Példákkal akartam alátámasztani.

Nálam viszont nem mérvadó a küllembeli különbségek, mondjuk tartalmilag nincs semmi gond a produkcióval (ez a ne a borítóról ítéljük meg a könyvet esete).
Élőszereplős filmeknél és sorozatoknál számtalanszor tapasztaltam. Hiába néz ki valami szépen és készült csillódollárból egy jelenet, nem több egy látványos akciószekvenciánál, ami az unalmon kívül mást nem képes kiváltani. Míg egy sorozatnál (ahol a büdzsé is szűkre szabott) és egy hasonló jelenet zs-kategóriás megvalósítású, mégis jobban üt (számtalan ilyen van a Spartacus sorozatban!). Ellenpélda az legutóbbi Walking Dead évad, ahol a kilógó háttér volt és jó pár szakbarbár cgi, mégis akadt egy akciójelenet így is, ami ennek ellenére is mindfuck volt, annak ellenére hogy látszott rajta az olcsóság.
Visszatérve: Pár Dreamwork-ös mozikból készült a Netflixre ilyen 2d-s verziós széria (Turbó, Végre otthon!, Derült égből fasírt, Croodék, Aranyhaj Disney-n (utolsó kettő kivéve másik három nem érdekel egyáltalán)). A felvetésed jelen van már pár éve a piacon, elég lassan terjed. Az Így neveld a sárkányod esetében (gondolom a Klónok Háborúja miatt) erőltették az alacsonyabb költségvetés ellenére is a 3d-s megvalósítást és így a CN csatornáról ez nem lógott ki. Nem is nézték ott sokan, ezért is került kaszára a sor, végül a Netflix-hez a folytatás (milyen jót is tett neki). Külön két sorozatként is kezelik az első két évadot és a harmadiktól hatodikig (és még lesz több

). Az alcím változtatással is próbálták ezt kihangsúlyozni (Hibbant-sziget harcosai, Irány Az Ismeretlen). Azért a szereplők történeteivel valamennyire összekapcsolják a kettőt.
Még animációs fronton is van lejjebb (mondjuk a 3d-s Vuk, aminek a büdös életben nem lett volna szabad elkészülnie, ilyen 1/10-es csodákra én is azt mondom, ott tényleg a 2d-s az igazi, remake meg kuka). Az igazán hírhedt Foodfight, ami igazi sztárparádé szinkronhangokkal rendelkezik, mégis rossz ránézni (hasonló szörnyszülötteket láttam már az évek során).
Így nem tudom csak a kinézett alapján egy 7/10-es sorozatra (legalábbis az első két évadjára) nyugodt szívvel mondani, bár ne készült volna el. Miközben jóval pocsékabb grafikával bőven van más sorozat is, ami már jóval régebb óta fut, mégis egyhangú. A felkapottabb címeken kívül a CN, Nick (pl.:
Jimmy Neutron kalandjai), Disney (
Szófia hercegnő 2-3d-s grafikai keverékétől meg már szivárványt hányok, tartalmilag sem az én műfajom, azért a dalok nem rosszak benne) vagy Megamax tartalmának 90%-a sokkal igénytelenebbnek érzem és számomra felejtős. Ezzel a sárkányos sorozattal kapcsolatos megvalósítási problémák itt merülnek fel először. Eddig mindenhol dicsérték agyba-főbe, ahol említést tettek róla és olvastam. Erre szokták mondani, egyéni szoc-probléma, valaki ez miatt nem kezd bele, már a filmek tetszettek neki.