Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363095 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10460 Dátum: 2016. május 16. - 11:21:08 »
Tegnap megnéztem a Doboztrollokat.
Aki szereti a Laika stúdió filmjeit (Coraline, ParaNorman), vagy csak önmagában a hagyományos stop-motion filmeket, azoknak erősen ajánlott a megtekintése.
Én is bepótolom a Paranormant. Csak az eljébe tudtam eddig belepillantani, de hogy a magyar fordítók mennyire nem értették a városban elrejtett feliratok lényegét....
Ez egy boszorkányokról híres város, erre a kocsin lévő matricát: "My other car is a broom." mellette egy seprű(!) ábrájával, úgy fordították, hogy "a  második kocsim egy Porche."  :stupid:
Az óriásplakáton meg egy akasztott boszorkány van, felirat "A great place to hang!". Magyarul: "Verjen Banyát" nálunk. A magyar is eléri a célját (Verjen tanyát, verjen banyát. Két értelmű verés stb) De a szó szerint fordítva is értelmese magyarul. Mi is mondjuk a lógást lazításra is. Ráadásul a képen nem verik a banyát.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10461 Dátum: 2016. május 19. - 22:24:35 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #10462 Dátum: 2016. május 20. - 15:00:25 »
Az idei év eddig is bővelkedett már a gyászhírekben, ma egy hazai híresség Rajhona Ádám ment el közülünk, akit azt hiszem, azért sokan kedvelhettek, ismerhettek innen is. :(
Tommy Lee Jones szinte állandó magyar hangja volt (legutóbb az Amerika kapitányban is), de emlékezetes volt még Dokiként is, valamint megannyi magyar filmben is szerepelt, de egy képregényes fórumon ezek nyilván kevésbé ismertek (én sem ezekből ismerem elsősorban).

« Utoljára szerkesztve: 2016. május 20. - 15:27:18 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #10463 Dátum: 2016. május 20. - 15:47:16 »
Oooooh....  :ohmy:  :'(
Valahogy sejtettem,h ogy nincs jól, az utóbbi időben nagyon el volt tűnve sajnos...
Imádtam a hangját neki is... Dokiként asszem egybefort, ahogy Tommy Lee Jones-al is...
Nagyon Sajnálom... R.I.P.   :'(
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #10464 Dátum: 2016. május 20. - 20:05:17 »
Plusz, Gimli helyett is ő beszélt a Gyűrűk Urában. :(

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10465 Dátum: 2016. május 31. - 14:08:54 »
Legfrissebb idióta filmcímfordítás gyűjtésem:
Kezdődik a film,
Rodeó versenyt látunk. Felül a bikára főszereplő, szépen van fényképezve.
Felirat: The longest ride. (Vagyis kb. leghosszabb lovaglás. A rodeó célja ugyebár, hogy minél tovább fent maradj a bikán.)
Magyar cím elhangzik: Hosszú utazás. .... :stupid:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10466 Dátum: 2016. június 02. - 09:57:28 »
Tegnap megnéztük a Nice Guyst, régen röhögtem ennyit. :lol:
Akinek bejöttek Shane Black korábbi filmjei, azoknak ajánlom ezt is nyugodtan. Stílusra leginkább a Kiss Kiss Bang Bang-re emlékeztet, amit szintén nagyon szerettem.
A korábbi filmjeire jellemző (Halálos Fegyver, Utolsó Akcióhős, Utolsó Cserkész) űbertökös akcióhősök már rég a múlté, helyette eljött nála a sokkal reálisabb néha kissé balfácánszerű figurák ideje (Kiss Kiss Bang Bang, Iron-man 3), akik hiába nem tökéletesek, mégis lazák és előbb utóbb megoldják a problémáikat.
Arra pedig kifejezetten kiváncsi vagyok, ezek után mit fog kihozni a Predatorbol.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10467 Dátum: 2016. június 02. - 22:38:25 »
Arra pedig kifejezetten kiváncsi vagyok, ezek után mit fog kihozni a Predatorbol.
Nocsak. Csak nem ő fogja rendezni a folytatást? Egyébként vicces, mert az első részben még szerepelt is.  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10468 Dátum: 2016. június 02. - 22:41:04 »
Nekem az egész Predator alapsztori olyan életszerűtlen, ha szabad így fogalmazni. Egy fejlett faj, ami vadászik...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10469 Dátum: 2016. június 02. - 22:42:16 »
Ráadásul Schwarzeneggerre... lehetne több eszük is.  :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10470 Dátum: 2016. június 02. - 22:48:40 »
Azon a bolygón nem vetítették a Terminatort.  ;D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #10471 Dátum: 2016. június 02. - 23:06:43 »
Nekem az egész Predator alapsztori olyan életszerűtlen, ha szabad így fogalmazni. Egy fejlett faj, ami vadászik...
Miért, az emberek nem ugyanezt csinálják az állatokkal? Kedvtelésből, b***ki!

