Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364068 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10960 Dátum: 2016. december 31. - 18:44:29 »
Melyik az a film, ahol nincs ez a dramaturgiai húzás, hogy a főszereplő belecsöppen a világba és vele együtt ismerjük meg azt?
Szinte az összes klasszikus sci-fi regény ilyen, és minden ezek alapján készült film.
Mint ahogy a Szárnyas fejvadász, 1984, Total Recall, Különvélemény, 2001 Űrodüsszeia (habár itt a sztorit  a filmhez írta Arthur C. Clarke) stb.
De egyéb példák is vannak: Gattaca, 12 Majom, Moon, Ghost In The Shell, Akira, RoboCop, Oblivion (erről mondjuk nehéz eldönteni...).
Egyikben sincsen az adott világba belecsöppenő karakter, mindegyikben a figura abban a helyzetben él, és neki az a természetes
Ez még önmagában nem baj, mivel nem is áll messze a filmektől, és az Alien filmek legnagyobb parafaktorát pont a test-horror adja. Mondjuk ilyen szempontból én inkább a Cronenbergi stílushoz vinném közelebb. Gigerhez kell visszanyúlni és a szex, a testiség és borzalom olyan mélységeibe jutunk, amikhez hasonlót kevés film mert valaha boncolgatni.
A képek alapján (aki akarja, rákereshet) Scott is valami ilyesmit akar, csak szerintem ő (az utóbbi munkái alapján) marha kevés ahhoz, hogy ezt ne vigye át öncélúságba. Habár lehet, hogy azóta már emelkedett annyit az ingerküszöb, hogy amit annak idején vissza kellett fogni az akkori közönséghez és trendekhez képest, azt manapság már lehet fullba nyomni.
Nem eleve öncélú az ilyen és minden fajta horror?

Amúgy a The man in the highcastle is ilyen és szintén Philip K. Dick regény alapján készült.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10961 Dátum: 2017. január 01. - 14:05:32 »
Azt, hogy minden horror öncélú lenne, nem feltétlenül hiszem.
De a művészet sokszor (sőt szerintem többségében) öncélú. Pl. amennyiben egy művész nem akar üzenetet közvetíteni, egyszerűen csak mintegy szellemi maszturbáció (szeretem ezt a szót, annyira öncélú :D), mindent ki akar adni magából ami benne van, az vélhetőleg öncélú, hiszen nem a közönség igényeinek kielégítése a cél, hanem csupán a saját érzéseinek, traumáinak, veszteségeinek (néha örömének, de ez ritka) stb. a művészeten keresztüli feldolgozása. Szerintem ez egyértelműen művészet, és gyakorlatilag pontosan ezt csinálom én is.
Giger munkái az emberek túlnyomó többségénél kiverik a biztosítékot, míg szerintem zseni volt (és őrült).

A túlzó öncélúság, amitől ezt a fajta művészeti tevékenységet iszonyúan nehéz lehet elválasztani (főleg ha sikeres lesz benne az ember), szerintem az, amikor már nem a saját igényeit szolgálja a művész, hanem azon gondolkozik, hogy mivel lehetne direkt annyival megemelni az ingerküszöböt, amitől tutira újra felfigyelnek rá. Gyanítom, hogy ez a film ilyen lesz.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10962 Dátum: 2017. január 01. - 14:52:01 »
Aztán ott van Lucio Fulci horrorja a Pokol Hét kapuja, ami már akkor megfeküdte a stúdiók gyomrát, és nem is lett folytatása. Az egész film undorító és perverz szerintem. Persze van akinek ennyi elég egy horror-hoz.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10963 Dátum: 2017. január 01. - 16:31:40 »
amennyiben egy művész nem akar üzenetet közvetíteni, egyszerűen csak mintegy szellemi maszturbáció
Idézet
Giger munkái az emberek túlnyomó többségénél kiverik
;D Akkor ő elérte a célját.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10964 Dátum: 2017. január 01. - 16:34:15 »
Igen, mindenképpen. Nem véletlenül használtam kétértelmű, vagyis inkább egyértelmű szavakat. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2017. január 01. - 16:36:09 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10965 Dátum: 2017. január 02. - 23:50:41 »
A Zsivány egyesben, a végén volt egy katona, aki úgy nézett ki mint Ludacris.

