Reboot témában: Szerintem sem egy Istengyalázás az újrázás... HA! Egy szépen felépített, az eredeti gyengeségeit kigyomláló, fejlődő, javítószándékú cucc. Vagy egy kicsit más szemszögű, más megközelítésű, de az eredetihez azért hű alkotás.
De valóban, ma már szinte csak gagyi remake-ek, reboot-ok vannak, amiknek a céljuk, hogy felmelegítsék a franchise-t. Szinte egytől-egyig üres, a tartalmi rész, mondanivaló ki lett dobva, és marad a nagy látvány. Sajnos tökéletesen tükrözi a jelenlegi emberi világot.
Egy-két kivételes alkotás van szerintem is: az általam is dicsért, és nagyra tartott Majmok Bolygója reboot, az szerintem köröket ver az eredetire. Baz Luhrman Nagy Gatsby-je igazán belopta magát a szívembe, sokszor bele-belenézek. A Nolan-es Batman, ha úgy nézem, hogy egy más szemszögű feldolgozás (most az mindegy, hogy nekem a Burton-ös verzió még mindig sokkal jobban tetszik). Az új Star Trek, mint más megközelítés, mint új műfaj, tetszett. De a többi szerintem mind felejthető.
A Drakulákat már fel se lehet sorolni, mi az, ami feldolgozásnak tekinthető? Mert szinte minden évben előjön valami.
Ott az eredeti a Nosferatu volt, de igazából az meg plágium, mert nem vették meg a jogokat hozzá, ezért is lett Drakula helyett Nosferatura keresztelve a főszereplő.