:lol: :lol: :lol:
De rájöttem, hogy ők beszariak. Különben Chuck Norrisra mennének, de vele nem mernek packázni...  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10472 Dátum: 2016. június 02. - 23:16:12 »
:lol:
Miért, az emberek nem ugyanezt csinálják az állatokkal? Kedvtelésből, b***ki!
Én fejlett fajról beszéltem  ;D
--------------
WTF! :o  :lol: :lol: :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10473 Dátum: 2016. június 03. - 07:12:16 »
Nocsak. Csak nem ő fogja rendezni a folytatást? Egyébként vicces, mert az első részben még szerepelt is.  :D
Igen ő rendezi. Amúgy a Predator forgatása alatt írta a Halálos Fegyver forgatókönyvét.

De a technikai fejlettség miért járna feltétlenül együtt erkölcsi fejlettséggel?
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 03. - 07:42:29 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10474 Dátum: 2016. június 03. - 10:53:07 »
Nem azért írtam, mert ez ellentmondás, hanem a lényeg, hogy az egész predator, csak azért van, hogy meneküljenek előle. Amíg nem tudtunk róla semmit (1. rész) még oké volt, mert körbe lengte a misztikum, de nem volt idő gondolkodni rajta, mert menekülni kellett. PL Az Alienben mivel egy ragadozó állatról van szó, valahogy életszerűbb a dolog.
----------------
Megnéztem az Ötödik hullámot.
Azt hiszem, most már tudok kungf.. young adoult könyvet/filmet írni  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 03. - 10:58:38 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #10475 Dátum: 2016. június 03. - 11:06:20 »
Most ezt nem teljesen értem, valahogy ebből a kommentből is az érződik, hogy te ellentmondásosnak tartod a fajt lényt, akármit. :headscratch:
A szörny alapvetően azért van a filmekben, hogy menekülni kelljen előle. Számomra az, hogy egy "állat" a zsákmányának tart (habár ez azért erős ledegradálása az Aliennek, de fogadjuk most így el), vagy az, hogy egy intelligens felfegyverzett gyilkos akar levadászni, sajnos egyik lehetőség sem tűnik igazán elrugaszkodottnak.
Nyilván itt ezek átültetve kerültek a sci-fi horror zsánerbe. Habár az egy percig sem kérdés, hogy az Alien koncepciója sokkal izgalmasabb, művészetileg érdekesebb, míg a Predator egy szimpla akciófilm.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10476 Dátum: 2016. június 03. - 13:06:52 »
Amikor megpróbálak több infót a faj bögé pakolni, akkor éreztem erőltetettnek. Az Alienben tetszett, ahogy bővült  a tulajdonságok/infók köre.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10477 Dátum: 2016. június 03. - 14:51:39 »
De mennyit tudni róla, és az miért erőltetett? Egy fejlett faj, ami (vagy aminek egy része) szeret vadászni és járja a galaxist.
Habár jobban belegondolva a 2. rész alapján amit ők csinálnak, az nem is igazán vadászat, mert ha egy oroszlán megöli a vadász haverodat, azt nem engeded el utána, azzal, hogy tisztességes küzdelemben maradt alul. Igazából ők amolyan gladiátor harcot vívnak, egyfajta ál-tisztesség látszatával.

