Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365012 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11080 Dátum: 2017. április 10. - 22:11:20 »
Igen ezek a filmek léteztek, nem csak elméleti szinten. Gondolod, hogy itt koptatnám a billentyűzetet, ha nem így lenne? :lol: :headscratch:
Az, hogy milyen színvonalon, abba meg ne menjünk bele, nyilván 50-70 éves B filmekről beszélünk, naná, hogy mai szemmel lehetetlen őket komolyan venni.
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 10. - 22:16:01 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #11081 Dátum: 2017. április 13. - 16:56:58 »
A színvonal ránézésre is nagyon gyenge, az 50-es évek amerikai filmjeiben ennél azért sokkal jobban megvalósítottak dolgokat. Pl. Ben Hur 59-es.
De nekem ránézésre a '33-as King Kong is jobbnak tűnik, mint ezek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11082 Dátum: 2017. április 13. - 22:20:35 »
Pontosan így van. Az eredeti King-Kong klasszisokkal jobb mint ezek.
Nemrég olvastam el Ernest Cline: Ready Player One című könyvét, ami arról szól, hogy geekek harcolnak egy kormányszervezettel egy virtuális valóságban amit a 80-as évk pop-cult dolgaiból rakott össze egy milliárdos programozó zseni, és ebben rejtette el a végrendeletét.
Amiért eszembe jutott, az az, hogy a történet csúcspontja egy gigantikus mecha harc, amiben a főhős a japán Pókember sorozat robotját Leopardont (csak tudnám miért ez a neve XD) irányítja, a főgonosz pedig MechaGodzillát. Vagyis egy elég nagy réteg szemében ez a két dolog menő, és epikus. Az én szememben pedig egy rossz vicc, mert a valóságban ezek így néztek ki. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 13. - 22:22:11 írta Todd »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #11083 Dátum: 2017. április 17. - 18:49:55 »
Megnéztük azÍgy neveld a sárkányodat 1-2-t.Hát apám,ez mind a kettő mestermű!
Jó a történet,jó a humora,főleg,hogy Vikingek is meg sárkányok is... :brow:
Óriási kedvencem lett a két rajzfilm.Kb. 5 perce megnéztük a Csonttörő sárkányodat is.Ez is marha jó pofa.
Imádom  a franchise-t! ;D
BATMAN,Spawn,Star Wars

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #11084 Dátum: 2017. április 17. - 20:32:19 »
Figyelmedbe ajánlom a sorozatot, a Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai-t is.  :D
Az első két évad az első film közvetlen folytatása, míg a harmadik évadtól a második film előzménye, melyhez folyamatosan érkeznek új részei a Netflix-re a mai napig és lassan a 100. részhez ér. Ugyanolyan minőségi a sorozat, mint a filmek.  ;D

1-2. évad főcím

3. évadtól főcím

« Utoljára szerkesztve: 2017. április 17. - 20:41:19 írta BlackArrow »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11085 Dátum: 2017. április 17. - 22:24:45 »
Már az ötödik évad megy belőle. Lányom full kedvenc sorozata. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #11086 Dátum: 2017. április 17. - 22:45:27 »
Nekem az első rész nagyon tetszett, a 2. egy kicsit kevésbé.
Vagyis van a folytatással egy nagyon furcsa problémám, ami vélhetőleg csak számomra az. Az első rész végén Hablaty ugye elveszíti az egyik lábát, gyakorlatilag mozgáskorlátozott lesz, és ez nekem marhára tetszett (jó tudom biztos beteg vagyok :D) mert ez egy nagyon szép kikerekítése volt annak a szimbiózisnak ami közötte és a sárkány között kialakult.
Vagyis Hablaty tette röpképtelenné a sárkányt, aki utána csak úgy lett képes repülni, ha együtt vannak. Majd végül a sárkány miközben megmentette Hablatyot, szintén okozott neki egy nagyon komoly sérülést, ami után Hablaty csupán akkor válhat újra teljes emberré és fog tudni könnyen mozogni, amikor a sárkány hátán lesz. Vagyis ők innentől külön-külön csupán sérültek, de együtt egy teljes értékű lénnyé képesek válni.
Én így értelmeztem az első rész végét, és ez marhára tetszett.
Erre jött a 2. rész, amiben Hablaty a szuper protézisével gyakorlatilag úgy rohangál, mintha semmi baja nem lenne. :lol:

Nem tudom, hogy a sorozat mennyire foglalkozott ezzel a kérdéssel.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11087 Dátum: 2017. április 17. - 22:46:28 »
Pókember is eldobta magától a szimbiótát idővel. :)

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #11088 Dátum: 2017. április 18. - 07:31:40 »
KKoszi.

