Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363329 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10940 Dátum: 2016. december 20. - 23:20:16 »
Ma már bármiből mozit csinál Hollywood.   :o :uhoh:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10941 Dátum: 2016. december 21. - 08:26:19 »
Tényleg ezért van bennük ez a típusú karakter. Milyen filmben nem ez van, hanem olyan mint H. Ford?
Nem teljesen értem a kérdést? Ford ebben a filmben egy noir karakter.
Ma már bármiből mozit csinál Hollywood.   :o :uhoh:
Már ezt az egy percet se bírtam végignézni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 21. - 08:28:58 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10942 Dátum: 2016. december 21. - 10:31:25 »
Gyerekeknek mindent eladnak, csak szem és száj kell hozzá.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #10943 Dátum: 2016. december 21. - 11:05:48 »
Még rapidabb facebook generációt kinevelve (nem mintha a mostani nem lenne elég gáz), totálisan képtelenné válva a szavakban való kifejezésre. Erről a Black Mirror 3x01-es része jut eszembe, egy remek társadalomkritikába bemutatva a jelenséget. Erre tart a világ?  :-\

Todd

• Pókfej
« Válasz #10944 Dátum: 2016. december 21. - 12:01:59 »
Jajj, tudom, hogy bezzeg a mi időnkben még mammutokra vadásztunk, mert olyan öregek vagyunk, de a világ mindig halad valamerre, aztán azt majd az idő eldönti, hogy az jó vagy rossz. Mindig más, ez biztos.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10945 Dátum: 2016. december 21. - 16:34:55 »
Jézus atya úúúúúr isten.... :-\ :'(
BATMAN,Spawn,Star Wars

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10946 Dátum: 2016. december 21. - 19:59:39 »
Akkor azért olyan nagy, hogy tudjon harcolni? Mert értelmetlennek éreztem egy akkora robotot csinálni, ami alig fér be egy emberi helyiségbe, járműbe. De ha droid akkor lehet erős attól, hogy emberi méretű.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10947 Dátum: 2016. december 22. - 09:36:57 »
Tagnap én is megnéztem az új Star Warst, egyetértek az elöttem szólókkal, kisebb nagyob hibái ellenére, alapvetően ez egy jó film volt, és örülök, hogy a Disney végre el mert szakadni a szokásos SW dramaturgiától és új irányvonalakkal kísérletezni.
innentől  :spoiler:
Ami szerintem jó volt: Végre egy szürke háborús film, nem minden fekete és fehér. A Lázadók is bőven tesznek morálisan megkérdőjelezhető döntéseket, míg nem minden birodalmi mocskos szemétláda.
Továbbá maga az egész haború sohasem volt még ennyire kilátástalan. Ahogy anno felmerült, hogy tényleg ebből a történetből fog a Disney filmet csinálni, de itt nem lehet happy end, ugyanaz lesz a vége mint eredetileg? Igen, ugyanaz, merész húzás volt egy gyerekfilmbe Piszkos 12 típusú történetvezetést beépíteni. Ja és K2SO ő is jó volt. ;D

Ami szerintem nem volt jó: A CGi tarkin nagyon lógótt a filmből, habár értem, hogy nem igazán lehetett kihagyni ebből a történetből. Peter Cushing pótolhatatlan, habár a szinkronjával egészen jó munkát végeztek, néha tényleg olyan volt, mintha őt hallanám.
Plusz úgy éreztem végig, mintha itt a Rohamosztagosok már direkt paródia szintbe lépnének át, annyira inkompetensek voltak, ami sok eredetileg drámai jelenet élét is csökkentette. Aztán beküldtek max egy tucat elit rohamosztagost, akik hatékonyabbak voltak, mint több száz másik. :lol:
De a Halálcsillag gyenge pontjára kaptunk egy magyarázatot, már csak az a kérdés, hogy ezt a gyenge pontot miért is tartották meg a további két halálcsillagnál is?

De összességében pozitív a mérleg nyelve, és bízom benne, hogy ezen az univerzumon belül több újabb enyhén formabontó filmet is láthatunk majd.