Nekem max a Predators volt erőltetett, mert utálom, mikor az új fő gonoszt azzal akarják keménnyé tenni,hogy a régi klasszikust simán lealázza. Mert ott akiket eddig láttunk Prediket azok az alacsonyabb rendűek, mert van a felsőbb rendű faj, aki őket legyakja simán. Na ne, mindezt persze egy sokkal rosszabb filmben... :roll:
vagy a könyvek/AVP filmek, amikben amolyan jófiúkként lettek beállítva, az is baromság volt. De a klasszikus két film szerintem teljesen rendbe van. Az a baj, hogy ez már egy olyan franchise, mint a Terminator, több értékelhetetlen film készült ezen a címen, mint jó. Ezek a kiegészítő akármik meg ugyanúgy szétbarmolták az Alient is.

Emlékszem egyszer volt valami ilyen tipikus szavazós játékban, hogy ki nyerne a Terminator vagy a Predator, erre jött az ultimate komment, hogy "Ne vicceljetek, a Predatort egy sima Schwarczy is lecsapta, egy Terminator ellen esélye sem lenne!" :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 03. - 15:06:02 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10478 Dátum: 2016. június 03. - 22:10:55 »
Én elkezdtem nézni, de egyszerűen kb 15-20 percig bírtam, utána lekapcsoltam a filmet. Nem is tudom, hogy egyáltalán van-e értelme végignézni a filmet.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10479 Dátum: 2016. június 04. - 10:43:01 »
Én elkezdtem nézni, de egyszerűen kb 15-20 percig bírtam, utána lekapcsoltam a filmet. Nem is tudom, hogy egyáltalán van-e értelme végignézni a filmet.
Nincs értelme. A végén összeáll egy gyerekcsapat, tipikusan ilyen jól elválasztható karakterekből, mint az überflegma keménycsaj, a feka, a jó csaj, meg a szépfiú és kezdenék megmenteni a világot.
Jó nagy hülyeség az egész csavar benne, mert minek kéne kiképezni és átverve arra rávenni egyerekeket, hogy harcoljanak mellettük. Közben földi technológiát használnak a lények?

Na de a recept:
Végy egy tinilányt(célcsoport) akit két fiú is akar(Alkonyat, Burok). Mert az ilyen lányok a menő lányok az isiben. És minden lány aki nem menő, szeretne az lenni.
Legyen világvége,mert akkor nincs iskola és nincsenek szülők. Szabadon lehet rohangászni a gyerekcsapatokkal és felnőttet játszani.
Derüljön ki, hogy ő nem hétköznapi szürke tömegember mint ami addig volt az iskolában, hanem a kiválasztott(Harry Potter, Éhezők viadala, Kiválasztott, Emlékek őre.), akinek az a feladata, hogy megmentse a Földet.
Azért voltak jó plilanatai a filmnek: A főszereplő nagyon jó színész és jó csaj lett a Kick/Ass óta. Miatta néztem meg.
A film szerkezetének voltak üde pillanatai. Kis visszaemlékezések, más szereplő szemszögéből mutatva eseményeket.
Akkor romlott el a film amikor kezdődött a sorozás, kiképzés. Az tiszta Beavatott volt. És azt a filmet nagyon nem bírom...
De mennyit tudni róla, és az miért erőltetett? ......
Bocs Todd! Nem teljesen tiszta a fejemben mire gondolok, így most nem tudok jó vitát folytatni erről  :-[ :D
Amúgy tegnap volt a tv-ben a Bolygó neve: Halál.  :bravo:
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 04. - 10:47:15 írta VTomi »