

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10279 Dátum: 2016. március 24. - 14:32:25 »
Zöld és Zoli: Pont annyit tudunk mint ti. De képzeljétek egy másodperces intenzív kutatómunkával választ találtam kérdéseitekre.
http://moly.hu/konyvek/ransom-riggs-vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Miss_Peregrine%27s_Home_for_Peculiar_Children

Ez rendesen el kezdett érdekelni! :P :D
BATMAN,Spawn,Star Wars