Gyerkocnek mar kellett is rendelni egy Fogatlan plüsst.Plüss mániás. ;D (ebayen nem ilyen horror arakban vannak,mint itthon)
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 19. - 07:25:53 írta ZoliZoltán »
BATMAN,Spawn,Star Wars

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11089 Dátum: 2017. április 18. - 11:19:04 »
Ugyanolyan minőségi a sorozat, mint a filmek.  ;D
De nem grafikailag, érted ezt gondolom.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #11090 Dátum: 2017. április 18. - 22:31:12 »
Amúgy időközben már kijött az új Star Wars film első kedvcsinálója. ;)

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #11091 Dátum: 2017. április 19. - 07:28:34 »
Ugyanolyan minőségi a sorozat, mint a filmek.  ;D
De nem grafikailag, érted ezt gondolom.
Az elso reszt meg is neztuk.Tenyleg ugysn olyan humoros.Jo pofa ez a sarkany tema,na.😊
A grafika viszont tenyleg nem tul szep.😕
BATMAN,Spawn,Star Wars

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #11092 Dátum: 2017. április 19. - 17:10:02 »
Az első két évad (amit a Cartoon Network-re gyártottak) grafikailag nincs a toppon.
Mivel a csatorna kaszálta, így a Netflix-re átvett sorozat jóval szebb lett a harmadik évadtól. Különbség már a linkelt intrókból látszik.  :nezze:

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #11093 Dátum: 2017. április 19. - 18:54:53 »
Es tenyleg,banyek.☺
A 3. introjat meg se neztem.
Az mar korrekt.
De mire elerunk odaig!?🙄
BATMAN,Spawn,Star Wars

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11094 Dátum: 2017. április 19. - 20:15:04 »
Nekem olyan kiábrándító ez a grafikai különbség, ami különbség minőségi, hogy nem is kezdem el nézni emiatt a sorozatot. Biztos más is van így ezzel, ezért sztem ez egy rossz döntés a készítőktől.
Olyan, mintha félkész film lenne. Mert erről is van szó sztem, bár nem vagyok 3D grafikus. A filmnek is biztos van egy ilyen fázisa, ahol még így néz ki. De ezt eladni egy sorozatba...
Szerintem, ha nincs lehetőség azt a grafikai színvonalat hozni, mint a filmben, akkor egy másik grafikai stílust kellene találni. Pl van a Kung-fu Panda film. Annak vannak nagyon szép 2D átvezető videói, vagy mik. Amikor mesélnek benne. Na azzal el tudnék képzelni egy rajzfilmsorozatot.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #11095 Dátum: 2017. április 19. - 21:06:39 »
Eleve kevesebb pénzből készülnek ezeknek a 3d-s sorozatoknak az epizódjai. Ami olyan 1,5-2 millió dollár lehet max, míg egy 90 perces mozifilm 100 millióból. Érthető módon nem fogják költeni a 5x-ét rá. Nyílván Netflix kicsit bőkezűbb a gyártásnál. Szerintem egy 5millió/részre biztos adnak. Belefektetett munka miatt költséges a cgi, amit meg kell fizetni. Míg a mozifilmeknél mondjuk 30 000 órát foglalkoznak az egésszel, addig a sorozatnál mondjuk 100-300 órát egy résszel. És a különböző szűrözések, szebb effektekért is nyilván felárat kérnek.

Tudok egy remek példát mutatni arra, mikor nincs idejük egy sorozat maradék nyolc részét befejezni a készítőinek. Így járt a Klónok Háborúja, mivel a Lázadókat kellett készíteniük a Star Wars jogok felvásárlása után (történetvezetés és karakterizálás szempontjából sokkal jobb lett). Szinkronizálás és a teljes epizódok jelenetei sorba vannak vágva, egyedül az utómunka hiányzik, viszont az erősen. Ezeket a részeket még nekem is kínszenvedés megnéznem.  Egy úgymond 6. évad még a Netflixre kijött. Mivel a Disney XD-n a Lázadókból a 4. egyben utolsó évad jön, reménykedem még a Netflix leszerződteti legalább a függőben maradt munkálatok befejezésére az alkotókat.

Hiszed vagy sem, készült a Nickelodeon-ra Kung-Fu Pandából is Rendkívüliség legendája alcímen egy három évadot megélt sorozat, amely jobb, mint a három film együttvéve és ott is vannak főgonoszok, közölük páran kaptak egy háromnegyed órás külön részt. És bőven voltak olyan volumenűek, mint a harmadik filmben, mégis működtek és sokkal drámaibb történetet írtak köréjük, nem pedig laposat, mint a leeresztett lufi.

Vagy ott van a Madagaszkár pingvinjei, amit háromszor végig néztem, míg a önálló mozijuk vagy a három Madagaszkár film elég volt egyszer. Amúgy a Julien-es spin-off sorozat is készült. Pingvinek nélkül egyáltalán nem működik a karaktere. A pilot elég szenvedős volt, így azt már hagytam.