Lehet hogy ő volt, de nem találom az imdb-n. Az a fickó, akinek a birodalmi dezertőr pilóta srác mondja, hogy be kéne dugni a vezetéket, de nem tudja hova, meg, hogy hogy néz ki a kapcsoló. Mindenesetre, engem kimozdított a filmélményből, akkor is ha nem ő, mert rögtön, a Halálos iramban jut róla eszembe, és hogy mit keres egy ilyen filmben.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10966 Dátum: 2017. január 04. - 15:46:40 »
Tud valaki ajánlani olyan óriásrobotos animét, mint a Pacific Rim? Szinkron, vagy maygar felirat előny ;D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #10967 Dátum: 2017. január 04. - 15:54:50 »
Neon Genesis Evangelion. A Pacific Rim is merít belőle.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10968 Dátum: 2017. január 04. - 16:22:09 »
Nagyon enyhén fogalmaztad meg, hogy a Pacific Rim az a Neon Genesis lehülyített verziója. :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10969 Dátum: 2017. január 04. - 17:53:35 »
Köszi!
megpróbálom valahogy megnézni.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10970 Dátum: 2017. január 07. - 09:42:08 »
A Jogászt láttátok már??Marha jó film.Kicsit lassan indul (mondjuk nem semmi a kezdés se ha jobban belegondolok :P)de aztán bekeményít.
Nagyon jó film.
BATMAN,Spawn,Star Wars

balogh44

• Thanos
« Válasz #10971 Dátum: 2017. január 08. - 21:22:32 »
Ez lesz akkor a Prometheus folytatása?  :headscratch:

Ja, és nem is baj, mert már hiányoltam a xenomorfokat. :D
Amúgy ahogy látom, itt hátulról buggyannak majd elő?  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10972 Dátum: 2017. január 08. - 21:25:02 »
Lehet, hogy csak eltévesztette az irányt. Előfordul az ilyesmi.  :D

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #10973 Dátum: 2017. január 09. - 00:33:09 »
Majd jön az Axel Braun paródia, ahol a testnyílásokat fogják használni kijáratként.  :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10974 Dátum: 2017. január 09. - 10:35:30 »
Lehet, hogy csak eltévesztette az irányt. Előfordul az ilyesmi.  :D
Hehe XD
Jó ötlet mert brutális. De nem logikus, hogy nem a lágy rész felé megy. Vagyeddig sem a hasán jött ki, hanem a szegysonton át? :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10975 Dátum: 2017. január 09. - 16:13:30 »
Mellkas. Nem véletlenül chestburster a neve.
Amúgy biológiai szempontból kicsit necces az egész. Vagyis ha az arctámadó a nyelőcsövön keresztül dugja le a nemi szervét, akkor hogyan kerül át az embrió a mellkasba, menet közben átszakítja a nyelő csövet? Amikor ott növekszik, hová kerülnek át onnan az ott lévő szervek, összenyomja őket?
Ha ilyen körülmények között ébred fel szegény Kane, akkor nem az kellene hogy legyen az első gondolata, hogy éhes vagyok, hanem az, hogy pokoli fájdalmai vannak, mielött még egyáltalán megindulna a "szülés".
A hasüregben sokkal több fölösleges hely lenne és még a kiút is könnyebb. :D

Szerintem lehet azért így találták ki, mert a szorongás, a félelem szegycsonti fájdalmat okoz, és a lény lényegében a félelem megtestesülése. Ez mondjuk lehet, hogy erőteljes belemagyarázás, de mint szimbólum szerintem adná, hogy a félelmed, a szorongásod addig fokozódik, míg megtestesül és kitör belőled.
« Utoljára szerkesztve: 2017. január 09. - 16:34:49 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10976 Dátum: 2017. január 09. - 16:26:36 »
A nyelőcsövön keresztül a gyomorba kerül. És ott eszi amit a gazdateste eszik. Bár ha kitölti a gyomrot, nem éreznél éhséget.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10977 Dátum: 2017. január 09. - 16:31:53 »
Nem valószínű, mivel az arctámadó mesterséges kómában tartja a gazdatestet a szülésig. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10978 Dátum: 2017. január 09. - 16:38:18 »
Ezt szemlátomást nem gondolták végig. Simán csak arra mentek, hogy megrázó, látványos és brutális legyen. A logikára nem gondoltak (ahogy a legtöbb horror sem). Nekem a kedvencem az Alienekkel kapcsolatban az a kérdés, hogy mi a franctól nő meg olyan hatalmasra (az eredeti "születési" méretéből) rendkívül rövid idő alatt semmi táplálék bevitele nélkül?  :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10979 Dátum: 2017. január 09. - 18:50:28 »
Nem valószínű, mivel az arctámadó mesterséges kómában tartja a gazdatestet a szülésig. ;)
Mi nem valószínű?