Megnéztem moziban a Kincsemet!
Ajánlani tudom csak! Szerintem hihetetlenül jó és szórakoztató és kerek egész, kreatív, vicces, izgalmas, drámai film! Persze nem több mintha egy amerikai versenyzős filmet néznénk. Ismert a forgatókönyv receptje. De bakker, ez magyar! Nem a Hetihetes szégyentelekedése Ganxta Zolival, mint régen és nem egy művészkedő film és nem is a magyar proliságon nevetünk (Üvegtigris)
A Félvilág is jó volt, de nem egy popcorn mozi mint ez. A Fehér isten nagyon elvont volt, szerintem értelme sincs sok. A Hurok egész ötletes időhurkos sci-fi volt.
Kicsit a Sherlock Holmeshoz hasonlítható. Vannak benne a steampunk stílusra való utalások. Nem steampunk film csak a stílusra utalgatnak az értő szemű nézőnek. Nekem már a plakátjáról is ez jött le, de akkor nem volt véletlen, mint ahogy azt hitem.
Vannak benne mai korra kacsintó anakronisztikus poénok, de belesimulnak a korba. Kivéve egy eléggé hip-hopos táncjelenet, de ne riasszon el.
Jó karakterek, ezekből adódó jó poénok és szituk, jó színészek. A hazafias érzelmekre is rájátszik, szerintem ez is nagy erőssége. Osztrák uralom ugye.
Én hagytam magam és még meg is könnyeztem egy két győzelmet, vagy drámai jelenetet.