A pingvinek

Az All Hail King Julien-nek még a főcíme is fájdalmas.

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #11096 Dátum: 2017. április 19. - 21:35:27 »
Igen.Tok olysn erzesem volt,hogy ez felkesz.
De visszagondolva a tobbi CN sorozat se egy vizualis orgia...

SW felkeszek.Azokhoz meg magyar felirat is van.Asszonnyal meg is neztuk meg par eva mind a 8 reszt.Jokat lehetett rajta rohogni.
Orias kiber kristaly.😎
BATMAN,Spawn,Star Wars

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11097 Dátum: 2017. április 19. - 22:57:07 »
Black Arrow! Remélem ezt nem vitának szántad. Mert ugyan azt írtad amit én is mondok.
De mi a véleményed/etek a felvetésemről?

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #11098 Dátum: 2017. április 20. - 00:33:29 »
Példákkal akartam alátámasztani.  ;D

Nálam viszont nem mérvadó a küllembeli különbségek, mondjuk tartalmilag nincs semmi gond a produkcióval (ez a ne a borítóról ítéljük meg a könyvet esete).

Élőszereplős filmeknél és sorozatoknál számtalanszor tapasztaltam. Hiába néz ki valami szépen és készült csillódollárból egy jelenet, nem több egy látványos akciószekvenciánál, ami az unalmon kívül mást nem képes kiváltani. Míg egy sorozatnál (ahol a büdzsé is szűkre szabott) és egy hasonló jelenet zs-kategóriás megvalósítású, mégis jobban üt (számtalan ilyen van a Spartacus sorozatban!). Ellenpélda az legutóbbi Walking Dead évad, ahol a kilógó háttér volt és jó pár szakbarbár cgi, mégis akadt egy akciójelenet így is, ami ennek ellenére is mindfuck volt, annak ellenére hogy látszott rajta az olcsóság.

Visszatérve: Pár Dreamwork-ös mozikból készült a Netflixre ilyen 2d-s verziós széria (Turbó, Végre otthon!, Derült égből fasírt, Croodék, Aranyhaj Disney-n (utolsó kettő kivéve másik három nem érdekel egyáltalán)).  A felvetésed jelen van már pár éve a piacon, elég lassan terjed. Az Így neveld a sárkányod esetében (gondolom a Klónok Háborúja miatt) erőltették az alacsonyabb költségvetés ellenére is a 3d-s megvalósítást és így a CN csatornáról ez nem lógott ki. Nem is nézték ott sokan, ezért is került kaszára a sor, végül a Netflix-hez a folytatás (milyen jót is tett neki). Külön két sorozatként is kezelik az első két évadot és a harmadiktól hatodikig (és még lesz több :) ). Az alcím változtatással is próbálták ezt kihangsúlyozni (Hibbant-sziget harcosai, Irány Az Ismeretlen). Azért a szereplők történeteivel valamennyire összekapcsolják a kettőt.

Még animációs fronton is van lejjebb (mondjuk a 3d-s Vuk, aminek a büdös életben nem lett volna szabad elkészülnie, ilyen 1/10-es csodákra én is azt mondom, ott tényleg a 2d-s az igazi, remake meg kuka). Az igazán hírhedt Foodfight, ami igazi sztárparádé szinkronhangokkal rendelkezik, mégis rossz ránézni (hasonló szörnyszülötteket láttam már az évek során).

Így nem tudom csak a kinézett alapján egy 7/10-es sorozatra (legalábbis az első két évadjára) nyugodt szívvel mondani, bár ne készült volna el. Miközben jóval pocsékabb grafikával bőven van más sorozat is, ami már jóval régebb óta fut, mégis egyhangú. A felkapottabb címeken kívül a CN, Nick (pl.: Jimmy Neutron kalandjai), Disney (Szófia hercegnő 2-3d-s grafikai keverékétől meg már szivárványt hányok, tartalmilag sem az én műfajom, azért a dalok nem rosszak benne) vagy Megamax tartalmának 90%-a sokkal igénytelenebbnek érzem és számomra felejtős. Ezzel a sárkányos sorozattal kapcsolatos megvalósítási problémák itt merülnek fel először. Eddig mindenhol dicsérték agyba-főbe, ahol említést tettek róla és olvastam. Erre szokták mondani, egyéni szoc-probléma, valaki ez miatt nem kezd bele, már a filmek tetszettek neki.  :twisted:
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 20. - 00:53:45 írta BlackArrow »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11099 Dátum: 2017. április 20. - 10:33:57 »
Huh te asztán vágod a témát. Kösz a fejtágítást.
A clone wars is érdekes grafikailag, mert ott eleve sorozatnak szánták arra kerestek egy olcsó de szép megjelenítést. Ezért van biztos sok felületi textúra (színek, kosz )és nincsenek pl hajszálak.