Mert értelmetlennek éreztem egy akkora robotot csinálni, ami alig fér be egy emberi helyiségbe, járműbe.
Azért a birodalom nem az ember méretű helységekről és járművekről ismert. Nézd csak meg mikor a Csillagromboló áll egy város fölött, és akkora mint maga a város, vagy a komlett vadászgépeket eltaposó lépegetők. És akkor ugye a halálcsillagról még nem is beszéltünk. :lol:
Az értelmetlen nagyzolás nem áll éppenséggel messze a birodalomtól. Ezek mellett egy 3 méter magas robot, azt hiszem semmi.
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 22. - 10:21:08 írta Todd »

coleman

• Bűnölő
« Válasz #10948 Dátum: 2016. december 22. - 10:02:36 »
Akkor azért olyan nagy, hogy tudjon harcolni? Mert értelmetlennek éreztem egy akkora robotot csinálni, ami alig fér be egy emberi helyiségbe, járműbe. De ha droid akkor lehet erős attól, hogy emberi méretű.

Sci-fi nézés 101: A tudományt még csak véletlenül se kezdjük el magyarázni, mert megy az egész élmény a levesbe :D :D

Ha nagyon ki akarsz találni valamit, akkor el tudod képzelni, hogy a Birodalom nem kifejezetten állt harcban senkivel, vagyis a harci droidok rendfenntartónak kellettek. Ezt mondja különben a kódja is. A Birodalom rendjét pedig a félelem tartotta fenn, következésképpen azért építették őket nagyra, hogy félelmetesek legyenek. Teljesen légbőlkapott, de ha magyaráznom kéne, ezt találnám ki :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10949 Dátum: 2016. december 25. - 09:41:50 »
Tényleg ezért van bennük ez a típusú karakter. Milyen filmben nem ez van, hanem olyan mint H. Ford?
Nem teljesen értem a kérdést? Ford ebben a filmben egy noir karakter.
Melyik az a film, ahol nincs ez a dramaturgiai húzás, hogy a főszereplő belecsöppen a világba és vele együtt ismerjük meg azt?

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #10950 Dátum: 2016. december 25. - 11:11:59 »
Ez lesz akkor a Prometheus folytatása?  :headscratch:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10951 Dátum: 2016. december 25. - 14:35:58 »
Igen, ez a folytatása.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10952 Dátum: 2016. december 25. - 14:55:04 »
Igen is meg nem is, ez a Prometheus kettő, közben a visszatérés a klasszikus Alien frenchise-hoz, és közben Ridley Scott válasza Niel Blomkampnak, hogy kitúrhassa, hogy amaz ne tudjon új Alien filmet csinálni. :lol:
Túl sok jót nem nézek ki belőle.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10953 Dátum: 2016. december 25. - 15:14:04 »
Gore horrorba megy át az egész. Mint a Fűrész folytatásai.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10954 Dátum: 2016. december 25. - 15:17:29 »
Melyik az a film, ahol nincs ez a dramaturgiai húzás, hogy a főszereplő belecsöppen a világba és vele együtt ismerjük meg azt?
Szinte az összes klasszikus sci-fi regény ilyen, és minden ezek alapján készült film.
Mint ahogy a Szárnyas fejvadász, 1984, Total Recall, Különvélemény, 2001 Űrodüsszeia (habár itt a sztorit  a filmhez írta Arthur C. Clarke) stb.
De egyéb példák is vannak: Gattaca, 12 Majom, Moon, Ghost In The Shell, Akira, RoboCop, Oblivion (erről mondjuk nehéz eldönteni...).
Egyikben sincsen az adott világba belecsöppenő karakter, mindegyikben a figura abban a helyzetben él, és neki az a természetes (amiből aztán persze nyilván kibillentik).
Gore horrorba megy át az egész.
Ez még önmagában nem baj, mivel nem is áll messze a filmektől, és az Alien filmek legnagyobb parafaktorát pont a test-horror adja. Mondjuk ilyen szempontból én inkább a Cronenbergi stílushoz vinném közelebb. Gigerhez kell visszanyúlni és a szex, a testiség és borzalom olyan mélységeibe jutunk, amikhez hasonlót kevés film mert valaha boncolgatni.
A képek alapján (aki akarja, rákereshet) Scott is valami ilyesmit akar, csak szerintem ő (az utóbbi munkái alapján) marha kevés ahhoz, hogy ezt ne vigye át öncélúságba. Habár lehet, hogy azóta már emelkedett annyit az ingerküszöb, hogy amit annak idején vissza kellett fogni az akkori közönséghez és trendekhez képest, azt manapság már lehet fullba nyomni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 25. - 20:20:34 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #10955 Dátum: 2016. december 25. - 19:48:10 »
Akkor a Star Wars téma ide megy végül?
Mondjuk olyan sok hozzáfűzni valóm nincs a témához, megnéztem, tökre tetszett, jobban bejött mint a 7. rész, a vége baromi jó lett, nagyon kúl ötletnek tartottam, hogy ennyire csatlakozott a 4. elejéhez, Vadernek meg jóó kis akciót hoztak össze, bár végig azt hittem, hogy ő fogja lecsapni a japán/kínai Jedit...
Amúgy a sztori nekem kicsit ott sántít, hogy nem úgy  volt, hogy valami Botánok lopták el a tervrajzot, meg hogy ekkora csata volt  itt a bolgyónál... 4.-ben nem az volt, hogy a Yavinnál volt az első komolyabb csatájuk a Lázadóknak a Birodalommal? Meg, hogy a teszt lövés az Oldarán ellen ment? Bár abba belelehet magyarázni, hogy az első igazi bolygó pusztító lövés ment arra...  :headscratch:
Btw: Tarkin cgi karakter volt? Az első megjelenésén kicsit gyanúztam olyan furin mozgott itt-ott...  :headscratch:

Ami kicsit elszomorít, hogy ez a film egy tök jó Öngyilkos Osztag lett volna... pont így képzeltem volna el az ő sztorijukat, betörni/belopózni ellopni vmi fontosat, majd uzsgyi... (tény, hogy nem ölettem volna meg az egész csapatot, de 2-3 tagot simán kilehetett volna ott is írtani pölö Will lehetett volna Bronz Tigris és eljátszhatta volna a drámai halált, ha már mostanában úgyis annyira drámázni próbál...)
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #10956 Dátum: 2016. december 25. - 20:01:30 »
Ez egy ilyen állandó tévhit, ami nem tudom, honnan ered.
A "Many Bothans died to bring us this information." mondat a Jedi visszatér-ben hangzik el a 2. halálcsillaggal kapcsolatban.

BuB

• Pókfej
« Válasz #10957 Dátum: 2016. december 25. - 22:41:56 »
Jaaaah, hogy az a 6.-ban volt akkor... összemostam akkor a két tanácskozást  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #10958 Dátum: 2016. december 26. - 22:23:29 »
Ma megnéztem a 13. emeletet. Kár hogy ezt a filmet nem 8-10 évvel ezelőtt láttam, úgy biztosan jobban tetszett volna.

BuB

• Pókfej
« Válasz #10959 Dátum: 2016. december 31. - 16:13:10 »
Hááát, lecsekoltam ezt az új Szellemírtók filmet is... ez se váltotta meg a világot... tipikus Melissa McCarthy-s film, pont előtte láttam a Főnököt szintén vele, kb. hozta is azt a színvonalat...
Nem nagyon tom meg akarom túl ragozni... nagyon kár volt, inkább lett volna egy Szellemírtók 3 a régi csapattal, kár, hogy Murray nem hajlandó rá, bezzeg ebben részt vett...

Egen, szinte ez az egyetlen rész ami tetszett, nagyon bejött, hogy minden egyes régi szereplő felbukkant benne, szép tisztelgés volt előttük.
Viszont ez kattogot végig a fejemben, mert több helyről azt olvastam, hogy ez nem rebút, hanem egyféle folytatás... hogy a francba lett volna ez folytatás ;D minden régi szereplő mást alakított, és semmi utalás nem volt a régi történésekre... :roll:

Viszont stáblista utáni jelenet itt is megvolt, tuti készülnek/tek 2. részre...